- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.184
- 658
- Konu Sahibi benimminikponcigim
-
Allah'a şükür ne benim ailemden nede eşimin ailesinden istemiyoruzKendi yağınızda kavruluyorsanız ne mutlu size kimseye muhtaç olmadan yaşamak bence büyük zenginlik kıymetini bilin.Eğer ki siz de sızlansaydınız şu yok bu yok bu sefer hep laf vuracaklardı size yok kendilerini toplayamıyorlar ne yapıyolar maaaşı aldıgınız her şeye bir kulp takıp laf edeceklerdi.Şimdi kafanız rahat bence en büyük zenginlik bu.
Agabeyimin anneme ve babama bakmayacagı gün gibi aşikar
Gelin hanım da anneme ilk bir iki sene anne bile demedi
Siz diye hitap etti
Görünen köy kılavuz istemez
Ama belkide en sevdiği çocuğunun ona bakacağını sanıyordur
Düşüncelerini okuyamam
Ama kimin hayırlı kimin hayırsız olduğunu bilemezler
Evet bugun kendi yağımızda kavruluyoruz
Düşmez kalkmaz bir Allah var
Ne olacağını kimse bilemez bu hayatta
Bencede paranın gücü diye bir gerçek varKisisel gorusum, aile icinde paranın gücü diye bir şey olabiliyor bazen. Bir de bazen cok kazanan insanlarda sürekli, "param az, borcum çok " mesaji vardir ki çoğu insan inanir.
Tıpkı is hayati gibi insanlar kimi zaman "ye kürküm ye" diyorlar. Uzulmeyin ✌
Eşim de diyorki onlara verecekler ama kendilerini sana baktıracaklarBen bu duruma kendi annemde de birebir şahit oluyorum. O kıyamıyor ama ben deli oluyorum. Anne babanızın eğitim düzeyi ne bilmiyorum ama eskilerde gerçekten böyle bir düşünce yapısı var. Onlar için vefa önemli değil, o vefayı zaten sizden görecekler bunu çok iyi biliyorlar. Siz ceptesiniz yani.
Diğerlerinden de maddi olarak beklentileri (hastalandıklarında vs) illaki karşılanacak diye düşünüyorlar ki bu kadar düşkün davranıp bariz ayrımcılık yapmaları da bundan mütevellit.
Bencede paranın gücü diye bir gerçek var
Fakat para zor zamanlarda kullanılmayacaksa evlatlara paylastırılamayacaksa neden kazanılmıştır bunu anlayamıyorum
Çok kazananlar çok ağlayarak nankörlük yapıyorlar
Ben artık kardeşlik vb..gibi kavramlara inanmıyorumYok diye diye yok olur insan, derdi babaannem.
Bu kadar aglanmasi bana itici geliyor. Ekmek alamasam bir kişiye laf etmem gider çare sınırlarını zorlarım. Ama bazen acik goz akraba, akbaba oluyor
Allah'a şükür ne benim ailemden nede eşimin ailesinden istemiyoruz
Bir kez dara düştük hepsini tanıdık öğrendik
Ama insan dara düştüğünde annesi babasından yardım isteyemeyecekse kimden isteyecek
Benimde çocuklarım var
Ben varken başkasına gitsinler istemem
Nasıl onlar bir işleri olunca bizden yardım istiyorlarsa bizden onlardan isteyebilmeliyiz
Eşim de diyorki onlara verecekler ama kendilerini sana baktıracaklar
Ve bende biliyorumki ben bakıcam onlara verselerde vermeselerde
Kesinlikle cepteyim
Eşim de diyorki onlara verecekler ama kendilerini sana baktıracaklar
Ve bende biliyorumki ben bakıcam onlara verselerde vermeselerde
Kesinlikle cepteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?