Hayattan keyif alamıyorum

İnanın köpek hariç dediklerinizi de yaptım. Komşularımız buranın yerlileri ben yabancı olduğum için, çalıştığım için sanırım beni kendilerinden farklı görüyorlar. Spora gittim ama orda da edindiğim arkadaşlar çocuklu ve çocuklular da çocuklularla daha çok görüşüyorlar sanki bilemiyorum. Öyle her şeyi karşıdan bekleyen biri değilim aslında ama ilk adımı atsam bile sonu gelmiyor, bir yerde tıkanıyor anlamadım. Halbuki gerçekten birinin yardıma ihtiyacı olsa ilk koşanlardanım, ama bilemedim işte ben de

Bence eşiniz biraz kendisini değiştirmeli yanınızda olduğu zamanlarda size daha ilgili davranmalı.
1 yaş çocuk vermeseler ne olacak ki 2-3-4 gelsin hepsi sevgiye muhtaç. Sizdeki sevgiyi görünce yine çok severler sizi Yada koruyucu aile olabilirsiniz. Birbirinize yoldaş olursunuz. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sarılasım geldi size keşke yakınımda olsanız.

Konuşmayı deniyorum eşimle elbette ama tam anlamıyla anladığını sanmıyorum. Okul deyince ben anasınıfı öğretmeniyim ve bizde teneffüs yok maalesef. Yani evden sınıfa giderşm sonra sınıftan eve dönerim, diğer sınıf öğretmenleriyle giriş çıkış zamanlarımız farklı zaten teneffüs yok o yüzden bir kopukluk oluyor onlarla aramda.
Hayat dediğiniz gibi herkes için çok zor, görüntü olarak da mutsuz değil aksine güler yüzlüyümdür, arabada müzik de açarım tek başıma ama bu sıra müzik bile dinlemek gelmiyor içimden, dinlesem de hep dertli şarkılar, içim daha da kararır kapatırım. Hani bişeyler hep devam eder ama insan bir süre sonra onu anca farkeder ya aynı öyle bişeyler oldu sanki.

Öyle düşünmeyin, çocukluklularla görüşüyorsunuz görüşüyorsunuz sıkıyor bir süre sonra sadece çocuklardan bahsediliyor. Mesela ben iki çocukluyum ve bekar arkadaşlarımla görüşmekten daha çok keyif alıyorum. Siz arkadaşlığı kurun, sonra o aramazsa siz arayın çok sık boğaz etmeden buluşma ayarlayın. Bence bu çocuk meselesi sizi çok yıpratmış, bununla ilgili psikolojik destek alsanız iyi olur bence.

1 yaş sırasından çıktık ama 2-3-4-5 yaşlarda çocuk fazla gelmediğinden ordan da çıkmış gibi olduk. Yani bizim için yaş farketmez tabi ki. Koruyucu ailelik de belli bir süre bakılıyor yani tam alışıp bırakmak zorunda kalmak daha zor olur benim için durum bu.
Yaaa keşke siz de burda olsanız kocaman sarılsak geçerdi belki

Teşekkür ederim dediğiniz gibi çocuk meselesi beni çok yıprattı diğerlerinin nedeni bu gibi

Hanımefendi yazdım size cevap olarak, belli bir süre bakıldığı falan yok, 3 ay mı 3 yıl mı belli değil diye bir şey de yok. Size o bilgiyi kim verdi bilmiyorum ama yanlış biliyorsunuz. Devlet korumasındaki çocuklara 18 yaşına kadar koruyucu ailelik yapabilirsiniz. Okutursanız 25 yaşına kadar da devlet maddi imkan sağlıyor. Almak istemeyip öylesine başvurmuşsunuz gibi geldi bana.

Tekrar tekrar deneyin. Çok yakın bir tanıdığımız bilmem kaçıncı denemesinde 47 yasinda üçüz bebekleri oldu. Ama iste insanın içinde bir ışık vardır ya o ışığı söndürüp kendimizi karanlıklara bırakmamaliyiz. Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin sizde kendinizi hirpalamayin. Esinizle tatiller ayarlayın, tatillere çıkın. Değişik şeyler yapın. Sonucta çocukta çok önemli bir deneyim, önemli bir bağ ama eğer yoksa olmuyorsa da şuan hayatınızı mahvetmeyin. Çok üzgünsünüz anlayabiliyorum inanın herkesin bir derdi var. Çocuk sahibi olmak isteyenlerdenim ama bizimde başka sıkıntılardan olmuyor ama buna kapılıp huzurumu bozamam. Lütfen kendinize işkence etmeyi bırakın ve uzaklık sorununa çözüm bulun.

Konyadayım ben. Siz?

