HEP SUSTUM .. AMA SİZ SUSMAYIN ..

uğraşmaya değmez dediniz ya, allah korusun, bir başkasına zarar verse, sustuğunuza pişman olmaz mısınız?

Hayır tabikide Allah benii bir daha onların eline düşürmesin çok iyi hatırlıyorum 4. Sınıftaydım ve bu şekilde yapmaya devam eden kişi yüzünden hep ağlardım okulda matematik hocam kenara çekip neden hep ağlıyosun diye sormuştu karnım ağrıyor diye geçiştirirdim.. Hocam annemi çağırıp anlatmış akşam eve geldiğinde bana söylediği şey dikkat çekmek için ağlayıp durma uğraşamam seninle diye ama tam tersi olmuş olsaydı daha farklı olabilirdi herşey ama malesefki bildiğiniz gibi insanlar değil eşime anlatmak ise şuanlık en doğrusu ağrımayan başımı ağrıtıcam olcak ama ben yıllardır bunun acısıyla yaşadım

Eşinizle problemleriniz çözülemeyecek kadar karışık mi ?Geri dönüşü hiç mi yok?
Ben ne olursa olsun boşanma aşamasında da olsanız kanlı bıçaklı değilseniz durumu eşinizle paylaşmalısınız.Sizinde kız evlatlarınız var.Her nekadar boşansanız da esiniz bu durumu bilmeli ve çocuklarıniz konusunda ona göre hayatınıza birlikte yok vermelisiniz.
Eşinizin göstereceği tavıri az çok bilirsiniz.Banane deyip geçermi yoksa her nekadar şuan çalkantılı günler geçiriyor olmanıza rağmen sizinle bu yükü paylaşıp bu konuda destek mi olmaya çalışır?
Buna göre anlatıp anlatmama kararida verebilirsiniz.
Allah tez vakitte içinize ferahlık versin. Gözumuzden sakindigimiz Yavrularimizi bu pisliklerden korusun insallah

Allah yardimcin olsun. Abinin sapik oldugunu anlatabilirsin esine.InsAllah zihniyeti duzgun bir adamdir.Daha cok zarara ugramazsin.

bir boşanma lafı dönüyor anlamadım bunu ama, eğer boşanma aşamasındaysanız eşinize anlatmayın.
çocuklarınızın velayetine kadar gider bu mesele.
duygusal bir anınız belli ki, fevri davranmayın.

Cok uzuldum A n n e y i m .. empati yapmak cok zor nasıl davranırdım bilmiyorum. Ama sanırım ailemle asla gorusmezdim ne olursa olsun. Cunku aile demek guvenmek sırtını hesapsızca yaslamak demek. Bunu yapamıyorsam yalandan aile olmanın ne anlamı var? Hiç değilse yuzlerini gormem daha huzurlu olurum. Hele de o yaratıkla yuzyuze gelmek zorunda olmak... Dayanamazdım buna..
Eşiniz anlayabilecek mi bunu anlattığınız zaman? Yoksa size hakaret vs.. olarak geri mi donecek?
Çaluşma imkanınız var mı veya xalışıyor musunuz? Hayata tek başına tutunma şansınız var mı kızlarınızla beraber?

Aslinda ben de buna yakin seyleri kasdediyorum.Kocasinin zihniyetine gore degisir aksi takdirde iftira kufur hakaret her seyi yapabilir kocasi. Rahatlayayim derken iyice batakliga girmesin.

Ah canım yaa çok ama çok üzüldüm. Eşinle aranda anlaşamama gibi problemler varsa lütfen önce bunları çöz. Eşinle aranı bozma. Ailene sarıl. Eşine anlatınca bence ortalık karışacak çok sorunlar yaşıycakmışsın gibi geliyor. Sen daha iyi bilirsin tabi.
Ama yerinde olsam o aşağılık abinle konuşur bütün kinimi kusardım ona. En azından hayatını mahvettiğini ondan nefret ettiğini söyliyebilirsin bu seni bi nebze rahatlatıcaktır.
Rabbim yardımcın olsun umarım bundan sonra hayatında bütün güzellikler seni bulsun.

Burdakiler dediğim gibi olması gerekeni söylüyor derinlemesine düşününce olayların çok büyüyeceğini özellikle aile olaylarının nerelere varabileceğini hergün haberlerde izliyoruz. Ailenizi, akrabalarınızı en iyi siz bilirsiniz neler yaşayabileceğinizi hatırlatmak istedim sadece. Karar sizin

Aslinda ben de buna yakin seyleri kasdediyorum.Kocasinin zihniyetine gore degisir aksi takdirde iftira kufur hakaret her seyi yapabilir kocasi. Rahatlayayim derken iyice batakliga girmesin.
Evet.. Bır de gercekten boşanma olursa bunu cok feci kullanabilir karşı taraf.. İnsanlar ayrılırken cok acımasızlaşabiliyorlar..
Konu sahibi bence gucunu toplamalı ve bunun ustesinden gelmeyi başarmalı.. Ama anneye bile anlatamadığın bir şeyi aranın kötü olduğu kocaya anlatmak? Bilemiyorum.. Hep şefkat istiyoruz.. Hep sevilmek isteği bu.. Hep birisi bizi herşeyimizle com sevsin.. Bunu yapabilecek tek kişi anne.. Anne bunu yapmayınca bir ömür sevgi dilenmekle geciyor..

