Seneler evvel bende sizin gibiydim.Ahh evet işte biri beni böyle gömse, sürekli vicdanıma oynasa keşke..
Ki ben geçmişte yıllarca ülserle mücadele etmiş insanım, inanın o kadar haklısınız ki. Resmen zehirliyorum kendimi. Bunalımda mıyım nedir mal gibi sürekli sıkılıyor ve yiyorum
Çok geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyiniz yoktur ?Havaların soğuması kesinlikle yemek yemeğe etkisi var bence , sağlıklı abur cuburlar yiyin en azından yeşil çay tüketin türk kahvesi için.
sporu da aksatmayın gidin bahane üretmeyin , ben ufak bir kaza geçirdim 1 hafta daha spor yapamayacağım sonrasın da bomba gibi geri dönücem yoksa gidişat kötü yaz kapıda
ahahah kombine ayar verdin valla ben bunu 1 ay kullanırımSeneler evvel bende sizin gibiydim.
Cebimde şu sakız gibi olan şekerlerden o yoksa muhakkak akide şekeri olurdu.
Öğle yemeğine 15 dakika kala kakaolu kekle muzlu süt içerdim.
Ama ne zaman annem şeker hastası oldu insülin kullanmaya başladı otomatikman bıraktım.
Sanırım beni bırakmam için tetikledi.
Hele ki sizin ülser geçmişiniz var.
Ben günümüzde kanser hastalığını düzensiz beslenme ve abur cubur tüketimine bağlıyorum.
Dışarıdan aldığımız şeker istemsiz olarak vücutta kötü huylu hücreleri besliyor.
Bu kadar yeter mi yoksa daha yazayım mı
Doğumdan önce ben de öyleydim. Doğumdan sonra uzun süre spor yaptım, sağlıklı beslendim ondan sebeptir şuan metabolizmam hızlıdır. Sanmıyorum ki ben de öyle yiyip yiyip kilo almayan VİP kullardan olayım. Böyle giderse çatır çutur da alırım.Yiyip yiyip kilo almamak nasi bise acaba ☺☺☺ bana su icsem yarar
Bende bayılıyorum evdekileride alıştırdım :)))Severek izliyoruz
Geçen bölümde bi hastası 'tartı yanlış' dedi diye 'benle tartışma git o zaman tartıyla tartış' diye bi atar yaptıÇok tatlı adam ya
AyyyyHerkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemekArkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum
Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtimDaha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.
Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemekHer gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.
Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum.
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
Bence de vurun, çünkü bunu benim gibi kötüye kullananlar olabilir. Yani en azından beni baya kürekle falan dövebilirsiniz. Bu kilo almıyorum diye midesini çöplüğe çevirenler hepinizden daha çabuk çökecek, kalp, şeker, tansiyon, alzheimer gibi binbir çeşit hastalıkla boğuşacak. İnsan bi günde 8 kişilik pastanın yarısını yiyip 4 paket kahve içer mi ? İçtimAyyyy
Yiyip yiyip kilo alamayanlarin agzina agzina soooooyleeee islak tuvalet terligiyle vurmak istiyorum desem
Caydirici olur muyum
Bilemedim
Hangi çiçeği seversin ?Bence de vurun, çünkü bunu benim gibi kötüye kullananlar olabilir. Yani en azından beni baya kürekle falan dövebilirsiniz. Bu kilo almıyorum diye midesini çöplüğe çevirenler hepinizden daha çabuk çökecek, kalp, şeker, tansiyon, alzheimer gibi binbir çeşit hastalıkla boğuşacak. İnsan bi günde 8 kişilik pastanın yarısını yiyip 4 paket kahve içer mi ? İçtim
Dr. Nowzaradan'ınınız ben olayım :))) ara sıra hepimiz abur cubur yiyoruz ama sürekli yemek sağlıksız, yeme isteğini tetikleyen gıdalar alıyorsunuz anladığım kadarıyla, maalesef bu yiyecekler sizi farkında olmadan bağımlı yapar, fast food başta olmak üzere eğlencelik diye aldığımız çoğu bu tip gıdalardaki katkı maddeleri insülinin işlevini bozuyor, içeriklerindeki tuz, yağ ve şeker yüzünden karaciğer, böbrekler, kalp, hatta beyin hücrelerinde hasar oluşuyor, şimdi kilolu değilsiniz ama böyle yemeye devam ederseniz vücudunuz yağlanmaya ve bir süre sonra 1 porsiyonla doyan mideniz 2-3 porsiyonla doymaya başlar.Aslında alırdım ama sanırım uzun süre düzenli yaptığım sporun meyvesini yiyorum şuanda. Ama böyle giderse emek verip inşa ettiğim sağlıklı bünyeme kendi ellerimle dinamit koymuş olacağım. Muhakkak bi yerde patlak verecek bu bünye.
