iftar krizi

iyide az cok esinizin ne tepki verecegini biliyorsunuzdur yaptiginiz gercekten cok sacma
ailen ailemi durupdururken yemege cagirdi banada hizmet ettirecek diye doldurmussunuz iste sikayet etmissiniz
hem ailenizi hem esinin ailesini hemde esinizi huzursuz etmissiniz
ben burada sizin niyetinizi gercekten anlamadim hizmet etmek mi zor geldi

resmen evcilik oynuyorum.kendim için bişey yok sanki anne baba eğlemek için evlendim.hep onları hoşnut etmek amaç.karşılığında koca bir boşluk.kendi aileme gösterilen bir saygı yok.benim tek çekindiğim konu ortamın gergin olması ve benim bu çemberin içinde kalmamdı.eşim tamam canım hallolur iyi olur diyemedi.yanımda olamadı geçer kaç saatlik yemek diyemedi.aksine tamam artık iptal etmeyelim dediğimde kendisi bozan taraf oldu

esiniz zaten ayri bir mesele oda tam bir artizzzzzz

ben hizmetten falan bahsetmedim.mesjım aynen şu şekildeydi.annemler plan yapmış bu akşam yemek yicekmişiz ama bana biraz erken geldi bu yemek dedim.daha biz aramızdaki problemi aşamamışken bu kadar olaydan sonra aylar sonra karşılaşmaları nasıl olur dedim.keşke yanımda sende olsaydın arayı bulurduk.ben napcam gibilerinden msj attım.

esiniz kac yasinda merak ettim baska bir erkek olsa bu durumda eeee ne var iste ailem iyilik olsun diye cagirmis sen fesatsin diye ailesini savunmaya gecerdi
bu iste gercekten bir gariplik var

bi kere olay baştan yanlış geldi.kaçan yok.ramazanın başındayız daha.beni bir sonraki hafta yada gün tekrar çağırıp bugün gel annenleride iftara alalım diyip annemlere planını sorup öyle çeğırabilirdi.ben gitcem artık ayaklanmışım dur daha işimiz var iki dakka otur dedi.annenleri yemeğe çağıralım dedi.ara bakalım dedi.bendede aptallık.keşke onlara arttırsaydım.yada ne biliyim başka gün bugün çok sıcak falan akşamdan gelirim ozman hazırlanırız falan diyemedim.
eşimede bu yönde değilde diğer yönden çekincemi söyledim.prpblemimizi biz aşamamışken onların görüşmesi ne kadar doğru dedim.yanımdada yoksun napcam ben dedim.belkide ondan bi adım bekledim beni cesaretlendirmesini.düşünme hallolur demesini bekledim.yüreğime su serpmesini bekledim.aksine bozdu.ben sabah aradım onu o akşam uyanmış.artık çok geç iptal etmiyelim demedi aradı bozdu geçti.ben bunla bir ömür nasıl geçircem o kadar yılıcı ve o kadar beni anlamayan bir tip tanımam üstüne.sokaktaki adam bişe ne dediğimi doğru anlar.tersine ayarlanmış ayarları.dediğimi ters anlıyor.

esiniz kac yasinda merak ettim baska bir erkek olsa bu durumda eeee ne var iste ailem iyilik olsun diye cagirmis sen fesatsin diye ailesini savunmaya gecerdi
bu iste gercekten bir gariplik var

29 yaşında.ama biliyor ortamın nasıl bir ortam olacağını.aileler buna hazır değil çünkü.biliyor hataları yediği naneleri yüzü yok henüz karşılaştırmaya hazır değil.benim içinde bulunduğum durumu tahmin edebiliyor.o yüzden telaşlı.ama ben belki yanlış düşünüyorumdur belki beni cesaretlendirir dedim.hadi cesaretlendirmedi en azından tamam artık iptal için geç olmuş gelsinler demelerini beklerdim ben en azıdnan bi müddet sonra öyle düşünmeye başlamıştım.artık gelsinler olmadı ortam gergin erken kalkarız falan diye düşünüyodum.

