- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi A n n e y i m
-
Söylemek tabiki olması gereken fakat her doğru her yerde söylenmez. Aile işleri zordur, herkes her hakkı kendinde görür. Halalar, dayılar dıdısının dıdıları konuya müdahil olucak çok canınızı sıkacaklar. Ben de bir ara anlatmayı düşündüm benim diğer kuzenlerime daha beterini yapmış amca bozuntusu. 3 kuzen bir olup hapislerde bile süründürebilirdik ama üç çocuğu var acıdığımdan değil de uğraşmaya değer mi? Ne olacak annenizle babanız evlatlıktan reddedecek, karısı boşayacak abiniz sokaklarda kalacak mı sanıyorsunuz? Anlattığınızda beklentiniz nedir?
Hayır tabikide Allah benii bir daha onların eline düşürmesin çok iyi hatırlıyorum 4. Sınıftaydım ve bu şekilde yapmaya devam eden kişi yüzünden hep ağlardım okulda matematik hocam kenara çekip neden hep ağlıyosun diye sormuştu karnım ağrıyor diye geçiştirirdim.. Hocam annemi çağırıp anlatmış akşam eve geldiğinde bana söylediği şey dikkat çekmek için ağlayıp durma uğraşamam seninle diye ama tam tersi olmuş olsaydı daha farklı olabilirdi herşey ama malesefki bildiğiniz gibi insanlar değil eşime anlatmak ise şuanlık en doğrusu ağrımayan başımı ağrıtıcam olcak ama ben yıllardır bunun acısıyla yaşadımBosanirsan ailenin yanina mi doneceksin eger oyleyse bosanma daha iyi.Kocandan evlatlarina zarar gelmez ama o kisiden her seyi beklerim ben.
Kocani en iyi sen bilirsin bu durumu kaldirabilecek mi?
Kimseye bir sey diyemesen annene demen lazim.Yarin bir gun torunu olursa en azindan ona sahip cikar.
Hayır tabikide Allah benii bir daha onların eline düşürmesin çok iyi hatırlıyorum 4. Sınıftaydım ve bu şekilde yapmaya devam eden kişi yüzünden hep ağlardım okulda matematik hocam kenara çekip neden hep ağlıyosun diye sormuştu karnım ağrıyor diye geçiştirirdim.. Hocam annemi çağırıp anlatmış akşam eve geldiğinde bana söylediği şey dikkat çekmek için ağlayıp durma uğraşamam seninle diye ama tam tersi olmuş olsaydı daha farklı olabilirdi herşey ama malesefki bildiğiniz gibi insanlar değil eşime anlatmak ise şuanlık en doğrusu ağrımayan başımı ağrıtıcam olcak ama ben yıllardır bunun acısıyla yaşadım
Hayır tabikide Allah benii bir daha onların eline düşürmesin çok iyi hatırlıyorum 4. Sınıftaydım ve bu şekilde yapmaya devam eden kişi yüzünden hep ağlardım okulda matematik hocam kenara çekip neden hep ağlıyosun diye sormuştu karnım ağrıyor diye geçiştirirdim.. Hocam annemi çağırıp anlatmış akşam eve geldiğinde bana söylediği şey dikkat çekmek için ağlayıp durma uğraşamam seninle diye ama tam tersi olmuş olsaydı daha farklı olabilirdi herşey ama malesefki bildiğiniz gibi insanlar değil eşime anlatmak ise şuanlık en doğrusu ağrımayan başımı ağrıtıcam olcak ama ben yıllardır bunun acısıyla yaşadım
Cok uzuldumA n n e y i m .. empati yapmak cok zor nasıl davranırdım bilmiyorum. Ama sanırım ailemle asla gorusmezdim ne olursa olsun. Cunku aile demek guvenmek sırtını hesapsızca yaslamak demek. Bunu yapamıyorsam yalandan aile olmanın ne anlamı var? Hiç değilse yuzlerini gormem daha huzurlu olurum. Hele de o yaratıkla yuzyuze gelmek zorunda olmak... Dayanamazdım buna..
Eşiniz anlayabilecek mi bunu anlattığınız zaman? Yoksa size hakaret vs.. olarak geri mi donecek?
Çaluşma imkanınız var mı veya xalışıyor musunuz? Hayata tek başına tutunma şansınız var mı kızlarınızla beraber?
Burdakiler dediğim gibi olması gerekeni söylüyor derinlemesine düşününce olayların çok büyüyeceğini özellikle aile olaylarının nerelere varabileceğini hergün haberlerde izliyoruz. Ailenizi, akrabalarınızı en iyi siz bilirsiniz neler yaşayabileceğinizi hatırlatmak istedim sadece. Karar sizinAslında bende neler olcağının olacakların farkındayım ama derin düşündüğümde burda bi çok kişinin yaptığı yorumlarla anlatmam gerektiğini düşündüm ve bunu öncelikle eşime anlatmakla başlamk istiyorum sonuç her ne olursa olsun çok şey yaşadım bu kötü durum yüzünden susmk nereye kadar nereye kadar gizli tutabilirim
Evet.. Bır de gercekten boşanma olursa bunu cok feci kullanabilir karşı taraf.. İnsanlar ayrılırken cok acımasızlaşabiliyorlar..Aslinda ben de buna yakin seyleri kasdediyorum.Kocasinin zihniyetine gore degisir aksi takdirde iftira kufur hakaret her seyi yapabilir kocasi. Rahatlayayim derken iyice batakliga girmesin.
