hepinizde böyle miydi sorun bizde mi?

Konu sahibi,kayinvalidenizin yeri, basinizin üstü degil karşı sokaktaki daire olsun bence...Cünki o başın ustunde başka ıcraatlarda yapılıyor sonra...Busbutun uzak olmanızda, sizi sıkıntıya sokmaktan başka bir işe yaramaz,annecim yollardamı kalsın moduna gırer eşiniz,,annesı yalnızsa yoklamanız, ılgılenmeniz de gerekli...aynı ev degıl ama bir sokak otesi cozüm olur sanki...

Aynen katiliyorum size biz farkli sehirlerde yasiyoruz aramiz iki saat diyor ki kv oglum gelsin beni alsın size gotursun sonra da getirsin tekrar eve biraksin

İlk olarak kvniz o kadar anlayışlı bir kadın olmayabilir. Belki size öyle geliyordur yüzünüze güldüğünden, sonra evlenince değişti dersiniz. Bunu bir düşünün.
İkinci olarak, eşyaları kendileri beğendikten sonra sizi çağırmaları çok yanlış. Sizin ikinizin hevesli bir şekilde gidip beğenmesi gerekiyor. Siz sadece onay makamı değilsiniz.
Üçüncü olarak, ev alınırken eşlerin beğendikten sonra ailelere de soralım demeleri normal bence. Bu görüş almaksa eğer çok doğrudur. Bir üçüncü kişi ve sizin büyüğünüz olan bir kişi görmüş olur. Belki sizin göremediğiniz bir kusur görebilirler evde. Ama eğer onun onayı, evi alabilmeniz için gerekliyse yanlıştır.
Dördüncü olarak, siz evlendikten sonra kvniz ile birlikte yaşayacaksınız. Eşiniz asla annesinin tek başına yaşamasına izin verecek biri gibi değil. O yüzden eşyaları alırken önce annesiyle geziyor, çünkü asıl birlikte yaşamayı hayal ettiği kişi o. Şimdilik size baskı yapmıyor, düğünden sonra görürsünüz. Ya buna şimdiden alışın, alışamıyorsanız da evlenmekten vazgeçin. Nişandan dönmek üç çocukla boşanmaktan daha kolay emin olun.

Adam senin icin degil annesi için ev esya alacak. Çünkü o evde annesi yasayacak sana resmen emrivaki yapıyor

Ben niyetli değilim ama evi bile hususi uzak aldırttım.

ev uzak diye yanınıza gelirse

neyse

anlattıklarınızdan anne sizinle yaşamasa da eşiniz gölgesinde yaşatacak izlenimi aldım

ama eşiniz ile aranız iyi ise
anlattıklarınızda size önem vermiyor gibi pek düşüncelerinizi önemsemiyor gibi eğer öyle değilse şaka yollu takılmış ise
siz bilirsiniz

Ay anasına babasına çok düşkün ama evlenmektende geri kalmayan insanlardan nefret ediyorum.evlenme o zaman ya çok istiyosan git annnenle yaşa nedir yani

kayınvalidenle yaşamayı kabul etmiş olsaydın bile,eşyayı yada evi seçmek sana düşerdi..bence derhal net bir şekilde konuş..senin bu sessizliğin ilerde büyük dert olur..şimdi nasıl sesini çıkarmıyosan,ilerde hiç çıkaramazsın..yıllar sonra sesin çıkmaya başladığındada ya eşin tarafından sorun yaşarsın,yada kaile alınmazsın..

Ailen açık açık sormalı, evlendikten sonra annesiyle mi yaşamak istiyor niyeti var mı. Yalnız sen değil, ailen sormalı. Ailen sorarsa, kızımızı kv li eve değil ayrı eve gelin ediyoruz olur ama sen sorarsan adı annemi istemiyor olur. Ayrıca her eşyamı eşimle beğendik aldık, kv nin mi ödeyecek ücreti? Bazı aileler öyle yapıyor parayı verdikleri için eşyaya çok karışıyor

arkana bakmadan kaç o adamdan diyeceğim ama yapmayacağını biliyorum. sen daha çok konu açarsın buraya. nerden bulursunuz bu ana kuzusu anormal insanları.

