Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Safransari Safransari yarın için kinoa kısırı yaptım elde bu malzeme vardı 🤣
Oo afiyet olsun şimdiden.

6 olmuyormus canım 6 bitiyormus 7 den gün aliyormus herkes öyle diyor
Canım çocuk doğduğu da 3 aylık 5 aylık deniyor değil mi ?
Doğduğu günden hemen 1 den gün alıyor denilmiştir.
Bir yıl sonra 1 yaşında oluyor.
Ben bu gün alma hesabını anlamıyorum mantıksız geliyor.
72 yaşında kızın yani 6 yaşında.
Kızlar benim kızım da 53 aylık okullar açılınca anaokulu gidecek sonra ki yıl da 1. Sınıfa sizi okuyunca tedirgin oldum açıkçası göndersem mi beklesem mi?
Canım ben çok araştırdım ve 2 tane sınıf öğretmeni arkadaşım var. Onların fikirlerini onemserim. Onlardam fikir aldım.

Okul açıldığında 72 üstü aylık alıyorsa gitmesi makul. Ama 71 aylık bile olsa 1 sene erteleyin diyorlar.

Tabi bu çocuktan çocuğa değişir.
Benim ablam seneye 70 aylıkken okula başlayacak. Kizi ablam çalıştığı için 3 senedir kreş anasınıfına gidiyor, gelişimi çok iyi hem zeka olarak hem boy olarak.

Zeka olarak benim kizim da başlayabilir belki ama devlet okulunda olacak, tenefuse tek başına çıkacak girecek minyon tipli ezilsin istemedim.

Yani buna sen karar vereceksin canım.

Kızlar benim kızım da 53 aylık okullar açılınca anaokulu gidecek sonra ki yıl da 1. Sınıfa sizi okuyunca tedirgin oldum açıkçası göndersem mi beklesem mi?
Canım senin kız şimdi 53 aylıksa 61 aylık anaokuluna gidecek 73 aylık olduğunda 1.sınıfa gidecek bende küçük göndermeme taraftarıyım ama seninki tam zamanı olacağını düşünüyorum benim oğlanda 2014 temmuz doğumlu şimdi anaokuluna gidiyor önümüzdeki sene 1.sınıf olacak yani 74 aylık olacak

Canım senin kız şimdi 53 aylıksa 61 aylık anaokuluna gidecek 73 aylık olduğunda 1.sınıfa gidecek bende küçük göndermeme taraftarıyım ama seninki tam zamanı olacağını düşünüyorum benim oğlanda 2014 temmuz doğumlu şimdi anaokuluna gidiyor önümüzdeki sene 1.sınıf olacak yani 74 aylık olacak
Canım nasıl oldunuz ?

Senin kabak büyükmüş sanırım benim iki kabaktan da bu kadar cıktı ama ben üstüne çorba ve 3 kaşık yemek yedim
afiyet olsun cnm ufakligin dogum nu kutlu olsun smdiden pasta tabiki yiyecksin boyle bir gunde😊
Eşim sever benim meze olarak. Üstüne biberli yağ takıyorum meze olarak güzel oluyor.
Ama benim yemek yerine yememe.hayret ediyor.
Bnm esim de o sekilde seviyir canim aynen

Oo afiyet olsun şimdiden.

Canım çocuk doğduğu da 3 aylık 5 aylık deniyor değil mi ?
Doğduğu günden hemen 1 den gün alıyor denilmiştir.
Bir yıl sonra 1 yaşında oluyor.
Ben bu gün alma hesabını anlamıyorum mantıksız geliyor.
72 yaşında kızın yani 6 yaşında.

Canım ben çok araştırdım ve 2 tane sınıf öğretmeni arkadaşım var. Onların fikirlerini onemserim. Onlardam fikir aldım.

Okul açıldığında 72 üstü aylık alıyorsa gitmesi makul. Ama 71 aylık bile olsa 1 sene erteleyin diyorlar.

Tabi bu çocuktan çocuğa değişir.
Benim ablam seneye 70 aylıkken okula başlayacak. Kizi ablam çalıştığı için 3 senedir kreş anasınıfına gidiyor, gelişimi çok iyi hem zeka olarak hem boy olarak.

Zeka olarak benim kizim da başlayabilir belki ama devlet okulunda olacak, tenefuse tek başına çıkacak girecek minyon tipli ezilsin istemedim.

