Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah canım :) Allaha güven dua et tatlım herşey yolunda gider inşallahamin arkadaşım...
ne güzel besleniyorsun maşallah
henüz muayene olmadığım için vitamine falan başlamadım ama folik asit alıyorum ben de
yürüyüş yapmıyorum çünkü çalışıyorum zaten,
spor yerine geçiyordur, ayakta dolanıp duruyorum çünkü
haydi hayırlısı olsun hepimiz için
ben de göreyim artık minik kesemi..heyecanlandım
Ya ben istiyorum eşim istemiyo .. aynen merak ediyorum gercekten yaptirmalimiyiz ?11-14. haftalarda ikili tarama yapılıyor .
yaptırmak ya da yaptırmamak arasında kaldım.
sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz.
doktor gerekli deyip de gerekli nedenler kafama yatarsa yaptıracam. ama yaptırmayı düşünmüyorum.Ya ben istiyorum eşim istemiyo .. aynen merak ediyorum gercekten yaptirmalimiyiz ?
Bende gecen bi arkadasla gorustum sen ikili test yaptirmismiydin dedim. Oda dediki doktorum gerek yok dedi ama ben genede yaptirdim demisti. Enterasan geldi banada..doktor gerekli deyip de gerekli nedenler kafama yatarsa yaptıracam. ama yaptırmayı düşünmüyorum.
özrü var ihtimaliyle bebeği aldıracak değilim. bile bile de hamilelik geçirmek istemiyorum.
sorduklarım da herkes farklı diyor emin olamadım.
aynen kimisi çok gerekli mutlaka yaptır doktor istemeden ben istedim diyen hiç gerek yok sakın diyen.Bende gecen bi arkadasla gorustum sen ikili test yaptirmismiydin dedim. Oda dediki doktorum gerek yok dedi ama ben genede yaptirdim demisti. Enterasan geldi banada..
Bide canim arastirdigim kadariyla doktorun tecrubesi cok onemliymis en ufak bi kaymada yane ense kalinligi ölcumunde minik bi hata insanin psikolojini altust edebilir.. Neyse hakkimizda hayirlisi olsun insaAllah..aynen kimisi çok gerekli mutlaka yaptır doktor istemeden ben istedim diyen hiç gerek yok sakın diyen.
odada masa arkadaşım da iki çocuğu var benim zamanımda yoktu benden sonra doğum yapan arkadaşım yaptırmıştı ordan biliyorum dedi. bile öyle durum var eskiden yoktu. hiç de kimse eksik kalmadı.
söz konusu ben olmayınca kesin karar veremiyorum. istemem sonucuna katlanırım diyemiyorum.
yaptırmassam da pişman olurmuyum en çok merak ettiğim o.
aminosentez mi ne diyorlar sizin dediğinize . değerler riskli olursa anne göbeğinden çubuk sokup sıvı alıyorlar. arkadaşım anlık oluyor. kalçana yapılan iğneden bile hafif ağrısı oluyor saniyeler içinde bitiyor. herkes yapmadığı için yapan ekip bilen kişiler oluyor diyor gazi üniversitesinin hastanesinde yaptırmış o da. öyle anlattı.Bide canim arastirdigim kadariyla doktorun tecrubesi cok onemliymis en ufak bi kaymada yane ense kalinligi ölcumunde minik bi hata insanin psikolojini altust edebilir.. Neyse hakkimizda hayirlisi olsun insaAllah..
!!!! 10 yasak !!!!
1- Pastörize olmamış besinleri yemeyin: Özellikle pastörize edilmemiş sütten yapılan ürünlerde
bulunabilen “Listeria” adlı mikroorganizma erken doğum, gebelik kaybı ya da düşük ağırlıklı bebek sahibi olmaya neden olabiliyor.
2- Çiğ et ve deniz mahsullerini tercih etmeyin: Sucuk, salam, sosis gibi ürünlerle çiğ ette ‘Toksoplazma Gondii’ adında bir parazit bulunabiliyor ve bu parazit gebe kadına bulaştığında tekrarlayan düşükler, bebeklerde sağırlık, görme bozuklukları, sinir sistemi hastalıkları, ateş, sarılık gibi hastalıklara neden olabiliyor.
