Hediye meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bu kişiden kişiye değişir buradada görüyoruz normal karşılayan var karşılamayanda bana sorarsan normal bir davranış değil manipüle etmek başka açıklaması yok, samimiyetin varmışcasına bunu uygulamak içinden ne geliyorsa alırsın hoş bir davranış değil
Belki eşyasında değilsin ama kimse seni yönlendiremez zorunlu kılmak bu seni kötü etkileyebilir ne kadar tolere edebilirsin ama yorucu..bir müddet sonra sinir krizi geçirtir tepkini göstermen lazım canım ben böyle şeyleri sevmiyorum lütfen beni yönlendirme demelisin.

İki eşya attıysa ikisinin de fiyatı çoksa birini alın geçin.

Ben ilk evlendiğim zaman bir sürü gereksiz ev hediyesi gelmişti. Dolaplarda fazla yer tutuyor. Sorulsa ben de çok sevinirdim. Bence de ev hediyesi alınacaksa ihtiyaç bir şey alınması daha mantıklı. Zaten eve de daha taşınmamışlar. Taşınana kadar ucuz olanı taksitle vs alabiliyorsanız alın ya da iki hediyeden birinin ucuz bir muadilini alın geçin.

Kendi butcen neyse onu al, isteyenin bir yuzu almayanin ikiyuzu derlerse de desinler.

Ben alırım , çünkü canım eltim
Samimiyetim olmasa alır mıydım bilemiyorum ama onun sizden böyle bir talebi olmuşsa muhtemelen sizi yakın görmüştür , alınabilir ya bence.

Vazo da alabilirdim hediye değil mi oda hani içinden gelerek alınan bir şey olduğu için söylüyorum
İşte o da zevk meselesi ben kullanmadıktan sonra göstermelik oluyor o hediye biraz. İsraf gibi geliyor. Bazı dostlarım ihtiyaçlarımı sordu onları aldı. O zaman çok mutlu olmuştum ama bir sürü gereksiz ıvır zıvır da gelmedi değil.

Bu yüzden ucuz olanın muadilini bulun, diyorum.

Bu arada bazen de bu durum suistimal ediliyor hediyeler sizinki gibiyken bir ken iki üç isteniyor istenenlerden alabildiğim bir tanesini seçip geçiyorum ben..

Bu arada hediyenin fiyatında değilim ama borcam bile mutlu edebilirdi beni. Bana borcam alma bir sürü hediye gelecek demişlerdi. İlk seneler o hediyelerdense borcama bile hasrettim (işe yararlık kısmını vurgulamak için söylüyorum ben de birine hediye alsam bütçeme uygun bir şeyler seçmesini ister genelde bütçemi de belirtirdim.)

Butceme gore bir hediye ceki veririm, gitsin kendi alsin. Boyle emrivaki sevmem.

Insanlar gercekten bazen okudugunu anlamiyor. Kadin cok samimi degiliz, ne istersin diye bile sormadim demis. Yakin oldugunuza zaten sorarsiniz. Bu kadin emrivakiyle istek gondermis. Hic de hos bir davranis degil. Samimi olmadigim birine -hele de yuksek fiyatli - liste vermem bu sekilde. Bence bu durumda en guzeli butceye gore hediye ceki. Kendi gidip ustunu tamamlayip alsin istedigini.

Kadın eltisiyle samimi değildir de adam kendi kardeşiyle de mi samimi değil? Yani zaten eşimin kardeşine hediye alacakken eltiye alıyorum diye düşünmek bile bence tuhaf.
Burada param yok dediği kısım sadece önemli olurdu ama kenarda da parasi zaten varmış. Alasım yok diyebilir. Kimse de bir sey diyemez o zaman. Bin 2 binlik düşünüyorum diyorsa atılanlardan ucuz olanı alip geçebilir. Bu kadar mevzu olacak bir durum var mi ortada bilemedim.

