Hayat sizi yorduğunda ne yapıyorsunuz, eskisi gibi olmak için?

Aslında şu an ben de o ruh hali içindeyim gibi. 1,5 yıldır hazırlandığım bir sınav var okulum biteli de 1,5 yıl oldu önce kpss için kursa gittim çok şükür ondan istediğim ve kurum sınavına girmeye yetecek kadar puanı aldım günlerim hep monoton geçiyor sınavın gelmesini bekliyorum ama sınav %100 benim elimde olan benim çalışmamla yapılacak bir şey değil acaba yazılı sınavı geçebilecek miyim geçsem mülakatı geçebilecek miyim bunlar olmazsa hoop tekrardan en başa dön çalışmaya devam bir sonraki sınav bekle ki açılsın kısır döngü gibi. bazen diyorum keşke hiç bu kpss A grubuna bulaşmasamıydım özelde bir işe giyseydim şimdiye 1,5 yıldır çalışıyor olurdum diyordum ama sonra ondan da vazgeçiyorum bir bankada filan çalışsam hem eşşek gibi çalıştıracaklar verdikleri para da 1000 tl anca sık dişini biraz daha çalış diyorum kendime. Böyle mutsuz, her an ağlayacak gibi oluyorum erkek arkadaşıma da çatışıyorum bazen ama Allah'tan o çok anlayışlı o da çalışıp duruyor bu aralar iki haftada bir görüşmek zorunda kaldık aynı ilde olmamıza rağmen o yüzden de ayrıca canım sıkılıyor ama sonra düşünüyorum Allah'a çok şükür sağlığımız yerinde bugüne kadar öyle aman aman bir sağlık problemim olmadı, her daim yanımda bana destek olan ve beni çok seven bir ailem var, beni seven, anlayışlı ve iyi niyetli bir erkek arkadaşım var hayatımda 4,5 yıldır şu iş meselesi hariç kötü giden bir taraf da yok diye kendimi motive etmeye çalışıyorum. Bir de hiç bir şey 4 4 lük olmuyor hayatta mutlaka bir taraftan bir şeylerin eksik olması hep o eksik şey için çabalamak gerekiyor.

Bende genelde kendimden daha kötü haldeki insanları düşünürüm, ya böyle olsaydım napardım der, şükrederim. Bu insanı biraz da olsa rahatlatır. Ha bir de umut, hep umutlu olmak işe yarıyor...

ben genelde temizlik yapıyorum bana çok iyi geliyor:)

Sizi de dertlendirdim şimdi

Ben hayatın nekadar zor çukurlu, ve ağır olduğunu anladım bu sene..

annem bana büyüyünce görceksin derdi..

büyüdüm annem keşke küçükken ki gibi evde ne nasıl yeniyor nasıl para kazanılıyor ev nasıl geçiniyor bilmesem

annem yemek yapsın yiyelim babam karışık çerez fanta alınca havalara uçsam..
çok yoruyor hayta beni yoruldum bunaldım, çok ağır geliyor ben güçlüydüm yada öyle sanmışım kendimi.. yo-rul-dum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat beni yorduğunda ??
Eksilere iniyoruz ne olsun, kendimi özlüyorum gereksiz insanlara vakit ayırdığım için bir zamanlar benliğimi arıyorum.
Bazı insanlar soğutuyor yaşamaktan, tiksiniyorum onlardan.

bir ara şu sözü kendime slogan edinmiştim:

"sanma ki bir dert sende var, sendeki derdi nimet sayan da var.."

olduğu kadar olmadığı kader diyorum bende, akabinde bi kuaför bi makyaj bi alışveriş tamam işte bu kadar ölümden başka herşeye çare var

Dibe vurmak derken benim anladığım ya delirmek ya da kaybedecek hiçbir şeyin kalmaması. Ailemiz, sevgilimiz, eşimiz dostumuz, paramız pulumuz olmasa da hala akıl sağlığımız yerindeyse hayata asılmak mümkündür. Herşeye yeniden başlanabilir. Lütfen, ölüm kederi dışında bir şeyin sizi alaşağı etmesine izin vermeyin. Ben ailemi kaybettim. Anamı babamı gömdüm. Kimsesiz kaldım hayatta. Ben ki güçlü bir insan saymam kendimi, ben ayağa kalkıp, yaşamaya başladıysam tekrar, bence herkes yapabilir.
Bunu yapabilmek için hem olana razı olmak hem de olacak güzel şeylere inanmak gerekiyor.

Son düzenleme:

bence siz çok güçlüsünüz.Allah yardımcınız olsun.

Başınız sağolsun, üzüldüm
Çok güçlü bir kadınsınız belli ki...
Son cümlenizde ne kadar haklısınız

Son düzenleme:
Ben uyuyarak gücümü toplayanlardanım. Ve de bol bol film izleyerek.
Mesela şuan dexter'a sardım. 1,5 günde bir sezon bitirebiliyorum. Ard arda 2 bölüm izliyorum sonra spor yapıyorum , sonra evi temizliyorum.
Sonra dışarı çıkıyorum falan .
Yani kendime düşünücek zaman bırakmamaya çalışıyorum.
Hatta arabam olsa çıkar trafiğe girerdim. Trafikteyken tek kızdığım kendini pat diye önüme atan yayalar, önümdeki yavaş araba.
Tek düşündüğün bu oluyor :)
Kendi düşünücek alanlarını daralt.
Ben şuan bunları yapıyor ve kendimi zamana bıraktım.
Bekliyorum, bol bol dua okuyorum. Ve ALLAHa güveniyorum.

Bir ara ben de böyle bir döneme girmiştim her şey üst üste gelmişti.
Yıkılan hayaller,gerçekleşmeyen umutlar,üzüntüler vs. İnsanların elinde değil üzülmemek.Düşününce ama kendimi toparladım.
Nasıl toparlandın diye sorarsan sadece.Hayrın ve şerrin ne geliyorsa Rabbimden geldiğine inandım ve tevekkül ettim.
Çok istediin üstüne hayal kurduun bir şey olmuyorsa senin gözünde hayırlıdır ama belki hayırsızdır bilemeyiz ki.
Üzüldüğün dertlerine düşüncelerini senin kadar senden çok seni yaradan Rabbimiz biliyor.
Sadece tevekkül et hayrı bulmaya çalış dua et canım.
Başına gelen sıkıntında hayıflanma ki hepimiz için geçerli bu, bu dünyadaki sınavımız kolay olsun.
Bu konuda da çok sevdiğim bir söz vardır benim.
''Ne kadar çok olsa da derdin.Vardır bir bildiği derdi verenin''
O yüzden seni sendne iyi bilen Rabbim elbet seni de senin dertlerini de senden iyi biliyor.
Sadece dua et içinin rahatladığını göreceksin emin ol.Karamsarlığa kapılma,kötü düşünmelere kaptırma kendini.
Bunlar anca insanın ruh halini bozuyor.Umarım bu dönemi de kolaylıkla atlatırsın.

Teşekkür ederim güzel cümlelerin için
Bana güç verdin..
Ne kadar iyi yaptın o sözü yazmakla
Ne yapıyorum ben dedim biran, isyana giriyor belki de kendimi salmışlığım
Rabbim hepimizi sıkıntılarından kurtarsın inşallah

Ne demek rica ederim.
Bir nebzede olsa yardımım dokunduysa ne mutlu.
İnşallah sıkıntılarımızdan kurtarsın hepimizi de Rabbim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…