hata ettim:(

Geçmişler olsun...[
Hakikaten NEDEN diyeceği bende.
İyi niyetin bu kadarı yani?

Olan olmuş...
Daha ne denir bilmiyorum.

Eşinize hiç yazık değil!
Hadi senin aklın basmadı, eşin de mi bilmiyor ailesinin nasıl olduğunu da uyarmıyor?
Bu sessiz sakin, mazlum eşlere de hastayım....

Kalkıp ayağa diyemiyor mu: eşim bu kadar fedakarlık etti, şartını da sundu, niye yapmıyorsunuz istediklerini?
Ağzı yok mu kocacığınızın?
Bırakın eşimin suçu yok demeleri de, bence siz hakkaten kendi ayağınıza sıkmışsınız canım kurşunu...
o da aldı ağzının payını bizde bundan sonra ailesine onların bize davranacagı gibi davranacakmışız. Başka ne yapabiliriz ki sadece mesafe koymaktan başka. Annesi babası onlar düşünmüyor ama sonuçta ata. Ayrıca evimiz ayrı artık bizde kendimizi korumak adına yanlarında yarım saatten fazla kalmıyacagız kırmadan bahaneler ile.

Aferin :) evliliğinin garantisi var mı yada eşini kaybetmeyeceginin ? Yada biraz daha olumlu olayım ,işsiz kalmayacaginizin, dara dusmeyeceginizin? Koca koca insanlar ,bırak nerden bukuyorlarsa bulsunlar parayı
işin kötü tarafı ne benim ailemin nede eşimin ailesinin paraya ihtiyacı yok. Belki ondan bu kıymet bilmezlik.

Ayrıca hepimiz yapmıyormuyuz . Bazen kendi anne babamız için yapmadığımız şeyleri kv kp için yapmıyormuyuz. Siz yapmadınız mı hiç

evet güzel kaşıdılar. Bir daha olmaz inşallah
Yani bu evin yarı parasını siz yarı parasını onlar vermedi mi?
Tapunun diğer hissedarı sizsiniz. Siz onlara destek mi çıktınız yoksa bir evi ortak mi aldınız?
Tapu ortaklaşa kayinbabaniz çok haklı siz de ev sahibi olmuşsunuz.O zaman nedir bu isyanınız?
Eğer sadece iyilik olsun diye borç verseydiniz tapuya ortak olmazdınız.

Benim anlamadığım: Paraları yoksa veya yetmiyorsa millet niye başkaları zora sokarak ev alıyor. Oturun kirada işte. Böyle daha hayırlı mı? Size tek tavsiyem bundan sonra mesafeli davranın ve böyle konularda hemen yardim ediyim diye öne atlamayin. Ha atlamak istiyorsunuz: önce kendinuzi garantiye alın. 10000 az vermeniz gerekirdi. Bide yüzsüz yüzsüz konusuyorlar. Kendi işinizi kendiniz görün. Ustayı niye kp baştan seçti

Ayrıca hepimiz yapmıyormuyuz . Bazen kendi anne babamız için yapmadığımız şeyleri kv kp için yapmıyormuyuz. Siz yapmadınız mı hiç

Ya tabii ki, bakmayın taraflı yazıyoruz, herkesin kendisine göre bir yaşanmışlığı var.
Bugün benden KV veya KP para istese vermem.
Bu güne kadar onlardan herhangi bir destek yardım görmediğim için, gerçekten vermem...
Destek vermek zorunda değiller, onunda bilincindeyim, ancak iyi niyette görmüyoruz malesef.

Eşim babasının muhasebesel işlerinden bazılarını takip ediyor.
Bazı ödemelerini yapıyor yeri geldiği zaman ve babasından atıyorum 150 TL mi ödedi, onu alıyor.
Ben bazen diyorum (bir emekli maaşı ile geçiniyor aslında KV ve KP - uzun hikaye) almasaydın boşver diyorum.
Eşim de diyor, bu iş için sonuçta, tabii ki alacağım benim de düşünmem gereken ailem var diyor.

