:))))Ne güzel olur :))
Sizden, lafını geçiren, düzen ve disiplin sağlayabilen yetkin insan elektriği alıyorum , acaba neden
Burada yazdıkça kendim de bahanelerimle yüzleştim bir nevi. Sizden de duydukça 'çok haklı neden bunları gözardı ettim' diye kendime soruyorum. Güya ev yemeklerini yerken ölçülü yiyorum ki kilo almıyım, ama sonra kıtlıktan çıkmış gibi abur cuburà saldırıyorum. Dediğiniz gibi canım bişeyler yemek istedikçe katkısız, evde kendi yaptıklarımı yesem zamanla bu kimyasalları vücudumdan atar, doyumsuzluk hissinden de kurtulurum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Ben beslenmenin sadece beden değil ruh sağlığını da çok etkilediğiné inanırım. Şimdiden kendimi iyi hissediyorum. Sağolun:))))
Bilmem, neden acaba
Abur cubura eliniz gidince beni gözünüzde canlandırın, elinde cımbız parmaklara birer tane çakarken :)))
Gerçekten sağlıklı değiller, çabuk bozulmasınlar diye bir sürü koruyucu madde de içeriyorlar, bir ara ben de dadanmıştım, yemezsem sıkıntı olmuyordu canım çekmiyordu ama bir kere ağzınıza atınca dur biraz daha yiyeyim, of çok güzelmiş bir paket daha yesem sorun olmaz diye diye baktım ki sonu gelmiyor, herşeyi dört dörtlük yapamıyorum, muhteşem sağlıklı besleniyorum diyemem lakin fast food ve abur cuburdan uzak durmanın bile faydalı olacağını düşünüyorum, zira nefsinize hakim olmanızı engelliyor, yeme isteğini tetikliyor, bilimsel midir bilemem kendimce çıkarım yaptım yediğim dönemlerde, beynin tokluk hissini köreltiyor bu gıdalar bana kalırsa, haşlanmış 1 tane patates size tokluk hissi verirken aynı gıdanın işlenmiş hali yedikçe yediriyorsa vardır birşeyler.
Çok çok evde kendiniz yapın abur cuburunuzu, daha az kimyasal, sıfır koruyucu madde, daha sağlıklı beslenme demek.
Bence bir tahlil yaptır,şekerine baktır oda sık acıktırır sürekli yemek istersin,ayrıca tiroid buna baktır oda sık sık uyku yapar,saçları döker,cilt solması yapar.Ve bazı vitamin eksiklikleride cilt solması yapar.170 boya 55 kiloyum. Ama inanın sağlıksız beslenmeye başladığımdan beri saçlarım döküldü, cildim soldu, sürekli uyku hali psikolojim bozuldu resmen..
Ne güzel en azından dur deyince durabiliyorsunuz. Benim gibi 3. dünya savaşını bile bahane edecek kadar bağımlı hale gelmeden uzak durmaya devam edin. "amaann nasıl olsa savaş çıkacak sağlıklı olsam ne olur"Hayatim boyu muzu nutellaya batirip ekmek arasi muz findik ezmesi yiyenleri kinadim. Gectigimiz gunlerde bir baktım bir elimde muz digerinde nutella .allahim dedim bosa yasamisim bunca zamandir .sonu yok yedikce istiyor vucut neyseki emzirdigim icin kilo almadim. Sonra dur dedim o nutellayi yavasca yere birak .1 haftadir boynu bükük oylece duruyor mutfakta.
Bunları sağlık ocağında yaptırabiliyor muyum ?Bence bir tahlil yaptır,şekerine baktır oda sık acıktırır sürekli yemek istersin,ayrıca tiroid buna baktır oda sık sık uyku yapar,saçları döker,cilt solması yapar.Ve bazı vitamin eksiklikleride cilt solması yapar.
Bir katkım olabildiyse ne mutlu bana, evet ben de sizin gibi düşünüyorum, beslenme ruh sağlığıyla doğrudan ilişkili, özellikle obezite sorunu yaşayan bazı hastaların yeme bozukluğuyla psikolojilerinin bağlantılı olduğu gözlenlenmiş. Hangisi tetikleyici bilemiyorum, psikolojik sıkıntılar mı yeme bozukluğu yapıyor yoksa yeme bozukluğu mu psikolojiyi alt üst ediyor, biraz iç içe geçmiş gibiler.Burada yazdıkça kendim de bahanelerimle yüzleştim bir nevi. Sizden de duydukça 'çok haklı neden bunları gözardı ettim' diye kendime soruyorum. Güya ev yemeklerini yerken ölçülü yiyorum ki kilo almıyım, ama sonra kıtlıktan çıkmış gibi abur cuburà saldırıyorum. Dediğiniz gibi canım bişeyler yemek istedikçe katkısız, evde kendi yaptıklarımı yesem zamanla bu kimyasalları vücudumdan atar, doyumsuzluk hissinden de kurtulurum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Ben beslenmenin sadece beden değil ruh sağlığını da çok etkilediğiné inanırım. Şimdiden kendimi iyi hissediyorum. Sağolun
Soğanlı cips ve nutellaBu ara mevsimden midir yoksa genel sıkıntılarım, sıkılmışlığımdan mıdır ben de fena yiyorum ama çok dengesiz ve sağlıksız sizin gibi. Dün, soğanlı cipsi, Nutellaya banarak yedim, böyle bir şey ömrümde yapmış değilim.
Geçen sene bu zamanlar fitness yapıyordum.
Can sıkıntısından oluyor sanırım.
