- 13 Mart 2013
- 2.981
- 3.952
- 248
bende denicektim ayyy denemeyeyim o zamanselam hatunlar...sabah eşimle kahvaltıya gitiik kızılaya..e tabii kaçamak yaptım ama bu günlük..çok da fena değil di
kahvaltı
omlet
peynir zeytin
bol yeşillik
çeri salatalık
yarım simit
1 lokma açma
2 lokma bal kaymak
çayyy
ee biraz da yürüdük erimiştir gariii
2. öğünüm
actifrayda karışık kızartma
2-3 patates kızartması
4 köfte
yoğurt
semizotu salatası
bu arada filizim karnabahar brokoli almıştım hazır kızartma yapmışken onlarıda haşlamadan kızartayım dedim fiyasko yandılar resmenziyan oldu..benim usulüm en güzeli bence
![]()

canım saçları çok sertleştiriyor pirinç suyu bunun farkına vardım turpu bilmiyorum amakizlar birsey buldum .. saclarini uzatmak isteyenler varmi ??
benim saclarim uzun sayilir fakat hep cok cok uzun olmasini hep isterim .. neyseeeeee .. kara turp kurunden sonra ( bu da ise yariyor ) bir kur daha buldum .. Pirinç Suyu Maskesi
Saç için Pirinç Suyu Maskesi Tarifi
- Pirinç ( 1 Kâse)
- Su ( 2 Su Bardağı)
Daha derin bir kap içine pirinç ve ılık suyu boşaltarak kaşık yardımı ile 5dk kadar karıştırılarak su bulanıncaya kadar karıştırılabilir. İşlemden sonra 35-40dk kadar dinlenmeye bırakılıp beklenir işlemden sonra pirincin içinde bulunan suyu temiz bir bardak veya şişe içine süzülerek ayrıştırılır.
Saç için Pirinç Suyu Maskesi Nasıl Yapılır
Şişeye boşaltılan su 1-2dk çalkalanıp ardından kafanızdan aşağıya saç köklerinden başlanılarak saç uçlarına kadar masaj yapılarak temas etmesi sağlanır. Deniz bonesi veya ona benzer bir bone ile saçlar toplanıp 30dk dinlendirilmeye alınıp işlem sonunda ılık su ile durulanır.
Not: İşlem sonunda saç kurutma makinası kullanacakların makinanın saçlardan 30-40cm mesafeden kurutulması önerilir.
simdi evde kalan son bir fincan eskii belki 3 yillik pirinc vardi onu isladim yaklasik bir saattir bekletiyorum .. bugun yapacagim bakalim sonuc ne olacak :)