- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Aynen katiliyorum size biz farkli sehirlerde yasiyoruz aramiz iki saat diyor ki kv oglum gelsin beni alsın size gotursun sonra da getirsin tekrar eve biraksinKonu sahibi,kayinvalidenizin yeri, basinizin üstü degil karşı sokaktaki daire olsun bence...Cünki o başın ustunde başka ıcraatlarda yapılıyor sonra...Busbutun uzak olmanızda, sizi sıkıntıya sokmaktan başka bir işe yaramaz,annecim yollardamı kalsın moduna gırer eşiniz,,annesı yalnızsa yoklamanız, ılgılenmeniz de gerekli...aynı ev degıl ama bir sokak otesi cozüm olur sanki...
İlk olarak kvniz o kadar anlayışlı bir kadın olmayabilir. Belki size öyle geliyordur yüzünüze güldüğünden, sonra evlenince değişti dersiniz. Bunu bir düşünün.Neyse aradan bi kaç gün geçti eşim ev bakmaya gidelim dedi baktık beğendik falan sonra bide annem görsün biz beğendik ama annem beğenecek mi dedi bende bizim beğenmemiz önemli değil mi zaten dedim orası öyle falab dedi konuyu değiştirdi.
- Öncelikle iyi geceler hepinize. Size bisey danışmak istiyorum. Evlilik arifesu telaşı falan bir çoğunuz yasadınız. Bana bilgi vermek isteyenler olabilir diye akıl danışmak istiyorum. İmam nikah olarak evlendik nikahımızda 15 inde yani az bi zaman kaldı evimiz tadilat falan derken bu zamanı buldu. Eşyalar falan hazır ufak tefek halı vs gibi eşyalar kaldı. Sormak istediğim konuda tam olarak bu. Eşya secimini gelinler yapmaz mı? Bizde ev alınırkende eşya alınırkende önce eşim ve annesi gitti sonra biz beğendik bi de sen bak beğenecek misin dendi. Yani allah var kv çok anlayışlı ama eşim biraz farklı annem bunu beğendi sende beğendin mi kafalarında. Neyse sıkıntı bu değil bi şekilde beğendiklerimi bildirdim ve bu konuda eşimi köşeye çektim üstü kapalı ev bakmaya birlikte gidelim önce falan dedim.
Ben anlamadım normali bu değil mi arkadaşlar. Bi de beni asıl korkutan eşimin anne babası ayrı annesi tek yaşıyor daha önce annemle yaşayalım mı demişti kesin bi dille hayır dedim. Evi alırkende bi oda fazla olsun annemde yanlız falan dedi. Tabi bi başımın üstünde yeri var kv de zaten illa bu olsuncy degil sorun sadece eşimde. Kırmak istemiyorum ama sinirleniyorum artik yarin ufak tefek eşyalar alınacak bana diyor az önce annemle gidicez gelir misin? Gelir misin ne ya yok ya ben gelmiyim siz bakın seçin dedim tamam istersen foto atarım dedi sonra şaka şaka gelcen tabi dedi ama bozulduğumu anladığında. Bu iş başıma bela olmaz demi ya kv de oğlum siz gidin beni yormayın diyor bizimki illa kadını çağırıyor o kadar anlayışlı bir kadın ki yada bilmiyorum şaşırdım kaldım ya. Ne yapabilrim eşime sôyleyeyim mi bu durumdan hoşlanmadığımı yanlış anlsr mı? Ve sizce olması gereken bu mu ben mi yanlıs biliyorum.
Size anlatamam kadın melek gibi en azından şimdilik. Diger gelinlerle muhabbet etmiştik. Kadının ağzı var dili yok diyorlar. Ama benimki gibi yapışkan değil diğerleri. Benimki afedersinizde bu yaşında annesinin yattığı odada yatıyor uyuyamayınca
Ben niyetli değilim ama evi bile hususi uzak aldırttım.
Neyse aradan bi kaç gün geçti eşim ev bakmaya gidelim dedi baktık beğendik falan sonra bide annem görsün biz beğendik ama annem beğenecek mi dedi bende bizim beğenmemiz önemli değil mi zaten dedim orası öyle falab dedi konuyu değiştirdi.
- Öncelikle iyi geceler hepinize. Size bisey danışmak istiyorum. Evlilik arifesu telaşı falan bir çoğunuz yasadınız. Bana bilgi vermek isteyenler olabilir diye akıl danışmak istiyorum. İmam nikah olarak evlendik nikahımızda 15 inde yani az bi zaman kaldı evimiz tadilat falan derken bu zamanı buldu. Eşyalar falan hazır ufak tefek halı vs gibi eşyalar kaldı. Sormak istediğim konuda tam olarak bu. Eşya secimini gelinler yapmaz mı? Bizde ev alınırkende eşya alınırkende önce eşim ve annesi gitti sonra biz beğendik bi de sen bak beğenecek misin dendi. Yani allah var kv çok anlayışlı ama eşim biraz farklı annem bunu beğendi sende beğendin mi kafalarında. Neyse sıkıntı bu değil bi şekilde beğendiklerimi bildirdim ve bu konuda eşimi köşeye çektim üstü kapalı ev bakmaya birlikte gidelim önce falan dedim.
