Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

enginarı çanak gibi yapıyoruz canım çok güzel oluyor. pirinç karabiber tuz zeytinyağ dereotunu karıştırıp çanak şeklindeki enginara doldurup su koyuyoruz üzerine ve biraz daha zeytinyağ gezdirince çok güzel oluyor. limon sık ye :) yada pirinç yerine patates havuç da konulabilir.
enginarı şöyle yaparım. çanakları dörte bölerim.
limonlu unlu su yaparım tencereye .bölünmüş çanakları atarım içine. biraz pirinç . dereotu. bol taze soğan ile yaparım. ve biz eşimle içine düşeriz. buralarda yok . ayvalık tan kv yollar koli ile.

ah kıyamam canım ne çekmişin sabah sabah hasta olmasan bari:KK43:

çok iyi yaaaaa ficansım tebrikler:super:

harikasınız kızlar:super:

sersumcum bende kızıma kalkıyorum daha sonra tekrara yatıyorum 10 da kalkıyorum eşimle kahvaltı yapıyoruz evde olunca böyle oluyo demi kargo geldimi canım:KK66:

iradene hayranım canım :KK52:merak etme sen aşureyide tadımlık yersin senden korkulur:rolleyes::rolleyes:
bugün üşümem gelip gidiyor . inşallah hasta olmam .
yarın ortancanın doğum günü var okulda.
hasta olursam oruç ta tutamayabilirim. iyi olana kadar. inşallah olmam hasta falan.

tavuklu olabilir. ben havuç patates kereviz . terbiyeli yapıyorum ama hiç lezzeti olmuyor . neden anlamıyorum .
tavuklu güzel olabilir bak.
geçen arkadaş tavsiye etti. nohutlu etli pişirdim güzel oldu. pırasa çok pişirdim. çok yedim . ama geçen son pişen kaldı. yenmedi. sanıyorum sıkıldık artık. her hafta.
ıspanak da çok sık pişirdik. çok severim. bu hafta almadım ama.
brokoliyi salçalı soğanlı yapmayı düşünüyorum. çok severim.

biz terbiyeli ye de tavuk koyuyoruz cnm tavuk havuç patates çok lezzetli oluyor.
enginarı şöyle yaparım. çanakları dörte bölerim.
limonlu unlu su yaparım tencereye .bölünmüş çanakları atarım içine. biraz pirinç . dereotu. bol taze soğan ile yaparım. ve biz eşimle içine düşeriz. buralarda yok . ayvalık tan kv yollar koli ile.

ege bölgesinin sebzesi :)

hahah bende ucundan tadıyorum :) da aşure yapmış halam :KK43: kendmi balkondan atasım var nasıl dayanıcam yememeye onu düşünüyorum kara kara. biri gelip bizim buzdolabına kilit vurabilir mi :)
ben kendim yapınca az tatlandırıcıyla yaptığım için bolca yiyiyorum keşke şekerini atmadan ayırsaydın kendine..Karatayda serbest içindeki her şey tabii:KK54:

ev yapımı salçam yok bu yıl canımcım.
çekirdeklerini ben de süzüyorum. çocuklar yemez . zaten domates çorbasında da hoş durmuyor .
ah yaz gelse demi. biberin domatesin tadı başka.
kışın varsa yoksa pırasa ıspanak.
dün pazar vardı iş yerimin önünde. salı günleri oluyor.
kereviz aldım.
brokoli aldım.
bol elma mandaline portakal .
kerevizi siz nasıl yapıyorsunuz. yemeğini bi kaç kez yaptıysam da çok bi yenmedi. aslında eşim de ben de severiz ama yemedik . yapamadım galiba. salatasını yiyoruz . seviyoruz . ama yemek olarak yapmak istiyorum
Biz de salatasını yeriz kerevizin sadece..olsun bence yeter ki yensin..

ah kıyamam canım ne çekmişin sabah sabah hasta olmasan bari:KK43:

çok iyi yaaaaa ficansım tebrikler:super:

harikasınız kızlar:super:

sersumcum bende kızıma kalkıyorum daha sonra tekrara yatıyorum 10 da kalkıyorum eşimle kahvaltı yapıyoruz evde olunca böyle oluyo demi kargo geldimi canım:KK66:

iradene hayranım canım :KK52:merak etme sen aşureyide tadımlık yersin senden korkulur:rolleyes::rolleyes:
Seninle bu yönlerde çok benziyoruz zaten canım..Yakın olsak iyi komşu olurduk:KK19:
Gelmedi hala mesmeserin kine dönebilir lakin aynı kargo şirketi..Gerçi Ankaranın göbeğine de yapamazlar okaa:sopa:

gelelim bana
bende yarım detoks yapıyorum ama yarında yapıcam tam yapmadığım için
kahvaltı=1 yumurta+1 dilim kendi ekmeğim+2 zeytin+labne sürdüm ekmeğe
öğlen=saat 2de kabak yedim
akşam=yine kabak yicem günü kapatırım
arada çay içiyorum
bakalım bende ne kadar fark edecek
hadi bakalım:rolleyes::rolleyes:

