Hamişler yiyor, bebişler büyüyor :)

Şimdi baktımda benimkinde tok yazıyor ismi nedir ilacın ?

Benimde günde 2 kez düşük çıktı kanım süt ürünleriyle birlikte alınmayacak diye gece yatmadan unutuyorum bazen

En iyi demir emilimi o nedenle aç karnına olandır.
Süt ve süt ürünleri içersinde olan Ca demiri bağladığından dolayı 1-1,5 saat sonra içilmesi gerekir.
Demir ilacını içtikten sonra C vitamini alırsanız çok daha hızlı emilimi gerçekleşir.
Mesela ben bir iki mandalina ya da portakal yemeye özen gösteriyorum.

Teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu

kızlar bu demir kan vitamin haplarının falan fazladan kilo aldırdıgını düşünüyor musunuz?
bazıları öyle diyo çok aldırıyormuş hatta kilo yüzünden yutmayan hamileler biliyorum

kızlar bu demir kan vitamin haplarının falan fazladan kilo aldırdıgını düşünüyor musunuz?
bazıları öyle diyo çok aldırıyormuş hatta kilo yüzünden yutmayan hamileler biliyorum

Hamilelik döneminde almış olduğumuz çoğu ilaç elbette ki kilo aldırıyor.
Vücüt hacmimiz büyüyor, dolayısıyla vücudumuz daha çok besine ve kana ihtiyaç duyuyor.
Dışarıdan alınan hiçbir besinle bunu takviye edemeyeceğimiz için ilaçları direk olarak almak zorundayız.
Bu zorunluluk hem bebeğimizin hem de kendi sağlığımız için gerekli.
Ama kilo endişesiyle de vitamin,demir,mineral ilaçlarını almama mantığını hiç anlamamakla birlikte oldukça garip yorumluyorum.
Afedersiniz ama lavaboya çıkacağım diye su içmemek gibi birşey.

doğru ya teşekkürler

17. haftadan sonrasıymış asıl önemli olan. doktorum öyle söyledi. bulantılar da kesildi gibi zaten. 15 haftanın içindeyim kilo almadım acaba yararlı hiç birşey yemedim mi diye üzülüp duruyordum.(sürekli kusuyordum bitap düşmüştüm bir dönem artık) Ama bugün bir tartıldım 1 kilo almışım (her zaman aynı tartı ve aç karnına ). :) çok sevindim.

bugünkü menümüz;

sabah güzel bir kahvaltı(kahvaltılıklar, bol bol peynir,menemen )
öğlen , bol bol meyve (mandalina, portakal, kivi,muz,çilek ( ), ayva, elma,armut)
ikindi , bulgur pilavı ve yanına bolca salata.
akşam, türlü,pilav ve düğür çorbası
yatsı , mısır patlağı ve taze sıkılmış meyve suyu ..
öğün aralarında da tahin pekmezli ekmek..

Çok mu yiyorum ne

dün yazmayı unutmuşum
sabah kahvaltı
süt
elma portakal
öğle akşam bir arada gibi oldu dün canım dışarıdan bişey istedi onu yedim yanında ayran
akşam çay yanında balık kraker
elma kivi muz
süt yatarken

bugün
sabah kahvaltı
ceviz fındık
öğlen yeşil fasulye tarhana çorbası ekmek yemedim(tam o sıra deprem oluyordu.dedim benim açlıktan başım dönüyor sonra baktım devam ediyor. eşimle konuşuyorum bir yandan bulaşık makinasının yanına eğildim sonra geçti. ben açlıktan gözüm dönmüş yemeye devam ediyorum. bir yandan da kardeşimi aradım nerede olmuş kaç şiddetinde olmuş diye o ara ha bire de yiyorum kardeşim de bana gülüyor)

akşam salata ve öğlen yediklerim var sanırım bakalım belki eşim hamsi getirecek
sonra meyve gece yatarken süt

ben napiim düzenli ve sağlıklı beslenicem derken 5 ayda 13 kilo alırmı insan aldım 50 kiloydm ben sıfır bedendim.... acaip dokunuo eski arkadaşlar görünce tanıyamadık seni falan diyo kafa göz dalasım gelio ama olsun yavruma feda olsn kızım büyüsün ben veririm o dünyaya gelince bütün kilolalarımı... (o diilde yarın dr. kontrolüm var kadın inanamıycak yine bide geçen ay söz verdiydik az alcaz diye iyimi)

Sabah 1 simit çay
1 mandalina
1 tabak kısır turşu çay
yarım elma bisküvi 1 dilim 1 dilim kek
1 kase mercimek çorbası 1 tabak ıspanak 1 dilim ekmek salata
az önce çok acıktım 2 dilim kek ve duble ıhlamur içtim

Kanı vitamini bilmiyorumda bana bu balık yağı kilo aldıracak

bu sabah biraz geç kalktım. sanırım ondan olsa gerek kan şekerim düştü, ufak bir baygınlık geçirdim. mutfak masasına kafamı koyup öylece kaldım, beynim, boynum ve kollarım buz gibi oldu ve uyuştu, 5 dk kadar sürdü sanırım. daha önce hasta olmak üzereyken bazen oluyordu ama 2 yıldır hiç olmamıştı. acaba sabah ilk kalktığımda ufak bir çikolata yada tatlı birşey mi atsam ağzıma.

bir gün öncesinden kalan salataları yemeğin bakteri üretiyorlarmış..

yarasın canım arkadasıma:))

bebeğe aldırıyor canım ...mantığını bilmiyorum belki her bebeğe farklı yiyeceklerde iyi gelebilir ama genelde herkes söylüyor en azından benim kızım seviyor galiba:))

gebeliğin daha cok yeni sabahları sabahları tansiyon düşüklüğü normal bi de ac kalırsan allah korusun bayılabilirsin bile uyanmak istemiyorsan geceden yanına pratik bişiler koy sabah ye biraz daha yat öğle kalk canım..

Neden balık yağı kullanıyorsunuz ki ?
Omega-3 için mi alıyorsunuz..

Busabah bal-zencefil, Bir tabak tavuk suyu çorba limonlu, 1 yumurta, beyaz peynir, zeytin, ıhlamur.
1 adet mandalina, 1 adet kivi, 10 adet ceviz şimdilik bu kadar.
Birazdan yoğurdumu yer ilacımı içerim.

Bende hemen yazayım bikaç bişey ...

Gebelik dönemimde sadece Mandalina -Portakal aşerdim ve gün aşırı yedim. Bebişler mandalina ve portakal daki şekeri olduğu gibi çekiyorlarmış ve kilo alımına sebep oluyormuş ayrıca beyaz ekmek-pirinç pilavı ve en önemlisi Mercimek çorbası şeker bakımından en zengin gıdalarmış ki hepsini tüketiyordum ve bol bol yiyordum. Bunlarda bebişlere kilo olarak geri dönüyormuş. Doktorum C vitamini olarak kiviyi önerdi. Ben 29. haftadayım ama oğluşum almış başını gidiyor. Bide en önemlisi kepek yada çavdar ekmeği tüketilmeli gebelikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…