Her şey bitti derken? Ne olur umut olun bana...

Cesaret edip de her yazdığınızı okuyamıyorum. İçim kıyılıyor kahroluyorum.

Allah sizi cennetinde kavuştursun inşaAllah..

Cok uzuldum jessica, başın sagolsun. Sağlıkta ölümde insanlar icin, cok aci Allah yattigi yeri nur icinde kılsın insallah. Bu dunyada cok acı çekmiş ahirette mekanı cennet olsun insallah. Seni bu kadar cok seven bir adam bu cektigin acilari da hissediyordur. Guclu olmaya calis onun icin de.

Burnumun direği sızladı. Ablanızın mekanı cennet olsun. Ne diyeceğimi bilemedim, öyle derinden hissettim ki acınızı...

İş yerinde ağlamak istemiyorum, ama dayanamadım.
Umuyorum böyle güzel insanın yeri cennettir.
Sonsuz olan diğer tarafta kişi sevdiğiyle beraber olacak.
Ben inanıyorum ki bu dünya da olmadı ama ahirette
evinizin bahçesinde o suyu dökeceksiniz
Umuyorum ki asıl olan o sonsuzlukta birbirinizden hiç
ayrılmayacaksınız. Bu nasıl güzel bir sevgi
Başınız sağolsun

su anda gercekten kalbımın derınlıklerınde hıssedebılıorum acını Basın saolsun. Rabbım mekanını cennet eylesın ve sizi cennetınde bir araya getirsin inşallah

Allah evladını sana bağışlasın rabbim acısını hiç göstermesin.

Allahım.

Rüyamda ne gördüğümü net hatırlamadığım sabahlar vardı.

Onu gördüm de hatırlamıyorum sanırdım.

Bu sabah rüyalarımı hatırlıyorum.

Onu göremedim.

Mezarının başında gözyaşın mezarına düşerse rüyanda göremezsin demişlerdi, hayal meyal hatırlıyorum.

Üstüne eğilmedim belki doğrudur diye korktum.

Şimdi onu göremeyince, bu da Allahın takdiri, belki görürsem daha kötü olacağım diye göstermiyor ama.

Böyle de içim yanıyor.

Eski sim kartını eski telefonuma taktım, sadece ikimizin mesajları.

Yeni telefonuna bakmışlar, birbirimize gönderdiğimiz resimler, mesajlar varmış.

Allahım.

Her şeyde ikimiz, ben tek.

Rüyalarımda bile.

Hakkında konuşmadığımız tek bir şey yok ki, ağaç, yaprak, halı, kuş, perde, akla ne gelirse hepsiyle ilgili bi şakamız, bi anımız var, her zaman ya o hastaydı ya ben halsizdim, oturduğumuz yerden birbirimizi güldürmek için her şeyin komik bi tarafını bulurduk, şimdi neye baksam bi esprimiz aklıma geliyor.

Kendime bakınca hele.

Gözlerimiz, şekli, rengi aynı, ela, içinde yeşil çizgiler, hep bunu konuşurduk.

Cildimiz, ellerimiz, parmaklarımız, birebir.

Boynumuzdaki benlerin yeri aynı.

Aynada kendime bakmaya korkuyorum, hem seviniyorum hem dayanamıyorum.

Kendinde olamadığı zamanlar iyileşince anlatmak için her şeyi hafızaya alırdım çünkü sonu vardı, bitecekti.

Bunun bitmesine kaç yıl var bilmiyorum.

Allahım.

Başkalarının bizim hayallerimizi yaşadığını görüyorum.

Çok seviniyorum kendimizi onların yerine koyuyorum.

Allah kimseyi boynu bükük bırakmasın.

Amin.

