hedef 53 kilo inş .

51 ne kadra güzel rakamlar ben şu anda 57 yi bile görsem çok mutlu olacagım ama hadi bakalım inş bende 53 leri görürüm
Neden olmasııın :) Siz bence cok iradelisiniz herkesin yemek yediği bi ortamda tabagınızdakilerin yarısını yemek gercekten irade isteer :)

bu günüde kazasız atlattım diyebilirim inş yarına bakalım yok artık öyle moral bozupta ymeye gömülmem giti inş böyle devam ederim her ne kadar tartıda görünmesede ben şu andaki beslenmemden memnunum herşeyi tüketiyorum diyebilirim genel anlamı ile ama bilinçsiz değilim en güzelini en yenilebilirliği olanı tüketmeye zarralı olanlarıda en az tüketmeye çalışıyorum illaki sonuç veriri diye düşünüyorum bu gün pazara gittim 1,5 tl ye yeşil elma bulunca 3kilo falan aldım galiba bu aralar yeşlil elma odaklandım atıştırmalık olarak okulada götürüyorum devam kızlar

Kızlar Ramazan yaklaşıyor :)
Ramazanda kilo alanlardanım
2-2,5 kg alırım diye düşünüyorum
O ay içerisinde verememde bunu biliyorum tecrübeyle sabit
O nedenle 50 kg ne kadar yaklaşırım o kadar kar benim için

Maşallah 1,5 aydan beri rejim yapıyorum
2 haftaya bir 1,5 kg ancak oynuyor
Gıdım gıdım gidiyor valla
7-8 yılın birikmiş yap yükleri olduğunu düşünürsek gitsinde diyorum ben sabrederim :)

Bu ara geçen hafta beslenmem baya düzensiz olmasına rağmen
Meyveyi fazla tüketmeme rağmen
Cumartesi ödül günüm olmasına rağmen bir gün sonra tartılıp +400 gr artış görmem çok guru verici bir şey :)

Geçen Perşembe ofiste 3 koca pizza vardı peynirli, patatesli, bunlar iyi durmuyordu ama bir tanesi vardı bol domatesli rokalı çok cezbediciydi ama yimedim yimemde :)
Cuma günü bagel vardı çeşit çeşit ve Fıstık ezmesi peynirli bir şey daha vardı arasına sürmelik yimedim :)
Halbuki Fıstık ezmesi aman Allah'ım diyorum :)
Bir de patronum Yanımda sürekli çikolata yemiş atıştırıyor avuç avuç bir git bir şurdan diyesim var adama

Yanı heegün sınav :)
Ama beden daraldıca oto kontrol artıyor :)
Ayol bu güzel vucüdü bozmayım değmez zaten sağlıksız diyor insan
Allah güç motıvayon veriyor vallahi:)
İçimdekileri de Döktüm hepinizi öpüyorum :*

SevdaCicegii bu sana gelsin canım :). Almanca ama paylaşmadan edeniycem. 500 bilimsel kaynak var bütün yollar Canan Karatay s çıkıyor. Kadın o Yaşında Dünya'da ne olup bitiyor haberdar arkadaş helal . Lutz, perlmutter, Davis in kitapları bende bir zat var. 1,5 yıldır okuduklarımı harmanlayan bir yazı

http://josef-stocker.de/gesund2.htm

Simdi okudum canim, aslinda cok mantikli geldi. Sonra aklima lise(abitur)-dönemindeki Projem geldi. Ozamanlarda diyet yapiyordum. Ammada diyet yapmisim heee Yiyom yiyom kilo alamiyorum diyenlere özentim cok büyük bu arada

Projede bir cok Diyet ve yeme aliskanligini arastirmistim. Ozamanlar "Schlank im Schlaf"-Diyetini uygulamaya calismistim ama basaramamistim. Sonrada internette arastirirkene Protein-diyetinin zararli oldugunu okumustum.
Bir arastirmak istedim ve bu yaziya denk geldim.

http://www.spiegel.de/gesundheit/er...er-herzinfarkt-und-schlaganfall-a-841072.html

Tükce icerigi: Protein agirlikli diyetler kalp krizi riskini artiriyormus. Baska bir yazidada Böbrek hastaligini tetikliyormus.