Yani buna sen karar vereceksin canım.
Psikolojik olarak derdimi yazdın benim kızım da minyon 105 cm boyunda. Henüz anaokulu almıyor 4.5 yaşında devlet anaokulu 5 yaş başlatıyor kızım 1. Sınıfa başladığında 73 aylık olacak çok muallakta kaldım ezilir düşer başına birşey gelir diye korkuyorum 😢 okul olayı şimdiden yıprattı beni 😕

Psikolojik olarak derdimi yazdın benim kızım da minyon 105 cm boyunda. Henüz anaokulu almıyor 4.5 yaşında devlet anaokulu 5 yaş başlatıyor kızım 1. Sınıfa başladığında 73 aylık olacak çok muallakta kaldım ezilir düşer başına birşey gelir diye korkuyorum 😢 okul olayı şimdiden yıprattı beni 😕
73 bence uygun aslında.
Benim kızım 71 aylık oluyordu, tam sınırdı yani. Sınıfında ya küçük ya büyük olacaktı büyük olmasını tercih ettik. Şu anda hiç pişman değilim iyi ki geç vermişim diyorum ama ilerde nasıl olur bilemem.

Ev halkina hashasli revani yaptim ama yemicem yarın kızın doğum günü yarın izinli olurum müsadenizle pasta yerim 😁😘 artık
doğum günüsü kutlu olsun . nice nice yaşları olsun inşallah.
yersin revani artık . kızçe yer mi revani.
Dun evimi bir temizlemisimm missss seklini de degstrdim esim cok bgendi
Kardesim geldi bu gce gdio ama
Dun misafir vardi 1 iki isirik ktmer ve bir parca cikolata yedim bnde ertugrulunhalimesi gbi allah afffetsin😊😊
gelmiş ve gitmiş kardeşin .
olsun . katmer çok severim . az az yerim denk gelirse. afiyet olsun . çikolata asla vazgeçemediğim bi şey . aynıyız .
Reglimin yoğun günü bugün..sabah 59.5 geldim. Bunla detoksu başladım bakalım.

Sizlerle de paylaşacağım yediklerimin
KahvaltimEki Görüntüle 2573156
Aslında detoksta sütlü kahve yok ama 5 kilo kaynattim şimdi, sütlü kahve içmeden olmazdı
Eki Görüntüle 2573157
ayyyyy. nefisssss
Başım çok ağrıyor. Her reglin yoğun olduğu günler olduğu gibi.

Ondan öğlen dolaptaki karnıbahar kisirini yemeği tercih ettim 8 kaşık. 3 kasıkta yoğurtEki Görüntüle 2573203
harika görünüyor kısır .
dün karnıbahar alayım dedim . minnacık bi şey 7 buçuk tl .
dedim boş ver .

Benim ev fena durumda şimdi çocukları uyuttum toparlamaya başlayacam ellerine sağlık ağız tadıyla temizlik yapmayı bile özledim ben
kıyamam kuzum. hasta mı çocuk.
Allah şifa versin inşallah . doktora gidiyor musunuz bugün .
Kusura bakmayın kızlar temizlik yaptığımdan geç yazıyorum :temizlik:
Eki Görüntüle 2573235
Sabah uyanınca
ılık limonlu su
Sade türk kahvesi
Sabah 12.30
Tereyağlı yumurta( yazın yaptığımız menemenlik konserveden yaptım)
10 tane zeytin
Peynir
1 tane mandalina
2 dilim greyfurt
2 tane ceviz 4 tane fıstık 3 tane fındık
3 4 dal dereotu ıspanak kuzukulağı
Çay
Tarçınli su yaptım gün boyuda onu içerim
tabaktaki renklerin çeşitliliği gözlerimi kamaştırdı. güneş gözlüğü takmak lazım buna bakarken .
Akşam.yemegim

1 büyük kabak rendeleyip söyledim
3 kaşık yoğurt, naneEki Görüntüle 2573286

Eşime ıspanaklı gözleme yaptım, ben bunu yedim.
Hayat diyet yapanlar için gerçekten çok zor :KK14:
en sevdiğimmmmm.
ama kuzum . bak buna sarımsak seversen . sarımsaklı yoğurt eklersin . mis . vallahi pide , iskender , kebap yerine bunu tercih ederim .
afiyet olsun .
ben sotelemiyorum kabağı . öyle jülyen aparatı ile doğrayıp . içine 1 de havuç yapıyorum. yine jülyen aparatı ile . yoğurt . hardal , tuz . işe getirince sarımsak olmuyor . evdeysem mutlaka sarımsak oluyor içinde.
İyi akşamlar ccaaanım kızlar 😊

Sabah 9.45 de
3 bardak çay içtim

Eki Görüntüle 2573284

Öğlen 2.15 de
Sebzeli tavuk çorbası bol ekşi ve acılı. Evde herkes hasta modunda 1 aydır ne iyiyiz ne kötü, iyi oluyor tavuk çorbası içimizi ısıtıyor.
(Soğan, havuç, patates, sarımsak, yeşil biber, tavuk kalçası, az un)

