- 22 Nisan 2023
- 1.239
- 5.671
- 88
- Konu Sahibi Rapunzell1
-
Kendi butcen neyse onu al, isteyenin bir yuzu almayanin ikiyuzu derlerse de desinler.Ya işte buna da takıldım asla kendisinin o parayı vermeyeceği eşyayı başkasına aldırmak üstelik iki tane istemesi bana asla normal gelmedi. Benim annemler ev görmeye gidince hediye almasa da o an gönlünce bir şeyler verir eksiğini kapat derdi. Ne ara hediye isteyecek hale geldik çok samimi de değiliz. Eltim yakınım olabilir ama benim kendi bütçeme de bakmam lazım.
İşte o da zevk meselesi ben kullanmadıktan sonra göstermelik oluyor o hediye biraz. İsraf gibi geliyor. Bazı dostlarım ihtiyaçlarımı sordu onları aldı. O zaman çok mutlu olmuştum ama bir sürü gereksiz ıvır zıvır da gelmedi değil.Vazo da alabilirdim hediye değil mi oda hani içinden gelerek alınan bir şey olduğu için söylüyorum
Bebek hediyesini istemek, geleceklere liste vermek doğru mu muhabbeti yapıyorlar. Berfu her şey çok pahalı isterim abiii falan diyor. Seda da olmaz çok ayıp diyorhangi sohbet acaba izleyeyim
Butceme gore bir hediye ceki veririm, gitsin kendi alsin. Boyle emrivaki sevmem.Kızlar eltim yeni ev aldı. Aramız çok samimi olmasa da iyidir. Geçen hafta bana iki tane ev eşyası gösterdi. Bunları bana ev hediyesi alsana dedi. O an bir şey diyemedim tamam falan dedim biraz oturup eve gittim. İstediği şeylerin fiyatı çok makul değil. Ev için en temel ihtiyaçlardan da değil yani aciliyeti olmayan bir şey görür belki diye açıkça yazamıyorum. Ben çalışıyorum diye zengin mi görülüyorum anlamadım ki bir de kendi ağzıyla evin eksiğini söylemesini çok garipsedim. Ben ona sana ne alayım diye de sormadım. Evine taşınınca alacaktım bir hediye ama ağzıyla istemesi beni şok etti. Bilmiyorum ben mi abartıyorum siz olsanız ne yaparsınız?
Kadın eltisiyle samimi değildir de adam kendi kardeşiyle de mi samimi değil? Yani zaten eşimin kardeşine hediye alacakken eltiye alıyorum diye düşünmek bile bence tuhaf.Insanlar gercekten bazen okudugunu anlamiyor. Kadin cok samimi degiliz, ne istersin diye bile sormadim demis. Yakin oldugunuza zaten sorarsiniz. Bu kadin emrivakiyle istek gondermis. Hic de hos bir davranis degil. Samimi olmadigim birine -hele de yuksek fiyatli - liste vermem bu sekilde. Bence bu durumda en guzeli butceye gore hediye ceki. Kendi gidip ustunu tamamlayip alsin istedigini.
Insanlar gercekten bazen okudugunu anlamiyor. Kadin cok samimi degiliz, ne istersin diye bile sormadim demis. Yakin oldugunuza zaten sorarsiniz. Bu kadin emrivakiyle istek gondermis. Hic de hos bir davranis degil. Samimi olmadigim birine -hele de yuksek fiyatli - liste vermem bu sekilde. Bence bu durumda en guzeli butceye gore hediye ceki. Kendi gidip ustunu tamamlayip alsin istedigini.
O zaman kendisine ihtiyacı olan şeyleri söyleyen eltisine kusura bakma durumum yok ben sana kendi bütçeme göre bir şey almayı planlıyorum cevabını vermek yerine hangisini alayım diye sormayacaktı konu sahibi. Mesajı yukarıda iliştirdim. Hadi eltisi ile kendisi yakın değil onların kocaları kardeş, orada kardeşten kardeşe gidiyor aslında hediye eltiden eltiye gitmiyorAma ben ona ne alayım diye sormadım. Direkt kendisi İki tane ev eşyası gösterdi. Hangisini alayım dedim. İkisini de al dedi bana tuhaf geldi. ( ne gösterdiğini söylesem okursa belki anlar diye yazamıyorum) toplam fiyatı 6 7 bin falan ben o kadar yüksek fiyatlı bir hediye almayı düşünmüyordum açıkçası bin lira civarı olur benim alacağım hediye.
O zaman hediyeyi abi dusunecek. Ya da kardes abiye liste atacak. Ablam ev aldi, hediyesini ben aldim. Esimin yakini ev alsa esim fikrimi sorar ne alalim diye ya da kendisi ogrenir ne ihtiyac var vs. Ben de eltimle yakin degilim. Samimiyetimiz yok, ben sormadan bana sunu al dese garipserim. Hic de normal bir davranis degil. Bakin tekrar soyluyorum, yakin gordugunuze yaparsiniz, samimi olmadiginiz insana degil. Bu durumda kardesi abisine atsin bana sunu al diye. Kimse garipsemez.Kadın eltisiyle samimi değildir de adam kendi kardeşiyle de mi samimi değil? Yani zaten eşimin kardeşine hediye alacakken eltiye alıyorum diye düşünmek bile bence tuhaf.
