Hangi kedi maması

Teşekkür ederim. Ben de bugün n&d siparis verdim internetten..gelince denicem bakalım. N&d almayi düşünüyordum aslında ama az tahıllı mı alsam tahılsız mı diye iki gündür arastriyorum..şimdilik az tahıllı aldım biraz alissin diye..bu paketten sonra tahilsiza gecebilirim sanırım. Tekrar Teşekkürler ilginiz için..umarım oglusum da begenir :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla itiraf etmek gerekirse bu foruma sirf size soru sormak icin uye oldum, sonra ozel mesaj atmak icin 25 yorum mu ne yapmak gerekiyormus diye kaldim oyle ortaliklarda :):) siz bana ozelden mail adresinizi yazabilir misiniz ? (forum kurallarina aykiri mi onu da bilmiyorum) konu 4 patililer evet :):)

bu arada benim kedi orijen'i daha cok sevdi.. gerci orijen tavuklu, acana balikli.. belki tavugu daha cok seviyor bilemiyorum,, ama biraz agir sanki bu mamalar .. cok hareketli degil benim kiz, biraz hafif mamalara yonelmem lazim, sizin tavsiyeleri dikkate alacagim tabii ki de.. danke şönnesburger :)

merhaba cat chow hakkında ne düşünüyorsunuz?

merhaba cat chow hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cat chow dediğiniz, dog chow gibi purina ürünüyse/mamasıysa eğer kesinlikle hayır. Yukarıda yazdığım mamaların pahalı olduğunu düşünüyorsanız yine aralarında belirttiğim Brit ya da Profine alabilirsiniz. Aralarında en ekonomik olanlar bu ikisi.

Ancak kediler köpekler kadar çok mama tüketmezler. Kilo olarak fazla olanlardan alırsanız hem ekonomik olur kilosu hem de uzun süre rahat edersiniz.

kedimin bir tanesi için profine kısırlaştırılmış kullanıyorum..şimdi yeni bir kedi sahiplendim onada farmina matisse aldım

kedimin bir tanesi için profine kısırlaştırılmış kullanıyorum..şimdi yeni bir kedi sahiplendim onada farmina matisse aldım

Afiyet olsun. Birbirlerinin mamasına sulanmaları kaçınılmaz gerçi; er ya da geç karışık yemeye başlarlar

Afiyet olsun. Birbirlerinin mamasına sulanmaları kaçınılmaz gerçi; er ya da geç karışık yemeye başlarlar

tşkkür ederiz..ikisi birlikte değil 1 tanesi ailemin yanında evlenirken yanımda getirmek istemedim alıştığı ortamdan ve insanlardan ayrılmasın istedim

Kısırlaştırılmışsa ona uygun mama gerek.kısır değilse bile 3-4 yaşına geldğnde kısırlaştırılmış kedi mamasına başlayın.matisse hem iyi hem ucuz mesela

selamlar,
ben happy cat vermeye başladım kedim çok minikken (jr olanından). sonra aylar geçti kedimi kısırlaştırdık şimdi onun daha büyük tanelisini alıyorum. en son internetten 4 kiloluğundan aldım fiyatı çok daha uyguna geldi (68 tl'ye aldım). veterinerde 1.8 kilosu 50 tl civarında. hem veterinerin hills'ten sonra önerdiği ürün hem de kedim çok seviyor. her çeşidini denemişimdir hangisi denk geldiyse, hepsini bayıla bayıla yedi. bir de gramajla vermek gerekiyor o yüzden uzun süre gidiyor. ben de paylaşayım dedim :)

aynen royal canin kedi maması kullanıyorum bende memnunum hatta internet üzerinden sipariş ediyorum 1 güne kapımda :)

Son düzenleyen: Moderatör:
bence royal canin kedi maması öneririrm hem sağlıklı hemde kedicikler için ideal diye düşünüyorum iyide simdiriyorlar herhangi bi mide bozukluğu olmadı :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende royal canin kitten mama veriyorum kedime. Royal canin ve proplanı iyi mama bilirdim ben. Burada kötü diyen arkadaşlar olmuş. Bende tereddütte kaldım şuan açıkçası. Ama benim kedim memnun royalden.

Royal canin profesyonel sınıf mamadır..
Proplan ve advance de öyle..
Tahılsız gruptan orijen acana ve ND mamaları da prof mamadır..