Simdi herkes baska baska seyler söylüyor, kafam cok karisti. Hepsi birbirinin ziddini diyor. Hatta Canan Karatayi Mahkemeye bile vermisler.

Kime inanacagimi sasirdim.

NOT: ozamanlar hic bir diyete bagli kalmamistim. Yiyeceklerin hepsinden yedim ama normalinin yarisi kadar ve 10kg vermistim. Ahhhh nerde o günleeer

Aysegül Gökgül tam özetlemis durumu :

Anneyim her şeyden önce, elbet dikkat etmeliydim ne yedireceğime. Ne zaman ekranda görsem o iki tontonu (İbrahim Saraçoğlu & Canan Karatay) oturup izlerim profesör ne de olsa, boru mu?

Vazgeçilmezimiz süt! Eve inek bağlasak bildiğin kârdaydık bugüne kadar. Astıma davetiye çıkarıyor dediler diye gece sütlerini kestim önce. Saraçoğlu dedi ki: süt kemik erimesi yapar, Maranki konuştu: çocuklarda morfin etkisi yapar, Karatay bağırdı birden süt de neymiş kebap yiyin kebap! Aman Allah’ım dedim ben ne yaptım derken yüzlerce bilim adamının ortak tekzipini okudum. Sütün kötü olduğunu söyleyen bilim insanı değildir! Yüreğime su serpildi. Haydi herkesin gönlü olsun dedim azalttım, çocuklar isyan bayrağını çekti.

Günde 1 tane maden suyu için biraz da çocuklara içirin dedi birileri, maden suyu gaz basılmış kaynak suyudur ve resmen cinayettir dedi diğerleri…

Her akşam adına meyve partisi dediğimiz cümbüş yapardık. Karatay’a yakalandık! Her meyve zehir de içerir, günde 5km yürümüyorsan çek elini meyve tabağından dedi boncuk gözlerini ayıra ayıra. Tabağı masanın altına sakladım şaşkınlıkla.

Kış günlerinin vazgeçilmezi portakal suyu dedik, yine enselendik. C vitamini değil o şeker, şeker! Çok seviyorsan çocuğunu kelle paça ver!

İşte dedim, sonunda buldum hepsinin ortak dili ‘tuzdan uzak durun!’ Ona da tamam da yıllarca ben mi oynadım iyotlu rafine tuz reklamında. “Billur tuz. Akar. Akar. Akar.” Müziği bile aklımda. İyot miyot derken en sağlıklısı koyunların yaladığı kaya tuzu çıktı. Olsun dedim eşime bul getir bari, Yalayalım canımız tuz istedikçe…

Valla ne yalan söyleyeyim açık açık demiyor ama eşim bayılıyor bu 71 yaşında ekranlara peyda olmuş kadına. Çiğ köfte serbest, içli köfte serbest, lahmacun, kebap derken kırmızı et tere yağ gırla… Bir de tatlıyı serbest bıraksa, dadından yenmeyecek valla. (tatlıyı kastediyorum)

İncir yiyoruz bir gün oğlum kanal değiştirirken yakalandık yine hanım teyzeye. İnciri sadece hamile kalmak isteyenler yesin diye bağırmasın mı? Ben hemen elimden attım da eşim niye attı onu anlamadım.

Yumurtayı katı yiyin der biri hayır saçmalamayın kayısı kıvamında olacak der diğeri.
Sıcak süte bal karışmazmış, ıspanak yoğurtla yenmezmiş, et yemekleriyle ayran içilmezmiş.
Balda pekmezde bir de alkolde flüktoz yüksekmiş, bağımlılık yapmakla kalmayıp karaciğeri yağlandırırmış.