Burada param yok dediği kısım sadece önemli olurdu ama kenarda da parasi zaten varmış. Alasım yok diyebilir. Kimse de bir sey diyemez o zaman. Bin 2 binlik düşünüyorum diyorsa atılanlardan ucuz olanı alip geçebilir. Bu kadar mevzu olacak bir durum var mi ortada bilemedim.
O zaman kardesi abisine 'abi su ihtiyac var, alabilir misiniz' diyecek. Niye her seyi kadin dusunmek zorunda ki. Ben de eltimle samimi degilim, aramizda boyle bir muhabbet gecemez. Ama kardesi istiyorsa abisine atabilir.O zaman kendisine ihtiyacı olan şeyleri söyleyen eltisine kusura bakma durumum yok ben sana kendi bütçeme göre bir şey almayı planlıyorum cevabını vermek yerine hangisini alayım diye sormayacaktı konu sahibi. Mesajı yukarıda iliştirdim. Hadi eltisi ile kendisi yakın değil onların kocaları kardeş, orada kardeşten kardeşe gidiyor aslında hediye eltiden eltiye gitmiyor
Ya ha ben almışım ha eşim yani para benden çıktıktan sonra ne farki var? Gerçekten hic anlamadım ben konuyu ya. Kolunda bilezik, kenarda para, kardeşe bi tane hediye alamıyorsan alasın yoktur yani. Bu kadar.O zaman hediyeyi abi dusunecek. Ya da kardes abiye liste atacak. Ablam ev aldi, hediyesini ben aldim. Esimin yakini ev alsa esim fikrimi sorar ne alalim diye ya da kendisi ogrenir ne ihtiyac var vs. Ben de eltimle yakin degilim. Samimiyetimiz yok, ben sormadan bana sunu al dese garipserim. Hic de normal bir davranis degil. Bakin tekrar soyluyorum, yakin gordugunuze yaparsiniz, samimi olmadiginiz insana degil. Bu durumda kardesi abisine atsin bana sunu al diye. Kimse garipsemez.
Erkeklerin geneli böyle değil ama. Erkekler böyle şeyleri ev hediyelerini falan düşünmezler ki, kadınların yaptığı işler bunlar bu toplunda, ev hediyesi seçmek almak götürmek getirmek evin ne ihtiyacı var diye kadın kadına sorar nerede erkek erkeğe evin ne ihtiyacı var sana ne alayım diye sormuş?O zaman kardesi abisine 'abi su ihtiyac var, alabilir misiniz' diyecek. Niye her seyi kadin dusunmek zorunda ki. Ben de eltimle samimi degilim, aramizda boyle bir muhabbet gecemez. Ama kardesi istiyorsa abisine atabilir.
Biz yeni ev aldığımızda eşimin arkadaşı eşimin teknesinin ahşabını yaptırmış duvara monte etmemiz içinErkeklerin geneli böyle değil ama. Erkekler böyle şeyleri ev hediyelerini falan düşünmezler ki, kadınların yaptığı işler bunlar bu toplunda, ev hediyesi seçmek almak götürmek getirmek evin ne ihtiyacı var diye kadın kadına sorar nerede erkek erkeğe evin ne ihtiyacı var sana ne alayım diye sormuş?
Konu yeni eve taşınma....,tabi ki ihtiyacı varsa alınır ama ben yeni eve taşındım sen bana şunu al demek çok seviyesiz geliyor banaBen ev olarak sınırlamadım ben insanların işine yarayan şeyleri almayı severim madem birşey alicam neden param boşa gitsin alıcam köşede duracak sevmem yeni ev aliyormuş taşınma değil belli ki zaten bir hediye alınacak durduk yere neden böyle bir muhabbet olsun ki yoksa?
Valla olabilir. Eltiden hazzetmiyordur, konu sahibi bu kadar ugrasmak istemiyordur. Kocasi yapsin ne yapacaksa. Eltimle cok uzak oldugumuz icin konu sahibini anlayabiliyorum.Ya ha ben almışım ha eşim yani para benden çıktıktan sonra ne farki var? Gerçekten hic anlamadım ben konuyu ya. Kolunda bilezik, kenarda para, kardeşe bi tane hediye alamıyorsan alasın yoktur yani. Bu kadar.
Kazak yok ayol 1000 e lcw türü mağazalar hariçYani şimdi eltimle yakın değiliz diyorsunuz ama eltiniz dediğiniz kişinin kocası da eşinizin kardeşi yani kardeş kardeşe ev hediyesi alıyor aslında. 1000 TL’ye ne alacaksınız ki?
Bir kazak 1000 TL olmuş zaten. İkisini de almayın birini alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?