Belki kayinvaliden sana anlayisli gorunuyodur evlendikten sonra sorun cikarmadan evine onu da al diye ogluyla farkli sana farkli konusuyo olabilir cok guvenme derim. Kimse kimseyi zorla bi evde oturtmaz sirf oglu istiyo diye oturcak mi yani kv nin de niyeti vardir senle oturmaya hic merak etme. Acik acik konus bu durumu kesinlikle istemedigini soyle umutlanmasinlar sonra kendini kayinvalidenle oturuyor bulursun. Ayrica esinin boyle anneci olmasi cok itici allah kolaylik versin sana isin zor bu adamla

Baştan de istemediğini, kocan olacak adam belli ki senin sözünden önce annesinin sözünü dinliyor . Ileri de çok sıkıntı yaşarsın bence. Düşünsene kendini, birsey yapılacak oldumu sana değil annesine soruyor senin ne dediğini onemsemiyor bile.boyle mi olsun istersin :/ ki zaten şimdiden öyle yapmaya başlamış. Derdini anlatamazsin baştan soyleyeyim. Ömrün de öyle geçer gider

canım eşinin konuşmalarından anladığım kadarıyla beraber yaşayacaksınız gibi duruyor. ha belki evliliğin ilk 1-2 ayı tek kalırsınız, sonra eşiniz annenizi eve yerleşmesi için çağıracak gibi.. evlenen sizsiniz annesi fikir almak amacıyla eşya seçiminzde yanınızda olabilir ama , eşinin sen de gelir misin diye sana sorması çok sinir bozucu. bu soruyu size değil annesine sorması gerekiyordu... sanki onlar ikisi yaşayacak , biz beğenelim de eşim zaten beğenir kafasında mustakbel kocanız. evlenmeden önce bütün soru işaretlerinizi kafanızdan silecek bi konuşma yapmalısınız ikiniz.. eğer kv nin sizinle yaşamasını sorun edecekseniz bunu önceden kesin bi dille söyleyin. ha sorun olmayacaksa problem yaşamazsınız zaten.

Eşyaları eşimin babası alıyor. Yani her cocuğuna yaptığı masrafla aynı bütçe ayırmış. Üstü artarsa senin yada eksik gelirse biz tamamlayacağız. Ki biz ev işine falan girdik o yüzden biz tamamladık.

Eş adayımla konuştum. Durumu acıkca belirttim.

Kafamda böyle soru işaretleri olduğunu annesinin hayatımızda önemi illa olacak ama bunu bu denli zirvede yaşamamasını. Kafamı kurcalayan alışverişte ki anneci tavrının beni deli ettiğini herseyi söyleim.

Beğenmedin mi esyaları evi son kararı sen verdin annem yardımcı olsun o büyük bizden işte gôrmüş geçirmis daha iyi anlsr diye gelsin dedim istersen değiştirelim falan herseyi dedi.

Sorunun eşya olmadığını cünkü zaten onların beğendigi ile tam zıt renkler zıt eşyalar beğendim haliyli benim istediklerim oldu. Sadece artık annenin gölgesinden cık bu iş olmaz istersen nikahı erteleyelim bi düşün sen eger annenle bu kadar çok yaşamak istiyorsan hiç rahatın bozulmasın bi evden bi eve taşınma derdine girmeyin dedim.

Oda olur mu öyle şey ben seni seviyorum. Annemi istemedigini bilmiyordum. Falan filan diye duygu sömürüsü yaptı.

Altını çizerek söylüyorum dedim. Anneni seviyorum sevmesem çoktan açmıştım ağzımı. Ki kadında bi prombemde göremiyorum. Sorun sensin beni ikinci plana atıyorsun ben senin hayat arkadaşın olacağım biz oturacağız o evde ama sanki annen oturacakmış gibi davrandın kırıldım. Açıkcası başlamadan iliskiyi gözden geçir. Kararını ver dedim.

Eve geldim aradı haklısın fazla abarttım hadi gel eksikleri halledelim falan dedi.

Sonra yine aradı arabaya alıcı geldi sonra gôrüşürüz dedi. Neyse bunlar problem degil gôrüşüp gôrüşmemek anlamış olması gerek.

Ha bide şey demiştim. Şimdi ver kararını ilerde boşanmak çok zor olacak ikimizde kıvranırız hele çocuk olursa yazık olur. Annen illa ki önemli ama sen sorun çıkracaksın herkea evinde kalmalı. Sen anneni getirsen benimkide tek yaşıyor. İki anne ile ev döner mi huzur kalır mı demiştim zaten ondan sonra çok haklısın. Niyetim annemi yerlestirmek değildi falan dedi. Neydi niyetin dedim.

Fikir almakmışmışmış.

Bu denli konuştuk artık diş gôsterdim bana da yazık gelemem ben böyle seye evde herşeye karışan kaynana falan sürekli onu dinleyen bi adam böylr devam etmez anlamıştır demi??

Arasammı ki ya yada direk oturmaya gidip anlatayım derdimi dediğiniz gibi

Şôyle oldu birikmis olarak babanın ogullarına ayırdığı bütçe var. Ama biz biraz sorunlu evdendik krediye falan girdik anneside siz merak etmeyin kalan para yatırım amaçlı dursun halı perde gibi eşyaları ben alayım dedi. Bende olmaz dedim siz hiç girmeyin eldeki para yeterdr artar zaten çalışıyor eşim bende insallah gireceğim işe falan dedim hiç olmadı bilezikler var diyemedim. Yani şimdi eğer halı perdeyi kendi parasıyla almaya kalkarsa o zaman yandım diye hiç istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…