bundan bi emin olsam bi dakka bile durmak istemiyorum.bu duruma getiren uzaklıkmı.yoksa yakınkendemi böyle devam etcez.hep bişeylerin hayaliyle yaşıyoruz.evimizde yaz geçirelim istiyoruz.düzenimize alışmak sitiyoruz.artık bir aile olduğumuzu anlamak herkese anlatmak istiyoruz.ama demekle olmuyor.ya hep ya hiç olmak istiyorum.bazen o kadar cesaretliyimki bu konuda asla asla olmaz diyorum kendimi inandırıyorum olmıcağına ama bir yandanda elimden geleni yapıp yapmadığımı sorguluyorum.ama gerçek şuki geldiğinde bu işe çözüm bulmak gerek.yoksa çok yıprandım

evlilik demek hep bi yerlere koşturmak demek.hep başklarını memnun etmek demek.hep başkalarının yaptığı planlara ayak uydurmak demek.şöyle evimde oturup evimde canımın sıkılmaısnı istiyorum.yapcak bişeyim olmasın istiyorum.buna hasret kaldım.hep izin aşamasında bişe elimizde valizler bi yerlere koşturuyoruz insanları mutlu etmeye çalışıyoruz.ama bu aşamada kimse bizim aile olduğumuzun bilincinde değil.sanki üniversteden oğlu ara tatile gelmiş muamelesi.çok sıkıldım evimde vakit geçirmek istiyorum.kendi kendime gelin güvey oldum.evcilik oynuyorum kendimce.eşim yok uzakta.herkesi mutlu et ipleri dengede tut.gelince eşinle ilgilen hasret gider problem çöz.sonra eşin yine gitsin sonra herşey yine çirkinleşsin.çok ağrıma gidiyor

ne olursa olsun ortalığı karıştıran sen olmuşsun
madem istemiyordun,kaynanan söylediğinde annemlerin bugün başka yere sözleri var,inşallah daha sonra olsun bu davet diyebilirdin.
ya da eşine mesaj çekeceğine telefon açsaydın.madem aileni aradın,onlarda iyi kötü kabul etti eşine mesaj çekmeseydin.bir şekilde bu yemek iyi olacaktı belkide.şimdi daha mı iyi oldu

yapamadım işte.düşüncesiz davrandım.aldandım orda.başımda bekliyolar ben konuşurken ona göre bişeyler alcakmış.keşke arar gibi yapsaydım ailemi evde yoklar deseydim bişey uydursaydım.sonra eşimi aradım teli kapalı msjlar attım msjlarda çok geç ulaştı.keşke o an müdahele edebilseydik

canım her evlilikte ilkin anne baba eğliyosun malesef, ilk yıllar böyle oluyor, eğer eşini seviyor ve değer veriyorsan aynı şeyide eşinden hissediyorsan, az idareci olcaksın ayrı evinize çıkıp beraber yaşayana kadar daha çok iade etçeksin, biraz görmicen duymıcan, umursamıcan, valla ilk yıllar her kadın yapamam ben öyle derken zamanla herkes alışıyor, diplomatik olmak bunu gerektiriyor çünkü, zamanda küsenler olsada artık sizin bir aile olduğunuzu herkes kabullenecektir elbet, önemli olan karı-koca birmisiniz, yan yanamısınız, eğer yan yana değilde karşıkarşıyaysanız ağzınla kuş tutsan tek başına hiç birşeyi düzeltemzsin

Son düzenleme:

eş olmadan gelin oldum.eşimi seviyorum ama sevgide bi yere kadar.uzaktayken aramızda saygı kalmıyor.birbirimize etmediğimiz hakaret kötü söz kalmadı.ne sülalemiz kaldı ne akrabalarımız.saygı uzaktayken 0.yakınken beraberken tartışmalar olmuyor.kötü günleri hatrlamayalım unutalım.artık olmıcak birbirimizi üzmicez gibi sözlerden sonra 1 hafta anca sabredebilip sözümüzün arkasında durabiliyoruz.yıpranmışlıkmı imkansızlıkmı benim hala bişeyleri görmememmi bilmiyorum.

