hata ettim:(

MupiNNN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
1.558
2.041
133
43
Gerçek anlamda kendi ayagıma kurşunu sıktım arkadaşlar. Şu anda gözüm hiç bir şeyi görmüyor bu nedenle sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
KV ve KP benım evimin yanından ev almak istediler bende çok yakın olmaması koşuluyla kabul ettim. Ev için araştırma yaptılar ve bir ev beğendiler ama bu eve paraları yetmedi faizlerin çok yüksek olması nedeniyle bankalarda hemen para vermedi. Bende kendilerine elimdeki tüm parayı yani alacakları evin parasının yarısını vermeyi teklif etttim. Ama tek şartım kendi evleri yapılırken benımkınınde 10000 TL lik masrafını karşılamalıydı.
Ev alındı bunlar yan çizmeye başladılar paramız yok yetişmiyor demeye ve en sonunda KP bana sen daha ne istiyorsun bizim sayemizde ev sahibi oldun vb birçok şey dedi.
Bunlar olmamış gibi kendi evlerine 50000Tl masraf etti ve bana en adisinden 3 dolap yaptırdı kendide gördü ve kabul etti dolapların çok kötü oldugunu.
Adama geri vermemizi ve baştan yaptırmamızı söyledi.
Sanki kendi dememiş gibi biz baska ustayla anlaşıyoruz dedigimizde bunlar benım size hediyem bu şekilde kullanın dedi . Ben kabul etmedim agzına gelen hakareti etti. Eşimin babasıdır dedim gittik hemen dedim suratıma söyle . Kızgındım agzımdan çıktı dedi ve yarım agız özür diledi. İki gün sonra diger usta parasını istedi bu bende para yok dedi . Bende zaten bankadan 150000 tl çekecektin ben vermesem git 10000 çek yaptır dedim . Şimdi ses soluk yok . Bu arada aldıgımız evin yarı tapusu benım adıma . Sizce ne yapmalıyım . Çok sogudum ve çok üzüldüm . Eşiminde hiç bir suçu yok yazık o arada kaldı .

Sadece NEDEN demek istiyorum?

Onlara 10bin eksik verseydin keşke. Niye bütün parayı ellerine saydın ki? Kendin yaptırırdın istediğin gibi.

Karışık olmuş sonunu tam anlamadım. Ne yapacaksın eşinin babası, eşini de seviyorsan. Lanet olsun diyeceksin bir sey istemeyeceksin ama eskisi gibi olmayacaksın mesafeli ve soğuk ince ince burnundan getireceksin.

Sadece NEDEN demek istiyorum?

Onlara 10bin eksik verseydin keşke. Niye bütün parayı ellerine saydın ki? Kendin yaptırırdın istediğin gibi.
bu sorunun cevabını bende bilmiyorum . Öyle saf bir insanda değilim diye düşünüyordum. Galinba hala insanlara güveniyorum . Bu kadar çirkinleşeceklerini düşünmedim.

Eve masraf ettiler 50bin, sana dolap yapılacak 10bin. Zaten 60binmiş. Evin ihtiyacı olan paranın oldukça büyük bölümünü karşılayabiliyorlarmış. Eşin bilmiyor muydu? Sen de madem para verdin dolap paranı ayırıp yaptırsaydın. Yapacak birşey yok tapunun da yarısı seninmiş. Büyük bir maddi kayıp yok ortada. Kalp kırıklığı büyük ama... Yüz göz olmamaya çalışacaksın başka çare göremedim.

Madem tapu yarisi senin evi sattir parani al. Kimseden dolap parasi istememis olursun.
Kimseye guvenmiceksin malesef.
Aklıma geldi . Ama eşim iyi biri bu olaylarda da onun bir suçu yok. O bana vermememi söyledi. Benim salaklığım.

Hem paranızı vermişsiniz hem başınıza bela almışsınız dibinizde ev sahibi yapmışsınız. Bırakın ne halleri varsa görsünler.
Sonuçta diğer yaptırdıkları evi sizin üstünüze almışlar bi nevi ev sahibi olmuşsunuz işte. Arada eşiniz kalıcak olay büyüdükçe bu vesileyle de araya mesafe koyun olsun bitsin.

Tapunun yarısının senin olmasının da pek bir anlami yok zaten onlar ölünce ki bu epey zaman alıyor Allah omur verdiyse. Biz de gençleşmiyoruz yani.Eee zaten onlar verse parasını kime kalacaktı oğullarına belki baska kardeş varsa daha azı ama olsun yine payınıza düşerdi. Nerden baksan hata etmissin eşinin ailesi evden çıkın satacağım mi diyeceksin yok. En mantıklısı soğuk su evet. Git bir bardak doldur iç.

Tapunun yarisi sende oldugu icin onlari kiraya baglayamaz misin? Ya da kendi payimi kiraliyacagim birisine diye gozdagi versen? ( 1 odayi ogrenciye kiralayacagin seklinde )

konu çok mantıksız.

alacakları evin yarı parasını trink diye sayıyorsunuz. hadi en kötü eb 100.000 tl desek. adamlara 50.000 tl veriyorsunuz. ve bankadan kredi çekemeyen adamlardan ilerde 10.000 tlilik masraf sözü istiyorsunuz. yahu 50.000 verene kadar 40.000 verseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…