- Konu Sahibi kittenlove
-
Ben de teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Orijen özellikle hareketli bir kediniz/köpeğiniz yoksa organları yorabilir. Ama arada Proplan ya da Royal c. almaktansa;
1. Profine alabilirsiniz.
2. Sanabelle alabilirsiniz.
3. N&D alabilirsiniz. (tercih sıralamasına göre yazmadım, aklıma geliş sırasına göre yazdım)Tavsiyem Acana'ya odaklanmanız. Arada aromasını değiştirin, sürekli tavuklu sürekli etli vs olmasın. Afiyet bal şeker olsun, vitamin, mineral olsun
Ben de teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Orijen özellikle hareketli bir kediniz/köpeğiniz yoksa organları yorabilir. Ama arada Proplan ya da Royal c. almaktansa;
1. Profine alabilirsiniz.
2. Sanabelle alabilirsiniz.
3. N&D alabilirsiniz. (tercih sıralamasına göre yazmadım, aklıma geliş sırasına göre yazdım)Tavsiyem Acana'ya odaklanmanız. Arada aromasını değiştirin, sürekli tavuklu sürekli etli vs olmasın. Afiyet bal şeker olsun, vitamin, mineral olsun
Profine, Proplan ve Royal c'den üstün bir mamadır. Tüy dökümünü azaltıyor gerçekten de. Ben de kızıma almıştım ilk çıktığı zamanlar, müthiş azaltmıştı dökülmeyi. 3 markanın mamaları gerçekten kalitelidir. Acana-Orijen (ikisi aynı fabrikadan çıkıyor, aynı firmanın) ve N&D. Bir de Sanabelle var. Profine ve Sanabelle aynı kefededir. İkisi de Pro Plan, Royal c ve kalan bir çok mamadan üstündür. Ancak en kaliteliler yukarıda saydığım 3lüdür. (N&D zaten Farmina markasının)
Öte yandan şunu unutmamak lazım; her mama her kediye-köpeğe yaramaz, iyi gelmez. Kesenize göre size hangisi uygunsa onu alın elbette. Tarafsız bir veteriner bulmak çok zor. Hangi firmayla anlaşması varsa onu öneriyorlar genelde. Söylemeyi unuttum; bir de Brit Care diye bir marka var, ona da bakabilirsiniz. Brit premium olmayacak, Brit Care olacak.
En son kendi kızıma aldıklarımı yazayım; önceden yazdım mı hatırlamıyorum. N&D ve Acana alıyorum. Araya başka marka karıştırmıyorum. En çok bu ikisi yarıyor/yaradı kızıma.
Şunu unutmayın bu arada, bir mama yaradı mı, yaramıyor mu bunu sadece 3-4 ay kullandıktan sonra anlayabilirsiniz. Tahılı bol olan bir mamadan az tahıllıya ya da tahılsıza geçtiğinizde bir süre dışkı cıvıması, artması olabilir, telaşlanmayın. Hiç tahıl içermeyen bir mamada dışkı her daim biraz yumuşak olacaktır (ilk aylardaki gibi değil tabii). Yeni mamaya geçildiğinde (aroma olarak yeni değil, marka olarak) 1 haftaya kadar yeni mama eski mamayla karıştırılıp verilmeli, yoksa ishal gibi sorunlar olabilir. Bu biraz da evcilinizin bünyesine bağlı.
Son olarak (amma yazdım) siteye girmiyordum ne zamandır, girmeyi de düşünmüyordum, sırf 4 patililer söz konusu diye girip yazdım
merhaba cat chow hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cat chow dediğiniz, dog chow gibi purina ürünüyse/mamasıysa eğer kesinlikle hayır. Yukarıda yazdığım mamaların pahalı olduğunu düşünüyorsanız yine aralarında belirttiğim Brit ya da Profine alabilirsiniz. Aralarında en ekonomik olanlar bu ikisi.
Ancak kediler köpekler kadar çok mama tüketmezler. Kilo olarak fazla olanlardan alırsanız hem ekonomik olur kilosu hem de uzun süre rahat edersiniz.
kedimin bir tanesi için profine kısırlaştırılmış kullanıyorum..şimdi yeni bir kedi sahiplendim onada farmina matisse aldım
Afiyet olsun. Birbirlerinin mamasına sulanmaları kaçınılmaz gerçi; er ya da geç karışık yemeye başlarlar
farmina matisseyi öneririm
merhabalar, öncelikle bildiklerimi yazıcam, sonra nereden nasıl bildiğimi anlatıcam.
