hepinizde böyle miydi sorun bizde mi?

Ben niyetli değilim ama evi bile hususi uzak aldırttım.

Eger esin kafaya koyduysa yine yapar istedgini. Bu seferde " evler cok uzak, annem gel git yapmasin zaten her 2 gune ya o bize geliyor yada biz onu ziyarete gidiyoruz, yatiliya kalsin bi kac gun" ayagiyla baslar.
Yani hersey esinde bitiyor.

Kadin cok anlayisli diyosun. Belkide kadin " defol git evine karinin yanina neden hergun benim evime geliyosun" diyebilicek yurekli bi kvdir? Cokmu utopya dusundumki ben?

adamın haline üzülen bi tek ben miyim ya? kızlar lütfen bencil olmayın. tamam kv ile yasamak tercih edilecek bir sey olmayabilir normal şartlarda ama anne babası ayrı, ilerde evlenince annesi yalnız yasayacak biri olarak bakınca o kadar iyi anladım ki o adamı. yasamayan bilmez elbette ama evlenirken yaslı annesini yalnız bırakacak olmanın üzüntüsünü yasıyor o şimdi. annesi onun o ya annesi..

ben kendi ilişkimi düşünüyorum,su an bile annesini annemden ayırmamaya calısıyorum. çünkü o benim sevdigim adamı doguran, bu yasa gelmesi için hayatını feda eden, benim tanıdıgım en mükemmel adamı yetistiren kadın. o kadın benim şansım yani. ilerde yalnız kalacagını bilsem hiç tereddüt etmeden onunla aynı evde yasamak isterim, yanına alma tabiri bile yanlıs geliyor bana. hepimiz yaslanıcaz neticede, ilerde yalnız kalıp gelinimizin bizi zorla yanına alacagı durumlara düsmeyecegimiz ne malum? hem, (gelinlere hayatı zindan eden kötü kv'leri tenzih ederek söylüyorum) o kadının bana ne yükü olabilir ki? faydası bile olur hatta iyi tarafından bakılırsa.

ben o adamın evlenecek olmanın mutluluguyla, annesini yalnız bırakacak olmanın üzüntüsü arasında sıkıstıgına o kadar eminim ki. bence ''ay bu ilerde basıma dert olur mu'' diye düsünmek yerine ''iyi günde, kötü günde'' diye yeminler ederek, aynı yastıga bas koyacagınız adamın annesinin basınızın üstünde yeri oldugunu, onu hiç yalnız hissettirmmemek için elinizden geldigince destek olacagınızı, ilerde gerekirse, yani annesi yalnız yasayamazsa yanınıza alma konusunda da olumlu düsündügünüzü hissettirin ki birazcık yüregine su serpilsin. aile olabilmek bunu gerektirir çünkü.

Normali bu değil. Önden anne oğul gidip beğeniyorlar sonra bir daha sizinle gidilip,biz bunu beğendik diyorlar,saçma. Neden iki kez gidiliyor,üçünüz gidip halledebilirsiniz hatta kayınvalidenize gerek dahi yok.
1 oda fazla ev bakmakta,annem yanlız demekte sanki annemde yerleşecek bize demek gibi.
Bilemiyorum,kayınvalide konusunu netleştirin derim eşinizle. Tekrar konuşun,misafir odası olarak bir oda daha yapacağınızı,gelen MİSAFİR 'in o odada kalacağını söyleyin. Bakalım ne diyecek,koltuk mu aldıracak,yoksa yatak,dolap olarak mı almanızı isteyecek.

Elden ayaktan düşmemiş bir insan neden yeni evli oğlunun/kızının evinde yaşasın?
Hasta olur,yaşlı olur tabiki kalır (kalır ama 3 çocuk varsa üçünde kalır/kalmalı,sadece birinde kalmasi haksızlık) ama kendi işini görebilecek durumda bir insan kendi evinde,kendi düzeninde devam etmeli.
Sonuçta bakın konulara,hep erkek anneleri ısrar kıyamet gelinle yaşamaya çalışıyor,o evlenen kızın annesi anne değilmi? Neden gidip kızımla,damadımla yaşayacağım demiyor? Yanlış olan bu. Konu sahibinin annesi aynı durumda olsa,eşi annenede bir oda yapalım yanlız kalmasın dermiydi? Sanmıyorum. Bu sebeple karşıyım. İki tarafta diken üstünde ömür çürütüyor ne gerek var. Ayrıca belli bir yaştan sonra alıngan oluyor anne/babalar,gelini birşey dese,azıcık mutsuz olsa suratı asık olsa üzerine alınıp,üzülüp mutsuz olacak,ne gerek var.

