iftar krizi

ya canım akıl vermek gibi olmasın ama eşinde kabul ederse siz işlerinizi yoluna koyup bir ev tutup beraber yaşamaya başlayana kadar eşinin ailesiyle bayram seyranda dahil görüşme,
siz ne zaman beraber yaşamaya başlıcaksınız eşinle daha çok zaman var mı

eşin hangi şehirde canım ne iş yapıyorki sende gitseydin eşinle senide götürseydi bu arada kaç yıllık evlisiniz sorular çok oldu ama tek seferde olsun dedim bu arada eşinin ailesi ve eşin seni arada ezmeye çalışmışlar boşver takma kafana sadece eşine restini çekki bu evlilik bir şekilde kurtulsun sende mutlu ol oda huzurlu olsun...

ben msj attım eşime eve geldikten sonra senden kesinlikle ayrılcam istemiyorum die.arkasındanda bişeyler yazdım.beni birdaha arama diyor başlıyor hakaretlerine.senin hatalarını düzeltmekten bıktım diyor.hata onn hatası.şimdi düzeltmeye yüz bulamayınca piskopata bağlıyor.asla dinlemiyor beni kabullenmiyor hatasını.ben ondan cesaret bekledim ya tamam artık idare ediver deseydi yada geçer canım ben yanındayım sandığın gibi olmaz bişey olmaz deseydi.ben ondan yemekler piştikten sonra iptal etmesini beklemedimki.keşke yanımda sende olsan arada kalıyorum dedim.inanın başka bi niyetim yoktu sadece biraz cesaret.annemde çok etkiledi beni onları iftar için aradığımda babama sordu zorlada olsa tamam dedi baban dedi.annemin sesi ifadesi babamın cevabı tedirgin etti beni.dedim ne bu emrivakilik noluyoz dedim.neye koşuyoz ne acelemiz var dedim.yalnızım üstellik şu yemek işi olmasa bayramda ufak bi ziyaret olsaydı sonrasında emek içmek olurdu erken diye düşündüm.

yazdıklarınızı daha iyi anlamak için diğer açtığınız konuları okudum. taa nişanlılık zamanından beri mutsuzsunuz,sürekli ayrılma lafları geçmiş. o zamandan beri kafanız karışıkmış. o zaman nişanlınız ve şuanda da eşiniz olan insan sizi duygusal yönden örselemeye devam ediyor, değişen hiçbir şey olmamış bunu gördüm. sizi tanımadığım halde okurken için sızladı. burda söz konusu olan iftar yemeği krizi değil aslında. siz eşinizle mutlu olsanız, size gereken duygusal desteği vermiş olsaydı ailesini de bu kadar sorun etmezdiniz. en temel ihtiyacınız olan destekten yoksun bırakıldığınız için içinizdeki boşluk kapanmıyor. uzaklıktan mı böyle oluyor gibi bişey söylemişsiniz bir yerde, ben size kendimden örnek vereyim, evlenmek üzere yola çıktığım ve artık ayrı olduğum erkek arkadaşımla biz de uzaktaydık birbirimizden ve en ufacık bir sorunda kriz çıkıyordu günlerce uzuyordu. ilişkinin son zamanlarında artık tartışmalar hakaretlere vardı, ağır sözler etmeye başladık. ama deli gibi seviyordum(onun sevgisinden tam emin olamadım hiçbir zaman) ama yanımdayken dünyanın en tatlı en mutlu çiftiydik. ben ilk başlarda acaba uzaklıktan mı oluyor diyordum. çünkü yanımdayken hiç sorun yoktu. ama sonra düşündüm, yanımdayken zaten çok az zaman geçiriyorduk,tabiki güzel geçecekti. gerçek yaşam o değildi, gerçek yaşam evlendikten sonra aynı evin içinde yaşamaya başlamaktı. sorun uzaklık değil anladım. bir insanın kişiliği uzak da olsa yakın da olsa bellidir, tavrı değişmez .o yüzden ileride daha iyiye gideceğini sanmıyorum. sadece şunu söyleyebilirim şu aşamada çocuk sahibi olmayı düşünmeyin.

Esinizle kendi halinizdeyken daha iyi geciniyorsunuz demek ki aile faktoru olmasa daha iyi bir evlilik olcak sizinki.Sizde takilsaymisiniz esinizin pesine, imkani ne olursa olsun bir oda bir goz ev bile olsa ayri kalmakdan iyidir.Uzaklik cogu zaman sevgiyi pekistirirken size iyi gelmemis ailelerin yasadiklari sorunlardan.Sizin tek sorununuz esinizden ayri kalmaniz.Birlikde olursaniz problmeleriniz cozulecekdir.Evlilik muessesine kesinlikle ucuncu kisiler girmemeli sonuc boyle oluyor iste.O boyle dedi, su sunu yapti.Hepsinden uzak durun en iyisi.Bir evlilik ilk bes yil sarsilmiyorsa genelde uzun omulu oluyor.Bu ilk bes yil icinde de iki tarafda ailelerinden uzak olmali uzmanlarin gorusu boyle.Istatistiklerde bunu dogruluyor.Evcilik oynamak yerine esinizin yaninda olun takilin pesinize.Erkekler bu kadar uzun sure yanliz birakilmamali, heleki su zamanda.Etrafda birsuru avci avini bekliyorken....Sen baska sehirde o baska sehirde boyle bir evlilik zaten en ufak ruzgarda yikilmaya mahkum degilmi? Caba gosteriseniz evliliginiz kurtulur bence..Siz kendiniz bir aile olmussunuz zaten, onun ailesi - benim ailem bunlari gecin, kendi aileniz icin calisin:)) Birlikde zaman gecirin birbirinizi daha iyi anlayacaksiniz..Uzaklik olunca malum hicbisey paylasamiyorsunuz, sorunlar katbe kat artiyor..Kirikliklari bir kenara atip esinizin yanina yerlesin bence..Allah yardimciniz olsun..

