Neyse aradan bi kaç gün geçti eşim ev bakmaya gidelim dedi baktık beğendik falan sonra bide annem görsün biz beğendik ama annem beğenecek mi dedi bende bizim beğenmemiz önemli değil mi zaten dedim orası öyle falab dedi konuyu değiştirdi.
- Öncelikle iyi geceler hepinize. Size bisey danışmak istiyorum. Evlilik arifesu telaşı falan bir çoğunuz yasadınız. Bana bilgi vermek isteyenler olabilir diye akıl danışmak istiyorum. İmam nikah olarak evlendik nikahımızda 15 inde yani az bi zaman kaldı evimiz tadilat falan derken bu zamanı buldu. Eşyalar falan hazır ufak tefek halı vs gibi eşyalar kaldı. Sormak istediğim konuda tam olarak bu. Eşya secimini gelinler yapmaz mı? Bizde ev alınırkende eşya alınırkende önce eşim ve annesi gitti sonra biz beğendik bi de sen bak beğenecek misin dendi. Yani allah var kv çok anlayışlı ama eşim biraz farklı annem bunu beğendi sende beğendin mi kafalarında. Neyse sıkıntı bu değil bi şekilde beğendiklerimi bildirdim ve bu konuda eşimi köşeye çektim üstü kapalı ev bakmaya birlikte gidelim önce falan dedim.
Ben anlamadım normali bu değil mi arkadaşlar. Bi de beni asıl korkutan eşimin anne babası ayrı annesi tek yaşıyor daha önce annemle yaşayalım mı demişti kesin bi dille hayır dedim. Evi alırkende bi oda fazla olsun annemde yanlız falan dedi. Tabi bi başımın üstünde yeri var kv de zaten illa bu olsuncy degil sorun sadece eşimde. Kırmak istemiyorum ama sinirleniyorum artik yarin ufak tefek eşyalar alınacak bana diyor az önce annemle gidicez gelir misin? Gelir misin ne ya yok ya ben gelmiyim siz bakın seçin dedim tamam istersen foto atarım dedi sonra şaka şaka gelcen tabi dedi ama bozulduğumu anladığında. Bu iş başıma bela olmaz demi ya kv de oğlum siz gidin beni yormayın diyor bizimki illa kadını çağırıyor o kadar anlayışlı bir kadın ki yada bilmiyorum şaşırdım kaldım ya. Ne yapabilrim eşime sôyleyeyim mi bu durumdan hoşlanmadığımı yanlış anlsr mı? Ve sizce olması gereken bu mu ben mi yanlıs biliyorum.
Bugün az öncede yazdım. Geri vites attı nikahı erteleyelim annesi ile kalmak istiyorsa ev taşıma annenle yaşa yine falan dedim. Tabi bu kadar kaba degil daha kibar.ev olayında bende büyüklerin onayı olmadan alamam ama eşyaya ilk anneyle bakmak ne demek ya, Allah tan kayınvalide cazgırın teki değil yoksa nişanlınız pek dengeleri koruyacak gibi durmuyor. eşine yada nişanlına neyse söyle bence, ama annesini istemediğini düşünmesin, bu tür alışverişleri benmle yapman gerekmiyor mu? annen yada benim annem kullanmayacak, bunlar ikimizn eşyaları ve ikimizin kararı olmalı neden beni hep 2. planda tutuyorsun diye sor bakalım. ayrıca gelecek misin ne demek ya, töbee töbee.
Benim babam vefat etti 4 yıl önce... Annem de gezmeyi sever tutabilene aşk olsn. Yurtdışına açılacakmış seneye de.. eşim de annem niye bize gelmiyo diye yakınırdı hep.. bebeğimiz de oldu baksn hem de bizimle yaşasın istiyoruz biz seni gezdiririz diyorz ama annem hiiç o moda girmiyoBugün az öncede yazdım. Geri vites attı nikahı erteleyelim annesi ile kalmak istiyorsa ev taşıma annenle yaşa yine falan dedim. Tabi bu kadar kaba degil daha kibar.
Olur mu annemin evi ayrı arada gelir ben nöbetteyken dedi yanliz eşim birgun evde bir gun nobette gece yani. Bende iki güne bi gelmeyecek demi dedim.
Yok yok dedi ayda yılda önemli birşey olursa gelecekmis.
Önemli ne olabilir çocukda istemiyoruz hemen ben okuyorum hala. Herneyse allah yardımcım olsun hatta benim gibi olan herkese. Deidgim gibi geri vites yaptı galiba hak verdi bileemiyorum
Benim babam vefat etti 4 yıl önce... Annem de gezmeyi sever tutabilene aşk olsn. Yurtdışına açılacakmış seneye de.. eşim de annem niye bize gelmiyo diye yakınırdı hep.. bebeğimiz de oldu baksn hem de bizimle yaşasın istiyoruz biz seni gezdiririz diyorz ama annem hiiç o moda girmiyoarada gelir bir iki hafta kalır gider.
