Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Metabolizmayı Hızlandıran Gıdalar
Acı Biber: Acı bibere “yakıcı” özelliğini veren “capsaicin” içeren yiyecekler metabolizmayı hızlandıran besinler arasında ilk sırada gelmektedir.

Piyasada “zayıflatıcı acı biber hapı” adıyla satılan ürünler bulabilirsiniz. Ancak bu kapsülleri almak yerine yemeklerle birlikte acı biber tüketerek aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.

Acı biber, yendikten sonra 3 saat boyunca metabolizma hızını 1.2-2 katına kadar yükseltebilir. Yemeklerinizde pul biber, acı toz biber, sivri biber kullanarak gün boyu yaktığınız kalori miktarını arttırmanız mümkün. Acı biberin bir diğer avantajı da iştahı azaltarak tokluk hissini uzatmasıdır. Acı biber dışında kekik, kişniş ve tarçında bir miktar capcaicin içermektedir.

Zencefil: Zencefil sindirime yardımcı olurken vücut sıcaklığını yükseltir ve yemeklerden sonra metabolizma hızını yaklaşık %20 oranından arttırır.

Yeşil Çay: Kafein içeren yeşil çay, aynı zamanda vücut sıcaklığını yükselterek metabolizmayı hızlandıran “fenol” adında bileşikler içermektedir. Taze yeşil çay demleyerek sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz. Kafein içeren kahve, oolong çayı ve normal çay gibi diğer içecekler de metabolizmayı hızlandırmak için önerilen içecekler arasındadır.

Protein: Protein, karbonhidrata göre daha uzun sürede sindirildiği için protein bakımından zengin bir yemekten sonra sindirim sistemi daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar ve yakılan kalori miktarı artar.

Balık, tavuk, hindi gibi kırmızı ete göre daha az yağ içeren protein kaynaklarını daha sık tüketebilirsiniz. Bazı makalelerde gün içinde protein tozuyla hazırlanan meyveli içecekler içmenin kilo vermeye yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Lifli Yiyecekler: Besinlerin sindirilmeyen kısmı olan lif (posa), sindirim sırasında vücudun kullandığı enerjiyi arttırarak metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca suda çözünen ve çözünmeyen besin lifleri genel olarak sindirime yardımcı olur, kabızlık ve ishal gibi sindirime bağlı sorunları önler.

Lif bakımından zengin besinler arasında brokoli, ıspanak, kale, elma, portakal, greyfurt, lahana, yulaf, kepekli tahıllar, fındık, badem ve kabak çekirdeği sayılabilir.

Tarçın: Tarçının zayıflamaya yardımcı olan iki etkisi vardır. İlki kan şekerini düzenleyerek öğünler arasında yaşanan açlığı bastırır ve yemeklerden sonra daha uzun süre tokluk hissi sağlar. İkincisi ise sindirimi sırasında vücut sıcaklığını yükselterek termik etki yaratır.

Bu termik etkiyle birlikte metabolizma hızlanır ve harcanan enerji miktarı artar.

tarçına alerjim var :D ee yeşilçay da içemiyorum midem almıyor :) acı biberi zaten tüketiyorum demek ki tüketmeye devam :) lifli yiyecek olarak elmayı deneyeceğim bakalım :)

önce sade türk kahvemi içtim ardından hamburger ekmeğine karışık sandeviç yaptım 3 tane ev yapımı acı uzun biber turşusu ile yedim. 1 tane minik profiterol şimdi de sade sodamı içiyorum. akşam da nohut yerim artık. yanına salata yaparım 1 kase. yoğurtla
bunları senmi yedin canım :KK57:alıştırdın bizi şaşarıyoz yanii
gözlerime inanamadım:KK57::KK57:

Yine öncesi sonrası ile geldim ben şöyle resme baktığımda meğerse cidden güzel bir yol kat etmişim evdekilerin hadi be ne zayıflaması aynısın demesine rağmen

Eki Görüntüle 1938960
yok canım çok fark ettin evdekiler devamlı gördüğü çin anlamıyorlardır
mesela ben ilk başladığımda 78 idim sonra 70-72 lere düştüm görenler inanamamıştı
şimdi gözleri alışdı anca 65 e falan düşersem şaşırtıcı olur heralde

Akşam yemeğm

3 yemek kaşığı nohut
1 dilim tam buğday ekmeği
Salata- acı biber turşusu
Haşlanmış tavuk
Çörek otlu 2 yemek kaşığı yoğurt

