Bi kaç gün önce dedim bünyeyi sıfırlıcam 3 gün açlık orucu tutucam. Duymuşsundur belki hi bişey yemiyosun içmiyosun falan.. 1,5 gün yemedim, sonra noldu ? Kızdım, resmen açlığa atar yaptım kendi kendime 'yicem lan onu da yicem, bunu da yicem' diye triplere girdim. Ne var ne yok hepsinden yedim. Hayır bu isyan kime neye yani, yaptın da ne oldu !!bende yaptım spor bende yaptım diyetben niye bırakır bırakmaz aldım
o zaman bi dur demek lazım demek ki
Ama suratımı görsen üzerime toprak atarsın. Cansız, renksiz, vitaminsizlikten öleceğim. Yiyim iyi güzel de bunun sonrası kalp damar hastalığı, şeker, ülser vb. olarak geri dönecek163 boy 88 kiloyum ( hamilelikten dolayı)
geride kalan saclarini da benim yolasim geldi
kizim deli misin sen yesene .
sende öleceksin bende.
ne güzel kilo almiyorsun ve yiyorum diye dert ediyorsun.
ayy valla kürekle ağzına vurasim geldi ya
evet biliyorum ama bendew yapamam öyle şeyleriBi kaç gün önce dedim bünyeyi sıfırlıcam 3 gün açlık orucu tutucam. Duymuşsundur belki hi bişey yemiyosun içmiyosun falan.. 1,5 gün yemedim, sonra noldu ? Kızdım, resmen açlığa atar yaptım kendi kendime 'yicem lan onu da yicem, bunu da yicem' diye triplere girdim. Ne var ne yok hepsinden yedim. Hayır bu isyan kime neye yani, yaptın da ne oldu !!
Doğru diyosun, en kötüsü de ne yapacağını bilmek ama yapamamak !evet biliyorum ama bendew yapamam öyle şeyleri
şimdi tokluga yemeye alıştıgın için aç kalınca bünye şaşırmıştır ordn gelmiştr o asabiyet
her zamanki klasik şeyler önce abur cubur bırakılır sonra ekmek sonra öğünler aaltılır sonra detokslara geçilir
Ki bi de hamilesinYedigom tek abur cubur cikolata citoz.
Ozellikle gisip almam.
Almislarsa birileri yerim
Bu esom veya kayinbabam olabilir
Peki bu sizi hiç etkilemiyor mu ? Mesela yedikçe daha çok acıkmak, kan şekerinin aniden yükselmesine dayalı aşırı uyku isteği, cilt problemleri vs. falan ??Sen = Ben
İşyerınde yemek yemem abur cubur yerım sureklı . Bende bazen rahatsız oluyorum ama engel olamıyorum
Ki bi de hamilesin
E bana ne oluyor o zaman yaa
Vallahi doktor nowzaradan ı izle yazcaktm :))Herkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemekArkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum
Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtimDaha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.
Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemekHer gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.
Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum.
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
bu yiyeceğim şeyin tadını biliyorum.. daha önce yemiştim ve bana hiç bişey kazandırmadıDoğru diyosun, en kötüsü de ne yapacağını bilmek ama yapamamak !
Burdan da kimse gelip benim yerime, benim boğazımı tutacak değil ya. Ama ne biliyim her türlü tavsiye gelebilir diye düşündüm. Özellikle irademe nasıl hükmedebilirim buna cevap arıyorum galiba..
İşte şuan aynen durum bu. Bu süreçte tek tük spor günlerim oldu. Aha dedim kesin bundan sonra yemem bunca spor yaptım boşa mı gitsin. Ama yine yedimDikkat edin böyle devam ederse kilo alabilirsiniz , yaklaşık 25 gündür spor yapamıyorum kendimi şişmiş gibi hissediyorum sürekli bir şeyler yiyesim geliyor , spora devam edin o zaman vicdan yapıp yemezsiniz. Şuan ki durum battı balık yan gider hesabı her önüne geleni yersin.
Bende vicdan yapıyorum öğlen 2 tane lahmacun yedim
Boyum 1.68 kilom 52 -53 arası gidip gelıyo. Hafta içi çok uyksuuz hafta sonu gece 2 de yatsam bile sabah 8 de gözleırm fal taşı gibi açılıyo. Psikilojik olarak düşünüyorum. Cilt problemım yok çok şükür sivilce falan oluyo ama oda kullandıgım bir kremden dolayı . Evet hiiç doymuyorum bir oturuşta bır kamyon abur cubur yerım kım yemez kı :)Peki bu sizi hiç etkilemiyor mu ? Mesela yedikçe daha çok acıkmak, kan şekerinin aniden yükselmesine dayalı aşırı uyku isteği, cilt problemleri vs. falan ??
Dr. Now amca olsaydi, "sana bu abur cuburlari kim getiriyor Donnie?" Derdi ve esine kizardi.
Evde bulunmayacak. Evde varsa yenir. 2 kere 2 =4.
İnsanin cani istiyor, evet. Ama neden? Cunku Serkan Karaismailoglu hocamizin Beyinde araken bagirsakta buldum isimli kitabinda bahsettigi gibi, bagirsaklarimizda faydali ve zararli bakteriler var. Bunlar bir mucadele halindeler. Ve biz seker yiyip sekerden beslenen bakterilerimizi guclendirdikce, onlar canimizi daha cok tatli istetiyor.
Seker zaten beyinde odul merkezini uyariyor, dopamin salgilatiyor. Sigaradan uyusturucudan farksiz gibi aslinda, bagimlilik yapiyor.
Once irade ile yemeyecegiz. Faydali bakterilerimizi desteklemek icin saglikli beslenecegiz. O zaman bir sure sonra kendimize laf gecirebilecek hale gelecegiz. Yani sosyal yiyici olacagiznadiren yiyecegiz, her aklimiza estiginde degil
Çok teşekkür ederim kitaba da belgesele de bakacağım.That sugar belgeselini de izleyin cok guzel
Severek izliyoruzVallahi doktor nowzaradan ı izle yazcaktm :))
Ahh evet işte biri beni böyle gömse, sürekli vicdanıma oynasa keşke..2 paket nescafe nasıl içtiniz sorması ayıp
Kilo olayını geçtim midenize yazık
Yediğiniz her abur cubur koruyucu içeriyor
Bunu kendinize yapmayın
Havaların soğuması kesinlikle yemek yemeğe etkisi var bence , sağlıklı abur cuburlar yiyin en azından yeşil çay tüketin türk kahvesi için.İşte şuan aynen durum bu. Bu süreçte tek tük spor günlerim oldu. Aha dedim kesin bundan sonra yemem bunca spor yaptım boşa mı gitsin. Ama yine yedimAma haklısınız spor yapınca cidden acaip vicdan yapıyorum o gün yemiyorum. Acaba havaların soğumuş olması spor yapmama, spor yapmamakta yememe mi bahane oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?