Seni çok iyi anlıyorum. Insanın çocuğu olunca hele ki kızı o da yaşamasın diye geçmişte yaşadıkları beyninde dönüp duruyor. Cocugumu bakıcısı hariç kimseye emanet edemiyorum. O da mecburiyetten zaten. Eşim herkes çocuğunu anasına babasına birakip geziyor diyor. Ne onun ailesine ne kendi aileme sabahtan akşama kadar bırakamam. Üç beş kere ararim. O kadar yoruyor ki insani. Ne psikolog ne psikiyatrist ne çevremdeki birine anlatabiliyorum bu sırrımı. Bayramda biraz kardeşimle konustuk. Taciz edenin kim oldugunu soylemedim, ustu kapalı anlattım. Hatta bazen ben bunları yaşamadım da acaba uyduruyor muyum diye bile düşünüyorum dedim. Olabilir dedi. Bizim çevremizde olabilecek duyduğumuz şeyler değil dedi bana ! Daha kime ne anlatayım ben! Her seans öncesi bu konuyu anlatacağım diyorum fakat susuyorum. Yazıp vermek istiyorum, yolda yazdigimi yırtıp çöpe atıyorum. Üstünden yıllar geçen bu olaylar düşünceler yüzünden esimden ailemden herkesten uzaklastım. Cozum yolunu bulursam eğer paylaşırım inşallah.Hayır tabikide Allah benii bir daha onların eline düşürmesin çok iyi hatırlıyorum 4. Sınıftaydım ve bu şekilde yapmaya devam eden kişi yüzünden hep ağlardım okulda matematik hocam kenara çekip neden hep ağlıyosun diye sormuştu karnım ağrıyor diye geçiştirirdim.. Hocam annemi çağırıp anlatmış akşam eve geldiğinde bana söylediği şey dikkat çekmek için ağlayıp durma uğraşamam seninle diye ama tam tersi olmuş olsaydı daha farklı olabilirdi herşey ama malesefki bildiğiniz gibi insanlar değil eşime anlatmak ise şuanlık en doğrusu ağrımayan başımı ağrıtıcam olcak ama ben yıllardır bunun acısıyla yaşadım
üstünden çok uzun yıllar geçti. Bu amca bozuntusunun hayatını görüyorum gram huzur yok berbat halde. Ben de hayatımın en huzurlu zamanlarındayım neden kendimi ihtimaller için kaosa artı bilinmezliğe atayım? Aklıma bin olay geliyor. Babanenin kalbine indi, baban katil oldu vs.uğraşmaya değmez dediniz ya, allah korusun, bir başkasına zarar verse, sustuğunuza pişman olmaz mısınız?
üstünden çok uzun yıllar geçti. Bu amca bozuntusunun hayatını görüyorum gram huzur yok berbat halde. Ben de hayatımın en huzurlu zamanlarındayım neden kendimi ihtimaller için kaosa artı bilinmezliğe atayım? Aklıma bin olay geliyor. Babanenin kalbine indi, baban katil oldu vs.
Aile olayları keskin bıçak çok iyi düşünmek gerek
Çok uzun yıllar kendime bile itiraf edemedim sonra 20li yaşlarımın başında bir gece aklıma kuzenlerimin de evinde kaldığı geldi. Aldım karşıma ayrı ayrı konuştum. İki kardeş biri ozaman 17 diğeri 12 yaşında aylarca taciz etmiş aynı bana yaptığı yöntemle. çok uzun hikaye ama şunu söyliyim herkes salağı oynuyor en son bir akraba düğününde bu kuzenlerin biriyle amca bozuntusu el ele halay çekiyordu. Ben de senede 1-2 görüyorum soğukta dursam konuşuyorum. Neden sorularına maruz kalmamak içinhaklısın, çok zor bir karar. kuzenler olarak birbirinize söyleyebilmeniz bile büyük bir şey bana sorarsan.
ne bileyim, insan arada kalır gibi geliyor.
o adam torununu sevse yanımda ben sinir krizi geçirirdim büyük ihtimalle
toparladıgına ve huzuru bulduğuna çok sevindim.
Anlatsan ne değişecek bence üzülen taraf yine sen olacaksın anlatmasan oda sıkıntı bence psikolojik destek alın eminim bizden daha doğru bı karar verirAslında bende neler olcağının olacakların farkındayım ama derin düşündüğümde burda bi çok kişinin yaptığı yorumlarla anlatmam gerektiğini düşündüm ve bunu öncelikle eşime anlatmakla başlamk istiyorum sonuç her ne olursa olsun çok şey yaşadım bu kötü durum yüzünden susmk nereye kadar nereye kadar gizli tutabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?