Eki Görüntüle 1939001
bi sofrada en çok turşu dikkatimi çeker bayıldım orda olmak istedim resmen:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

biraz inancımı yitirmeye başladım sanırım
sanki böyle kalıcakmışım gibi geliyo tutarsız yiyorum bugün hiç dikkat etmedim spor desen yok yürüyüş bandı var herkez
çatır çatır yürüyo ben üşeniyom dikkat etsemde spor olmayınca veremiyorum neyse
yarın iş görüşmesi var eşimin ailecek gidelim diyoruz manavgatta hem gezeriz dedi saat 8 buçuk gibi çıkıcaz yola kahvaltı yapmıcaz gecikmemek için

bunları senmi yedin canım :KK57:alıştırdın bizi şaşarıyoz yanii
gözlerime inanamadım:KK57::KK57:

yok canım çok fark ettin evdekiler devamlı gördüğü çin anlamıyorlardır
mesela ben ilk başladığımda 78 idim sonra 70-72 lere düştüm görenler inanamamıştı
şimdi gözleri alışdı anca 65 e falan düşersem şaşırtıcı olur heralde

bi sofrada en çok turşu dikkatimi çeker bayıldım orda olmak istedim resmen:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Ben yedim canım artık doymuyorum nedense :) bende normal yemek düzenine döndüm :)

sanki böyle kalıcakmışım gibi geliyo tutarsız yiyorum bugün hiç dikkat etmedim spor desen yok yürüyüş bandı var herkez
yarın iş görüşmesi var eşimin ailecek gidelim diyoruz manavgatta hem gezeriz dedi saat 8 buçuk gibi çıkıcaz yola kahvaltı yapmıcaz gecikmemek için
Arada oluyor canım dikkatsizlikler toparlarsin insallah

2017 nin ikinci listesi hayırlı olsun insallah
1.:sampiyon::sampiyon::sampiyon:@leylak84 %976:nazar::nazar::nazar:
2.:KK68::KK68::KK68:@sabahvesen%916 :nazar::nazar:
3.:halay::halay::halay:@ozlemm1990 %794:KK200::KK200::KK200:
4.:KK54::KK54:@ficans%709

Aynı kalanlar
Z zeze_35 :KK51:@sarfansari

Ve maalesef kilo alanlar
1.:sinirli::sinirli::sinirli:@mesmeser :kızgın::kızgın::kızgın:%976
2.:duduk::duduk:@filiztoprak :kızgın:%953
3.:sinirli::sinirli:@sersum :sinirli: %875

canım sen 75 direncini kırdın gerisi de gelecek uzulme..ben bi 75 e insem gene ..anlıyorum seni..biliyorsun hep yaşıyoruz bunu..:KK19::KK19:
İnşallah iş görüşmesi istediği gibi geçer ve gönlünüze göre olsun :KK68::KK68::KK68:
2017 nin ikinci listesi hayırlı olsun insallah
1.:sampiyon::sampiyon::sampiyon:@leylak84 %976:nazar::nazar::nazar:
2.:KK68::KK68::KK68:@sabahvesen%916 :nazar::nazar:
3.:halay::halay::halay:@ozlemm1990 %794:KK200::KK200::KK200:
4.:KK54::KK54:@ficans%709

Aynı kalanlar
Z zeze_35 :KK51:@sarfansari

Ve maalesef kilo alanlar
1.:sinirli::sinirli::sinirli:@mesmeser :kızgın::kızgın::kızgın:%976
2.:duduk::duduk:@filiztoprak :kızgın:%953
3.:sinirli::sinirli:@sersum :sinirli: %875
ellerine sağlık canım:KK36:..leylağım tebrik ederim..haftaya daha iyi olsun inşallah:KK54:

:KK68:Bir kusurum varsa affola kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum:KK9::KK9: filiztoprak filiztoprak sersum sersum ve ben lütfen kendimizi toparlayalim insallah haftaya
evet haklısın canım:KK5:

canım sen 75 direncini kırdın gerisi de gelecek uzulme..ben bi 75 e insem gene ..anlıyorum seni..biliyorsun hep yaşıyoruz bunu..:KK19::KK19:
İnşallah iş görüşmesi istediği gibi geçer ve gönlünüze göre olsun :KK68::KK68::KK68:
ellerine sağlık canım:KK36:..leylağım tebrik ederim..haftaya daha iyi olsun inşallah:KK54:

Bu saatten sonra bir tam elma yesem ne olur

Bu saatten sonra bir tam elma yesem ne olur

Back
X