çok kötü olmuş, herkez saçmalamış, bazen yapılan ufacık düşüncesiz bir hareket beraberinde felaket getirebiliyor, şu andan itibaren sessiz kal gidişata göre yeni bir yol izlersin, ilk önce sakinleşip mantıklı düşünmek gerek, şimdi panikle yaptığın herşey başını daha çok ağrıtır, ben kayınpederinin söylediği lafı iğrenç buldum ,one öyle tak sepeti koluna falan.

yediremiyorum kendime.özellikle ailesinen gelen haksızlıklara laflara sözlere tahammülüm daha az oluyor.adamı gidip boğasım var yatağında uyurken bu gece.sanki oğlu bulunmaz hint kumaşıda onu övüyor.üste çıkıyor.tak sepeti koluna diyor bana deyim kullnıyor cahil aklınla.bende oğlunuz için yanıp tutuşmuyorum olmuyorsa olmuyor barışmak için aramadım aramızı yapın diye aramadım zaten deim.bu kararı siz vermediniz siz yorum yapıp bozasınız dedim suratına kapattım.sonra ölür mölür die tekrar aradım.ama sinirlerimi alt üst etti.sadece olaylara benim açımdan bakamadıklarını söyledim.eşim akıllısıda aramış dert yanıyor şikayet ediyor.kimi kime şikayet ediyor.nefret ediyorum hepsinden herbirinden.böyle evlilik nasıl gider...nasıl katlanırım ben bunların yüzlerini görmeye

ben takcam sizin bi tarafa o sepeti görürsün sen falan dedim eşime.sanki yanıp tutuşan var.nolur beni oğlunla barıştır diyen var.bende siz vermediz o kararıki siz bozasınız siz karar veresiniz dedim.sonra bişey olur diye tekrar aradım.keşke aramasaydım dıngılıp kalaydı orda dicem ama..gerçekten çok saçmaladı.onamı kalmış.ayrılsak nolcak ona bi faydasımı var ayrılığımızın anlamadım

Son düzenleme:

ben mutlu evliliğe dair umudumu yitiriyorum, ne zor iki insanın bir arada huzurlu mutlu yaşaması, mutlaka ya eşin ya ailesi, oda yoksa kendi ailen sorun oluyor, allahım ne olur aklı başında birisi şu işin formülünü versin, tüm mağdurlarda faydalansın.

ya anlamadım, eşin mi seni şikayet etmiş babasına dert yanmış
birde orayı kaçırmışım sanırım sen kaynanlarlamı yaşıyosun

ya anlamadım, eşin mi seni şikayet etmiş babasına dert yanmış
birde orayı kaçırmışım sanırım sen kaynanlarlamı yaşıyosun
bugün ben artık kayınvalidemin evinden ayrıldım iftar iptal oldu eşim herkesi arayıp zehirini saldı.bende annemin evine gelmek için yola çıktım.yol boyunca aradım mesgul teli.kimle konuşuyor die evlerini aradım ev telide mesguldü.anneleriyle konuşuyordu.ben aradım eşimi açmadı telimi bende annelerinin evini aradım babası denen adam çıktı.noldu neden böyle oldu falan dedi başladı saldırmaya..ben kayınvalidemle yaşamıyorum ziyarete gittim.1 gece kaldım.ertesi sabah döncem eşyam yok bişeyim yok yanımda dur gitme yemek olcak dediler.yoksa onlarla yaşamıyorum

keşke daha sakin olup okadar laf saymasaydın kayınpederine, sonuçta yaşça büyük ve eşinin babası, şu saatten sonra kimseye cevap verme, mümkün olduğunca sessiz dur, ve eşinin tavırlarına göre bir karar ver, onuda sakinleşene kadar arama,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…