Eşimin bu şekilde bizim ailemize sahip çıkması tabii ki muhteşem birşey.
Yeri geldiği zaman gider babasına bir çift ayakkabı alır veya annesine eksiği olan birşeyi alır.
Ama aramızda hiç bir zaman yüklü bir mebla muhabbeti olmadı.

Ben o yüzden şaşırıyorum sizin bu kadar iyi niyetli olup ciddi bir meblayı vermenize.
Ve dediğiniz de haklısınız, insan nasıl kendi anne babası için gözünü kırpmadan çıkarır verirse, belki sizde o mantık ile ilerlediniz.

Ancak eşinizin cümlesi de çok manidar "sen dua et bana birşey olmasın yoksa nasıl bunlar ile uğraşırsın"...
Demekki eşinizin bildiği birşey var.

Bir müsibet bin nasihate bedel hesabı, bu da eminim size iyi bir ders olmuştur.
Keşke kadir kıymet bilen insanlar olsalar da, gözleri görüp size de aynı değerde davransalar.
Ama bir elin beş parmağı bir değil.
Yazık, giden para gelir de, giden insan geri gelmez işte.

Soğuk su içip, geleceğinize bakmak en doğru kararınız diyeceğim o zaman.
Allah bundan sonra böyle şeyler yaşatmasın.

Neresinden tutsan elinde patlıyor
Yakınına getirmişsin birinci hata
Birikimini vermişsin tamam tapunun yarısı senin ama kira vs kazancın varmı yok ölü yatırım yapmıssın Allah gecinden versin kp kv vefat edene kadar sana ordan hayır yok ikinci hata
Madem on bine ihtiyacın vardı ve madem illaki o paranı vericektin icinden azaltıp verseydino kadarı ücüncü hata
Eşin verme demiş eşini bile dinlememişsin dördüncü hata
Su anda yapabilecegin tek sey soguk su icmek

Sizi hiç samimi bulmadım kayinbabaniz haklı kendinize de ev almış oldunuz.Paranızı aldığınız da yarı tapuyu kayinbabaniza devredecek misiniz?

Yani bu evin yarı parasını siz yarı parasını onlar vermedi mi?
Tapunun diğer hissedarı sizsiniz. Siz onlara destek mi çıktınız yoksa bir evi ortak mi aldınız?
Tapu ortaklaşa kayinbabaniz çok haklı siz de ev sahibi olmuşsunuz.O zaman nedir bu isyanınız?
Eğer sadece iyilik olsun diye borç verseydiniz tapuya ortak olmazdınız.
alınan ev kiraya verirmedi kendileri oturacak :) dünya kadar faizden kurtardım ve şart olarak sundum kabul etmeyip kendinide benide bu rezillikten kurtaracak kadar gururlu olsaydı hiç bir sıkıntımız olmazdı.

Benim anlamadığım: Paraları yoksa veya yetmiyorsa millet niye başkaları zora sokarak ev alıyor. Oturun kirada işte. Böyle daha hayırlı mı? Size tek tavsiyem bundan sonra mesafeli davranın ve böyle konularda hemen yardim ediyim diye öne atlamayin. Ha atlamak istiyorsunuz: önce kendinuzi garantiye alın. 10000 az vermeniz gerekirdi. Bide yüzsüz yüzsüz konusuyorlar. Kendi işinizi kendiniz görün. Ustayı niye kp baştan seçti
en ucuz teklifi değerlendir di . Bizde ayıp olasın kırılmasın dedik

Ya tabii ki, bakmayın taraflı yazıyoruz, herkesin kendisine göre bir yaşanmışlığı var.
Bugün benden KV veya KP para istese vermem.
Bu güne kadar onlardan herhangi bir destek yardım görmediğim için, gerçekten vermem...
Destek vermek zorunda değiller, onunda bilincindeyim, ancak iyi niyette görmüyoruz malesef.