Öylesind başvurmak ne demek, biz evlat edinmeye başvurduk zaten koruyucu aileliğe değil ki. Nasıl böyle konuşabiliyorsunuz. Koruyucu ailelikte evet genelde 18 yaş oluyor ama mesela baba hapse girdi 2 yıl, anne bakamıuor, devlet alıyor ve koruyucu aileye veriyor. Baba hapisten çıkıp düzeni tutturursa yine ailesine verilir. Almak istememek değil , benim 2 aylık alıştığım kuşum öldüğünde bile günlerce ağladım, yani bu konuda hassasım demek ki, alıştığım bir çocuk kısa bir süre sonra alınıp ailesine verilirse tabi ki çok üzülürüm. Kendimi bilip tanıdığım için böyle düşündük, almak istememekle ilgisi yok ki

Tüp bebek tedavisinden vazgeçmeyin bence bi tanıdığım 45 yaşında anne uzundenemeler sonrası
Yıpratıcı ama allahtan Ümit kesilmez

Reactions: NDA
Teşekkür ederim ama artık inanın hem maddi olarak hem manevi olarak yıprandık. Ne İstanbul’u kaldı tedavi için ne Ankara’sı. O verilen hormon ilaçlarının da umarım ilerde bir zararı çıkmaz. Nitekim elimizdeki tükettik 10 tedaviyle, Rabbim isteyen herkese ve size de hayırlısıysa versin inşallah

Merhaba, sırf size yorum yazabilmek için üyelik açtım. İçinde bulunduğunuz durum o kadar etkiledi ki beni, keşke aynı şehirde olup buluşsak diye düşündüm. Tekrar evlatlık için başvurmayı düşünmez misiniz? Bundan 5 yıl sonra çıksa bile sizi mutlu eder inşallah. Eşinizin çalıştığı yere evinizi taşıma imkanınız varsa oraya da taşınabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla bir şekilde sakimiyeti ilerletmeye çalışın, eve çays davet edebilirsiniz. Umarım gönlünüze göre olur her şey.

Bakın bilginiz eksik. Ben bekarım, tek başımayım ve sizden daha çok bilgim var bu konuda. Ve açıkçası bu konuda biraz hassas olduğum için de böyle kestirip attığınızı görünce öyle düşündüm. Sizin örnek verdiğiniz durum tedbir kararı alınan çocuk, bu çocuklar zaten koruyucu aileye verilmiyor. Devlet koruyucu aileye verilecek çocuğu seçiyor yani. Hatta çocuğu aile teslim ediyorsa ailenin onayı da alınıyor en baştan, eğer aile izin vermezse yine koruyucu aileye verilmiyor çocuk. Mahkeme kararıyla devlet korumasına alınanlar evlatlık ve koruyucu aileye dahil.

Eğer gerçekten, içten bir şekilde isteseydiniz kesinlikle alırdınız yani. Ve öyle kısa süreli de olmazdı.

Tüp bebek tedavisinden vazgeçmeyin bence bi tanıdığım 45 yaşında anne uzundenemeler sonrası
Yıpratıcı ama allahtan Ümit kesilmez
Öyle evet ama imkansız olmamasına rağmen bizim olabilecek zamanlarımızda bile olmadı. Tüp bebek tedavisi için aylar süren hazırlıklar gerekiyor, tedavi son aşamasında 10-15 gün tedavi olan şehirde bulunmamız gerekiyor şu an için ne ikimizin de izin alacak durumu var ne de maddi durumumuz, geçen yaz en son tedavimizi olup sonlandırmak zorunda kaldık maalesef

Merhaba
Benimde çevremde sadece bir arkadaşım var çay kahve içebileceğim. Onunla da her zaman denk gelmiyoruz.

Fakat buradan özelden görüştüğüm arkadaşlarım var. Son bir haftadır cidden çok hastaydım ve resmen beni sürekli yokladılar sağolsunlar.

Konuşmak, dertleşmek, kahve içmek için her Zaman buradayım

Yalnız bu bahsettiginiz tarz bir durumda olan çocuklar koruyucu aileye verilmiyor ztn bildiğim kadarıyla. Siz oz ailesi tarafından geri alınma ihtimali olmayan bir çocuğa koruyucu aile olabiliyorsunuz her halukarda. O da aynı sizin evladiniz gibi oluyor, sizle buyuyor. Evlat edinmeden tek farki nufusunuza almiyorsunuz. Bence evlat edinme, koruyucu aile olma durumlarini tekrar bir ciddi olarak arastirin

Çok teşekkür ederim benim için üyeliğinize, keşke aynı yerde olsak ne güzel olurdu. Şöyle ki evlatlık için başvuru yaptık zaten tekrar yapamıyoruz, burda 40 yaş üzerine 0-1 yaş arası bebek verilmiyor, 40 yaş üstüne 2-3-4-5 verilebiliyor ama bu üst yaş gruplarında da çocuk çok az geldiği için bize sıra gelmiyor maalesef çünkü kuruma en çok gelen yaş 0-1.
Eşimin de benim de ailelerimiz burda o da ben de taşınmak istemiyoruz, çünkü benim ailemle de ilgilenmem gerekiyor burda başka kardeşim yok maalesef.iş arkadaşları konusunda evet dediğiniz gibi olabilir ama okulda görüşemediğimiz için hep bir kopukluk oluyor.
Güzel dilekleriniz için çoook teşekkürler umarım sizin de güzel gönlünüze göre olur her şey

Merhaba öncelikle çok çok geçmiş olsun size, umarım şimdi eskisinden daha iyisinizdir, ben de o arkadaşlardan biri olabilirsem ne mutlu bana, birbirimize faydamız dokunsa, gönüllerimizi alsak ne güzel olur, çok eski üyeyim ama sık sık giremedim hiç, bundan sonra buralardayım inşallah, görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…