Aynı anlayışı benim kv de yapar inşallah rahat edemez. Zaten doğerlerine gitmeyip bana hiç gelmez yeni gelinim. Diye umut ediyorunbenim ve eşimin ailesi de öyle, kimse evimize gelmek istemiyorkayınvalidemler bir kere bile gelmedi rahat edemyiz diyorlar annemlerde gelince öyle bir huzursuz oluyor ki hemen gidiyorlar, zaten burada kayınvalidem geldi 1 aydır gitmiyor konularını görünce şok oluyorum, nasıl rahat ediyorlar diye.
Ben ilk yıllarında çocuk da istemiyorum okul bitincede çalışmayı düşünüyorum. Ee zaman gecicek hastalık kaza belq olmazsa yine evinde kalır ama gercekten kötü olursa neden bakmayayım. Belirttiğim bu şuan insanlar gayet mutlu işine evine gidip geliyor bizde özel bi hayatı paylaşacagız sonuçta ama ilerisini kestiremiyorum.Neredeyse her şeyi eşim ilk beğendi, ben son karar verici olarak gittim. O dönem çok yoğun çalışıyordum çünkü. Ama diğer tüm aile bireyleri eve eşyalar girdikten sonra gördüler ne aldığımızı.
Bence eşiniz size sözünü tutabilir ama bir iki yıl falan, sonra annesini alacak gibi görünüyor. Çünkü sizin bahaneniz de evliliğin ilk yılında istemem gibi kulağa geliyor.
Ben ilk yıllarında çocuk da istemiyorum okul bitincede çalışmayı düşünüyorum. Ee zaman gecicek hastalık kaza belq olmazsa yine evinde kalır ama gercekten kötü olursa neden bakmayayım. Belirttiğim bu şuan insanlar gayet mutlu işine evine gidip geliyor bizde özel bi hayatı paylaşacagız sonuçta ama ilerisini kestiremiyorum.
Akışına bırak bence. Yeni evleniyosun endişeni anlıyorum ama elini de anla.. annesini yalnız bırakmak vicdanına dokunuyordur. Hayır gelmesin kabul etmiyorum vs demek yerine ı senin annen ve yalnız kalıcak seni anlıyorum... sık sık gideriz o da bize gelir ama sürekli aynı evde yaşamak hem onu hem bizi mutsuz edebilir. İyi iken kötü olmayalım. Dersen hem eşinin gönlüne hoş gider gem de annesine hürmet ettiğini gösterirsin.. 3 günlük dünya. Hepimiz yaşlanıcaz.. hepimiz evlat sahibi olup evlendircez.. ben anne olduktan sonra daha iyi analiz edebiliyorum...Aynı anlayışı benim kv de yapar inşallah rahat edemez. Zaten doğerlerine gitmeyip bana hiç gelmez yeni gelinim. Diye umut ediyorun
Kabul ediyorum ama gercekten evde tek kalamayacak durumda olursa ikisi farklı şey gibi ya bilmiyorum inanın sadece başıma kavga gürültü acmasa bari eşim annesi içinBunu kabul ediyorsanız sorun yok gibi.
Kesinlikle haklısınız konuştum iste kırmadan olmasını istediğimi hatta daha uygun olanı belirttim. İkinci planda olmak bile değil zoruma giden. Sadece bu kadar anneci olursa ne kadar iyi olursa olsun kadında karışacak artık. Diğerleriyle böyle degil sadece bizimki belkide boşandıklarında sadece bekar olan buydu bide annesinin ev içi gelirini karşılıyordu. O yüzden mi acaba iki ev gecindirmek zor gelecek diye mi düşünüyor ki.Akışına bırak bence. Yeni evleniyosun endişeni anlıyorum ama elini de anla.. annesini yalnız bırakmak vicdanına dokunuyordur. Hayır gelmesin kabul etmiyorum vs demek yerine ı senin annen ve yalnız kalıcak seni anlıyorum... sık sık gideriz o da bize gelir ama sürekli aynı evde yaşamak hem onu hem bizi mutsuz edebilir. İyi iken kötü olmayalım. Dersen hem eşinin gönlüne hoş gider gem de annesine hürmet ettiğini gösterirsin.. 3 günlük dünya. Hepimiz yaşlanıcaz.. hepimiz evlat sahibi olup evlendircez.. ben anne olduktan sonra daha iyi analiz edebiliyorum...