Canim bir sure daha onu ruyanda goremeyebilirsin cunku henuz hakanin vefat ettigini kabulenemedin.
Annem anneannem.oldugunde bir yil hic ruyasinda gorememisti annem neden ruyalarima gelmiyor bana kirginmiydi diye kendini sucluyordu son aninda hastahaneye yetisememisti cunku.kuzenim.pdr ci henuz annenin oldugunu kabullenemedin kabullendiginde gormeye baslarsin demisti.
Bu aciyi hepimiz seninle birlikte yasiyoruz jess.ins yaralarin kabuk baglar hayat devam ediyor zor olsada insallah cennete kavusursunuz.kendini hirpalama hakan hissediyordur.onun ve kendin icin yasamaya hayattan zevk almaya calis.

Hepimizin muhakkak bir sevdiği bu hastalıkla tanıştı malesef.
Yakın zamanda bir yakınımı kaybettim ben de, hayat dolu neşe kaynağı bir insandı.
Gözlerimizin önünde eriyişi bizi de bitirdi.
Hep yaşasın, ölmesin istedim. Vefat ettiğinde kendimi bencillikle suçladım nedense.. Acıları dindi diye sevindim sonra.. Allahım cennetinde ağırlasın..

Hakanınıza da Allahım rahmetiyle, merhametiyle muamele etsin.cennet mekanı olsun inşallah.

Siz bazı şeyleri çok iyi kavramış bir insansınız, bu acıyla yaşamayı da öğrenirsiniz Evvelallah.
Allah sabrınızı arttırsın...

Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Daha ne yazılır bilemedim...

Acım sürekli şekil değiştiriyor.

Sabır vesilesi olarak görüp şükrediyorum, yapmadığım, söylemediğim şeyler aklıma geliyor kendime kızıyorum, bazen de söylediklerim, tartışmalar, kendimle kavga ediyorum sürekli.

Yeğenimin doğduğu gün ilk ona haber vermiştim, adı Yağmur.

Hep ailemin kendinden haberdar olmasını isterdi, "Yağmur beni ne kadar sever, benimle oynasa hiç sıkılmaz" derdi, benimle bile çocuk gibi şakalar yapardı, Yağmur tanısa ona bayılırdı sahiden, ne çok çikolatasını yedi ondan geldiğini bilmeden.

Hep Yağmurla oynarken bi gün Hakan da bize katılacak diye düşünürdüm, birlikte ses kayıtları yapardık Hakana moral olsun diye, şimdi Yağmurla yalnız oynayacak olmak...

Beş yaşında o, Hakanı hiç görmedi ve göremeyecek.

Hakan sürekli haberlerini almak isterdi, Yağmur onsuz büyüyecek onsuzluğun ne olduğunu...

Allahım...

Onu hiç bilmeden.

Ablalarıyla konuşuyoruz.

"Sen onun son zamanlarındaki halini görmedin, gerçekten çok kötüydü" diyorlar.

Hakanın "beni böyle görmeni istemezdim" dediği o haller.

Fani alemde, onun son nefeslerini alırken yani şimdilik son kez aynı dünyadayken yanında olup onu görmemiş olmak...

Onun o haldeyken "ben yemeğimi yiyorum, söyleyin Miniğim de yesin" demiş olması.

Onu o halde görmemi istemediğini söylerken samimi miydi?

Gözleri seçemiyordu son günlerinde ama yine de yanında olmamı istemez miydi?

Üzülmemem için öyle görmemi istemiyordu ama yine de ümit etti mi orada olmamı?

Hayallerimizdeki evimiz, bahçemiz, kar yağarken pencere kenarına koyacağımız ıslak ekmek, duvar dibine koyacağımız minik battaniyeler aklına geldi mi?

Yoksa yanında olup bunları ötelerde yapmak için ömür boyu dua edeceğimi söylemek için orada olmam mı var gerekirdi benim?

Tabii ki gerekirdi.

O yolculuk yasakken yanıma geldi.

Ben o haldeyken yanında değildim.

Ayıp etmedim mi yaşadıklarımıza?

Ettim işte.

Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Daha ne yazılır bilemedim...

Allah razı olsun.

Bu dünya için söz bitti, cennetten başka ne istenebilir ki...

Konularınızdan bildiğim kadarıyla ilişkiniz farklı bir boyuttaydı. Hayat şartları veya duygularınız bir şekilde ilişkinizi şekillendirmişti.

Kendinizi suçlamayın.
İnsanoğlu ne zaman ne olacağını kestiremez.Öyle güzel hisleriniz varmışki birbirinize,O size gönül koymamıştır.
Siz de üzülmeyin,bundan sonra yapılacak şey dua etmek ve mutlu olmaktır.Hakanınız da mutlu olmanızı isterdi.

Ölüme başka bakar oldum son zamanlarda..
Hepimiz öleceğiz, bu bir son değil sonsuzluk başlangıcı.Sevdiğiniz erken erdi vuslata. Üstelik Allah bilir ama güzel makamlarda olduğunu ümit ediyoruz.
Ne mutlu öylesi insanlara!

Allahın sonsuz sabır deryasından bol bol sabır dilerim size..

Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun.

Insallah ruyalarinda görürsün Hakanı
Insallah cennette kavusursunuz.

Allahin takdiri boyleymis. Allah sana ailesine sabirlar versin.

Duygularini okadar guzel ifade ediyorsunki
Kitap yazsa keske dedim kendi kendime
Hakanla tanismanizdan itibaren her ani her saniyeyi yazsan
Elde edilen gelirle onun koyunde birseyler yaptirsan mesela
Adini yasatsan
Hem seninde acini daha hafif atlatmana neden olur

Senin sagligin nasil. Iyimisin. Cok halsizim demistin bir mesajinda.

Konus birleriyle. Yaz rahatla dok icindekileri.
Hani burada yasanmis ask hikayeleri diye bir bolum varya
Orayada yazabilirsin
Icine atma ne olur. Birakma kendini. Oda boyle isterdi

Gozyaslari icinde okudum yazdiklarinizi, cok uzuldum. Bende kardesimi kaybettim gectigimiz haziran ayinda onsuz 2 yili doldurduk. Kanserden degil ama beyin kanamasindan vefat etti. 7 gun boyunca komada yatti. 7 gun boyunca hergun tekrar tekrar öldüm, kardesimi o kadar siringalarla, ignelerle gormek kalbimi bin parcaya boluyordu hergun. Yemek yemeyi cok seven kardesim, 7 gundur oylesine yanina asilmis bir torbadan sivi sekilde besleniyordu guya. Cok dua ettik bizde acmasi icin gozlerini, rabbim yanina aldi. Hergun yanindaydim ama dayanamadigim icin cok fazla kalamiyordum odasinda. Vefatindan bir gun once yanina gittim, ellerini tuttum, defalarca beni affetmesi icin yalvardim. Hastaneye yattigi gunun sabahi kotu sekilde kavga etmistik, sabah kahvaltisini bogazina dizmistim. Ne kadar uzgun oldugumu, kendimi affedemedigimi hic bilemedi. Komada yatanlar seni duyar diyorlar, beni duymus mudur kardesim bilmiyorum. Son kez helallik bile isteyemedim ondan.

Son 2 gun doktorlar beyin ölümü gerceklesiyor artik yapabilecegimiz hicbirsey yok dediler. Hayat unitesinden aldilar. Zor nefes aliyordu, belki dakikada 30 kere nefes almiyordu. Her almadigi nefeste ölüyordum sanki. Her almadigi nefeste daha uzaklasiyordu kardesim dunyadan.

