Hangi kedi maması

Canım çok fazla çeşidi var onun, sadece kısırlaştırilmis kediler için değil. Ev kedileri için olanı falan da var. Midesi hassas kediler için olanı var. Deneyeyim bakalım sevecek mi Mia :)

Canım çok fazla çeşidi var onun, sadece kısırlaştırilmis kediler için değil. Ev kedileri için olanı falan da var. Midesi hassas kediler için olanı var. Deneyeyim bakalım sevecek mi Mia :)
O zaman bize verilen broşür kısırlaştırılmış kediler için olan çeşidi idi :)) Zaman'ı geliyorya ondan demekki

o zaman orijen ile baslayip yas ilerledikce ve hareketsizlestikce n&d ve acana kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Bazi mamalari gömüp bazilarini göklere cikarmayin N&D yi ben dusunuyordum ama her mama arastirmamda birileri x mama evcilime sunu yapti bunu yapti deniliyor hatta orijen icin bile ishal yapti vs kotu yorumlar vardi. Bonacibo cok kaliteli turk mali ucuz diyorsunuz ama birileridr bonacibo kedimi mahvetti diyor oburu proplan kedimi öldurdu alerji yapti, royal canin bagirsak sorunu, agiz ve kaka kokusu yapti vs dunya kadar sey var hatta cok ovulen N&D icinde 10 kglik paketlerde dalavere dondugunu biri bir forumda yazdi fotograflarda ekleyerek .
Her mama her kediye gitmez tabikide kalkin wishkas yedirin veya onun turevinde cok kotu icerikli mamalarda yedirin demiyorum ama kalkip proplan, royal, hills vs mamalari gömüp durmayın. Uzun yillar ayni mamayi kullanip olumlu etki gorenlerde var ayni mamadan sikayetci olanlarda var. Hatta acana icin kedim agzina surmuyor diyenlerde var. Bende proplan kullaniyorum simdilik olumlu dönüsler gozlemledim acikcasi. Mamalar iyide olsa kedilerimizin bünyeleri farkli farkli. Bu yuzden X mamasindan memnun olanda var yerin dibine sokan ve hayvanina zarar verdigini soyleyende var.

kismen haklisiniz aslinda. her mama her kediye yaramiyo. yada kediler tadini begenmeyebiliyor. fakat iyi kotu diye ayirmalarinin sebebi icindeki malzemeler. tahili yuksek koruyucu maddesi kimyasal olan mamalari savunmak da dogru olmaz. iyidir diyemeyiz. ornegin proplan ve royal canin gibi. bu mamalar kimyasal koruyucu icermekte ve tahil orani yuksek. etobur hayvana uygun mu? degil. cunku yaradilis olarak et ile beslenmesi lazim. hills diger iki marka gibi tahil orani yuksek fakat koruyucu olarak kimyasal icermiyor. bonacibo ise yurtdisinda market mamasi olarak satilan proplan royal canin hills gibi mamalarla hemen hemen ayni icerige sahip. tr.de uretildigi icin de uygun fiyatli. bir de farkli mamaya gecilirken eski mama ile karisim yaparak yeni mama gunden gune artirilarak verilmesi oneriliyor. kedinin beslenmesi aniden degisince mideye ve barsaklara dokunabiliyor.

Iyide madem zararli kimyasallari icermiyor ve çok sağliklilar o mamalar neden farkli kedilerde saglik problemleri yaratiyorlar o gömdüklerinizi kullanan kediye ise okadar rezil mamayla sizin demenizle birşey olmuyor??? Proplan 3-4 senelik yeni bir ürün değil neticede sadece proplanda degil uzun yıllar kedisini o gomdugunuz markalarla çok guzel bakanlar gordum o derece zehirli berbat mamalarsa bu kediler nasil 12-13 yaslarina kadar yasadilar. (Belki daha fazla yasayanda vardir benim gordugum ornek 12-13) Zaten omurleri 15-16 sene siz orijen kullaninca 30 sene mi yasicak saglikli? Hic bir mama boyle bir garanti vermez.

