- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi kittenlove
-
Öyle ama kim çiğ besleniyor anlamak için ayrımını yapmak zorundaydıkKedilerimiz, köpeklerimiz de bizim evlatlarımız.. İnsan-hayvan diye ayırmıyoruz.
Merhabalar. Kısırlaştırılmamış dişi ankara kedime(1 yaşında) royal canin fit 32 aldım. Veterinere güvenemediğim için internette araştırma yaptım bu nedenle bu mamanın iyi olacağını düşündüm. Şimdi yazınızı okuyunca tereddütte düştüm. Acaba hastalanır mı diye. Bir de fit 32 yi kısırlaştırılan kedilere de kullanabiliyor muyuz bir bilginiz var mıdır?merhabalar, öncelikle bildiklerimi yazıcam, sonra nereden nasıl bildiğimi anlatıcam.
iyi olmayan kedi mamaları, hill's, whiskas, pro plan, royal canin, Iams, markette satılan mamalar. (aklıma gelmeyen markalar da var, bu kadarla sınırlı değil) pro plan duydunuz mu bilmem, gdolu olduğu için gümrükte sorun yaşadı. önceleri ortalığı yıktılar gdo yok diye, sonra "gdodan arındırılmıştır" diye duyuru yaptılar. e hani ortalığı ayağa kaldırıyordunuz? royal canin bir çok mamaya kıyasla daha yağlıdır, kilo alımını da arttırır. hill'sin sadece reçeteli mamaları iyidir, s/d gibi. onlar da zaten nette bulunmaz, veterinerlerden temin etmek gerekir.
kullanabileceğiniz kedi mamaları markaları maalesef sınırlı. bosch (alman malıdır), orijen (ancak fazla kilolu kedilere sıkıntı yaşatabiliyor, içindeki protein miktarı fazla, eğer miskin bir kediniz varsa pek iyi gelmez), hill'sin reçeteli mamaları (bunlar da zaten sağlık problemi olduğu zaman kullanılan mamalar), farmina markasına ait mamalar (her keseye uygun olanı var, tabi ki keseye uygunluk arttıkça, kalitesi gıdım gıdım düşüyor, ancak en ucuz maması bile, bir çok mamadan kaliteli).
bunları nereden bildiğime gelince, benim köpüşüm var, ancak arkadaşımın 3 tane kedisi var ve açıkçası araştırma huyu/becerisi pek yok. ben türkçe sitelerle sınırlı kalmam, yabancı forumlara, web sitelerine sürekli bakarım, tartışmalarını okurum. hatta arkadaşımın veterineri bile "şu konuyu filtrekahveye bir sorsanız" diyen birisidirilginizi çekerse size hatta, hangi mama hangi kediye kullanılmalı onu bile yazabilirim. yeter ki isteyin =)
Teşekkürler. Kedim dişi ama kısırlaştırılmadı henüz. Kısırlaştırıldığında da sanırım bu mamaya devam etmemde bir sorun yok.Fit 32 standart yetişkin kedi mamasıdır.
Kısırlaştırılan kedi eğer erkekse,mutlaka kısırlaştırılmış kedi için olan mamadan vermelisiniz. Royal caninin sterilize kedi mamasından devam edebilirsiniz.. Royal canin pro sınıf mamadır ancak yağ oranı biraz fazladır,eğer kediniz kilolu değilse markada bence sorun yoktur..
Pardon kısırlaştırılmış kedi diye okumuşum.Teşekkürler. Kedim dişi ama kısırlaştırılmadı henüz. Kısırlaştırıldığında da sanırım bu mamaya devam etmemde bir sorun yok.
Merhabalar. Kısırlaştırılmamış dişi ankara kedime(1 yaşında) royal canin fit 32 aldım. Veterinere güvenemediğim için internette araştırma yaptım bu nedenle bu mamanın iyi olacağını düşündüm. Şimdi yazınızı okuyunca tereddütte düştüm. Acaba hastalanır mı diye. Bir de fit 32 yi kısırlaştırılan kedilere de kullanabiliyor muyuz bir bilginiz var mıdır?
Mamayla öğretmenliğin, petshop sahibi olmakla da mama ticareti yapmak arasında fark var zaten Meg'im. Senin petshop sahibi olman bize ne büyük faydalar sağladı. İyi ki varsın ❤ editörüm, öğretmenim, petshop güzelliğim... Mesele burda yardımlaşma, sen gerekeni yapıyorsun zaten. MucckkBen mama satışı yapan biriyim. Aslında öğretmenim ya neyse.. Benim yada herhangi bir petshopcunun mama satmasından niçin rahatsız olunuyor onu anlamıyorum.
Bir petshop sahibinin internette yazışırken şu mama iyidir demesi o mamanın pazarlanması anlamına mı geliyor? Görüş bildiriyorum,yasak mı bana görüşmek bildirmek?