Çok karıştı kafam haliyle, koca bilim döndü göreceli felsefeye…

Bir elimde tere yağ, bir elimde bal. Sesleri yankılanıyor beynimde. Tereyağı eksik etmeyin, bal da neymiş aptallık etmeyin! İkisini karıştır uyumadan önce yut, en etkili öksürük şurubu bu sözümü tut! Yeme onları sakın sadece yüzüne sür, cilt bakımı için mükemmeldir bu kür!

Gerisini ben de hatırlamıyorum sürdüm yüzüme, çocuklara yakalandım bu kez de…
Sağlıklarını düşüneyim derken psikolojilerini bozdum birden
Ulan topunuzu gönderiyorum geldiğiniz yere, anamın bol domatesli bulgur pilavıymış en iyisi meğerse…

NOT:
Yazdığım her bir kelam, uzun bir araştırma sonucudur vesselam… „smile“-Emoticon
a.gökgül

Ah canım inan doğru yanlış nedir ben de 100% emin değilim
Vallahi ben de korkuyorum kalp hastası olacağım diye :)
Daha önce buraya da böyle bir şey yazmıştım zaten
Kafalar karışık kesinlikle

Ama okuduklarımdan şunları öğrendim

Şeker
- ne alkaliciler (tamamen bitkisel yaşamı önerenler Gül Kaynak gibi) ne de proteinciler Canan Karatay gibi börek, çörek, pasta, bisküvi nin mama olmadığını besin değerinin olmadığını savunuyorlar
- diyabet, obezite, Alzheimer, çoçuklarda adhs in bunların tüketimi yüzünden arttığını gösteren çalışmalar var doktorların
- hatta damar tıkanıklığına protein kadar şekerin de yol açtığını sebzeleri baş tacı yapalım diyen Alkali doktorumuz Ayşegül Çoruhlu da yazmıştı kıtabında anlatarak
- meyve de de şeker olduğu için fazla abartmamız gerektiğini herkes söylüyor, doğal meyve yemeliyiz, ve ne kadar sabah erkenden o kadar iyi, bunları Gül kaynak tan Ayşegül Çoruhlu dan Canan hocadan da böyle duyduk
- Almanya da benim ev doktorum bile Demişti şimdiki meyvelerde vitamin mi kaldı tarım ilaçları ve meyve olgunlaşmadan hasat edilip kamyonlarda olgunlaştığı için
- ama mesela bizim bahçenide elma ağacı var çok ideal bir durum minnak minnak kurtlu yeşil elmalar oluyor (marketlerde satılanlara hiç benzemiyor vallahi)
- ama meyve kesinlikle bisküviden hayırlı bir şeydir canlı bitkisel bir şeydir

Protein
- proteini sindirirken vücut çok yoruluyor ve vücüdun asiditesini artırıyor (yalnız şeker pasta Börek un paketlenmiş gıdalar da vücudun vücudun asiditesini çok güzel artırıyor) ve vücüt Alkali ortamı sevdiği için kanın pH o mesela hep nötr 7lerde olmak zorundadır kemiklerdeki kalsiyumdan çalıyor
- mesela kolanın pH ı 2 miğde suyu bile bu kadar asitli değil ve Vücutta tahribat yapmasın diye yoksa düşün kan pHı yedinin altına düşse asitli bir kanımız olsa bütün organlarımızı yakar geçer vücut Alkali ortamı Sağlamak için Alkali mineralleri kemikteki kalsiyumu Çalıyor asidi tamponlamak için
- et in de Herşeyden önce doğalı börtü böcek yiyeni yaylananı olmalı balığın çiftlikte değil de deniz Balığı olması önemli (bu ara balıktaki sorun deniz atıklarından dolayı birikmiş ağır metaller)
- Alkali asit cetveline bakarsak kırmızı et en çok tahribat yapıyor domuz eti mesela haydi asidik vücütta tahribat yapıyor ama koyun mesela daha Alkali, ve kırmızı etin Arasında en Güzeli kuzu etidir ama kuzu etinden daha Alkali beyaz ettir ve balıktır ama doğal beyaz et antibiyotikli tavuk değil
- yanı et kötü veya et iyidir yanlış siyah beyaz değil hangi et? McDonald'de satılan işlem Görmüş et mi? Salam da keza aynı nane. Yoksa doğal et mi? Kırmızı Öküz domuz eti mi? Yoksa kuzu mu? Kuzu mu yoksa somon mu denizden gelen? Nüanslar var işte