mamadan hastalandigini nerden biliyosunuz? her hastalanan kedi mamadan mi hastalanmis oluyor? o gomdugunuz mama ne demek ya. veriler ortada hayvanin beslenmesi gereken icerik ortada. ben olani soyluyorum verileri de ben yazmadim ya :) biraz ac forum oku ondan sonra yorum yap lutfen. kedinin dogasi geregi ne tuketmesi gerekiyormus once ona bak. sonrada kullandigin mamanin icerigine bak. benim x mamasini kullanirsa 30yil yasar gibi bir iddiam da olmadi :) dogasi geregi ne ile beslenmesi gerekiyorsa ona gore en yakin mamayi secmeye calisiyorum ben sadece. neden bu kadar atar yaptiniz onu da anlayabilmis degilim.

Sana atar yapan kim? Ben ortaya bir yazi yazdim ustunuze vazife gorup siz cevaplamayi sectiniz bu şekilde.

Sizin " ben proplan, royal vs kullanmicam mama, kum önerin"

yazınıza bir laf soylemedim kum tavsiye ettim gectim sadece kalkıp niye yedirmiyorsun sen proplani diyen olmadı demek istesem gayet derdim. Ne yediriyorsan yedir banane. Ben fikrimi söylüyorum. Yok dogasına yakınmış, yok bilimsel veriymiş. Sokak kedim bile rahat 8 yaşında var problemi yok. Birsurude yavrularinin yavrulari filan oldu. Proplan veya royal, hills yiyip yillarca gayet iyi yaşayan kedilerde var fazlaca. Tamam kalkip whiskas ve turevi verin demiyoruzda bu kadarda abartmayin.

sokak kedisi onune mama konmazsa kus yer fare yer bocek yer yani protein tuketir. zaten onun dogasi da budur. yani saglikli olmasi gereken :) ben kimse sakin ha proplan kullanmasin demedim. fakat fiyatlari cok ucuk icerigine bakilcak olursa. ve tahil vermek dogru degil. yurtdisinda market mamasi olarak gecer bu savundugunuz mamalar. senin laf soyledigin whiskas gibi yani.

ayrica tahilli bir mamadan et agirlikli bir mamaya gecen hayvan illa ki sorun yasayacaktir. hem tad bakimindan hem de saglik olarak. kusma gaz vs gibi.

Onunda önüne mama koyuyorum. :))) ben proplanin veya farkli bir markanin fanligini veya avukatligini yapmiyorum kedim sıkılirsa yada memnun olmazsam bi sekilde orijende alabilirim acanada royalde hillste denerim yani babam üretmiyor sonuçta bunları. Kaç kedi baktinizda etkilerini gozlemlediniz acaba? Hersey forum okumakla olmuyor. Ben gozlemledim. Whiskastan kan işeyen kediler var veterinerde yatan kediler var, ölende var. Whiskasla bu markalari bir tutamazsiniz. Proplan, rc, hills yedi yedi diye ölen, gelisim bozuklugu gosteren, kan işeyen kedim daha olmadı. Bilip bilmeden bu kadarda atip tutmayin. Bir kedi beslediniz diye sanki 20 kedi buyutmus gibi tavirlara girmeyin,

Markadan bağımsız olarak konuşuyorum, her mama verdiği zararı anında göstermez.
Kimi mama birkaç gün sonra alerji veya egzama yapar, zararını görürsünüz.
Kimi birkaç ay sonra böbrekte kum, taş yapar.
Kimi senelerde bir şey yapmaz, bir anda kedinizde köpeğinizde tümör bulursunuz.

Sizin mantıkla bakarsak market mamaları da gayet sağlıklı çünkü malum, market mamasıyla bakılan ve senelerce yaşayan hayvanlar da var.