Seni çok iyi anlıyorum. Insanın çocuğu olunca hele ki kızı o da yaşamasın diye geçmişte yaşadıkları beyninde dönüp duruyor. Cocugumu bakıcısı hariç kimseye emanet edemiyorum. O da mecburiyetten zaten. Eşim herkes çocuğunu anasına babasına birakip geziyor diyor. Ne onun ailesine ne kendi aileme sabahtan akşama kadar bırakamam. Üç beş kere ararim. O kadar yoruyor ki insani. Ne psikolog ne psikiyatrist ne çevremdeki birine anlatabiliyorum bu sırrımı. Bayramda biraz kardeşimle konustuk. Taciz edenin kim oldugunu soylemedim, ustu kapalı anlattım. Hatta bazen ben bunları yaşamadım da acaba uyduruyor muyum diye bile düşünüyorum dedim. Olabilir dedi. Bizim çevremizde olabilecek duyduğumuz şeyler değil dedi bana ! Daha kime ne anlatayım ben! Her seans öncesi bu konuyu anlatacağım diyorum fakat susuyorum. Yazıp vermek istiyorum, yolda yazdigimi yırtıp çöpe atıyorum. Üstünden yıllar geçen bu olaylar düşünceler yüzünden esimden ailemden herkesten uzaklastım. Cozum yolunu bulursam eğer paylaşırım inşallah.

uğraşmaya değmez dediniz ya, allah korusun, bir başkasına zarar verse, sustuğunuza pişman olmaz mısınız?
üstünden çok uzun yıllar geçti. Bu amca bozuntusunun hayatını görüyorum gram huzur yok berbat halde. Ben de hayatımın en huzurlu zamanlarındayım neden kendimi ihtimaller için kaosa artı bilinmezliğe atayım? Aklıma bin olay geliyor. Babanenin kalbine indi, baban katil oldu vs.
Aile olayları keskin bıçak çok iyi düşünmek gerek

haklısın, çok zor bir karar. kuzenler olarak birbirinize söyleyebilmeniz bile büyük bir şey bana sorarsan.
ne bileyim, insan arada kalır gibi geliyor.
o adam torununu sevse yanımda ben sinir krizi geçirirdim büyük ihtimalle
toparladıgına ve huzuru bulduğuna çok sevindim.

Çok uzun yıllar kendime bile itiraf edemedim sonra 20li yaşlarımın başında bir gece aklıma kuzenlerimin de evinde kaldığı geldi. Aldım karşıma ayrı ayrı konuştum. İki kardeş biri ozaman 17 diğeri 12 yaşında aylarca taciz etmiş aynı bana yaptığı yöntemle. çok uzun hikaye ama şunu söyliyim herkes salağı oynuyor en son bir akraba düğününde bu kuzenlerin biriyle amca bozuntusu el ele halay çekiyordu. Ben de senede 1-2 görüyorum soğukta dursam konuşuyorum. Neden sorularına maruz kalmamak için
@Anneyim konuna gölge ettiysem affola. Hakkında hayırlısı olsun

Abiniz sizi taciz ederken çocuk yastaymis.
Bir çocuk bir başka çocuğu taciz ediyorsa, o da bir yetişkin tarafından taciz edilmiş demektir.
Acaba abinizi taciz eden kimdi?
Ama belli bir yaşta bunun hata olduğunu anlayıp bırakmalıydi, bundan sonrası kesinlikle kendisinin hatası.
Abinizle konuşmayı deneyin diyeceğim ama...
Çok zor.
Bana kalırsa ortalığı ayağa kaldirirsaniz yine tüm suçu size yukleyecekler.
Kendinizi garanti altına almadan adım atmayın.

Anlatsan ne değişecek bence üzülen taraf yine sen olacaksın anlatmasan oda sıkıntı bence psikolojik destek alın eminim bizden daha doğru bı karar verir

Ben çok üzüldüm A n n e y i m . Ne yapılabilir diye düşündümde keşke abi denen yaratıkla yüzleşip ses kaydı alabilsen. Adam pisliklik yapmış hayatına ne güzel devam ediyor sende kendini yiyip bitiriyorsun. Ailen kimden taraf olursa ona göre davranırsın ondan yana olurlarsa konuyu kapatmaya çalışırlarsa alakayı kesersin. Eşinle de konuş yükün hafifler. İnşaallah işin gücün maddi durumn yerindedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…