...heyecanla meleğini bekleyenler...

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah canım :) Allaha güven dua et tatlım herşey yolunda gider inşallah

Günaydın kızlar , bütün anne adaylarına hayırlı olsun diyorum ve benim gibi zor geçirenlerin Allah yardımcısı olsun

11-14. haftalarda ikili tarama yapılıyor .
yaptırmak ya da yaptırmamak arasında kaldım.
sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz.

Ya ben istiyorum eşim istemiyo .. aynen merak ediyorum gercekten yaptirmalimiyiz ?
doktor gerekli deyip de gerekli nedenler kafama yatarsa yaptıracam. ama yaptırmayı düşünmüyorum.
özrü var ihtimaliyle bebeği aldıracak değilim. bile bile de hamilelik geçirmek istemiyorum.
sorduklarım da herkes farklı diyor emin olamadım.

Bende gecen bi arkadasla gorustum sen ikili test yaptirmismiydin dedim. Oda dediki doktorum gerek yok dedi ama ben genede yaptirdim demisti. Enterasan geldi banada..

Bende gecen bi arkadasla gorustum sen ikili test yaptirmismiydin dedim. Oda dediki doktorum gerek yok dedi ama ben genede yaptirdim demisti. Enterasan geldi banada..
aynen kimisi çok gerekli mutlaka yaptır doktor istemeden ben istedim diyen hiç gerek yok sakın diyen.
odada masa arkadaşım da iki çocuğu var benim zamanımda yoktu benden sonra doğum yapan arkadaşım yaptırmıştı ordan biliyorum dedi. bile öyle durum var eskiden yoktu. hiç de kimse eksik kalmadı.
söz konusu ben olmayınca kesin karar veremiyorum. istemem sonucuna katlanırım diyemiyorum.
yaptırmassam da pişman olurmuyum en çok merak ettiğim o.

Bide canim arastirdigim kadariyla doktorun tecrubesi cok onemliymis en ufak bi kaymada yane ense kalinligi ölcumunde minik bi hata insanin psikolojini altust edebilir.. Neyse hakkimizda hayirlisi olsun insaAllah..

Bide canim arastirdigim kadariyla doktorun tecrubesi cok onemliymis en ufak bi kaymada yane ense kalinligi ölcumunde minik bi hata insanin psikolojini altust edebilir.. Neyse hakkimizda hayirlisi olsun insaAllah..
aminosentez mi ne diyorlar sizin dediğinize . değerler riskli olursa anne göbeğinden çubuk sokup sıvı alıyorlar. arkadaşım anlık oluyor. kalçana yapılan iğneden bile hafif ağrısı oluyor saniyeler içinde bitiyor. herkes yapmadığı için yapan ekip bilen kişiler oluyor diyor gazi üniversitesinin hastanesinde yaptırmış o da. öyle anlattı.
altüst psikolojiyle bir hamilelik geçirmek istemiyorum . var deyip de doğan bebekler sağlıklı olanlar da çünkü boş yere kendimi ve bebeğimi üzmek istemiyorum.
böyle arada kaldım. söz konusu bebeğim olunca doğru yanlışım karıştı.

teşekkürler canım, çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz lakin şu 8. maddedeki dedektörden kasıt nedir anlayamadım? hemen aklıma alışveriş merkezlerinin girişinde geçtiğimiz dedektör geldi yoksa o mu?

rica ederim canım sağ ol...
dedektörden kastı define ve maden arayan cihazlar olmalı
markettekiler olsa bir uyarı yazısı falan olurdu korkma, sanmıyorum öyle herkese kullanılsın zararlıysa..

onlygeçmek post: 38849595 .!.:
rica ederim canım sağ ol...
dedektörden kastı define ve maden arayan cihazlar olmalı
markettekiler olsa bir uyarı yazısı falan olurdu korkma, sanmıyorum öyle herkese kullanılsın zararlıysa..
İşte hergun gecmek zorundayım. Karti basip cihazin olmadigu yerden geciyom içim rahat etmiyor.

Günaydın kızlar , bütün anne adaylarına hayırlı olsun diyorum ve benim gibi zor geçirenlerin Allah yardımcısı olsun

merhaba zynp..hoş geldin
sana da tebrikler, hayırlı olsun, sağlıkla alırsın dilerim kucağına
oooo bulantı falan mı var yoksa? eğer öyleyse ne zaman başladı?
benim sıkıntım yok şimdilik ama başladı başlayacak diye geriliyorum
inşallah, kolayca atlatıyorsundur, sana da bebeğine de sağlık versin Allah

11-14. haftalarda ikili tarama yapılıyor .
yaptırmak ya da yaptırmamak arasında kaldım.
sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz.

ben yaptırırdım sanırım
testlerinde ihtimal olup bebeğinden vazgeçmeyen ve sağlıkla kucağına alanlar var elbet
ama bilmek isterdim

evet bulantı fazla kasık agrısı bel agrısı da çabası ama yapcak bişey yok annelik kolay değil :)

Hamilelik sürecinde yaşananlar bebeğin karakterini etkiler mi?
Anne hamileliğini rahat geçirdiği zaman, bebek, doğduktan sonraki ilk ayları daha iyi geçiriyor. Eğer stresli bir hamilelik geçirmişse, bebek daha hareketli oluyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmadı, ama ilk veriler bu yönde gelmeye başladı.

Anne adayı stresli olduğu zaman kanına adrenalin ve kortizon maddeleri salgılanıyor. Bunlar plansetadan bebeğin kanına geçiyor. Dolayısıyla annedeki duygu durumuna benzerlik bebekte de oluşuyor. Anne eğer mutluluk hormonu salgılıyorsa, bebeğe gidiyor, bebek daha mutlu oluyor.

gülümsüyoruz o halde kızlar...
stres yapmıyoruz, bebeğimizin şimdiden dünyayı sevmesini sağlıyoruz

Annenin Yaşadığı Korku ve Sevinç Gibi Duyguları Bebek Algılar mı?

Fetus dışarıdan gelen seslere karşı da hassastır. Annenin dış dünyada yaşadıkları örneğin korktuğu bir olay, durum veya ses karşısında bebeğinde rahim içinde kasıldığı ve bir müddet annenin rahminin bir köşesinde pozisyonunu koruduğu bilinir. Anne gevşedikçe bebekte gevşer, eski haline dönebilir.

Anne eğer keyifli bir gün geçirdiyse, bulunduğu ortamda huzurluysa, sevdiği bir müziği dinliyorsa veya yediği yemekten bile keyif alıyorsa bebekte annenin bu durumundan etkilenerek hareketlenmeye başlar, tepkiler verir. Hatta anneler bunu bilir ve onun da keyifli ve huzurlu olduğunu etrafındakilerle paylaşırlar. Doğum öncesinde annesiyle iletişimde olan bebeklerin annenin dinlediği müziği sevmesi ya da sevmemesi durumunda bebeğin doğduktan sonra o müziğe annenin duygularıyla paralel tepkiler verdiği belirtilmektedir.

evet bazı sorunlu olan kişilerin bilinç altına inilip araştırma yapıldığında anne karnındaki olaylardan dolayı o tarz davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş.
yurtdışında böyle tedavi yapan bir klinikle ilgili bir makalede okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…