- Konu Sahibi koizumirisa
-
canım benim asla ümitsiz olma sayfanı yeni okuyorum ama başaracağından eminim sana bazı tavsiyelerim olucak yapıp yapmamak tabi ki senin bileceğin iş ama şöyle düşün zayıflamamı isteyen bir abla yazmış de kahvaltıda simit yeme tam buğday ekmeği ye mutlaka ara öğünlerdee yoğurt ye ara öğün sevmiyorum demişsin ya yoğurt yağ yakar o yüzden yemen lazım yarım su bardağı yesen olur, sporu yürüyüşü bırakma evde müzik aç aç tarkanı dans et zevk alarak ama sanki bri yerde eğleniyormuş havasıspor yaptıkça kasların artacak o da yağ yakımını artıracak çok şekerli meyve yeme 2 bardak yeşil çay iç seni tanımıyorum ama bunları yazmak istedim takip edicem seni sakın üzme kendini ve ağlama başaramayaağın hiç bir şey yok annen senden zayıfsa mesela annenin hoşlandığın bi kıyafetini denemye çalış kendini güzel kıyafetler içinde hayal et hayallerinin sonu yok ama gerçekleştirmekiçin de çabala yolun açık olsun
14 yaşındayım. Diyetisyene danış demeyin. Danıştım. Bilmedigim bişey söylemedi. Spor yapsın v.s v.s . Ayrıca saglıksız hiçbir şey yapmıyorum. Ben de çok sinir oldum ilk yorumlara o yuzden böle tepki verdim kusura bakmayın.
Kilo verince dedim şimdi zayıflarım her yerim sarkar olmaz öyle. Bir spor lazım bana. Dışarı çıkmak istemiyorum. İnsanların bana bakmasından utanıyorum. O yüzden evde yapılacak ne var diye bakıyordum. Önce zumbayı gördüm fakat evde yaparsam alt komşunun ne diyecegi muammaydı bende Leslie'ye tekrar başlamaya karar verdim. Şimdi Leslie'yle yürüyüp sonra da kahvaltı yapacağım.
Destek oldugun için çok teşekkür ederim. :)
Kahvaltıdan önce yürüyeyim diyordum ama duş alıp çıkana kdar kahvaltının sonuna yetiştim zaten.
9.00
1dilim ekmek
patatesli omlet çok az
2 küçük dilim kaşar peyniri
2 dilim salam
Sonra dedim ki hadi Leslie'yle 15dk yürüyeyim. 15 dk yürüdüm . Gidip dişimi fırçaladım. Dedim hadi bi 15dk daha. Sonra molasız 45 dk yürümüşüm. 1 saat yürümüş oldum. Part1-Part2-Part1-Part2 yaptım ama Part2lerdeki esnemeleri yapmadım. Onun yerine 3dk geri sarıp 3dk'yı tamamladım.
sana bir daha karışabilirmiyimmmBugünkü listem:
9.00 - Bir dilim ekmek
Az patatesli omlet
2 küçük dilim kaşar
2 dilim salam
17.00- Biraz makarna
Yarım çay bardağı gazoz
21.40- 1 nektari
1saat 15dk Leslie yaptım. Olabildigince su içtim :)
Günaydın. Sabah aç karnına tartıldım ve 101.3 çıktım. Kilo almadıgım için çok mutluyum şu an.
Sabah
Bir bardak normal yarım bardak limonlu su.
Yarım simit, domates, peynir, zeytin, 2dilim salam .
Kahvaltıyı biraz abarttım. 15 dk Leslie yaparım şimdi.
İnşallah canım okadar güzel yazmışsınkiiiTopiğimde yaşadıklarımı ve bundan önce yediklerimi yazmak istedim.
Kendimi bildim bileli tombul bir kızdım. İnsanlar yanaklarımı sıkardı. Yüzün güzel ama bi de kilon olmasa derlerdi hep. Her gün ağlardım. Morali bozulunca yemeden içmeden kesilen bir insan değildim. Abur cubur yerdim sürekli. Çikolata hastasıydım. Aslında hastası falan değildim hiçbir şeyin. Şimdi fark ediyorum da sadece onlar istediği için benimle alay ettikleri için inadımdan yaparmışım bunu.
Çok başarılı bir okul hayatım oldu. Öğretmenlerim beni hep çok severdi. Arkadaşlarım da bir o kadar nefret ederdi benden. Daha doğrusu hiç arkadaşım yoktu. Ya da olacaktı ama ben kimse sevmez beni diye yaklaşamıyordum kimseye.
Geçen sene okul değiştim. Geldiğim okulda gerizekalı sınıf arkadaşlarım. ALLAH'ın malları hiçbiri bi halttan anlamaz. Bana laf atacak bir şey bulamaz, hepsi kilomla saldırırdı. Kalbim gerçekten dayanamazdı buna. Bu benim haftanın 5 günü gittiğim dershanemden dönerken yürüyerek dönmemi sağladı. Hiç yemeğimden kesmediğim için zayıflamadım ama yürümeye alıştım, bacaklarım açıldı en azından.
Bazı günler yediklerimle Afrika'da açlık biterdi . Açık ve net.
Babam sürekli kızardı. Annem sofrada herkesin içinde ne kadar çok yediğimi utanmadığımı mı sorardı. Kardeşim anca yemeyi bilirsin derdi. Bana en çok koyan diye başlayacağım ama o kadar çok şey koydu ki bana.. Mesela fotoğrafımı yollamam konusunda beni ikna etmeye çalışan biri tipin önemi yok. İyi bir insansın dedi. Yolladığım anda engelledi. O kadar moralim bozuldu ki.. Tipini beğenmiyordum açık söyleyim dedi biri 2 gün önce sen güzelsin kendini küçümseme derken.
İnsanları kalbini kırmanın bir sınırı vardı. Böyle kırmamalıydılar beni. Ağlatmalıydılar ama açık noktama iğneler batırarak değil.
Bugün sadece kendim için yapıyorum bunları. Kendim için olmasa vazgeçerdim çoktan.
Bugün sadece geçmişe gülümseyerek bakmak için istiyorum zayıflamayı.
Bugün zayıflamak istiyorum ki özgüvenim olsun. Kıramasın kimse onu.
Çünkü çok kırıldım ben. Bana edilen her lafta bir kez daha. Yaralarım kapanmadan bir kez daha... Bir kez daha...
Ben güzelim, kör olan sensin demek istiyorum. Kendimi güzel görebileyim istiyorum sadece.
Bugün... Vazgeçmediğim için, kazanıyorum. Bu yola giriyorum ve biliyorum başarmadan dönmeyeceğim.
Diyetisyene gittim. Tahlil yaptırdım. Sonuç turp gibi çıktı. Yalnız adam her şeyde hormon değerlerimi ölçmüş. Sadece bir şey yüksek çıkmıştı. Ona da zayıflayınca geçer dedi. Konferanslarında da senin dediğinden fazla bir şey yoktu. Özele de gitmek istemedim. Oradakiler boş tahliller yaptırıp duruyorlar para için. Gıcık oluyorum.
:S Ben sürekli bir şeyler yediğim için kilo aldım. 6 öğün 5 öğün falan bana itici geliyor o yüzden.
Bir de yağ oranı fikrin çok mantıklı geldi. İnşALLAH tez zaman da giderim. Sen de tez zamanda verirsin kilolarını :) :)
Şimdi de zayıflamamın gazına gelip yarım döner yedim. Mutsuzum açıkçası :S Ama hiç spor yapasım yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?