Evet orijen haric diger mamalardan yiyenlerin hepsi tumorden gidiyor. Ayriyetten ben ciddi anlamda kotu market mamalarindan bahsetmiyorum rc, hills, proplan filan zehirmis gibi anlatiyorsunuz

Ayrica orijen ve ovduklerinizin uzun yaşatip ilerdede sadece ecelinden ölme garantisi veriyorsa bende kullanayim zaten 200 kusur lira veriyorum 100 lira daha veririm sorun yok. Sizin demenize gore 300 lira parayi mamaya veremeyecekler kedisini zehirliyor hepsi ya egzama ya tumor biseyden ölecekler. 300tl orijen alamiyorsan kedi bakma yazik zehirleniyor yavrucak.

Ben mama övmedim farkındaysanız, herhangi bir markayı önerdim veya olumsuz yorum yaptım mı acaba?
Ben köpeklerimi kuru mamayla beslemiyorum. Dolayısıyla marka konusunda fikir belirtmiyorum.

"Sizin demenize göre" diye yaptığınız çıkarım da ancak bu kadar yanlış olurdu ve lütfen benim ağzımdan çıkmayan şeyleri söylemişim gibi yapmayın.

"kedisini o gomdugunuz markalarla çok guzel bakanlar gordum o derece zehirli berbat mamalarsa bu kediler nasil 12-13 yaslarina kadar yasadilar."
cümlenize istinaden "sizin mantıkla bakarsak market mamaları da gayet sağlıklı çünkü malum, market mamasıyla bakılan ve senelerce yaşayan hayvanlar da var." dedim sadece.

Evet onlarlada yillarca yasiyor olabilirler arkadasin demesine gore disarda kediler fare kus tutuyormusta protein aliyormus :))) ben niyeyse hep cop karistirirlarken goruyorum. Gorende sabah aksam sokak kedileri her gunun her ogunu kuş fare yiyip proteinle saglikli besleniyormuş sanir komik.. neyse o artiklarla beslenenlerden bile uzun yaşayan cikiyor. Bazi " Z " market mamalari ciddi problemler yaratiyor ama bazi "x " mama ise icerik bakimindan vasat iyi degil sadece karin doyurucu oluyor bu yuzden ucuz ve kalitesiz sayiliyor ama z mamasi kadar zarar vermeyebiliyor. Benim gonlumden geçen kalkip amaan disarda cop yiyorlar diyip gidip en kotu mamayi alin demek degil. Konu abartiliyor ve is şu şu markayi yemezse ölür, şöyle olur boyle olura geliyor buna takildim . Sokak kedileride dahil suan kendi kedime bakiyorum orijen yemediler diye bisey olmadi hatta bekarken baktigim kediler hala durur halamlar ilgileniyorlar. Yeni yavrular bile oldu. :))) Orijen yiyor diye saydiginiz hastaliklardan muaf değil sonuçta. O yuzden abartilmamasi kanisindayim. Butcesi olmayan kedi sahipleride var ne yapsinlar?? Veya birsuru sokak kedisine bakanlar var ne yapalim 20 kediye orijen mi yedirmeye calisalim.

En iyi mamayı yemesi hastalıktan muaf yapmaz. Köpeklerim senelerce en iyi köpek mamalarını yedi, büyük olan 4 senedir kanserli. Daha önce ameliyat oldu, yarın yine ameliyatı var.

Ama verebileceğimiz en iyi mamayı vermemiz olabilecek hastalıklardan olabildiğince sakınmayı sağlar.

Herkes içine ne siniyorsa onu yapar, onu önerir. Ben birine mama önerirken, bildiğim en iyilerini önermeye çalışırım ki en azından olabilecek sakıncaları minimuma indirsinler. Gerisi kişinin kendi imkanlarına bağlıdır.

Beslenme hayvanın en temel şeyi ve bu konuda olabildiğimiz kadar itinalı olmamız lazım diye düşünüyorum. Siz katılmıyor olabilirsiniz, o da kendi fikrinizdir pek tabii.

