- 31 Ağustos 2012
- 22.205
- 35.426
- 798
olurCanım hepimiz aynı şeyi yapmak zorunda değiliz sen oruç tutuyorsun ben bebek emziriyorum ama daha ciddiye alalım birbirimizi gazlayıp takip edelim yanlışlarımızda uyaralım eminim hepimiz geçmişimizde diyet yaptık ve güzel kilolarda verdik ben gaz istiyorum yarış yapalım mesela
sıvı almaya çalış iftarda öncelikle . su ve ayran . salatalık vs de olsun akşam menüsünde.olur
şekersiz diyete başlamak istiyorum Şu Ramazandan dolayı başlayamiyorum tatlılar hamurişi derken hele sicacik pideler...:)
akşam karnimi doyurmadan birakiyordum. iyi olurdu.
bu sefer tıka basa
daha perşembe günü diyetsiyene gittim 86,8 geldim orada.:)
4 günden beri misafir agirladim misafirlere.. çok yemek yapıyordum. ama bu dün annemlere kişilğe yetecek kadar yaptım :) yetti..
Hiç enginar yemedim.cumartesi günü enginar salatası yaptım .
ortanca ayıklamama yardım etti
enginarı haşladım . dereotu , zeytin yağı , sarımsak , tuz . nefis oldu.
Allah kabul etsin hayrınısiz ne yemek yapacaksınız .
ben sebze sevdiğimden evdekilere ne yapacağımı bulamıyorum . kaç gündür yap yap . tıkandım artık .
sabah çocuklar için 1 büyük pankek pişirdim . üzerine pudra şekeri serptim .
1 yufkadan sigara böreği yaptım . pişirdim .
gelince yerler diye.
dün süt , yumurta , maya ile hamur yaptım .
sabah kızarttım .
akşam da kalanı kızarttım .
üzirene biraz pudra şekeri serpiyorum . çocuklar çok seviyor .
aburcubur aramıyorlar . çikolata canavarı bizimkiler .
koli ile alsam yetmiyor . günlük tüketiyorlar zaten .
dün avm de .
lahmacun yediler . dondurma, bonibon . eve gelince gofret arıyorlar . çözüm olarak hamur kızarttım .
öğütme makinası gibiler .
cumartesi günü kapıya bi kadın geldi . pişmaniye satıyormuş . bizimkiler pişmaniye canavarı. marketten illa 2 paket alıyor her gidişte. ortanca ve kız çok seviyor .
kapıya gelen kadından aldım 1 paket .
sonradan hatırladım kadını bundan 5 yıl önce de bu kadın kapıya gelmişti. yüzünde belirgin büyük çilleri var . yaşça 55 gibi.
o zaman da yetimlerim var diye bi şey istemişti. 1 paket çay vermiştim . açılmamış . herkes bi şeyler verdi deyince aklıma o gelmişti.
bir de giysi isterse diye sordum . yok dedi . istemem .
neyse o gitti . ben de o zaman 2 tane çocuk vardı. 15 tatildi. onları bisiklet sürmeye çıkaracaktım .hava yağmurluydu ama sıkılıyorlar diye öyle niyetlendim .
sonra vazgeçtim .
1 saat sonra ambulans sesi duydum ama çıkmadım cama.
ertesi gün duydum ki 1 aileye kamyonet çarpmış . kaldırıma çıkmış kamyonet . ve 2 çocukları vardı ikisi de vefat etti orada . kaldırımda. 7 yaş ve 3 ,5 yaş larındaydı. bizim okulun müdür yardımcısıydı babaları.
bu kadına yordum . yani hayır yaptığım için çıkmadım diye düşündüm . çünkü aynı yerde bisiklet kullandırıyordum . uzuuun bi kaldırım var . çoğu insan orada yürüyüş yapar ya da bisiklet sürer .
ama kadını gittikten 15-20 dk sonra hatırladım .
düşündüm ki yine bizi bi kazadan korumuş olabilir bu hayır . küçük de olsa .
Rabbim şifa versin inşallahve yine okulun vatsap gurupları var . oradan mesaj geldi . 8. sınıfa giden bi çocuk . burada yaşıyor ama başka bi okuldan . lösemi olmuş . tedavi için iban numarası vermişler .
ona da hayır için niyetlendim . arada karşıma çıkarsın diye dua ediyorum . insan arayıp bulmak da zor . hayır yapmak istediğinde yani.
konserve olarak hiç yemedim . ama kışın arada bi elim gitti konserveye . canım çok istediğinde. ne kadar kötü olabilir ki diye düşündüm ama almadım . bence iyidir konservesi de.Hiç enginar yemedim.