Süt
- sütün de bir protein Olduğunu düşünürsek bence kalsiyum vereceğine asiditesi Yüzünden kalsiyum Çalıyor Vücuttan böyle bir ton araltırma var süt tüketimiyle birlikte kemik erimesinin arttığına dair
- sütteki ayrı konu işlem Görüyor olması pastörize ediliyor mesela 70 derecede 2-3 ıstırılıyor bak ben buna karşı değilim bakterileri yok ediyor çünkü
- bir de ultra pastörizasyon var orada 150 derecede ısıtılıyor raf ömrü aylara çıksın diye bu işte iyi değil besin değeri kalmıyor
- bir de homojenize olayları var bu işte çok kötü sütün yağı eskide gibi yüzüne çılmasın diye yağ parçacıkları parçalanıyor ufaltılıyor ne oluyor o zaman? Bağırsak algılayamıyor ve Bağırsak duvarını sindirmeden geçıyor Kana direkt karışıyor genlerimize yapışıyor mutasyon yapıyor
- bir de o kadar her yerde inek sütü var ki inekler garıplerim Yüksek performans göstermeleri için suni yem veriliyor antıbıyotikli filan daha fazla günlük süt üretebilsibler diye
- bu ve başka çok nedenden dolayı inek sütü kullanmayın deniliyor keçi mesela Tövbe suni yem yemez ve içerisindeki yap parçacıkları zaten minnak olduklari için homojenize yapmıyorlar ultra değil ama pastörize keçi sütü mesela çok daha ideal inek sütünden
- ama eğer günlük işlem görmemiş inek sütü alırsak ki bu Almanya da bile mümkün bunun tüketimi de ok benim için
- anlatabiliyor muyum? Süt iyi kötü değil hayat bu kadar kolay değil nüanslar var. Hangi süt? Soru burada

Yağlar
- yine burada da yağ iyi kötü değil hangi yağlar?
- Transyağlar kötü paketlenmiş gıdanın içerisinde var, margarin transyağ, kendimiz elimizlede evde transyağ yapabiliriz Yağı bozmak anlamına geliyor yüksek ısıda işlemden geçirene kadar ayçıçek yağında yapışmış Kızartma transyağdır, yumurtayı 1 saat kaynaştırsan sarısının etrafı yeşil olur o tehlikelidir transyağdır en iyisi yemeklerı Kısık ateşte yavaş yavaş pişirip Yağı sonra ılave etmektir, Kızartma yerine kaynatma ve fırın daha uygundur
- Omega 3 tekli Çoklu doymamış yağlar çok Önemlidir vücudun yapı yaşlarındadır beyin kalp bu yağlara Çalışır beynimiz nitekim yağdır hormonlarımız yağdan oluşur
- bu nedenle tereyağı, Hindistan cevizi Yağı, zeytin yağı, Avocado, Çiğ yemişler vs tüketilmelidir

Yani canım hayat bu kadar kolay değil siyah yada beyaz yoktur nüanslar vardır :)
Biz daha kolay Şeyler duymak istiyoruz zor geliyor diğer türlüsü sanırım insanoğluna

Ben kendim için mümkün olduğunda doğal daha Alkali protein türlerini ölçülü tüketerek 2-3 misli sebze desteğiyle bunların yol açabileceği hasarı tamponlamaya çalışıyorum
Akşam yemeyerek zaten vücuma o kadar iyilik yapıyorum ki dinlendirerek büyüme hormonlarımı coşturarak :)
Zayıflatım biraz daha yemişleri avokdoyu ölçülü şekilde 1 öğün tüketmek istiyorum akşam Yemeğini mesela bir avuç Karışık yemişle geçiştirerek

