Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Ay evet maya olarak hazır yoğurt kullanınca da oyle oluyor. Yoğurt sunuyor
safrancım . pastörize süt de yoğurt yapınca uzuyor .
köy sütüne hazır yoğurttan mayalanınca da uzuyor .
ben de yaşadım onu.
şimdi köyden maya getirmiş eşim . bi de süt getirir ara ara . hayvanlarına bakmaya gittikçe köyden veriyorlar sağ olsun.
mayamı devam etttiriyorum . maya bulmak da zor

arkadaşım günlük süt alıyor marketten .
aktivya ile mayalıyormuş . beğeniyor baya tadını. bunu maya olarak kullanıyor. alıntı yaptım görseli.
1615808694069.webp

eve gittim geldim . yoğurt yedim . yulaf . vanilya . armut . uykum geldi.
bi de sarellleli krep yedim . kahvaltıdan kalmış . dayanamadım . elime sağlık.:KK53::KK53:
IMG_20210315_134018.webp
IMG_20210315_134040.webp

Vanilya yazdığını görünce aklıma geldi. Geçen bunu gördüm açıklamasını okudum. Meğer vanilyalarda vanilya yokmuş. Bende vanilya altarnatif olarak portakal kabuğu rendesi kurutup onu kullanmayı planlıyorum. Yada doğal vanilin özü alıp damla damla kulanmayi.

Eki Görüntüle 2802152 Eki Görüntüle 2802155

Vanilya yazdığını görünce aklıma geldi. Geçen bunu gördüm açıklamasını okudum. Meğer vanilyalarda vanilya yokmuş. Bende vanilya altarnatif olarak portakal kabuğu rendesi kurutup onu kullanmayı planlıyorum. Yada doğal vanilin özü alıp damla damla kulanmayi.
sağ ol kuzum beni düşünmüşsün .

bendeki farklı bi şey .
geçen yıllarda hayal ile de yazıştığımız zaman olduydu bi vanilya şeysini.
dr oetker toz olandan alıyorum eve . keklere . pankeklere. vaffle yaparken falan . yoğurduma da katıyorum ondan .
ama daha çok şunu kullanıyorum yoğurda . alıntı yapıyorum görseli . aşağıda. bunda şeker yok . yani şeker tadı gelmiyor ama 2 küp şekerlik olandan da kullansam çok umursamıyorum kuzum . hiç şeker kullanmıyor değilim . kahveme de arada atıyorum .
1615810290344.webp

Eki Görüntüle 2802152 Eki Görüntüle 2802155

ben de gıda dedektiifini takip ediyorum . çok faydalı şeyler var .
Kahvaltım
2 yumurta
Peynir
1 cay kaşığı sarelle

@demirleke menulerimiz aynı ben de sabah cocuklara krep yaptim aksama da yesil mercimek var
aaa bak aynı olmuşuz . pişti olduk desene. :KK53: :KK53:

sağ ol kuzum beni düşünmüşsün .

bendeki farklı bi şey .
geçen yıllarda hayal ile de yazıştığımız zaman olduydu bi vanilya şeysini.
dr oetker toz olandan alıyorum eve . keklere . pankeklere. vaffle yaparken falan . yoğurduma da katıyorum ondan .
ama daha çok şunu kullanıyorum yoğurda . alıntı yapıyorum görseli . aşağıda. bunda şeker yok . yani şeker tadı gelmiyor ama 2 küp şekerlik olandan da kullansam çok umursamıyorum kuzum . hiç şeker kullanmıyor değilim . kahveme de arada atıyorum . Eki Görüntüle 2802183
Bunda da vanilya yok sanırım. Aroma verici yazıyor.
Ben şeker miktarına takilmadim da vanilyadaki, vanilya olmamasına çok şaşırdım görünce. Bende böyle şişede vanilya özü almayı planlıyorum. Daha arastirmadim ama. Portakal mevsimi bitmeden kabuklarını rendeleyip kuruyacagim.

iyi ki gitmemişsin . bu yıl uludağ da çok virüs kapan oldu diye duymuştum . doğru mu bilmem de.

eline sağlık canım yapmışsın bile...:KK200::KK200:
iyi ki gitmemişsin . bu yıl uludağ da çok virüs kapan oldu diye duymuştum . doğru mu bilmem de.

eline sağlık canım yapmışsın bile...:KK200::KK200:
Yaptim canim aklıma düşmeye görsün aklıma bişey takarsam yaparım. Evet canim zaten uludağ da fazla sezon olmadı kapalıydı birara sonra yasaklar gevşeyince yığılma oldu. virüs yayıldı.tek türk misafirleri ağırlamiyor çünkü uludağ.

Ben şeker miktarına takilmadim da vanilyadaki, vanilya olmamasına çok şaşırdım görünce. Bende böyle şişede vanilya özü almayı planlıyorum. Daha arastirmadim ama. Portakal mevsimi bitmeden kabuklarını rendeleyip kuruyacagim.
Kızlar organik vanilya alın normal vanilyalarda aroma arttırıcılar var organik vanilya özleri satılıyor nedenmi biliyorum derseniz hepsiburadada organik ürün satan yerler var ordan😉😉😉😉😉

safrancım . pastörize süt de yoğurt yapınca uzuyor .
köy sütüne hazır yoğurttan mayalanınca da uzuyor .
ben de yaşadım onu.
şimdi köyden maya getirmiş eşim . bi de süt getirir ara ara . hayvanlarına bakmaya gittikçe köyden veriyorlar sağ olsun.
mayamı devam etttiriyorum . maya bulmak da zor

arkadaşım günlük süt alıyor marketten .
aktivya ile mayalıyormuş . beğeniyor baya tadını. bunu maya olarak kullanıyor. alıntı yaptım görseli.Eki Görüntüle 2802153
Bende maya aldım doğadan yazıyodu durun fotosunu çekip yollayayim

hiç kullanmadım tradiaos cum . bilmiyorum .
Kızlar organik vanilya alın normal vanilyalarda aroma arttırıcılar var organik vanilya özleri satılıyor nedenmi biliyorum derseniz hepsiburadada organik ürün satan yerler var ordan😉😉😉😉😉
vanilya cubuğu alıp kendim yapmayı planladım . ama olmadı daha . 1 çubuk 40-50 tl idi. ondan vazgeçtim .
vanilya özütü yapanları izlemiştim yoğutube den de oradan yapayım dediydim .
vanilya çok severim . kokusuna bayılırım.

hiç bilmiyorum kuzum yaa. inan ki.

aldım bi ara yine elimde patladı. ondan kullanıyorum işte. bitmiyor da çok fazla ağır aroması . 1 damla yetiyor .

Bugünkü menüm
Sabah
2 yumurta
Peynir
1 ck sarelle

Arada
1 kupa az sütlü nescafe
1 bardak ayran
Yarim elma

Aksam
1 kase tavuk suyu çorbası
3 sıkım çiğ köfte ve marul