Hangi kedi maması

Merhabalar. Kısırlaştırılmamış dişi ankara kedime(1 yaşında) royal canin fit 32 aldım. Veterinere güvenemediğim için internette araştırma yaptım bu nedenle bu mamanın iyi olacağını düşündüm. Şimdi yazınızı okuyunca tereddütte düştüm. Acaba hastalanır mı diye. Bir de fit 32 yi kısırlaştırılan kedilere de kullanabiliyor muyuz bir bilginiz var mıdır?

Fit 32 standart yetişkin kedi mamasıdır.
Kısırlaştırılan kedi eğer erkekse,mutlaka kısırlaştırılmış kedi için olan mamadan vermelisiniz. Royal caninin sterilize kedi mamasından devam edebilirsiniz.. Royal canin pro sınıf mamadır ancak yağ oranı biraz fazladır,eğer kediniz kilolu değilse markada bence sorun yoktur..

Teşekkürler. Kedim dişi ama kısırlaştırılmadı henüz. Kısırlaştırıldığında da sanırım bu mamaya devam etmemde bir sorun yok.

Teşekkürler. Kedim dişi ama kısırlaştırılmadı henüz. Kısırlaştırıldığında da sanırım bu mamaya devam etmemde bir sorun yok.
Pardon kısırlaştırılmış kedi diye okumuşum.
Bence bir sorun yok. Sorun var diyenler çıkacaktır ama:))
Ben 10 yaşındaki kedime bebekliğinden beri royal canin veriyorum..

Ben royal canin sensible kullanıyorum Dişi,kısır kedime. Kilo sorunu yok.. Sindirim hassasiyeti mevcut..

Kaliteli bir mama değil aldığınız. Fiyatı yüksek, kendisi düşük kalitede.
Mamalarda olmaması gerekenler:
  • Mısır Gluten Unu
  • Soya
  • Dijest
  • Kurutulmuş Pancar Kökü (Pancar küspesi) (bu dışkıyı katı kıvamlı yapması için kullanılır genelde)
  • Tuz
  • Soya unu
  • Öğütülmüş Soya
  • Soya Yağı
  • Yapay antioksidan yani koruyucu madde olan tokoferoller
  • Bitkisel protein izolatı
Aldığınız mamanın içeriği:
Kurutulmuş kümes hayvanları eti, mısır, pirinç, mısır gluten, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolat*, bitkisel lifler, hidrolize hayvansal proteinler, pancar küspesi, maya, mineraller, soya yağı, balık yağı, hidrolize maya (mannan-oligo-sakkaritler kaynağı), kadife çiçeği özü (lutein kaynağı).

Görüldüğü gibi içinde olmaması gereken birçok şey var. Ayrıca istediği kadar fit yazsın, birçok mamadan daha yağlı bir markadır.

Bu arada ben öğretmenim, mama satışı yapan, bundan kar eden bir insan değilim. Yani aldığınız/almadığınız markanın bana her hangi zararı ve faydası yok.

Kediler zaten köpekler kadar mama tüketen evciller değiller. Ne kadar iyi mama ile beslerseniz, ileride olabileceği hastalıkları önlemiş olursunuz.

Ben mama satışı yapan biriyim. Aslında öğretmenim ya neyse.. Benim yada herhangi bir petshopcunun mama satmasından niçin rahatsız olunuyor onu anlamıyorum.
Bir petshop sahibinin internette yazışırken şu mama iyidir demesi o mamanın pazarlanması anlamına mı geliyor? Görüş bildiriyorum,yasak mı bana görüşmek bildirmek?
Benim iş yerimde ND de var,Royal Canin de var,Hills de var,Proplan da var,Advance de,Acana da var.
Ben görüş bildirdim. Bu,bu.
Bir daha "ben mama satmıyorum! Bundan kazanç elde etmiyorum!" lafını yazmayın. Çünkü çok saçma oluyor gerçekten.
Ve bu kadar iddialıysanız bu konularda,buyrun bu bölüme editör olun. Ben 2009'dan beri bu bölümün editörüyüm. Biraz saygı yahu!

Mamayla öğretmenliğin, petshop sahibi olmakla da mama ticareti yapmak arasında fark var zaten Meg'im. Senin petshop sahibi olman bize ne büyük faydalar sağladı. İyi ki varsın ❤ editörüm, öğretmenim, petshop güzelliğim... Mesele burda yardımlaşma, sen gerekeni yapıyorsun zaten. Mucckk

merhaba. 2 ay önce sahiplendiğim 1.5 yaşında dişi ankara kedimi kısırlaştırdıktan sonra başının üzerinde mantar banzer bir şey oluştu. yaşadığım yerde mantar olup olmadığını anlayabilceğimiz bir ekipmanın olmadığını söyledi veteriner. bu nedenle sadece travazol krem verdi. yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ancak daha da genişledi. ben royal canin fit 32 mama kullanıyordum, kısırlaştırdıktan sonra mamayı değiştirmedim. ancak veteriner beyaz ırk kedilerde tavuğa karşı bir alerji olabilceğini söyledi ve kullandığım mamayı hemen kesmemi, somonlu veya tavuk eti haricinde bir mama kullanmam gerektiğini belirtti.bu konuda beni aydınlatır mısınız? hangi mamayı kullanmak gerekir

Bütçenize göre;

Acana- N&D- Now (bu marka piyasaya yeni girdi ama içerik güzel)- Wildfield- Britcare markaları olabilir.