Eki Görüntüle 2573283

Saat 4.45 de
1 kupa sütsüz tarçınlı türk kahvesi
1 küçük Trabzon hurması
1 küçük kivi

Saat 5.45 de
1 küçük kereviz ve 3 kaşık yoğurtla yaptığım salata, 1 tatlı kaşığı ceviz
2 kaşık bulgur pilavı
1 mantar
1 biber

Eki Görüntüle 2573282

Öğlen 1 saat leslie yaptım
Saat 10 da 1 saat leslie yapacağım
2 kupa kuşburnu, ıhlamur, limon, yeşilçay, kayısı çayı karışımı içtim
Saat 11 gibi 1 kupa az sütlü tarçınlı türk kahvesi içeceğim☺
ayyyyyyyyyyyy
senin menüler bir harika.
afiyet olsun . haftanın birincisi sen olacaksın sankimmmm
aynen canım ben de haftasonu kaç tane migros gezdim. yok.

internetinde var, bu bu gidişle ordan alacağım.
yaaa ben de çok merak ediyorum bu şeyi.
yok . hiç denk gelmeedim malesef. çok meraktayım . bi tadına bakmam lazımmm.

Anladım canım.
O zaman 6 yaşında yani 72 aylık oldu.
Benim kızım da 1. Ay doğumlu.
Seneye 9. Ayda 68 aylık oluyor. Bizde 1 sene sonra göndereceğiz ondan.
kesinlikle öyle yap.
ediz de 5 ocak 2011 doğumlu .
5 ocak 2017 re 72 aylık oldu. ama ben eylülde yazdırdım . 80 aylıkken başlamış oldu. yani tam 2011 doğumlularla aynı yıl başladı.
erken verseydim ezilirdi. 2010 lular arasında
şimdi sınıfında hep yaşıtları var . ocak şubat mart doğumlu çok .
kimse de erkenden vereyim dememiş . gerek de yok . acelemiz niye .

kardeşim verdi. ediz ile araları 16 gün . 21 aralık 2010
ama zaten minyon . zayıf .
yaşından da önce gitti bence.
konular da yaşına göre zorluyor diye düşünüyorum .
zeki bi çocuk . maşallahı var ama . ne gerek var zorlamaya . rahat rahat döneminde , devresinde gitsin .

6 olmuyormus canım 6 bitiyormus 7 den gün aliyormus herkes öyle diyor
herkes çok biliyor .
yaşadığın kadar yaştasın .
doldurduğun yaştasın .
dünya üzerinde 7 yıl yaşamışsan . 7 yaşındasın .
6 yıldır yaşıyorsan 6 yaşındasın .
gün almak da bizim insanlarımızın en sevdiği şey . öyle derler hep .
benim kayınpeder de hep . o bitti bundan gün aldın der . :confused:

hayır hiç zayıf , ezilir diye düşünme. hepsini parmağında da oynatır böyle minyon olanlar . canını sıkma.
1. sınıf zamanı geldiğinde 73 aylık olacaksa başlatmak zorundasın diye biliyorum . eğer gelişim geriliği yoksa.

Bugün daha iyiydik canım büyüğü doktora götürdüm çok şükür tüm gün ishal kusma yaşamadık küçükte toparlamaya başladı en kötüsü benim ama en mutlusuda ben oldum kendimi daha iyi hissediyorum çok şükür
canım benim . sen neden kötü oldun .
gelmiş geçmiş olsun kuzum cocuklara.
Allah yaşatmasın bir daha.
çocuk hasta olunca zor .
bizim burularda da hep salgın var . grip . öksürük . tıksırık . :KK57: :KK57:

yemeklerim
dün sabah 2 trabzon hurma
öğlen 1 ayva
ikindi 1 paket hindi füme ve 6-7 adet kocaman marul

eve gidince tavuklu patates . jülyen doğranmış kabak . yoğurt (sarımsaklı )
1 minik çikolata. az börek . atıştırdım . fındık fıstık .az az

bu sabah 2 trabzon hurma . küçük
1 parça börek
çocuklara waffle yaptım . onun tadına baktım biraz
işe geldim .
1 bardak suya limon sıktım . hastalıklardan korkuma . bunu her gün yapmayı düşünüyorum . dün de yaptım . belki su da içerim böylece. günlük su içme miktarım . 200 ml . bazen hiç.
çay çay çay . kahve kahve kahve.
su hiç. :KK57: :KK57:
dün 600 ml içtim . zorlaa. limonlu .

bu akşam çocuklar patates kızartması istedi.
sarımsaklı yoğurt yapıyorum yanına. bandırıp yiyorlar .
biber de kızartırım .
aslında evde börek , vs başka yiyecekler de var . pazar günü fazla fazla yapmışım hep . abartmışım .

Back
X