Ve genel olarak şunu söyleyebilirim ki unlu şekerli şeyleri paketlenmiş şeyleri kestim keseli yazın bile soğuk algınlığı geçiren ben bir senedir bir kere soğuk algınlığı geçirmedim, sabahları miskin miskin kalkan ben kaçta yatarsam yatırım belli saatte zımba gibi kalkar oldum :)
Önceleri uyudukca uyuyasım geliyordu şimdi öyle değil
Yani bilemiyorum zatıflamakta cabası :)

Son düzenleme:
Ve Dukan gibi sırf proteinle beslenmek doğru değil
Kesinlikle
Sebze de meyve de karbonhidrttır ve karbonhidratı bunlardan alalakım
Son bir kaç kilom daha gitsin bunların yanı sıra ve sağlıklı yağların yanı sıra baklagil de tüketebilirim mercimek gibi nitekim protein ağırlıklı diyet yapan Şeyda m da günde 1 öğün öğleleri genelde mercimek nohut filan veriyordu

Ama makarnaya, ekmeğe, pizzaya, böreğe, çöreğe, çikolataya, paketlenmiş ıvır zıvıra, şekerli içeceklere vs vs asla Dönmeyi düşünmüyorum :)

Hahh işte bende tam onu demek istiyorum. Dukan diyeti yapanlar mesela seninde dedigin gibi hayati siyah ve beyaz görüyorlar. Protein beyaz ve karbon. Siyah.
Canım senin yazdıkların bana çok mantıkli geliyor, sonuçta sen meyvede yiyorsun sebzede. Ama Canan Karatay yasak kokuyor. Hani deseki, simdiki meyveler hormonlu falan filan, o yüzden yemeyin yiyeceksenizde babaannelerimizin bahcelerinden sağlıklı sağlıklı yiyelim , ozaman anlayacağım. Kadın hepsine siyah ve beyaz olarak bakıyor. Oysa hayatta her renk var ve herseyde bir ayrı vitamin var. Herseyden yiyelim ama garerinde yiyelim ve sağlıklı olanlara öncülük tanıyalım.
Paketli ürünlere bende karşıyım. Hayatta evde yapma imkanım olan seyleri hazır almam, evde yapamazsamda zaten sağlıklı değildir yemem.

Tamam karbonh. Sağlıksız azaltmak gerekiyor. Aslında ikimizde aynı seyı düsünüyoruz ama Karataycık benim kafami hep karistiriyor

Of kızlar ya benim sorunum bitmiyo ağlasam mı gülsem mi bilemedim her gören iskelet gibi kalmıssın daha diyet yapma diyor suan ( bence kesinlikle abartı ) hadi haklılar diyelim 50 kilo bi insanın yanakları niye şiş şiş olur ? Yüzden bi türlü kilo veremedim gitti bıktım

Canım aslında Karatay da aynısını söylüyor
Şimdiki meyveler eski meyve değil, toprak değişti früktoz dolu, 1950 lerde bir elmada 0.1 gr demir varsa şimdi 23 tane elma yemek lazım aynı demiri almak için vücuda
Illa yiyiyorsanızda kurtlu elma yiyin kuaförden çıkmiş çocuk başı kadar elma yemeyin diyor aynen sözleri
Etin yumurtanın doğalını yiyin diyor köy tereyağı köy tavuğu köy yumurtası daha ne desin kadın
Kadın 70 küsür taşında Görüyorsunuz ne kadar Fit bir Kafası var
Benim nenelerim dedelerim 1) o kadar yaşamadılar 2) yaşlılıklarında kalem kalem ilaç yutuyorlardı
Karatay da görüldüğü üzere ne kalp kızı ne beyin kanaması ne kanser ne şeker ne yüksek tansiyon ne de kadın obez benim nenelerim gibi
Demek ki hayatta bir şeyleri doğru yapmış

