• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatla yalnız başıma mücadele vermek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benzer bir konu anımsadım, siz mi yazmıştınız diye konularınıza bakarken eşinizin zaten sizde gönlünün olmadığı izlenimi uyandı bende. Her neyse, büyüyle ilgili açtığınız konu sonrasında yaptığınız açıklamada öğretim görevlisiyim yazmışsınız. Mesleğinizi nasıl icra ediyordunuz?

Bir de, yüksek olasılıkla büyülü konunuz gibi banlanacaksınız. Zira dini konu yasak.
ogretim gorevlisiyim derken neyi kast etti acaba🙈 ben burada okuyunca sok olmustum, bazi kadinlar evlerine cocuklari toplayip kuran ogretiyorlarmis mesela. oyle bir sey olup kendisine ogretim gorevlisi diyor olabilir. aksi mumkun degil su zihniyette cunku.

Hayırlı akşamlar, İslami yaşama gayret eden biriyim. Haremlik selamlık oturmaya çalışıyorum. Ailemde böyle bir düşünce yoktu sıkıntı yaşıyordum, eşim de bizde olmayan bu hayata alıştı ailemdeki erkek ve kadınları ayrı oturtmama karşı çıkıyor falan ayıp olur diye. Şimdi misafirlikteyiz. Ben onlardan ayrı oturuyorum eşim ona helal olmayan evin diğer üyeleriyle beraber içerde oyun oynuyor evde böyle neşelenmez çok bozuluyorum. Hayatta tek basıma mücadele etmek canımı sıkıyor.
Peki islami yaşamda haremlik selamlık olduğuna emin misiniz iyice araştırdınız mı

Birde insan gittigi yere ayak uydurmali 🌝 madem gidiyorsunuz.
Bir arkadasim var,onlara gidince ayri oturuyorlar. E ayak uyduruyorum..fakat bizde toplu oturuyoruz.

Valla 2 arkadaşımla eşlerini oturmaya, kağıt oynamaya yemeye içmeye çağırdıydım sonra bir baktım grup olmuşuz sabaha kadar takıldık öylece . Konu sahibesi çok haklı harem selam oturmak gerekli yoksa komşunun kocasını yalarken bulabilirsiniz kendinizi:deli:
:deli:
39865D82-4596-4548-8430-80BCC4CBC2A9.webp

Gittiğim yer nazımın geçebileceği bir yer ve işte tam da bu yüzden yalnızım. Böyle bi çıkış yapılacağını da düşünmüştüm. Yine de belki benim gibi olanlar da vardır diye yazdım. Emin olun böylesi bir yalnızlık diğerine nazaran daha ağır. Çünkü dini yaşamaya haramdan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve bunun için küçümseniyor alay konusu oluyorsunuz birbirine helalom ayan kadın ve erkeğin birarada oturması haramdır arkadaşlar bilginiz olsun. Ve ben eşimin içerde başka bir kadınla oyun oynayıp kıkırdamasını doğru bulamam. Bugünkü kıkırdama yarın başka bir şey olabilir evet doğru bunun doğru ve yanlış insanla alakası yok inancınızı bilemem ama Yusuf peygamber as bile Allah’a sığınmıstır Züleyhanın çağrısından. Sizin kadar geniş olamamak benim sorunum değil, İslamın emri

Gittiğim yer nazımın geçebileceği bir yer ve işte tam da bu yüzden yalnızım. Böyle bi çıkış yapılacağını da düşünmüştüm. Yine de belki benim gibi olanlar da vardır diye yazdım. Emin olun böylesi bir yalnızlık diğerine nazaran daha ağır. Çünkü dini yaşamaya haramdan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve bunun için küçümseniyor alay konusu oluyorsunuz birbirine helalom ayan kadın ve erkeğin birarada oturması haramdır arkadaşlar bilginiz olsun. Ve ben eşimin içerde başka bir kadınla oyun oynayıp kıkırdamasını doğru bulamam. Bugünkü kıkırdama yarın başka bir şey olabilir evet doğru bunun doğru ve yanlış insanla alakası yok inancınızı bilemem ama Yusuf peygamber as bile Allah’a sığınmıstır Züleyhanın çağrısından. Sizin kadar geniş olamamak benim sorunum değil, İslamın emri
Ok

Bakın yine soruyorum, neden yaşam tarzınıza uygun biri ile evlenmediniz?

Hayat görüşünüze saygı duyuyorum ama hatalı olan sizsiniz. Sizinle aynı düşünce yapısına sahip olmayan insanların evine gitmemelisiniz. Bile isteye gidip ayrı odada oturmak düpedüz saygısızlık.
Ben gündüz oturmasına gittim kadınlar arası eşim almaya gelince tuttular. Normalde sıkıcı bir insan değilim ayrıca, dinimin gereğini yapmaya çalışıyorum inanc özgürlüğü de vardır bizim dinimzi Pazar’dan Pazar’a değil üzgünüm tüm zamanlı. Yani insanlara saygısızlık olacak diye Allah’a saygısızlık yapamam

Yaşam tarzıma uygun diye evlendim. Eşim de buradakiler gibi ayıp olmasın kafası. Yoksa o da gayet her şeyin farkında işine gelmeyenlerden.
Uygun değilmiş işte, sizin kadar hassas değilmiş bu konularda. İlla ki fark etmişsinizdir evlenmeden önce. Düzelir dediniz değil mi? 🤷🏻‍♀️

İyi de o zaman öyle eş seçseydiniz. Adamın suçu ne inandığınıza inanmamak mı? İlla ki vardı öylesi evlenmeden önce konuşmadınız mı?

İyi iste haram ama esiniz umursamiyor ve ayni ortamda kalmaya devam ediyor. Hem de cok keyif aliyor, evinden daha mutlu oldugu bir ortam diyorsunuz. Ayrica esinizle 7/24 bir arada olmadiginiza gore, disarida da kadin arkadaslari olabilir, onlarla da oturabilir. Biz de diyoruz ki siz neden hayat gorusunuz ayni olmayan biriyle evlendiniz? Bir gunde mi bu hale geldi bu adam?

Yaşam tarzıma uygun diye evlendim. Eşim de buradakiler gibi ayıp olmasın kafası. Yoksa o da gayet her şeyin farkında işine gelmeyenlerden.
Ben hassasiyetinize saygı duyuyorum
Ama eşinizin yaşam tarzı bence de sizinkine uygun değil.
Uygun olsa o da öyle davranırdı, o da kaçınırdı vs
Sizin dediğiniz gibi içerde oyun oynuyor olmazdı bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X