Eşim babasının muhasebesel işlerinden bazılarını takip ediyor.
Bazı ödemelerini yapıyor yeri geldiği zaman ve babasından atıyorum 150 TL mi ödedi, onu alıyor.
Ben bazen diyorum (bir emekli maaşı ile geçiniyor aslında KV ve KP - uzun hikaye) almasaydın boşver diyorum.
Eşim de diyor, bu iş için sonuçta, tabii ki alacağım benim de düşünmem gereken ailem var diyor.

Eşimin bu şekilde bizim ailemize sahip çıkması tabii ki muhteşem birşey.
Yeri geldiği zaman gider babasına bir çift ayakkabı alır veya annesine eksiği olan birşeyi alır.
Ama aramızda hiç bir zaman yüklü bir mebla muhabbeti olmadı.

Ben o yüzden şaşırıyorum sizin bu kadar iyi niyetli olup ciddi bir meblayı vermenize.
Ve dediğiniz de haklısınız, insan nasıl kendi anne babası için gözünü kırpmadan çıkarır verirse, belki sizde o mantık ile ilerlediniz.

Ancak eşinizin cümlesi de çok manidar "sen dua et bana birşey olmasın yoksa nasıl bunlar ile uğraşırsın"...
Demekki eşinizin bildiği birşey var.

Bir müsibet bin nasihate bedel hesabı, bu da eminim size iyi bir ders olmuştur.
Keşke kadir kıymet bilen insanlar olsalar da, gözleri görüp size de aynı değerde davransalar.
Ama bir elin beş parmağı bir değil.
Yazık, giden para gelir de, giden insan geri gelmez işte.

Soğuk su içip, geleceğinize bakmak en doğru kararınız diyeceğim o zaman.
Allah bundan sonra böyle şeyler yaşatmasın.
çok doğru ben dersimi aldım . Ama şunada inanırım bu sadece benim sınavım değil onlarında sınavı ve Allah büyük . Dediği herşey karşısına çıkmadan ölmezmiş insan

alınan ev kiraya verirmedi kendileri oturacak :) dünya kadar faizden kurtardım ve şart olarak sundum kabul etmeyip kendinide benide bu rezillikten kurtaracak kadar gururlu olsaydı hiç bir sıkıntımız olmazdı.
Tamam siz başta bunu bilmiyor muydunuz?
Sanki kandırılmış gibi tepki veriyorsunuz.
Başta ortak ev alıp kirasını paylaşalım mı dediler?
Yarı parasını vererek faizden kurtardım diyorsunuz pardon da verdiğiniz para evin yarı parası ve tapusu sizin üstünüze hala nasıl bir iyilik yaptığınızı anlayamadım?

Sizin amacınız ne?
Kayinbabam ev alsaydı yarı tapuyu benim üstüme mi yapsın diyorsunuz?
Öyleyse çok uyanıksınız gerçekten :)

Tamam siz başta bunu bilmiyor muydunuz?
Sanki kandırılmış gibi tepki veriyorsunuz.
Başta ortak ev alıp kirasını paylaşalım mı dediler?
Yarı parasını vererek faizden kurtardım diyorsunuz pardon da verdiğiniz para evin yarı parası ve tapusu sizin üstünüze hala nasıl bir iyilik yaptığınızı anlayamadım?

Sizin amacınız ne?
Kayinbabam ev alsaydı yarı tapuyu benim üstüme mi yapsın diyorsunuz?
Öyleyse çok uyanıksınız gerçekten :)
Çok şükür benim eve ihtiyacım yok konu mevzusu parada değil keşke dediginiz kadar uyanık olsaydım hiç başım agrımazdı

Gerçekten hata etmişsin demeye geldim....
Ev yakın uzak farketmiyo bu tarz insanlar herşekilde huzur kaçırabilir.

Ben her zaman dürüstlükten yanayım baştan konuştum şartımı söyledim ve kabul ettiler. Söz verip tuturmazsa karşınızdaki insan sizi kandırmış olur. Ben bana kira vermiyolar filan yazdıgımı da hatırlamıyorum

Back
X