Burada mı yazmıştım bilmiyorum ama mamaların içinde olmaması gereken maddeleri yazmıştım ben. Britcare'i iyi inceleyin, içinde pirinç-mısır geçenlerden olmasın. Her mamanın içeriğinde olmaması gerekenlerdendir.

Tavuklu herhangi birsey kullanmayın derim. Proplan tavuklu kullanıyordum. Ön patı arkası ve arka bacaklarda tüyleri döküldü. Veteriner mamadan degildir dedi ve krem, batikon verdi. Ama biryerden kapansa baska bıyerden tüyü dökülüyordu. Sonra N&D Kuzulu aldım dökülmeler durdu. Ama ben sandım ki krem işe yaradı.
Kısırlaştırınca N&D Tavuklu kısır mama aldım. N&D tavukluyu yemeye basladıktan sonra tekrar aynı yerde aynı şekilde tüyleri dökülmeye başladı. Ozaman anladım ki hangi mama olursa olsun tavuk sıkıntı çıkartıyor. Bu sefer ND Balıklıya döndüm. Çok iyi bir markada olsa tavuk içeriği olmamasına dikkat edin..

Kısırlaştırma sonrası illa ki kısır mama kullanmak mi gerekiyor? Ben şu an acana kullanıyorum ve çok memnunum, kedimi yakın zamanda kısırlaştıracagim, malum acananin ayrıca bir kısır mamasi yok.

Kısırlaştırma sonrası illa ki kısır mama kullanmak mi gerekiyor? Ben şu an acana kullanıyorum ve çok memnunum, kedimi yakın zamanda kısırlaştıracagim, malum acananin ayrıca bir kısır mamasi yok.

Erkek kediler için kısır mama kullanılması daha iyi dıyorlar onlarda idrar yolu problemi daha çok çıktıgı için sanırım. Ama dişi kedi için illa kısır olması gerekmıyor ıyı bır markanın tahılsız maması kullanılabılırmiş. Mesela N&D markasının kısır mama olarak sadece tavuklusu var başka kısır maması yok. Tavuklu benim kedimde sıkıntı cıkarttıgı için şuan normal N&D tahılsız balıklı kullanıyorum dişi kedime.

Benimki de dişi kedi, Acana tavuklu kullanıyorum. Yazları da yine Acana'nın balıklısı ya da kuzulusunu kullanıyorum mantarı önlemek amacıyla, onları pek sevmiyor, tavuk delisi :) Kısırlaştırınca da Acanaya devam edeyim diye düşündüm çünkü benimki çok uyuz mama konusunda, 2.5 aydan beri sadece Acana yiyor.

Benimki ayırmıyor öyle, tavuklu olmasa da olur yiyor iştahlı oyüzden şanslıyım bu konuda. O aralar gittiğim hekimde, yazları tavuk sorun çıkarır demişti ama yaz haricinde de sıkıntı yarattı. Bir daha tavuklu hiçbişeyi yaz kış yedirmem.

Benimde 2 yaşında dişi bi ledin var. Her mamayi yetiremiyordum. Tüy dökülmesi çok oluyordu. Internetten korkarak perfekt katze marka bi mama aldim. Kilitli paketi vardı kullanım süresinin bitmesine bir yıldan fazla vardı. Kedimde yeme sorunu yaşamadım tüyleri guzellesti bi süre sonra kulununda kokusunun azaldığını fark ettim. Ithal bi mama olmasına karşın dışarıda uygundu bu mama hakkında bilgisi olan varmı nerden çıktı bu mama neden bloklarda hiç rast gelmedim. Buda benim ledin ve cok sevdiği mamasi

kısır kedilerinize kısır kedi maması vermenizi tavsiye ederim, ben bunu zamanında yapmadığım için çok çektim. Erkek kedim kısırlaştırdıktan sonra normal mama veriyordum. İdrar yolları tıkandı ve aralıksız bir dönem sondaya gittik. Kabus gibi bir süreçti ve veteriner kısır kedi maması kullanmadığım için olduğunu söyledi. Ben ettim çektim, siz etmeyin derim

Biz advance kullanıyoruz kedimize.
Royal canın içinde nişasta olduğu için bağımlılık yaptığını duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…