Soğanlı cips ve nutella
Hava mı değişti, Mars mı gerildi, Jüpiter takla mı atıyor bilmiyorum ama bunlar hiç normal şeyler değil
Öyle güzel anlatmışsınız ki tokat üzerine tokat yemiş gibi hissediyorum. Aslında uzun zamandır kaybetmemeye çalıştığım bi yaşama sevinci vardı. Dünya gündemi, ülkemin güncel haberleri, ekonomiden tutunda, toplum ahlak yapısına kadar dert edindiğim o kadar çok şey var ki. İnsanın yaşama hevesi azaldıkça herşeyi salıveriyor. Sadece beslenme konusunda değil tüm konular da salmış durumdayım. Kpss, annelik, eşlik, ev düzeni, sosyal hayat... Sümük gibi bi koltuğa yapışıp bütün gün abur cubur yiyorum resmen.. Nefsi en iyi yemek ile terbiye edermişsin ben de bununla başlayacağım. Biraz konuyu dağıtım kusura bakmayın, kafam karışık. Ama bana iyi geldiniz tekrar teşekkür ederim. Sevgiler..Bir katkım olabildiyse ne mutlu bana, evet ben de sizin gibi düşünüyorum, beslenme ruh sağlığıyla doğrudan ilişkili, özellikle obezite sorunu yaşayan bazı hastaların yeme bozukluğuyla psikolojilerinin bağlantılı olduğu gözlenlenmiş. Hangisi tetikleyici bilemiyorum, psikolojik sıkıntılar mı yeme bozukluğu yapıyor yoksa yeme bozukluğu mu psikolojiyi alt üst ediyor, biraz iç içe geçmiş gibiler.
Sanırım sizin ki yeni bir dünyayı keşfetmenin verdiği merak:) Kilo da bir yana iç organlarınıza verecekleri zararı getirin aklınıza, böbreklerinize fazladan tuz yüklüyorsunuz, yediklerinizdeki yağ karaciğerinize depolanıyor, şeker insülin direncinizi tarumar ediyor, siz vücudunuza düşman askeri yollayıp duruyorsunuz, yağlanmış karaciğer, küçülmüş böbrekler, karın çevresinde 2 katlı simit, bacaklarda selülit, fazla yağ nedeniyle sivilcelenmiş bir cilt
O fit sağlıklı kadın yerine sağlık sorunlarıyla uğraşan bir kadın olmak istiyorsanız abur cubura devam.
Evet yaptırırsınız sabah aç karnına gidin.Bunları sağlık ocağında yaptırabiliyor muyum ?
Öyle güzel anlatmışsınız ki tokat üzerine tokat yemiş gibi hissediyorum. Aslında uzun zamandır kaybetmemeye çalıştığım bi yaşama sevinci vardı. Dünya gündemi, ülkemin güncel haberleri, ekonomiden tutunda, toplum ahlak yapısına kadar dert edindiğim o kadar çok şey var ki. İnsanın yaşama hevesi azaldıkça herşeyi salıveriyor. Sadece beslenme konusunda değil tüm konular da salmış durumdayım. Kpss, annelik, eşlik, ev düzeni, sosyal hayat... Sümük gibi bi koltuğa yapışıp bütün gün abur cubur yiyorum resmen.. Nefsi en iyi yemek ile terbiye edermişsin ben de bununla başlayacağım. Biraz konuyu dağıtım kusura bakmayın, kafam karışık. Ama bana iyi geldiniz tekrar teşekkür ederim. Sevgiler..
Umarım yaşamınız süresince hiç bir ciddi sağlık sorunu ile mücadele etmek zorunda kalmazsınız. İnsan gerçekten bazı şyeleri kaybedince anlıyor, sağlık ise en acı tecrübe oluyor.Yani aslında depresif bir haldesiniz bu da yemenize neden oluyor gibi algıladım.
Hayat bu, her birimizin iniş çıkışları oldu oluyor, bazen mutsuz, hayattan bezmiş, çevremizdeki kötülüklere karşı güçsüz hissedebiliriz, bu duygular zamanla geçecektir, belki bir terapist yardımı da alırsınız sorunlarınız çözülür ama beslenme alışkanlıklarınızı bu duygusal sıkıntılarınızı bahane edip bozmayın, ruh biraz destekle iyileşiyor ama beden ona verdiğimiz zararları tamir edemeyecek hale geldiğinde iflas ediyor.
Bazı kalıcı hastalıkları hem psikolojimizi hem bedenimizi sağlıklı tutarak engelleyebileceğimizi düşünüyorum, misal ailemde yüksek tansiyon, diyabet, kanser vb hastalıklar var, anne ve baba soyundan gelen hastalıklara bakınca risk grubundayım ama sağlıklı beslenmeye azami özen göstererek yüksek tansiyon riskini en azından şimdilik baskılamış durumdayım, yediğim gıdalara dikkat ederek kanser ve diyabet hastalıklarını da ötelemiş görünüyorum, ileri de bu hastalıklara yakalanır mıyım bilemiyorum fakat şimdilik günü kurtarmış durumdayım, dikkat etmeseydim annemin yüksek tansiyon hastası olduğu yaşı baz alırsam şu anda tansiyonla savaşıyor halde olmam gerekiyordu.
Kaldı ki annem maalesef abur cubur düşkünlüğü ve yeme bozukluğu yüzünden tüm sağlık sorunlarını da hiçe sayarak obez oldu, en çok dikkat etmesi gereken gruptan aslında ama sürekli bahaneler arkasına saklanıyor.
Bir insanın kendi bedenine verdiği hasarı kimse veremez, sağlık maalesef kaybettikten sonra kıymet verdiğimiz birşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?