Kabullenmistim ben. Allah vaktini bu vakit tayin etmisse, ne yapabiliriz biz dedim, oyle dua ettim. Vucudu giderek soguyordu, kafami gogsune dayayip aglayabildim sadece. Allah'im dedim al canini. Bu kadar aciya nasil dayanacak bedeni? Yasasa bile beyni buyuk derecede hasar gorecekti. Ister miydi boyle bir hayati kardesim? Allah'im yanina al diye agladim. Kendi icimde catisiyordum cok ama o halde sevdiginin aci cektigini gormek olumden beter. Son saatler oldugunu biliyordum. Sonra gitti, ruhunu teslim etti. Bagirmadim, cagirmadim, sessizce agladim, kurtuldu dedim.

Dayanamadigim zamanlarda Allah affetsin, hala, hala 2 yil sonra bile hergun agliyorum. Sesini unutmaktan, ismimi soyledigi zamanlari hatirlayamamaktan korkuyorum. Allah'im her canli ölümü tadacak demis, bunu bilsek bile, insaniz, kalbimiz dirayetini yitirebiliyor. Kabullenmek zor oluyor, zor hem de cok zor.

Kardesimi ruyamda goremiyordum bende ilk zamanlar, insan idrak ettikce, farkina vardikca mumkun oluyor ruyada gormek. Ilk gordugum ruyada sagligina kavusmustu hastane odasinda herkes cok mutluydu. KAfasini gogsume dayayip, saclarini oksadigimi hatirliyorum. Ben onu eski haliyle hatirliyorum ki hastanede saclarini kazimislardi. Cok mutluydu, Bak dedim 3 ay oldu, sen hastaneye yatarken yaz mevsimiydi, simdi mevsim sonbahar. Cok ozledim seni, bir daha bu kadar sure ayri kalmayalim sakin demistim. Gulerek kafasini sallamisti.

Ruyalarda bulusmak guzel ama uyandigin zaman o gerceklik oyle bir carpiyor ki seni kendine zor geliyorsun. Hem olesiye ruyamda gormek istiyorsun hem de istemiyorsun. Zor cok zor uyaninca herseyin ruya oldugunu bilmek. Hep hickiriklarla, gozyaslariyla uyaniyorum onu ne zaman ruyamda gorsem. Ruyalarimda hic öldügünü kabullenemiyordum. Hep hayatta goruyordum. Ta ki gecen haftaya kadar. Ruyamda yanimda oturuyor. Artik yasamadigini biliyorum. Iyi misin diyorum iyiyim diyor. Sonra dayanamayip aglamaya basliyorum. Anlamiyor, neden agliyorsun diyor bana. Elini tutup opuyorum. Hani hayatta canin gibi sevdiklerin vardir. Eger birgun kaybedersen sevdiklerinden birini, canindan can gidiyor, asla eskisi gibi olmuyor. O bosluk dolmuyor, yarim bir insan oluyorsun diyorum aglayarak. Tam sarilmak isterken uyandim, sarilamadim. Anladim ki bilinc altim artik kabullenmis kardesimin vefatini. O gun kendime gelmek cok zor oldu..

Bunlari da simdi neden yazdim bilmiyorum. Yaraniza tuz basmak gibi algilamazsiniz insallah. Hickiriklarla aglayarak okudum yazdiklarinizi. Bu yorumu da zor yazdim. Zor cok zor. Allah sabir versin. Ben hayata devam edemeyecegimi dusunuyordum, ama yillar geciyor. Oyle boyle geciyor. Allah'ima dua ediyorum cennetine kabul et kardesimi diye. Zaten inancimiz var elimizde. Biliyoruz ki bu dunya sadece gecici bir durak, ahiret asil baslangic.

Bu gece mubarek cuma gecesi. Az sonra Yasin'i Serif okuyacagim. Hasan icinde okuyacagim, ruhuna gonderecegim. Allah mekanlarini cennet etsin, Allah tekrardan sabir versin.

Acını yüreğimde hissettim. Böyle zamanlarda hangi kelimeyi seçsem hangi cümleyi kursam bomboş geliyor. Allah sabır versin, onuda yattığı yerde dinlendirsin rabbim. Göz yaşlarına boğuldum okurken..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…