Bende kimseye birşey tavsiye etmedim. Genel anlamda illede şunu al bu çok iyi diye herhangi bir mamayi övmeyi tercih etmiyorum cunku iyi denilen bir mamada olsa her hayvanda ayni iyi etkileri göstermeyebiliyor. Ben sadece sirf onu yedi diye öldürecek kadar kötü olduklarını dusunmuyorum dedikleri mamaların. Şayet öve öve bitiremedikleri mamalardanda yan etki görup belirtenler var az veya çok. Şayet N&D mamayi bende dusundum elimdeki bitince alayim diye premium filan diye yere göge sigdiramadilar arastirmaya basliyorsun biseyler buluyorsun illa ki bundanda ayri ilallah ettim zaten. O yuzden kimseye bisey demiyorum bundan boyle herkes ne istiyorsa yedirsin o öldurur bu öldurur.....

sen direk markaya takintilisin, ben icerige bakarim. iceriginde tahil bulunan mamalar kedi icin uygun degildir. kedi buyutmuslukle alakasi yok bunun. ben sana burda verilerle ispatlarla da aciklama yapsam sen nasil olsa anlamicaksin. o yuzden uzatmanin geregi yok..

Olaya iki yöndende bakılabilir. Bilimsel verini sevsinler cok tatlisin Ben anlamam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Gömerim ben. Mesela Royal Canin gibi övülen, şöyle kaliteli böyle mükemmel denilen mamanın içinde tavuk yemi yazıyorsa gömerim. Nitekim köpek maması serilerinin birinin içinde yazıyor aynen öyle.

Etçil olan bu hayvanların mamasında mısır, mısır unu, pirinç, bulgur yazıyorsa yine gömerim. Pirinçle bulguru tavuklar yer bir de benim balkonuma gelen güvercinler yiyor.

Ancak bunu yaparken markaya odaklanıp yapmam, sevdiğim a maması mısır koysun onu da gömerim.

Pro Plan dışında hiçbir markaya gıcığım yok. Ancak o mama ayrı mevzu. Misal Is Purina killing dogs diye grup var facete, bir bakın. Benim daha fazla yüreğim kaldırmadı, ayrıldım. Keza ben de alırken köpeğime sağlık problemi çıktı. Deri kazıntısı ve ekme işlemi yapıldı. Sonuç: aşırı tavuk tüketiminden. E ben evde tavuk yemiyorum, köpeğime tavuklu mama almıyorum. Bu aşırı tavuk nereden geliyor da tüketiliyor. Demek benim balıklı etli diye aldığım mamada boooool bol tavuk varmış. Zaten o hastalıktan sonra ben ciddi araştırmalara girdim. Yoksa klasik inanç pahalıysa kalitelidir vardı bende.

Kediler için 12-13 sene zaten kısa bir süre. Köpekler için 12-13 iyi bir zamandır.

Hanımlar lütfen rica ediyorum tartışmaya girmeyiniz.

Hazır mama vermek, verilen mamanın markası kişisel tercihtir.

Onlarca kedi baktım diyebilirim, bir o kadar da köpek baktım, kedi köpekler doğada ne yiyorlarsa onu yediriyorum, 1,5 yaşında bir pekinezim var, bizde nasıl damak zevki varsa onda da damak zevki var, doğası gereği ne yemesi gerekiyorsa sadece onu yiyor, diğer tüm gıdaları görmezden geliyor, yiyeceği biraz bayatlasın yemez, demem o ki bakımını üstlendiğiniz evcillerin yemek tercihini onlara bırakın, siz X mamayı yedirmek istediğiniz için onu yemek zorunda kalmasınlar, dilleri olsa belki ben bunu yemek istemiyorum diyecekler, ki benim minik açlıktan kırılsa istemediği birşeyi asla yemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…