Ben anlamadım normali bu değil mi arkadaşlar. Bi de beni asıl korkutan eşimin anne babası ayrı annesi tek yaşıyor daha önce annemle yaşayalım mı demişti kesin bi dille hayır dedim. Evi alırkende bi oda fazla olsun annemde yanlız falan dedi. Tabi bi başımın üstünde yeri var kv de zaten illa bu olsuncy degil sorun sadece eşimde. Kırmak istemiyorum ama sinirleniyorum artik yarin ufak tefek eşyalar alınacak bana diyor az önce annemle gidicez gelir misin? Gelir misin ne ya yok ya ben gelmiyim siz bakın seçin dedim tamam istersen foto atarım dedi sonra şaka şaka gelcen tabi dedi ama bozulduğumu anladığında. Bu iş başıma bela olmaz demi ya kv de oğlum siz gidin beni yormayın diyor bizimki illa kadını çağırıyor o kadar anlayışlı bir kadın ki yada bilmiyorum şaşırdım kaldım ya. Ne yapabilrim eşime sôyleyeyim mi bu durumdan hoşlanmadığımı yanlış anlsr mı? Ve sizce olması gereken bu mu ben mi yanlıs biliyorum.
canım eşinin konuşmalarından anladığım kadarıyla beraber yaşayacaksınız gibi duruyor. ha belki evliliğin ilk 1-2 ayı tek kalırsınız, sonra eşiniz annenizi eve yerleşmesi için çağıracak gibi.. evlenen sizsiniz annesi fikir almak amacıyla eşya seçiminzde yanınızda olabilir ama , eşinin sen de gelir misin diye sana sorması çok sinir bozucu. bu soruyu size değil annesine sorması gerekiyordu... sanki onlar ikisi yaşayacak , biz beğenelim de eşim zaten beğenir kafasında mustakbel kocanız. evlenmeden önce bütün soru işaretlerinizi kafanızdan silecek bi konuşma yapmalısınız ikiniz.. eğer kv nin sizinle yaşamasını sorun edecekseniz bunu önceden kesin bi dille söyleyin. ha sorun olmayacaksa problem yaşamazsınız zaten.Neyse aradan bi kaç gün geçti eşim ev bakmaya gidelim dedi baktık beğendik falan sonra bide annem görsün biz beğendik ama annem beğenecek mi dedi bende bizim beğenmemiz önemli değil mi zaten dedim orası öyle falab dedi konuyu değiştirdi.
Eşyaları eşimin babası alıyor. Yani her cocuğuna yaptığı masrafla aynı bütçe ayırmış. Üstü artarsa senin yada eksik gelirse biz tamamlayacağız. Ki biz ev işine falan girdik o yüzden biz tamamladık.Ailen açık açık sormalı, evlendikten sonra annesiyle mi yaşamak istiyor niyeti var mı. Yalnız sen değil, ailen sormalı. Ailen sorarsa, kızımızı kv li eve değil ayrı eve gelin ediyoruz olur ama sen sorarsan adı annemi istemiyor olur. Ayrıca her eşyamı eşimle beğendik aldık, kv nin mi ödeyecek ücreti? Bazı aileler öyle yapıyor parayı verdikleri için eşyaya çok karışıyor
Arasammı ki ya yada direk oturmaya gidip anlatayım derdimi dediğiniz gibiBence madem Kv anlayışlı diyorsun, bu durumu önce kv ile paylaş uygun bir dille. Onu arkana aldıktan sonra eşine git ki en ufak birşey de annesi de destek olsun sana.
Kv ye, evet sizin ne kadar uğraştığınızı ve iyi niyetli olduğunuzu biliyorum görüyorum ama ben de eşyalarımı kendim seçmeye heves ediyorum, neticede herkes bir defa evleniyor ( inşallah:) ). Benim beğendiğim şeyleri eşim bir de senin beğenine sunmak istiyor. Elbette büyüğümüz olarak danışıp fikir alırız ama ben evimizi kendi zevkime göre döşemek istiyorum. Şeklinde hem poh poh :) hem fikir beyanı yaparak konuşabilirsin.
Ama şunu öngör, eşinden bu konuda çok çekeceksin!
Eşim taksici takside tanıştıkSeni de annesi mi buldu (begendi) yavrum...
Şôyle oldu birikmis olarak babanın ogullarına ayırdığı bütçe var. Ama biz biraz sorunlu evdendik krediye falan girdik anneside siz merak etmeyin kalan para yatırım amaçlı dursun halı perde gibi eşyaları ben alayım dedi. Bende olmaz dedim siz hiç girmeyin eldeki para yeterdr artar zaten çalışıyor eşim bende insallah gireceğim işe falan dedim hiç olmadı bilezikler var diyemedim. Yani şimdi eğer halı perdeyi kendi parasıyla almaya kalkarsa o zaman yandım diye hiç istemedimBir de şunu sormak istiyorum maddi açıdan nişanlınız annesinden destek alıyor mu da her şeye önce onla karar veriyor.Hani eşyaların parasını kv niz verecekse önceden bütçesine uygun yerleri tespit etme anlamında gidip bakabilir sonuçta 50 bine de salon takımı var 5 bine de.Ancak annesi parasal anlamda hiç bir şey yapmayacağı halde nişanlınızın annem gelsin biz eşyaya onla bakıcaz sen de gel gibi konuşmaları çok fena çoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?