O zaman kendisine ihtiyacı olan şeyleri söyleyen eltisine kusura bakma durumum yok ben sana kendi bütçeme göre bir şey almayı planlıyorum cevabını vermek yerine hangisini alayım diye sormayacaktı konu sahibi. Mesajı yukarıda iliştirdim. Hadi eltisi ile kendisi yakın değil onların kocaları kardeş, orada kardeşten kardeşe gidiyor aslında hediye eltiden eltiye gitmiyor

O zaman hediyeyi abi dusunecek. Ya da kardes abiye liste atacak. Ablam ev aldi, hediyesini ben aldim. Esimin yakini ev alsa esim fikrimi sorar ne alalim diye ya da kendisi ogrenir ne ihtiyac var vs. Ben de eltimle yakin degilim. Samimiyetimiz yok, ben sormadan bana sunu al dese garipserim. Hic de normal bir davranis degil. Bakin tekrar soyluyorum, yakin gordugunuze yaparsiniz, samimi olmadiginiz insana degil. Bu durumda kardesi abisine atsin bana sunu al diye. Kimse garipsemez.

O zaman kardesi abisine 'abi su ihtiyac var, alabilir misiniz' diyecek. Niye her seyi kadin dusunmek zorunda ki. Ben de eltimle samimi degilim, aramizda boyle bir muhabbet gecemez. Ama kardesi istiyorsa abisine atabilir.

Ya ha ben almışım ha eşim yani para benden çıktıktan sonra ne farki var? Gerçekten hic anlamadım ben konuyu ya. Kolunda bilezik, kenarda para, kardeşe bi tane hediye alamıyorsan alasın yoktur yani. Bu kadar.

O zaman kardesi abisine 'abi su ihtiyac var, alabilir misiniz' diyecek. Niye her seyi kadin dusunmek zorunda ki. Ben de eltimle samimi degilim, aramizda boyle bir muhabbet gecemez. Ama kardesi istiyorsa abisine atabilir.
Erkeklerin geneli böyle değil ama. Erkekler böyle şeyleri ev hediyelerini falan düşünmezler ki, kadınların yaptığı işler bunlar bu toplunda, ev hediyesi seçmek almak götürmek getirmek evin ne ihtiyacı var diye kadın kadına sorar nerede erkek erkeğe evin ne ihtiyacı var sana ne alayım diye sormuş?

Siz sormadan size bana bunları al demesi evet uygun olmamış ama bence neye ihtiyacı olduğunu bilmek hediyeyi alacak kişi için büyük rahatlık. Bizde mesela illaki sorulur neye ihtiyacınız var onu alalım diye. Sürekli o benim eltim, eltimle samimi değilim falan demişsiniz ama bu hediye yalnız sizin hediyeniz değil. Eşinizle ortak aldığınız bir hediye olacak ve o ev eşinizin kardeşinin evi. Herkesin bütçesi tabiki farklıdır her evin kazancı da öyle. Ama benim kardeşim ev almış olsa ben bütçemi sonuna kadar zorlayıp alabileceğimin en iyisini alırım ona. Kenardaki paramı harcamayayım dursun diye düşünmem. 1000 liraya bu devirde anca bir üst alınıyor. Mahalledeki züccaciyeden alacağınız bir ufak baharat takımı bile 400-500 lirayken siz nasıl bir hediyeyi uygun gördünüz eşinizin kardeşine ben bilemem tabi. Bence sizin zaten hediye almaya gönlünüz yok da mecburiyetten alacağınız için harcayabileceğinizin en azını harcama niyetindesiniz. Tabi elti sizin, hediye sizin. Siz yine kendi bildiğinizi yapın

Biz yeni ev aldığımızda eşimin arkadaşı eşimin teknesinin ahşabını yaptırmış duvara monte etmemiz için
Baya değerli bişey ama bir kadın olsaydı muhtemelen termomix alınır o paraya derdi

Konu yeni eve taşınma....,tabi ki ihtiyacı varsa alınır ama ben yeni eve taşındım sen bana şunu al demek çok seviyesiz geliyor bana

Ya ha ben almışım ha eşim yani para benden çıktıktan sonra ne farki var? Gerçekten hic anlamadım ben konuyu ya. Kolunda bilezik, kenarda para, kardeşe bi tane hediye alamıyorsan alasın yoktur yani. Bu kadar.
Valla olabilir. Eltiden hazzetmiyordur, konu sahibi bu kadar ugrasmak istemiyordur. Kocasi yapsin ne yapacaksa. Eltimle cok uzak oldugumuz icin konu sahibini anlayabiliyorum.

Kazak yok ayol 1000 e lcw türü mağazalar hariçev eşyası bizde de alınır evsahibi olduğunda yakın akrabalarımız. İstediğini alırız ihtiyacını yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…