hasta olursam oruç ta tutamayabilirim. iyi olana kadar. inşallah olmam hasta falan.
o_Oo_Oinşallah olmazsın

selam kızlar..evi süpürdüm geldim..Akşama ıspanak yaptım..
bizim ahali sebzeyi ve özellikle kış sebzelerini hiiiç sevmediği için çok zorlanıyorum..
Mesela pırasayı bir tek ben yerim..onu eşim de kızımda annemin usulü çiğ yiyiyorlar..Ptates kızartıp üstüne çiğ olarak doğruyorum ve tuz serpiyorum bayılıyorlar..Çocukluğumdan beri biz de annem öyle yedirir sevmeyenlere..:KK39:
kabak kızartma yeniyor sadece.
karnabahar kızartma
ıspanak eh işte olmasa daha iyi:confused:

iyi yapmış annen. her yıl ben de bütün olarak atardım bi kaç tane. bu yıl atmamışım. ne akla hizmet bilmem.
kapya biber koymuşum ama onu koylmamışım. kapya biberi de yine yıkayıp tohumlarını çıkarıp koyuyorum buzluğa.
güzel olur eminim.
tereyağı ile unu kavuruyorum ben domates çorbası yaparken.
sonra domates koyup tavuruyorum.
en son suyunu koyup pişiriyorum. sonra az süt ilave ederim.
blenderden gecçerem. harika olur. sen nasıl yaparsın
Bizde öyle biber koyarız canım fazla fazla hemde çok seviyoruz. Bende aynı senin gibi yapıyorum canım eşim hiç sevmez domates çorbasını ben ve oğlum içeriz umarım börek yemeden durabilirim. Hakkımı sabah yemek istiyorum akşam ağır olur diye.

@demirleke ben 2 tane domatesi rendeliyorum süzgeçten geçirip çekirdeklerinden arındırıyorum. yaparken 2 kaşık da salça koyuyorum domates çorbasına. salça da ev yapımı olunca mis gibi oluyor. yarım su bardağı da süt. 1 yemek kaşığı un. azıcık tuz tamam. süt yarım yağlı diye yağ koymuyorum.
Bende boyle yapiyorum canim

Bizde öyle biber koyarız canım fazla fazla hemde çok seviyoruz. Bende aynı senin gibi yapıyorum canım eşim hiç sevmez domates çorbasını ben ve oğlum içeriz umarım börek yemeden durabilirim. Hakkımı sabah yemek istiyorum akşam ağır olur diye.
Benim buzlugumda devamli.tavuk yada kemik.suyu vardir. Bunla.yapinca daha bir lezzetli oluyor. Esin icin birde boyle dene ;)

Ficanscım tebrikler canım iyi vermişsin:KK9:cumaya daha da iyi sonuç alırsın inşallah.filiztoprak umarım sende eksileri görürsün yarın.ben yapamam gibi geliyor detoks.yapsam da ananas düşünüyorum çünkü balkabağını sevmem pek.bakalım belki haftaya yaparım çünkü haftaya cumaya 79.9 da olsa görmek istiyorum:KK59:

Ah cnim kiyamam sana ise gec mi kaldin peki yetistin mi

Aynen canim benimki de sonuc verdi 1 kg bravos bize yaaa

Sana da tebrikler canım senin kiloya göre 1000 gr çok çok iyi

Bende yapacam artık haftaya kaldi

Yap canım sende inşallah

Sağol canım

gelelim bana
bende yarım detoks yapıyorum ama yarında yapıcam tam yapmadığım için
kahvaltı=1 yumurta+1 dilim kendi ekmeğim+2 zeytin+labne sürdüm ekmeğe
öğlen=saat 2de kabak yedim
akşam=yine kabak yicem günü kapatırım
arada çay içiyorum
bakalım bende ne kadar fark edecek

Sağol filizim senin sonuçları da bekliyoruz

Hasta olmazsın inşallah canım

Ficanscım tebrikler canım iyi vermişsin:KK9:cumaya daha da iyi sonuç alırsın inşallah.filiztoprak umarım sende eksileri görürsün yarın.ben yapamam gibi geliyor detoks.yapsam da ananas düşünüyorum çünkü balkabağını sevmem pek.bakalım belki haftaya yaparım çünkü haftaya cumaya 79.9 da olsa görmek istiyorum:KK59:

Sağol canım sen de görürsün inşallah 70 leri

eğer hakkını sabah yemek istiyorsan . kibrit kutusu kadar börek al tabağına ve gıdım gıdım ye. hiç bitmeyecekmiş gibi. doyarsın inan. aldığın her lokmayı da çok çiğne. doyarsın böreğe akşam için. sabah da koca bi dilim yersin .

akşama kurufasülye yemeği vardı. ama arkadaşlar çok övdü bi pideceyi. telelefon ile 3 tane sipariş ettim. büyük pideymiş. kocaman.
kuşbaşılı kaşarlı istedim. inşallah az yerim.
gerçe oruçlu olunca da birden yiyemiyorum zaten ama .önden kurufasilye yerim az biraz

İnşallah göreceksin canım:KK19::KK19::KK19:ben de balkabağı yapıcam bakalım ama güne karar veremedim:KK8::KK8:

Back
X