Hangi kedi maması

Eger kediniz kisirlasmamissa royal canin fit 32 cok guzel bir mama . Fiyati biraz pahali ama normal mamalara gore daha uzun sure gidiyor. Kisirlastirilis kediler icin royal caninin kisirlasmis kediler icin mamasi var
Bir arkadas royal canin hakkinda bir seyler yazmis ama bopiz gayet memnunuz 3 kedi buyuttuk ayni mamayla gayette sagliklilar hic bir sorunlari yok ki buyuk kedimiz 6 yasinda. Diger iki kedimiz 1.5 yasinda ve onlar da cok sagliklilar masallah hatta normal kedilere gore baya iriler

Son düzenleme:

Royal canin ya da Proplan kullanın..(profesyonel mama sınıfı)
Market mamaları lezzetli ama çok sağlıklı değiller..
Royal canin-kitten persian.. 12 aylık oluncaya kadar bu mama iyidir..(uzun tüylü kediler için)

Mama seçerken kulaktan dolma bilgilerle degil araştırarak almanızı öneririm sizlere. Proplan, Hills, Rc premium mama olarak geçiyor evet ama içerigi maalesef ki iyi degil. Yurt dışında markette satılan mamalardır.

Sağlıklı ve kaliteli bir kedi mamasının içerisinde öncelikle kedilere alerji yapan bir numaralı maddeler olan mısır, mısır gluteni, buğday, soya, kurutulmuş arpa küspesi, digest gibi maddeler olmamalı, ana içeriği, kaynağı belli etten oluşmalı.

Ayrıca; mamanın kimyasal koruyucu maddeler ile mi yoksa doğal yollarla yani α-Tokoferol E vitaminiyle mi bozulmadan muhafaza edildiğidir. Mamaları korumak için kullanılan kimyasal maddeler BHA, BHT, equitoxin, propyll galat gibi benzin türevi maddelerdir. Bu maddeler son derece zehirlidir eğer doğru oranda kullanılmazlarsa!
*** Bu siteden de toplatılan mamaları ara ara kontrol edin. Geri çekilen bir çok mama bizim ülkemizde maalesef ki hala satılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kedimde bonacibo kullanıyordum.
Hiçbir sıkıntı yaşamamıştık, fiyatı ortalama. Market maması değil.

Şu an köpeğime kuru mama vermiyorum, kuru mamaları sağlıklı bulmuyorum.
İmkanınız varsa siz de vermeyin.

diabet hastası bir kedim oldugu için royal canin diabet kullanıyorum diğerlerinede ondan veriyorum cunku diabet hastası kedim mamayı bırakıp onların mamasını yemeye başlıyor

Hills, Proplan, Royal Canin vs. bunlar aslında iyi mamalar değil orta halli mamalar ama Türkiye'de iyi mama fiyatına bize yutturuyorlar. Eh ne yaparsınız yurdumun güzellikleri. Türkiye'de bulabileceğiniz (bulacağınız yerler sınırlıdır) Orijen var kaliteli bir mama ama protein değeri çok yüksek olduğu için de sıkıntı yaşadığını söyleyenler var erkek kedilerde.
Türkiye şartlarında bakarsak pek seçeneğimiz yok zaten. Ben Hills kullandım memnundum ondan ama Profine'ye geçtim ve daha çok memnunum. İçeriğine bakarsanız Orijen hariç saydığım amamlara kıyasla daha iyi olduğunu da görürsünüz ama onlar kadar duyulmamış. Zaten adı çok duyulan şeye şüpheyle bakmak gerekir.

Gel gelelim senin durumuna Whiskas'a pahalı demişsin de daha ucuzu yok ki o senin bulabileceğin en ucuz ve en kötü mama zaten. Durumun hiç yoksa kötünün iyisi olarak Micho kullan. Bak bu mama da iyi değil ama kötünün iyisi. Bunun yanında ek besinlerle desteklersin. Whiskas, Champion gibi mamaları alma sakın yazık kediye ilerde çok sıkıntı çeker.

royal canin kullanıyorum aplası evde pisime. seviyor. sokaktaki kedi dostlarımız için de whiskas aldık sanırım. migrosta indirimde idi.
proplan markanın bir ürününü kullandık daha önce 3 ay kadar. o kedimin kukusunda sürekli kaşıntı yaptı. yani çok yalıyordu orasını. royali verdiğimiz günün ertesi eser kalmadı. veterinere söyledim iç parazittir aşısını yapınca gitmiştir dedi lakin ben mamadan şüpheleniyorum. daha önceki iç parazit aşısından sonrada yalıyordu orasını burasını. evet.