Babam yok ve tek çocuğum. Annem yalnız yaşıyor. Bir gün bile beraber yaşamayı düşünmedim.
Benim anneannem herkesin evi kendine kızım ben kendi evim kendi kapım olsun isterim derdi 80 yaşındayken de.
Aynı evde olmaz. Çözüm yakında oturup her gün uğramak. Yalnız anneyi düşünürken eşi de düşünmek lazım. Kimse başka biriyle yaşamak istemez bir ömür. Eşe haksızlık bu da.
Bir tanıdığımıza yaptılar, sen yaşlandın evi kapat dediler. Dört çocuğuna üçer ay gidip kalmaya başladı. Kadın öyle kötü oldu ki. Bize her sabah uyanınca ben kimdeyim diye hatırlamaya çalışıyorum eve bakıyorum önce diyordu. Kadıncağız evini düzenini özleye özleye öldü. Ne kadar iyi de davransan sığıntı gibi oluyor bir taraf. Ya kayınvalide ya gelin. Bu haksızlık işte.
Konu sahibi bu adam yolunu yapıyor bariz. Ciddi bir konuşma zamanı gelmiş. Her şeyi açıkça söyle. Eşyaları sorman, ayrı oda istemen beni kandırma çaban var gibi geliyor bana bu hoşuma gitmiyor. İleride katakulliye getirir aynı evde yaşatırım diyorsan bil ki bu benim için boşanma sebebidir. Boşanmaya gerek kalmasın diye net soruyorum böytle bir niyetin varken işler büyümeden söyle bitsin ben böyle bir evlilik asla yaşamam de. Bilsin. Eğer niyeti kesinse ayrılırsın.

Benim annem babamda ayrı ve annem tek yasıyor. Böyle bi talepte bulunmado hoş bulunamazda konuşmuyoruz.

Benim annem babamda ayrı ve annem tek yasıyor. Böyle bi talepte bulunmado hoş bulunamazda konuşmuyoruz.

Sizin anneniz de tek başına yaşıyorsa hele anneler arası ayrım yapılıyor.
Bunu açıkça söylemelisiniz mesela.
Senin annen bizle yaşarsa benim annem de bizle yaşamak ister. O zaman biz iki kayınvalideyle mi yaşayacağız. Bizim öze hayatımız ne olacak diye.
Ki iki anne de yalnızsa birinin çiftle oturması eşitliği zedeler, sizin annenize ayıp olur.
Benim gözüm nişanlınızı da annesini de hiç tutmadı.
Biz mobilyaları alırken annesi görmedi bile. Evlendikten kaç ay sonra geldiğinde gördü her şeyi. Doğrusu da budur. Kim oturacaksa o evde o seçer mobilyayı. Burada ciddi bir sıkıntı var. Emin olmadan evlenmemelisiniz

Beraber yaşayacağınız için eşyalarda annesinin zevki olsun istemiş
Plan proje hazır ama siz fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz
Bu kadar anneci bi eş kadını asla yalnız bırakmaz

Ben onu anlıyorum tabi ki korkuları var ama altımızda araba var uzaklık derken böyle saatlerde sürmüyor zaten. Kalmasıda sıkıntı değil ama şuan sapasağlam. Bakın eşim taksici bir gun evde birgun nöbette bende tek kalacağım kv gidemem yada o gelemez bunu başta belirttim. Oda haklısın o olmaz dedi. Yine de ilk zamanlar geceleei calışmam yinede korkarsan annem gelir yada seni oraya bırakırım mantığında.

Bu arada ben asla karsı değilim bize ihtiyacı oldugunda basımın üstünde yeri var. 4 kardesler tek tek gezmesine bile izin vermem iyi olsun kötü olsun fark etmez. Ben üzerime düşenin fazlasını yaparım. Ama şimdi böyle dusunuyorum. Kv sağlam çalışıyor evi kendinin kendine bakabilecek gücte. Bizde yeni evliyiz bunu kabul edemem.

Ev konusunu annesi ile konuşmadığını düşünüyorum. Çünkü kv ev alırken kızımı götür baksın dedi. Nişanlımda sana yakın olsun istersen falan dedi. Ne gerek var oğlum siz nereyi begenirseniz ikinizde çalışcanız merkeze yakın olsun güzel olsun işte sinsin içinize dedi ne yapcan senbeni benim evim düzenim var işte misafire ev mi beğendircen deli mi ne bu oğlan demisti. Ya kv eğer ikili oynamıyorsa yanımda iyi biri gibi ama bana samimi geliyor.