3- Ne içmeli ne içmemeli?: Siyah çay, kahve, alkol, hazır meyve suları, gazlı-kolalı içecekleri içmeyin. Bitki çayı olarak sadece ıhlamur ve rezene çayı tüketin.
4- Sigara kullanmayın: Sigara erken doğum ya da anne karnında bebek ölümüne neden olabilir.
5- Saçınızı boyamayın: Saç boyaları, amonyak ve çeşitli kimyasallar içerdiğinden, embriyo üzerine toksik etkilerde bulunabiliyor.
6- Cildinize anti aging krem sürmeyin: Hamilelik öncesi ve sırasında yüksek doz A vitamini içeren bu ürünler sağlıksız bebek doğumu riski ortaya çıkarabilir.
7- Doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayın: Özellikle hamileliğin ilk 3 ayında kullanılan bazı ilaçlar düşüğe ve bebekte bazı anormalliklere neden olabiliyor.
8- Bunlardan uzak durun: Dedektörler, röntgen ve tomografi cihazları.
9- Bunları mümkün olduğunca kullanmayın: Bilgisayar, cep telefonu ve mikrodalga fırın.
10- Bunlarla temas etmeyin: Böcek ilacı, amonyak içeren temizleyiciler ve çamaşır suyu.
teşekkürler canım, çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz lakin şu 8. maddedeki dedektörden kasıt nedir anlayamadım? hemen aklıma alışveriş merkezlerinin girişinde geçtiğimiz dedektör geldi yoksa o mu?
İşte hergun gecmek zorundayım. Karti basip cihazin olmadigu yerden geciyom içim rahat etmiyor.onlygeçmek post: 38849595 .!.:rica ederim canım sağ ol...
dedektörden kastı define ve maden arayan cihazlar olmalı
markettekiler olsa bir uyarı yazısı falan olurdu korkma, sanmıyorum öyle herkese kullanılsın zararlıysa..
Günaydın kızlar , bütün anne adaylarına hayırlı olsun diyorum ve benim gibi zor geçirenlerin Allah yardımcısı olsun
11-14. haftalarda ikili tarama yapılıyor .
yaptırmak ya da yaptırmamak arasında kaldım.
sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz.
İşte hergun gecmek zorundayım. Karti basip cihazin olmadigu yerden geciyom içim rahat etmiyor.
Kontrole gidince sorayimönlemini al tabii canım sen, çok sık geçiyorsun madem
doktoruna da sorsaydın
evet bulantı fazla kasık agrısı bel agrısı da çabası ama yapcak bişey yok annelik kolay değil :)merhaba zynp..hoş geldin
sana da tebrikler, hayırlı olsun, sağlıkla alırsın dilerim kucağına
oooo bulantı falan mı var yoksa? eğer öyleyse ne zaman başladı?
benim sıkıntım yok şimdilik ama başladı başlayacak diye geriliyorum
inşallah, kolayca atlatıyorsundur, sana da bebeğine de sağlık versin Allah
evet bazı sorunlu olan kişilerin bilinç altına inilip araştırma yapıldığında anne karnındaki olaylardan dolayı o tarz davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş.Annenin Yaşadığı Korku ve Sevinç Gibi Duyguları Bebek Algılar mı?
Fetus dışarıdan gelen seslere karşı da hassastır. Annenin dış dünyada yaşadıkları örneğin korktuğu bir olay, durum veya ses karşısında bebeğinde rahim içinde kasıldığı ve bir müddet annenin rahminin bir köşesinde pozisyonunu koruduğu bilinir. Anne gevşedikçe bebekte gevşer, eski haline dönebilir.
Anne eğer keyifli bir gün geçirdiyse, bulunduğu ortamda huzurluysa, sevdiği bir müziği dinliyorsa veya yediği yemekten bile keyif alıyorsa bebekte annenin bu durumundan etkilenerek hareketlenmeye başlar, tepkiler verir. Hatta anneler bunu bilir ve onun da keyifli ve huzurlu olduğunu etrafındakilerle paylaşırlar. Doğum öncesinde annesiyle iletişimde olan bebeklerin annenin dinlediği müziği sevmesi ya da sevmemesi durumunda bebeğin doğduktan sonra o müziğe annenin duygularıyla paralel tepkiler verdiği belirtilmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?