En iyi demir emilimi o nedenle aç karnına olandır.
Süt ve süt ürünleri içersinde olan Ca demiri bağladığından dolayı 1-1,5 saat sonra içilmesi gerekir.
Demir ilacını içtikten sonra C vitamini alırsanız çok daha hızlı emilimi gerçekleşir.
Mesela ben bir iki mandalina ya da portakal yemeye özen gösteriyorum.
kızlar bu demir kan vitamin haplarının falan fazladan kilo aldırdıgını düşünüyor musunuz?
bazıları öyle diyo çok aldırıyormuş hatta kilo yüzünden yutmayan hamileler biliyorum
doğru ya teşekkürlerHamilelik döneminde almış olduğumuz çoğu ilaç elbette ki kilo aldırıyor.
Vücüt hacmimiz büyüyor, dolayısıyla vücudumuz daha çok besine ve kana ihtiyaç duyuyor.
Dışarıdan alınan hiçbir besinle bunu takviye edemeyeceğimiz için ilaçları direk olarak almak zorundayız.
Bu zorunluluk hem bebeğimizin hem de kendi sağlığımız için gerekli.
Ama kilo endişesiyle de vitamin,demir,mineral ilaçlarını almama mantığını hiç anlamamakla birlikte oldukça garip yorumluyorum.
Afedersiniz ama lavaboya çıkacağım diye su içmemek gibi birşey.
doğru ya teşekkürler
Teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu
kızlar bu demir kan vitamin haplarının falan fazladan kilo aldırdıgını düşünüyor musunuz?
bazıları öyle diyo çok aldırıyormuş hatta kilo yüzünden yutmayan hamileler biliyorum
sizinkileri okuyunca ben çok kötü besleniyorum dedim ya
12 gibi kalktım 3-4 kuru kayısı bol su
ondan sonra dünden kalan makarna ve salata vardı onu yedim kahvaltı olarak
saat 4 gibi ekmek arası beyaz peynir yedim
akşama da ne yerim bilmiyorum daha bişey yapmadım :26:
ilaç olarak da elevit kullanıyorum sadece.
ben yediklerimi yazarsam baya bi uzun olur sanırım:)))
sabah:bir kupa süt,tulum peyniri,bal,ceviz,bir kibrit kutusu helva ve beyaz ekmek(
arada genelde mandalina portakal
bazen öğle yemeği yiyorum bazen yemiyorum çünkü kahvaltılarım geç oluyor.
akşam:fırında köfte patates,pilav salata.
arada:mandalina portakal,bazen de süt ekleniyor bu menüye.neden 15 kilo aldığımı anladım:)))
ilk haftalarda ben de yiyemiyordum
kendime şaşırıyordum tiksindiğim şeyler olmuştu
11. haftadan sonra yavaş yavaş açıldı
muz kabak çekirdeği bebeğe mi bize mi kilo aldırıyor
bebeğe herhalde değil mi
mantığı ne acaba
bu sabah biraz geç kalktım. sanırım ondan olsa gerek kan şekerim düştü, ufak bir baygınlık geçirdim. mutfak masasına kafamı koyup öylece kaldım, beynim, boynum ve kollarım buz gibi oldu ve uyuştu, 5 dk kadar sürdü sanırım. daha önce hasta olmak üzereyken bazen oluyordu ama 2 yıldır hiç olmamıştı. acaba sabah ilk kalktığımda ufak bir çikolata yada tatlı birşey mi atsam ağzıma.
Neden balık yağı kullanıyorsunuz ki ?
Omega-3 için mi alıyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?