İradesizliğimden utandımHangi çiçeği seversin ?
Ziyaretine gelirken getirelim bari
Haklısınız yedikçe daha da yiyesim geliyor. Kanserli hücreleri bile besleyen bir gıda bu şeker. Kaldı ki benim yediğim paketli ürünlerde kim bilir daha ne kimyasallar var. Önce azaltarak sonra tümden atacağım bu zehiri vücudumdan.Dr. Nowzaradan'ınınız ben olayım :))) ara sıra hepimiz abur cubur yiyoruz ama sürekli yemek sağlıksız, yeme isteğini tetikleyen gıdalar alıyorsunuz anladığım kadarıyla, maalesef bu yiyecekler sizi farkında olmadan bağımlı yapar, fast food başta olmak üzere eğlencelik diye aldığımız çoğu bu tip gıdalardaki katkı maddeleri insülinin işlevini bozuyor, içeriklerindeki tuz, yağ ve şeker yüzünden karaciğer, böbrekler, kalp, hatta beyin hücrelerinde hasar oluşuyor, şimdi kilolu değilsiniz ama böyle yemeye devam ederseniz vücudunuz yağlanmaya ve bir süre sonra 1 porsiyonla doyan mideniz 2-3 porsiyonla doymaya başlar.
Yeme dürtünüzü frenlemelisiniz, madem ağır yaşamları seyrettiniz oradaki obezite hastalarının hepsinin fast food ve abur cuburdan kilo aldığını da görmüşsünüzdür, siz de nasıl bir etki yaratır bilmiyorum ama kilo almak bazı insanlarda bir süre sonra kilo verme motivasyonunu düşürüyor, hep yarın yemeyeceğim dersiniz ama yemeye devam edersiniz, yediğiniz o sağlıksız şeylerin yerini sağlıklı gıdalarla doldurun.
Fit bir insansanız göreceksiniz ki alacağınız 2-3 kilo fazlalık bile fiziksel hareketlerinizi kısıtlayacak, yıllarca verdiğiniz emeği 4-5 ayda heba etme riskiniz var, yol yakınken vazgeçin.
Dr. Nowzaradan'ınınız ben olayım :)))
Abo deme oyle allah korusun olma hastaBence de vurun, çünkü bunu benim gibi kötüye kullananlar olabilir. Yani en azından beni baya kürekle falan dövebilirsiniz. Bu kilo almıyorum diye midesini çöplüğe çevirenler hepinizden daha çabuk çökecek, kalp, şeker, tansiyon, alzheimer gibi binbir çeşit hastalıkla boğuşacak. İnsan bi günde 8 kişilik pastanın yarısını yiyip 4 paket kahve içer mi ? İçtim
Ayni seyi bende yasiyorum. Bir de yedikten sonra müthiş pişmanlık ama sonra tekrar ye. Bunun nedeni duygusal açlıkmıs bi araştırın derimHerkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemekArkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum
Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtimDaha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.
Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemekHer gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.
Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum.
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
Evet kesin benimki de böyle bi durum. Çünkü acıktığım için değil genelde sıkıldığım için yiyorum. Vücut da yedikçe istiyor bi yerden sonra. Araştıracağım teşekkürler :)Ayni seyi bende yasiyorum. Bir de yedikten sonra müthiş pişmanlık ama sonra tekrar ye. Bunun nedeni duygusal açlıkmıs bi araştırın derim
Öyle güzel beslenirdim ki. Spor yapar oturur yeşil çayımı içerdim. Dediğiniz gibi alışkanlık haline gelince hiç zor olmuyordu. Kontrolü tekrar ele almamın zaman geldi. Tekrar güzel alışkanlıklar edineceğim. Teşekkür ederimBence tamamen aliskanlik. Aburcuburlar aliskanlik yapiyor insana. Bir sure ara verdiniz mi caniniz istemiyor. Kazara tekrar tadini aldiniz mi birakamiyorsunuz. İstah kapatici bitki caylari deneyin. Yesil cay veya goji beri etkili olabilir. Ben bir ara bitki caylariyla baya azaltmistim abur cubur istahimi. Ne oldugu belirsiz zayiflama cayi demiyorum ama. Bu bahsettigim dogadan markasinin falan bitki caylari oluyor ya degisik. İnan ki onlar istah kapatiyor. Saatler surmuyor ama o anlik istahinizi bastirdigi icin yemiyorsunuz. Zaten bir hafta hic yemezseniz unutursunuz:) fastfood da ayni sekilde bagimlilik. Fastfood restoranlari belli, beraber gittiginizde siz ordaki salatalarsan siparis edebilirsiniz. Universitedeyken bende bir ara herdun hamburger yiyordum ama simdi aklima bile gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?