Tlf da olmaz yüz yüze olmalı. Tlf da yanlış anlaşılma olabilir. Yüz yüze daha doğru ifade edebilirsin kendini diye düşünüyorum :)Arasammı ki ya yada direk oturmaya gidip anlatayım derdimi dediğiniz gibi
Çok zekiceTlf da olmaz yüz yüze olmalı. Tlf da yanlış anlaşılma olabilir. Yüz yüze daha doğru ifade edebilirsin kendini diye düşünüyorum :)
Şahsen ben böyle yapıyorum. Birşey olunca önce KV yi sağlama alıyorum sonra eşimle konuşuyorum. Eşim de annesiyle konuşacak olursa o da benimle hem fikir olduğu için direkt benim dediğim olmuş oluyor :)
Kaba olmak basta kôtü olmak istemiyorum. Ama alttan alıp susarsam daha kötü olacak biliyorum.bence kayınvaliden o kadar masum değil. nasıl olsa oğlum bensiz yapamaz diye göstermelik ben gelmeyim gibisinden konuşuyor. direk annenle seçin karşılıklı oturur kullanırsınız derdim.
Merak ettim bu tanışma hikayesiniEşim taksici takside tanıştık
Kaba olmak basta kôtü olmak istemiyorum. Ama alttan alıp susarsam daha kötü olacak biliyorum.
İçinizi karartmak gibi olmasin ama nisanlinizin annesi ile yasama istegi var uzakta ev tutmak ise yaramaz hatta uzak diye annemle yasicaz diyede tutturabilir hani uzagiz gitme gelme sikinti kadin yalnız kaldi bisey olsa gidemeyiz diyerekten ayni evde yasamaya mecbur birakabilir evlendikten sonra dikkatli olun tavriniz net olsun
Ben niyetli değilim ama evi bile hususi uzak aldırttım.
Dershaneye gidecektim çarşıya. Geç kalmıştım otobüsle gitsem yetişemeyecektim derse. Bende dedim eve bari gideyim sonra ışıkta karşıya gececektim baktım taksi duruyor neyse dedim bineyim. Kapıyı açtım allahım nasıl tatlı gülüyor. Neyse dedim iste şuraya gideceğim falan oda zaten benim gideceğim yerdeymiş durağı buyrun falan dedi. Neyse bindim Giderken biraz sohbet ettik işte sonra bana kartını verdi ararsınız taksi lazım olursa dedi. Zaten aynı mahallede oturuyormuşuz.Merak ettim bu tanışma hikayesini
Ben zaten incitmek istemedim. Cok güzel açıklamışsınız. Bi kac gün gelip kalmak gerçekten bi hastalık durumunda benimle yaşaması gercekten isterim. Merhametsiz bir insan değilim o kadar. Ama şuan yeni evliyken eşya seçimimde bile ikinci planda olmak bi geride durup düşün dememe sebep oldu. Bende akıl danışmak için gerçekten böyle şeyler yaşayanlara sordum. Benim annem bana küs keşke olsada ona danışsam ama işte nasip işleri bunlarSayfalardan birinde anne ve babasının yeni ayrıldığını okudum yanılmıyorsam
Yetişkin bir adam da olsa annesine karşı bir takım endişeler geliştirmiş olabilir
Buradaki yorumları hayretle okuyorum bazen, tamam insanlar birlikte yaşamak istemeyebilir ama bir evlat evlenince ailesine karşı böyle katı kurallar koymalı gibi yazılıyor yorumlar.
Güzel kardeşim herkes anasının kuzusudur, hele ki anne yakın zamanda bu kadar büyük bir değişiklik yaşamışsa adamın hissettiği zaaf normaldir. Onun aklından geçenleri şöyle özetliyeyim sana ; annem yalnızken korkar mı ? Evde yalnızken bir şey olursa ne olur ? Acil bir durumda yetişebilir miyim ? Ya ölürse yalnızken ? Aklından buna benzer milyon tane düşünce geçiyordur. Bunlara karşı anlayışlı ol, bu kadar set çekmeyin her şeye, insanlık var, merhamet var, annen eve misafir gibi gelsin düşüncesi bana çok ağır gelir, belki de fazla duygusalım bilmiyorum
Anlattığın kadarıyla kadın zaten anlayışlı biri, evin olur barkın olur, gelir kalır bir iki gün evine döner, herkesin gönlü olur, bu kadar abartmayın özelimde özelim diye, evde bazen bir büyüğün varlığı, nefesi iyidir, yol göstericidir. Bakma burada yazanlara her kv şeytan değildir. Bizim toplumumuzdaki bu aşırı bireyselleşme böyle başladı işte, önce yaşlılar istenmedi, sonra ana babalar istenmedi, özel hayat diye tutturuldu, eski aile düzenleri bozuldu ve bugün bu durumdayız. Kendini çok doldurma, aile olmayı dene önce, kötü bir şey görürsen karşıdan ona göre davranırsın, olmadan gard alma hiç bir şeye. Allah nasip ederse sende anne olacaksın, seninde gelinin/damadın olacak, evlat koyunda bir ömür saklanıyor, ana baba çok değerli baştan inciterek girmeyin bu işlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?