Burada satılmıyor pazarlarda felan.
Konserveler den alsam, aynı lezzette olur mu acaba ?
abur cubur için hafta sonu kız illa simit istiyorum diye babasını fırına sokmuş . 5 tane simit almışlar .Allah kabul etsin hayrını
Çocuklara abur cubur yemesin diye yaptıklarını takdir ettim. Benim kız da sürekli yeme modunda. Ama sağlıklı değil. Elimden geldiği kadar atıştırmalık olarak çubuk, balık kraker felan aliyiruz. Ama diğerlerinden De yiyor ister istemez.
Bayan atom karınca maşallah sanasiz ne yemek yapacaksınız .
ben sebze sevdiğimden evdekilere ne yapacağımı bulamıyorum . kaç gündür yap yap . tıkandım artık .
sabah çocuklar için 1 büyük pankek pişirdim . üzerine pudra şekeri serptim .
1 yufkadan sigara böreği yaptım . pişirdim .
gelince yerler diye.
dün süt , yumurta , maya ile hamur yaptım .
sabah kızarttım .
akşam da kalanı kızarttım .
üzirene biraz pudra şekeri serpiyorum . çocuklar çok seviyor .
aburcubur aramıyorlar . çikolata canavarı bizimkiler .
koli ile alsam yetmiyor . günlük tüketiyorlar zaten .
dün avm de .
lahmacun yediler . dondurma, bonibon . eve gelince gofret arıyorlar . çözüm olarak hamur kızarttım .
öğütme makinası gibiler .
cumartesi günü kapıya bi kadın geldi . pişmaniye satıyormuş . bizimkiler pişmaniye canavarı. marketten illa 2 paket alıyor her gidişte. ortanca ve kız çok seviyor .
kapıya gelen kadından aldım 1 paket .
sonradan hatırladım kadını bundan 5 yıl önce de bu kadın kapıya gelmişti. yüzünde belirgin büyük çilleri var . yaşça 55 gibi.
o zaman da yetimlerim var diye bi şey istemişti. 1 paket çay vermiştim . açılmamış . herkes bi şeyler verdi deyince aklıma o gelmişti.
bir de giysi isterse diye sordum . yok dedi . istemem .
neyse o gitti . ben de o zaman 2 tane çocuk vardı. 15 tatildi. onları bisiklet sürmeye çıkaracaktım .hava yağmurluydu ama sıkılıyorlar diye öyle niyetlendim .
sonra vazgeçtim .
1 saat sonra ambulans sesi duydum ama çıkmadım cama.
ertesi gün duydum ki 1 aileye kamyonet çarpmış . kaldırıma çıkmış kamyonet . ve 2 çocukları vardı ikisi de vefat etti orada . kaldırımda. 7 yaş ve 3 ,5 yaş larındaydı. bizim okulun müdür yardımcısıydı babaları.
bu kadına yordum . yani hayır yaptığım için çıkmadım diye düşündüm . çünkü aynı yerde bisiklet kullandırıyordum . uzuuun bi kaldırım var . çoğu insan orada yürüyüş yapar ya da bisiklet sürer .
ama kadını gittikten 15-20 dk sonra hatırladım .
düşündüm ki yine bizi bi kazadan korumuş olabilir bu hayır . küçük de olsa .
bu aksam mi gelecek kv den .Bayan atom karınca maşallah sana
Bende akşama çorba-karnıyarık-pilav var. Pek sevgili kayınvalideciğimin şerefine hazırlayacağım:)
KarnıyarığıSafransari dan akıl edip fırında kızarttım, hazırladım dünden borcamda bekliyor. Akşam gidip salçalı su yapıp yine fırına vereceğim.
Çorba ve pirinci öğlen arası ıslattım.
Salata ve ayran yapacağım bir de.
Ezan geç okunduğu için zaman sıkıntısı olmuyor, rahatça yetişir inşallah.
Senin gibi ben de sadakanın kazayı belayı engellediğine inanırım. Gerçi bu benim inancım değil “az sadaka çok belayı def eder” diye bir gerçek var.
Bir de isteyen kişiye hayır diyemem, inanmasam da allah biliyor der azdan çoktan yardım yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?