iyi olmayan kedi mamaları, hill's, whiskas, pro plan, royal canin, Iams, markette satılan mamalar. (aklıma gelmeyen markalar da var, bu kadarla sınırlı değil) pro plan duydunuz mu bilmem, gdolu olduğu için gümrükte sorun yaşadı. önceleri ortalığı yıktılar gdo yok diye, sonra "gdodan arındırılmıştır" diye duyuru yaptılar. e hani ortalığı ayağa kaldırıyordunuz? royal canin bir çok mamaya kıyasla daha yağlıdır, kilo alımını da arttırır. hill'sin sadece reçeteli mamaları iyidir, s/d gibi. onlar da zaten nette bulunmaz, veterinerlerden temin etmek gerekir.
kullanabileceğiniz kedi mamaları markaları maalesef sınırlı. bosch (alman malıdır), orijen (ancak fazla kilolu kedilere sıkıntı yaşatabiliyor, içindeki protein miktarı fazla, eğer miskin bir kediniz varsa pek iyi gelmez), hill'sin reçeteli mamaları (bunlar da zaten sağlık problemi olduğu zaman kullanılan mamalar), farmina markasına ait mamalar (her keseye uygun olanı var, tabi ki keseye uygunluk arttıkça, kalitesi gıdım gıdım düşüyor, ancak en ucuz maması bile, bir çok mamadan kaliteli).
bunları nereden bildiğime gelince, benim köpüşüm var, ancak arkadaşımın 3 tane kedisi var ve açıkçası araştırma huyu/becerisi pek yok. ben türkçe sitelerle sınırlı kalmam, yabancı forumlara, web sitelerine sürekli bakarım, tartışmalarını okurum. hatta arkadaşımın veterineri bile "şu konuyu filtrekahveye bir sorsanız" diyen birisidirilginizi çekerse size hatta, hangi mama hangi kediye kullanılmalı onu bile yazabilirim. yeter ki isteyin =)
merhabalar bende mama sorunu yaşıyorum şuana kadar royal canın la beslendiler fakat tüy dökme sorunu çok fazla yaşıyoruz. yeni çıkan bi ürünü denedik vancat kuzulu mama çok memnun kaldım tüy dökümü hiçe indi fakat başlarda severek yiyorlardı şimdi burun kıvırıyorlar. royal canın bagımlılık yapıyor büyük ihtimalle ne yapacağımı şaşırmış durumdayım tüy problemini nasıl çözücezBenim de dedemin kedisi vardı, kendisi vefat edince ben aldığım pisiciği, bayağı da yaşlı kendisi. çok tüy döküyordu. veteriner kesinlikle royal canini tavsiye etti. onu aldım. ilk aldığımda 3 tabak yedi yaramaz.şimdi de her gün keyifle yiyor. bir ayın sonunda anlarsınız farkı dedi. bekliyorum bakalım.
merhabalar bizimde royal canın verdiğimiz halde çok fazla tüy dökme problemi yaşıyoruz başka mamada yemek istemiyorlar tavsiyeniz nedir?merhabalar, öncelikle bildiklerimi yazıcam, sonra nereden nasıl bildiğimi anlatıcam.
iyi olmayan kedi mamaları, hill's, whiskas, pro plan, royal canin, Iams, markette satılan mamalar. (aklıma gelmeyen markalar da var, bu kadarla sınırlı değil) pro plan duydunuz mu bilmem, gdolu olduğu için gümrükte sorun yaşadı. önceleri ortalığı yıktılar gdo yok diye, sonra "gdodan arındırılmıştır" diye duyuru yaptılar. e hani ortalığı ayağa kaldırıyordunuz? royal canin bir çok mamaya kıyasla daha yağlıdır, kilo alımını da arttırır. hill'sin sadece reçeteli mamaları iyidir, s/d gibi. onlar da zaten nette bulunmaz, veterinerlerden temin etmek gerekir.
kullanabileceğiniz kedi mamaları markaları maalesef sınırlı. bosch (alman malıdır), orijen (ancak fazla kilolu kedilere sıkıntı yaşatabiliyor, içindeki protein miktarı fazla, eğer miskin bir kediniz varsa pek iyi gelmez), hill'sin reçeteli mamaları (bunlar da zaten sağlık problemi olduğu zaman kullanılan mamalar), farmina markasına ait mamalar (her keseye uygun olanı var, tabi ki keseye uygunluk arttıkça, kalitesi gıdım gıdım düşüyor, ancak en ucuz maması bile, bir çok mamadan kaliteli).
bunları nereden bildiğime gelince, benim köpüşüm var, ancak arkadaşımın 3 tane kedisi var ve açıkçası araştırma huyu/becerisi pek yok. ben türkçe sitelerle sınırlı kalmam, yabancı forumlara, web sitelerine sürekli bakarım, tartışmalarını okurum. hatta arkadaşımın veterineri bile "şu konuyu filtrekahveye bir sorsanız" diyen birisidirilginizi çekerse size hatta, hangi mama hangi kediye kullanılmalı onu bile yazabilirim. yeter ki isteyin =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?