çok teşekkürler. ezber bozmuşsunuz. nedense size inandım, güvendim ben okuyunca. iç güdü diyelim.
benim 2 yaş civarı kısırlaştırılmış, tekir oğlum var. böbrek hastası. sık sık cd mama yemek zorunda. diğer zamanlar için araştırma yapıyorum.
bir de aynı yaşlarda, sarı beyaz, uzun tüylü, van kedisi özellikleri gösteren, yine kısır bir oğluşum daha var ve tekire göre aşırı iştahlı. mamaların dörtte üçünü o yiyor diyebilirim. cd zamanları mama kabını ayırmakta zorlanıyorum.
ikisi de normal, şişman değiller. hatta tekirim zayıf bile.
araştırmayı seven bir kedi dostu ve forum kardeşi olarak yol gösterir misiniz bana da? sevgiler...

çok teşekkür ederim güveniniz için. öncelikle çok geçmiş olsun, minik böbrüşüne kıyamazlar.

önceden de yazdığım gibi hill's in reçeteli mamaları kaliteli, diğer mamaları gibi değil. c/dyi karıştırarak mı veriyorsunuz yoksa sadece onu mu yiyorlar bilmiyorum ama eğer veterineriniz karıştırarak vermeyi önerdiyse, kısırlaştırılmış kediler için olan bir mama ve c/d yi karıştırıp verebilirsiniz.

ayrıca sanabelle urinary kedi maması böbrek ve idrar yolları problemli kediler içindir, bu organlarda olumlu etki sağlamakta. demiştim ya arkadaşımın 3 kedisi var diye, 1 tanesinde sağlık problemi oldu, çişini yapamıyordu, yapabilirse de kanlı yapıyordu. size önerdiğim mamayı önerdim, uzun zamandır kullanıyorlar, memnunlar, çok şükür artık problem kalmadı. mamanın tek sıkıntısı ülkemizde sadece 2 kgluk paketlerde satılıyor, 44 lira civarında fiyatı. (uygun fiyatlı ve güvenilir 3 yer söyleyeyim size;

çok çok geçmiş olsun. yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa, söyleyin lütfen, fikrim varsa (kesin doğru biliyorsam) hemen anlatırım. neşeli patili günler

çok teşekkürler filtrekahve, hem iyi dilekleriniz için, hem öneriniz için. söylediğinize de baktım, farmina somonlu var bir de. her ikisi için de iyi gibi. hem de daha uygun. bosh u 2 günde bitirir bunlar başa çıkamam gibi geldi. farmina 10 kiloluk 119 tl. ne dersiniz? FARMINA MATISSE SOMONLU TUNA BALIKLI YETİŞKİN KEDİ MAMASI 10 KG. (KEDİ TIRMALAMA HEDİYELİ) adresemama da

kediler kısırlaştırılmış olduğu için, kısırlaştırılmış kedi maması yemeleri daha sağlıklı olur. yine farminanın var

Farmina Matisse Sterilised Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması 10 kg, linki de;

bosch sanabelle mamasını da bir kaç ayda bir alıp karıştırırsınız bu mamaya, hem daha ekonomik olur hem de sanabelle urinary de yemiş olurlar. kaplarına mesela 1 kaşık karıştırırsınız, o zaman daha uzun süreli gider.

teşekkürleerrr,, siparişleri verdim

afiyet bal şeker olsun, şifa olsun.

adresemama.com dan aldıysanız, güzel parapuan kazandırıyor o site. benim şu an kullanılmayı bekleyen 34 liram var 15 lira da önceden harcamıştım. bu arada *** dan uzak durun, google dan bir aratırsanız ne kadar amatör şekilde iş yaptıklarını görürsünüz, kaç kişi parasını kaptırıp ürününü alamamış. yazdığım 3 siteden şaşmayın, kaliteli şekilde çalışıyorlar.

iyi akşamlar filtrekahve kusura bakma akşam akşam rahatsız ediyorum bilgine danışmak istedim.
gecen hafta evime bir kedi aldim veteriner 2 aylıktır dedi annesini araba ezmiş çok perişandı dayanamadım aldım eve ilk defa kedi besliyorum yani :) kuru mama verebilirsin dedi veteriner ama ne vereceğim konusunda bi fikrim yok senin önerdiğin sanabella yi bulabildim sadece adresemama sitesinde ve et suyu felan verebilir miyim kedime. şu an cok tedirgin olmamın sebebi arkadaşımın böbrek yetmezliği çeken bir köpeği var ve ben ona bile bu kadar üzülürken benim evimdeki bir kedicik öyle bir acı çekerse dayanamam ben o yüzden senden yardım istiyorum umarım rahatsız etmemişimdir ? şimdiden teşekkürler yardımın için

ben de alman malı dedıgınız bosch un kedı mamaası markası olan Sanabelle yi kullanıyorum dort senedır. gercekten uc kedım de ınanılmaz sağlıklı ve hepimiz de cok memnunuz. bugune kadar ne bır sağlık sorunu yasadık ne de bır kılo prolemı. baslarda bulmakta zorlansam da marfinn.com bu konuda cok yardımcı oldu hem fıyat hem de ulasılabılırlık konusunda sanırım su an ıcın en ıyısı onlar.