Kendisi ABD ingiltere de ihtisas yapmış bir kalp Profesörü
tenezzül edip kadın proğramlarına bile çıkıyor şapşal halkıma bir Şeyler öğreteyim diye ve Nebahat çehre kadar güzel değil diye kimse lütfen horaf görmesin herkes haddini bilsin
Doktor var doktorcuk var

Ve canım sen Haklısın ben aslında çok protein ağırlıklı besleniyorum :)
Bir kaç kilo daha vereyim de biraz daha yağdan destek Alıp mesela akşamları bol zeytinyağlı Cevizli salatalar yemeyi düşünüyorum
Sevgiler öpüldün

Kuzum takma kafana
Bizimkiler Alışık balık değil artık balina etli hatunlara
Yaş ilerledikçe iyice miğdeyi çöp kutusu bilip çuval halini alan hareketsiz hanımlara Zayıf insan görünce bir şok geçırıyorlar
Almanya'da hatunlar Zayıf Zayıf valla
Zayıflıktan zarar gelmez aksine birikmiş yağlar Vücutta endokrin organ gibi hormon salgılılyor bizleri hasta ediyor
50 kg boyu 164 cm olan birisi için az değil
Mankenleri görüyorsun 174 cm boya 54 kg lar
Ayrıca kilo almak kolay istersen 1 haftada alırsın geri o kiloları
Sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle kal
Bana göre ama 48 kg dan aşağı düşmemelisin çocuk kilosu 46 kg
Erkekler düşündüğümüzün aksine tahta gibi Kadınları sevmez
Sanki erkekle yatıyorlarmış gibi geliyormuş :)
Yağ yak ama kas kaybetme fıstık
Bir deri bir kemik kalmaya gerek yok
Ve sağlıklı gıdalarla beslen kola filanla değil :/
Öptüm seni fıstık

Ayyyy nasıl da güzel moral veriyo:)))çok iyi geldi suan gercekten cok sagol canım:)

Canim becede kim nederse desin dinleme. Herkes cok seviyor konusmasini. Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis. Onlar zayiflayamayinca, senin moralini bozmaya calisiyorlar. Eger sen memnunsan kendinden kimseye laf düsmez. Onlar konussunlar ancaaa

Canım birçok Profesör var. Hepsinin fikri ayrı ayrı. Herkes kendine yakın olan Profesöre inanıp onun yolunda gidebilir. Herkesin görüşüne saygım sonsuz. Fakat bu yazdığın şapşal kelimesiyle fazla barışamadım. Hepimiz insanız ve hepimiz aynı görüsten olsaydık hayatın rengi nerede kalacaktı değilmi amaa
Bende seni öpüyorum.

Ah fıstığım ben seni kastetmemiştim
Sen yazdıktan sonra dün ciddi ciddi düşündüm çok mu protein tüketiyorsun diye gerçekten :)

Ben halkımızın eğitim seviyesinin düşük olduğuna dikkat çekmek istedim
Iddialı sert konulmayı seviyorum belki başka terim kullanmam gerekti :)

Koskoca kalp Profesörü Alişan ve çağlaya çıkıp hocam tatlı krizlerim tuttuğunda ne yemeliyime cevap veriyor Alçak gönüllü olduğundan dolayı
Böyle bir cevhere de benim akıllı milletim (ben kendimi dahil ederek konuluyorum) bir Nebahat çehreye bak bir buna diyor
Ayıp Saygısızlık yüzeysellik konu bu mu yahu?
Hoca'yı korumaya Kalktım :)
Gaza geldim
Ortamı germek istemedim fıstığım
Hakkını helal et

Helal olsun canım, sende helal et
Zaten Sabah programları neyin kafasını yaşadığını anlamış degilim. Bizim millet gercekten kavga gürültüyü ve polemikleri çok seviyor. Gerçi Pro7'de aynı da ne yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…