Belkide korkulacak durum degil. Ama nişanlım korkulacak derecede anacı ve bu özelligini anca fark ettim

Beraber yaşayacağınız için eşyalarda annesinin zevki olsun istemiş
Plan proje hazır ama siz fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz
Bu kadar anneci bi eş kadını asla yalnız bırakmaz
Bilemiyorum bugün konuşacağım. İnşallah varsayımlar da yanılmışızdır. Zaten herşey mükkemmel olamaz demi. Bi yerden prüz lazımdı benimkide bu heralde

Bunu size yazmamıştım aslında konu sahibi ama siz teklif dahi etmiyorken,eş adayınızın buna sıcak bakmasi dogru değil. Sizin annenizde yanlızmış. Konusu açılırsa söylersiniz,benim annemde yanlız yaşıyor,gelmeyi,bizimle yaşamayı düşünmez,bende teklif etmedim,ikisinide ziyaret ederiz,arar sorarız,ikiside kendi evinde huzurlu olsun diye.

Yani şuan küsüz ama illa barışacagız annemle ki annem kıskanç bi kadın kv geldigi gün yerlesir eve tanıyorum ve inanın aşırı zıtlar. Annem beni ezdirmemek için kv kan kusturur sırf yerleşti diye. Nişanlımda sinirli bi adam anneme bi laf söyler sonu curcuna hiç bu toplara girmeye gerek yok ya

Sende hem başımın üstünde yeri var diyosun hem de kesin bi dille hayır dedim diyosun
Nişanlına da başımın üstünde yeri var givi yumuşak konuştuysan adam rahat olur bu konuda
Nişanlınla konuş ciddi bi dille
Sen benim kendi eşyalarımı seçmeme izin vermiyorsun sanki başkalarının eşyasını seçerken sadece fikrimi soruyorsun ben de kendimi kötü hissediyorum de.
Annenin tabiki fikrini alalım ama oturacak olan eşyayı kullanacak olan benim ve sen bana seçme hakkı vermiyorsun yoksa annenin bizle kalmasını mı istiyorsun diye sor. Net cevap al ki sana süpriz olmasın
Evet kalacak bizle derse annen çok sağlıklı tek kalabilir ne onun huzuru kaçsın ne de bizim. Uzak olmak Her zaman iyidir bizim evliliğimizin sağlamlığı için de dersin. Bi konuda anlaşamazsak yüz göz oluruz annenle ben bunu istemiyorum çünkü çok seviyorum anneni ve aramızın kötü olmasını istemiyorum dersin. Bi ihtiyacı olduğunda gideriz onu yalnız bırakmayız dersin. Baştan konuş ki sonradan üzülme.

Aynen isabet oldu ama. İki kp iki kv ayrı ayrı ikide üvey anneye sahibiz. Kim yerleşir bilemem artık

Başımın üstende yeri varı galiba bize yerleşsin anlamış dediğinizi gibi.

Bugün konusacağım. Niyetim basta iyiydu kadının son oğlu hevesli bide biz baya sorunlu evlendik en büyük destek kv geldi. Benim annem sırt cevirirken babam surat eğerken. Kv hep üzülme dedi gitti geldi ailemle konuştu emeği gerçekten var üzerimde. Ama bu ev birleştireceğim anlamına gelmiyor.

İlk başlarda yine destek oluyor dedim ama malesef nişanlım galiba köstek yaoacak duruma getiriyor. Gôzüm anca açıldı keşke başta sorsaydım bu kadar geç olmazdı.

Ben niyetli değilim ama evi bile hususi uzak aldırttım.
Ne kadar uzak da olsan gelicek o kayinvalide evine canım ona kariscak buna kariscak ogluna hesap bile sorucak yeri gelince. Kacta geldin oglum izinli misin bugun oglum vs vs vs her bos gununuzde ne yapiyorsunuz bugun sorusu hic eksik olmicak

Tek ümidim kv zaten kendi evinde rahat diğer gelinlerede yatıya gitmiyor. Hoş diyerleri benim ki gibi değiller. Oyy oy bilmiyorum ki ya
Sakın aldanma basta akıllı mantikli gibi hal ve tavir takiniyorlar sonra sonrasi esinle surekli tartisma surekli sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…