Son düzenleme:

öncelikle merhabalar.. Benim 2 dişi, 1 erkek olmak üzere 3 kedim var. önceleri ben de bu kafada hareket ediyordum ben de bir çok siteden yaptığım araştırmalarım doğrultusunda içeriğinde mısır olan, alerjen oranı yüksek, sözde premium görünen pro plan, royal canın, hilss vb. gibi mamalardan uzak duruyor, Acana ,N&D, Orijen gibi tahıl oranı düşük veya tahılsız, ana bileşeni et olan markaları tercih ediyordum. Lakin tecrübelerim doğrultusunda malesef ki sizinle aynı fikirde olamıyorum.
Kedi sahiplerinin öncelikle şunu anlaması lazım: KAĞIT ÜZERİNDE İYİ OLAN BİR MAMANIN, KESİN OLARAK ŞÜPHESİZ KEDİMİZE KAFADAN İYİ GELECEK, KEDİMİZ DE ONU SEVECEK, YİYECEK DİYE BİR KAİDE YOKTUR ! Örneğin içeriğe baktınız, et oranı yüksek, içinde mısır buğday vs. yok, yapay maddeler yok,son derece doğal ve cazip görünüyor, hemen gidip aldınız ama kediniz pek beğenmedi ? halbuki daha dün verdiğiniz royal canın'i pro plan'ı afiyetle yiyordu ? Ne oldu?
Örneğin ben ilk olarak Royal Canın Kitten kullanıyordum, sonradan bu tarz mamaların birleşenlerinin çok da kaliteli olmadığını öğrenince Acana'ya geçtim.Lakin kedilerim yemediler.Üstelik 1i değil, 3ü de yemedi. Israrla 3 hafta kullandım, sonuç değişmedi.Bunun üzerine Pro Fine a geçtim, onu da hiçbir şekilde yemediler (ayrıca o mama çok kötü kokuyor, ama evet içerik olarak güzel). Orijen mamaya gelince, onu da denedim sonuç malasef tam bir fiyaskoydu. Madem bu markalar bu kadar iyi ve kaliteli mamalar, kedilerimin neden yemiyorlardı? Ki benim kedilerim normalde kesinlikle mama seçmezler,damak tadları pek yüksek değildir, önlerine ne koyarsan koy, Goddy , Wiskhas koy hapur küpür anında ayırmaksızın götürürler. Ama nedense bu ''harika'' mamaları yemediler :) :) Evet kabul ediyorum ACANA, ORİJEN, PRO FİNE, N&D çok iyi malar... Fakat bu markalar Et içerikleri bu kadar yüksek olmasına rağmen kedilerimin yememesini bana açıklasınlar o zaman :) İşin komik tarafı, bizimkiler bunları yemeyince sokak kedilerine götürüp veriyordum, onlar bile pek iştahla yemiyordu.
Size tavsiyem iyi olan mamayı kağıt üzerinden okuyarak ordan burdan duyarak yok tahılsız yok et oranı yüksek yok yapay içerikler barındırmıyor gibi kriterlerle seçmeyin,sonu hüsran olabilir..Bırakın iyi olan mamayı kediniz kendisi seçsin. Neyi severek yiyorsa onu verin. Royal Canın, Pro plan vb. markalar ülkemizde yıllardır satılıyor ve kendini kanıtlamış mamalar kedinizin mısıra alerjisi yoksa, hassasiyeti, hastalığı falan yoksa nasıl mutlu oluyorsa onu verin. Tabi ki kötü mamaları tercih edin demiyorum. Ben o kadar araştırma yaptım, iyi olan bütün mamaları denedim, ama sonunda ne oldu ?? Döndüm dolaştım yine Royale geri döndüm... Olan benim parama ve emeğime oldu... Kedilerim de o dönemde mutsuz oldular ve o çok iyi denilen tahılsız mamaları zorlamayla yedirmeye çalıştığım dönemlerde aç gezip zayıfladılar... Tekrar söylüyorum: En iyi mamayı siz değil, kediniz bulmalıdır ! Mamanın içeriği çok iyi diye kediniz onu sevecek yiyecek diye bir şey yok.

ben de ögrenciyim royal canin alıyorum kilosu 20 liraya olandan.kedim bayılıyor. kaliteli oldugu için de içim cok rahat.

Benim de dedemin kedisi vardı, kendisi vefat edince ben aldığım pisiciği, bayağı da yaşlı kendisi. çok tüy döküyordu. veteriner kesinlikle royal canini tavsiye etti. onu aldım. ilk aldığımda 3 tabak yedi yaramaz.şimdi de her gün keyifle yiyor. bir ayın sonunda anlarsınız farkı dedi. bekliyorum bakalım.

merhabalar bende mama sorunu yaşıyorum şuana kadar royal canın la beslendiler fakat tüy dökme sorunu çok fazla yaşıyoruz. yeni çıkan bi ürünü denedik vancat kuzulu mama çok memnun kaldım tüy dökümü hiçe indi fakat başlarda severek yiyorlardı şimdi burun kıvırıyorlar. royal canın bagımlılık yapıyor büyük ihtimalle ne yapacağımı şaşırmış durumdayım tüy problemini nasıl çözücez (

merhabalar bizimde royal canın verdiğimiz halde çok fazla tüy dökme problemi yaşıyoruz başka mamada yemek istemiyorlar tavsiyeniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…