Benim iş yerimde ND de var,Royal Canin de var,Hills de var,Proplan da var,Advance de,Acana da var.
Ben görüş bildirdim. Bu,bu.
Bir daha "ben mama satmıyorum! Bundan kazanç elde etmiyorum!" lafını yazmayın. Çünkü çok saçma oluyor gerçekten.
Ve bu kadar iddialıysanız bu konularda,buyrun bu bölüme editör olun. Ben 2009'dan beri bu bölümün editörüyüm. Biraz saygı yahu!
Bütçenize göre;merhaba. 2 ay önce sahiplendiğim 1.5 yaşında dişi ankara kedimi kısırlaştırdıktan sonra başının üzerinde mantar banzer bir şey oluştu. yaşadığım yerde mantar olup olmadığını anlayabilceğimiz bir ekipmanın olmadığını söyledi veteriner. bu nedenle sadece travazol krem verdi. yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ancak daha da genişledi. ben royal canin fit 32 mama kullanıyordum, kısırlaştırdıktan sonra mamayı değiştirmedim. ancak veteriner beyaz ırk kedilerde tavuğa karşı bir alerji olabilceğini söyledi ve kullandığım mamayı hemen kesmemi, somonlu veya tavuk eti haricinde bir mama kullanmam gerektiğini belirtti.bu konuda beni aydınlatır mısınız? hangi mamayı kullanmak gerekir
merhaba. 2 ay önce sahiplendiğim 1.5 yaşında dişi ankara kedimi kısırlaştırdıktan sonra başının üzerinde mantar banzer bir şey oluştu. yaşadığım yerde mantar olup olmadığını anlayabilceğimiz bir ekipmanın olmadığını söyledi veteriner. bu nedenle sadece travazol krem verdi. yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ancak daha da genişledi. ben royal canin fit 32 mama kullanıyordum, kısırlaştırdıktan sonra mamayı değiştirmedim. ancak veteriner beyaz ırk kedilerde tavuğa karşı bir alerji olabilceğini söyledi ve kullandığım mamayı hemen kesmemi, somonlu veya tavuk eti haricinde bir mama kullanmam gerektiğini belirtti.bu konuda beni aydınlatır mısınız? hangi mamayı kullanmak gerekir
Kısırlaştırma sonrası illa ki kısır mama kullanmak mi gerekiyor? Ben şu an acana kullanıyorum ve çok memnunum, kedimi yakın zamanda kısırlaştıracagim, malum acananin ayrıca bir kısır mamasi yok.Tavuklu herhangi birsey kullanmayın derim. Proplan tavuklu kullanıyordum. Ön patı arkası ve arka bacaklarda tüyleri döküldü. Veteriner mamadan degildir dedi ve krem, batikon verdi. Ama biryerden kapansa baska bıyerden tüyü dökülüyordu. Sonra N&D Kuzulu aldım dökülmeler durdu. Ama ben sandım ki krem işe yaradı.
Kısırlaştırınca N&D Tavuklu kısır mama aldım. N&D tavukluyu yemeye basladıktan sonra tekrar aynı yerde aynı şekilde tüyleri dökülmeye başladı. Ozaman anladım ki hangi mama olursa olsun tavuk sıkıntı çıkartıyor. Bu sefer ND Balıklıya döndüm. Çok iyi bir markada olsa tavuk içeriği olmamasına dikkat edin..
Kısırlaştırma sonrası illa ki kısır mama kullanmak mi gerekiyor? Ben şu an acana kullanıyorum ve çok memnunum, kedimi yakın zamanda kısırlaştıracagim, malum acananin ayrıca bir kısır mamasi yok.
Benimki de dişi kedi, Acana tavuklu kullanıyorum. Yazları da yine Acana'nın balıklısı ya da kuzulusunu kullanıyorum mantarı önlemek amacıyla, onları pek sevmiyor, tavuk delisi :) Kısırlaştırınca da Acanaya devam edeyim diye düşündüm çünkü benimki çok uyuz mama konusunda, 2.5 aydan beri sadece Acana yiyor.Erkek kediler için kısır mama kullanılması daha iyi dıyorlar onlarda idrar yolu problemi daha çok çıktıgı için sanırım. Ama dişi kedi için illa kısır olması gerekmıyor ıyı bır markanın tahılsız maması kullanılabılırmiş. Mesela N&D markasının kısır mama olarak sadece tavuklusu var başka kısır maması yok. Tavuklu benim kedimde sıkıntı cıkarttıgı için şuan normal N&D tahılsız balıklı kullanıyorum dişi kedime.
Benimki de dişi kedi, Acana tavuklu kullanıyorum. Yazları da yine Acana'nın balıklısı ya da kuzulusunu kullanıyorum mantarı önlemek amacıyla, onları pek sevmiyor, tavuk delisi :) Kısırlaştırınca da Acanaya devam edeyim diye düşündüm çünkü benimki çok uyuz mama konusunda, 2.5 aydan beri sadece Acana yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?