Hangi kedi maması

Ama bu çok yanlış Mune abla. Mesela benimkinin ağzının suyu akıyor künefeye ya da kısıra. E ne yapayım damak tadı diye veremem ki. Bizi düşün, çocukları düşün. Kaç çocuk sebzeyi ya da faydalı yiyecekleri yer?

Damak tadı budur demek olmaz. Ben tutsam Whiskas alsam ayıla bayıla yer, köpek olduğu halde.

Göz göre göre tavuk yemi veremem ya da bütçemden para ayırıp da kendi ellerimle dandik mama yediremem.

Bu "gömülen" mamaları alacağına insanlar evde kendileri hazırlasın daha sağlıklı. Alsın et çeşidi, sebzeyle blenderdan geçirsin versin. İçine yoğurt ya da haftada 1-2 yumurta da eklendi mi oh mis.

Mesela Genesis diye bir mama var, pahalı. İçeriği ama o para etmez. Neden diye sordum, organik malzemelerimiz dediler Organik pirinç mi yedireyim şimdi

Bu arada yeni bir mama girdi piyasaya, bakalım onu araştıracağım bugünlerde.

Yok benim kız künefeyle kısır yemiyor
Hanımefendi illa et yiyeceğim diyor et ama o da hormonlu olmayacak, ciddiyim hormonlu, katkı maddeli hiçbirşey yemez, pirinç yiyecekse saf tereyağ olmalı, çakma tereyağda yemiyor

Sizinkiler nasıl alıştı hazır mamaya, piyasada kaliteli, iyi denilen tüm markaları denedim hiçbirini yemedi bücürüm, hani arada yesin dedim kıtır kıtır, dişlerine falan iyi gelir diye veterineri 3-4 gün hiçbirşey vermeyin yer mamayı dedi ama vallahi yine yemedi cadı, et gördü mü gözü dönüyor, dişleri, çenesi içinde kemik alıyorum onu kemiriyor, bizim ev kasap gibi kokuyor

Benim kedim de 1 hafta aç durmuştu Acana'yı yemedi. Çünkü içinde katkı maddesi ve yapay tatlandırıcı yok, ilgisini çekmiyor kedilerin.. Sonunda benim inadım kuvvetli geldi yemeye başladı. Ama o bir hafta çok zor geçti tabi, mutfağa gelip ağlıyordu resmen benim yediklerimden yemek için.. Şimdi ben tavuk da yesem et de yesem asla yanıma sokulup da istemez. Gurur mu yoksa artık inadımı anladığından mı orasını bilemiyorum tabi

Bizde arada hazır mama yesin diye 3-4 gün aç bıraktık veterinerin tavsiyesiyle ama olmuyor, çok afedersiniz midesi bulanıp kusuyor, aç kalınca çok üzülüyorum süzüldü yavrum deyip hemen koşa koşa et alıyorum.

Benimki zaten bana çekmiş iştahı hiç yok, yaşamak için yiyor ben gibi.. :) Yaş mamaya saldırması lazımken hiç oralı olmuyor, tavuk didiyorum bazen ona da bakmaz burun kıvırır. Sevdiği tek şey ciğer.. Onu da haftada bir veriyorum. Ne yaparsın bunlar da ayrı ayrı karakter.. Kendi tercihleri var :)

Aynen öyle, ben tavuk alerji yapar diye çok vermemeye gayret ediyorum, ki malum tavuklarda doğallık pek yok, sürekli alışveriş yaptığım kendi besilerini kesen yer var oradan et alıyorum.
Sormayın her birinin huyu farklı, daha önce baktığım evcillerim ne versem yerdi, ayırt etmezdi ama bu cadım bildiğin kendi menüsünü oluşturuyor, arada masada yemek ister, elinde bir çatalı bıçağı eksik
İnatçıda, gerçi birazda biz şımarttık, evin küçük prensesi modunda bücür

Doğal ve çiğ tavuk, köpek ekstra alerjik değilse alerji yapmaz.
Tavuklu mamalarda alerji ve egzamanın nedeni tavuğun mamanın içindeki diğer besinlerle, özellikle de karbonhidratla beraber olması.

Benim büyük kızım senelerce her yaz tavuklu mama yediğinde egzama ve alerji oldu.
Çiğ beslenmeye geçtik, çiğ tavuk yiyor yazın bile. Bir kere egzama ya da alerji olmadı. Çünkü tavuğu doğal haliyle yiyor. Hatta sırf tavuk değil tavuk ciğer, yürek falan da götürüyorlar :)

Veterinerinize sormanızı öneririm onlar daha iyi olanları öneriyor hem mama kedinin köpeğin tüyüne kadar etki gösteren bir şey o yüzden veterinerin önerdiği mama her zaman daha iyidir.

Tavuğa pek güvenemiyorum shot, doğada serbestçe dolaşanlardan değiller çünkü piyasada 3 haftada kesilecek kıvama gelenler var çoğunlukla, o garibancıklara bir sürü hormonlu yemler, ilaçlar veriyorlar
Ama et konusunda içim rahat çünkü çok emin olduğum birinden alıyoruz.
Çiğ beslenme en sağlıklısı ve aslında olması gereken fakat biz çiğ veriyoruz deyince veterinerimiz yüzümüze şöylee bir bakıyor

Aynı tavuğu kendim de yediğim için pek bir şey değişmiyor aslında. Kendi yediğimi köpeğime niye vermeyeyim diyorum.

Benim çiğ beslemeye geçmemle veterinerimizi değiştirmemiz aşağı yukarı aynı zamana denk geldi. İlk muayene sonrası "ben çiğ besliyorum" dedim, "e ne güzel işte, gayet iyi" dedi. O an kalbimi kazandı
Çiğ beslemeyi destekleyen hatta kendisi de çiğ besleyen veteriner arkadaşlarım da var.

Çok acil bir olay için yakındaki veterinere götürmem gerekti iki sene önce. Müdahalesini yaptı, "hangi mamayı veriyorsunuz" dedi. "Çiğ besliyorum" dedim. "Aaa olur mu, mutlaka mama vermeniz lazım. X ve Y markalar en iyisidir, vereyim mi 15 kilo şimdi size?" dedi.

Çiğ beslemenin de kendine göre riskleri var tabii ki. Bana göre bir veterinerin yapması gereken kuru mamanın da çiğ beslenmenin de risklerini ve avantajlarını objektif olarak anlatıp, kararı sahibe bırakmasıdır. Kuru mama diye diretmesi değil.

Neyse ki artık özellikle yeni nesil hekimler çiğ beslenmeyi de öcü olarak görmemeye başlıyor.

Bizim petshopta olmayan marka kuru mama ve konserve yok gibi. Ancak benim ufaklık da haşlanmış tavuk ve et ile beslenmekte. Yediremedim, beğendiremedim onca çeşit içinden birşey. Ben tükanı kapatıp, eve gelip et haşlıyorum, minik minik doğruyorum ya da tiftiyorum, öyle yiyor minik şımarık köpişim. Ne kadar ironik değil mi.
Bu arada her tavuğu yemiyor, sadece bizim kasabın tavuğunu yiyor. Bir bildiği vardır bu konuda elbette.

Son düzenleme:
Benim bir de pisim var biliyorsunuz belki.
O,9 yaşında ve onu 4 aylıkken bulup aldığım günden beri aynı kuru mamayı yiyor.

Nasıl yani, tavuğu ve eti bildiğiniz çiğ mi yiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…