fitrekahve hanfendinin bu tabulari yikan mesajindan sonra ben de yurtdisi siteleri arastirdim .. :) su an orijen ve acana kullaniyorum.. cok fena kokuyolar cunku tamamina yakini et/balik/tavuk (neyli aldiginiza gore degisir tabi).. tahil yok.. sebze meyve var bir miktar .. protein miktari cok fazla oldugundan bobrekleri yoruyor diyenler de olmus .. simdilik bunlara devam edecegim, arada proplan veya royal canin'e donebilirim az hafif yesin diye :)

not : tesekkurler filtrekahve :)

merhaba benim 1 yaşında van-chinchilla melezi beyaz bir kedim var.iki gündür ona mama araştırıyorum bir türlü karar veremedim.daha önce proplan ve royal canin kullandım.en son da veterinerimin önerdiği bi mama kullanıyodum adını hatırlayamıyorum.şimdi o bitmek üzere ve yeni mama almam lazım.baya uzun tüylü bi kedi ve çok tüy döküyo.en son profine dermayı önerdiler tüy dökümünü azaltıyo diye.bi de farmina hakkında iyi şeyler okudum ama karar veremedim.siz baya bilgili gibisiniz.bana yardımcı olur musunuz

Ben de teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Orijen özellikle hareketli bir kediniz/köpeğiniz yoksa organları yorabilir. Ama arada Proplan ya da Royal c. almaktansa;

1. Profine alabilirsiniz.
2. Sanabelle alabilirsiniz.
3. N&D alabilirsiniz. (tercih sıralamasına göre yazmadım, aklıma geliş sırasına göre yazdım) Tavsiyem Acana'ya odaklanmanız. Arada aromasını değiştirin, sürekli tavuklu sürekli etli vs olmasın. Afiyet bal şeker olsun, vitamin, mineral olsun

Profine, Proplan ve Royal c'den üstün bir mamadır. Tüy dökümünü azaltıyor gerçekten de. Ben de kızıma almıştım ilk çıktığı zamanlar, müthiş azaltmıştı dökülmeyi. 3 markanın mamaları gerçekten kalitelidir. Acana-Orijen (ikisi aynı fabrikadan çıkıyor, aynı firmanın) ve N&D. Bir de Sanabelle var. Profine ve Sanabelle aynı kefededir. İkisi de Pro Plan, Royal c ve kalan bir çok mamadan üstündür. Ancak en kaliteliler yukarıda saydığım 3lüdür. (N&D zaten Farmina markasının)

Öte yandan şunu unutmamak lazım; her mama her kediye-köpeğe yaramaz, iyi gelmez. Kesenize göre size hangisi uygunsa onu alın elbette. Tarafsız bir veteriner bulmak çok zor. Hangi firmayla anlaşması varsa onu öneriyorlar genelde. Söylemeyi unuttum; bir de Brit Care diye bir marka var, ona da bakabilirsiniz. Brit premium olmayacak, Brit Care olacak.

En son kendi kızıma aldıklarımı yazayım; önceden yazdım mı hatırlamıyorum. N&D ve Acana alıyorum. Araya başka marka karıştırmıyorum. En çok bu ikisi yarıyor/yaradı kızıma.

Şunu unutmayın bu arada, bir mama yaradı mı, yaramıyor mu bunu sadece 3-4 ay kullandıktan sonra anlayabilirsiniz. Tahılı bol olan bir mamadan az tahıllıya ya da tahılsıza geçtiğinizde bir süre dışkı cıvıması, artması olabilir, telaşlanmayın. Hiç tahıl içermeyen bir mamada dışkı her daim biraz yumuşak olacaktır (ilk aylardaki gibi değil tabii). Yeni mamaya geçildiğinde (aroma olarak yeni değil, marka olarak) 1 haftaya kadar yeni mama eski mamayla karıştırılıp verilmeli, yoksa ishal gibi sorunlar olabilir. Bu biraz da evcilinizin bünyesine bağlı.

Son olarak (amma yazdım) siteye girmiyordum ne zamandır, girmeyi de düşünmüyordum, sırf 4 patililer söz konusu diye girip yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…