Son düzenleme:

eşim çok uzak 1300 km mesafade.benim gidebileceğim bi yer değil.eş götürülmüyor gittiği yere.8 aylık evliyiz 3 ay beraber yasasık oda yaşamaksa koşturmacadan.eski konularıma bakarsan ne dediğimi anlarsın canım.bilmiyorum sinir oldum emir erimiyiz biz gel diyince gelcez pişir diyince yemek pişircez.sanki karnımız açta bu akşam yemeğe alıyolar lutfetmişer.davet eder insan kaç gün önceden arar.ona ayrı kızdım ama eşime derken bu şekilde demedim sadece yemek işinin erken olduğunu ortamın buna hazır olmadığını söledim.bilmiyorum sanki bulunmaz hint kumaşıda hava atıyor ağzını yaya yaya konuşuyor adam bana gıcık oldum.sırf onun için bile eşimden vazgeçebilcek yuvamı bozabilcek potansiyele sahibim adama sinir oldum.
dedim eşime ayrılcam senden kapıdan çıkarkende dedim kayınvalideme bu iş böyle gitmez dedim.ayakkabılarımı giyiyiodum herşeyimiz 4 4 lükte yemeğimiz kusur kalmıştı oda oldu şimdi dedim.biz önce bi kendimiz geçinelim ondan sonra yemek gelsin dedim.her işimiz ters gidiyor hep zorlaştırıyosunuz dedim.tamam ben gelip gidiyom işte ne istiyosunuz neden karıştırıyosunuz dedim.söylendim ayakkabılarımı giyerken bu kadar olmaz bu kadar yıkıcı olunmaz ters olunmaz die.o sırada eşimi aradım ben gidiyorum senden ayrılmayanda insan değil mi dedim bişey dedim.duydu kayınvalidem kaldırdım başımı gittim.bilmiyorum kurtulcağından emin değilim

nışanlıykende uzaktık.hep yıl saydık ay saydık şimdi gün saymaya başladık ama pil bitti.aynen dediğiniz gibi işte emin olmadığım şey bizim uzaklıktan dolayı problem yaşadığımızm?.yakınken güzel geçiyor herşeyden uzakken.hatalarını anlayıp olumlu olmaya çlışıyor.hatalarını dile getiriyor.dile getirmesi farkına varması demek diyorumki farkına varmış düzeltme eğiliminde umutlanıyorum seviniyorum.ama diyorumki acaba zaten uzağız azcık bi zman geçiriyoruz bununnda canımlı cicimli geçmesi gayet normal diyorum.böyle bi karmaşa içindeyim.çocuk falan Allahın gücüne gitmesin kabusum oldu.ona yazık etmekten korkuyorum.yoksa çok seviyorum ama ona güvenmediğim için hazır değilim diyorum

Son düzenleme:

dediim gibi imkansız bişey yerleşmem.ama zaten dönmesine sayılı gün kaldı.yoksa koşullardan yaşadığım şehirden yaşadığım evin imkanlarından falan korkmuyorum.koşullar farketmez.ama biz çok yıprandık düzelmesini istiyorum çünkü emek verilen bişey var ortada.ama olmassada olmaz.bazen acayip hırslanıp tek kalemde silip atasım geşiyor.avukat araştırıyorum kafama koyuyorum yarın gitcem diye.çok hırslanıyorum anlatamam hırsımı öfkemi.öfke kusasım var üzerlerine rahatlamak için..

Son düzenleme:
iki taraflı hata var bu olayda..en büyük payda sizde bence..madem olaylar ortada, aileler birbirinden hoşlanmıyor ve davet ediliş şekli hoşunuza gitmedi kalsın başka zaman çağırırsınız daha ramazan bitmedi diye geçiştirseydiniz..haa olduki basiretiniz bağlandı bişey diyemediniz artık eşinize msj attıp adamı taa oralarda niye dellendiriyosunuz..belli ki eşinizin sakin bri yapısı yok..bile bile lades olmuş sizinki ..bence eşinizi suçalamayın..olana çare yok amabundan sonra her olanı eşinize haber vermeyin kendiniz halletmeye çalışın..daha huzurlu olursunuz bence..

aynen katılıyorum.olaylara yerinde tepki veremiyorum.sonra kendi kendimi yiyip bitiriyorum.işin içinden çıkamayınca eşimden destek bekliyorum.oda destek yerine köstek oluyor.keşke o an istemeseydim.her dediklerine tamam diyorum.babamında telefondaki tepkisi iyice içime kurt düşürdü.annem tamam dedi.bende iptal edemedim.ama eşime ulaıp sabah iptal edebilseydim daha iyi olurdu.olay oldu bitti yemekler pişti eşime anca msj gitti aksilik ya.oda olayı bozmakla çareyi buldu.sinir oluyorum şöyle prpsedürlere sanki herşey 4 4 lük yeöeğimiz kusur kalmıştı.gelmeyeverelim.kocam yok yanımda oğlun yok neyin yemeği neyin iftarı neyin tadı tuzu.her olayı kendim hallediyorum kendi kendime gelin güvey oldum geçinip gidiyorum.eşimin beni anladığını sanmıyorum.olay olur biter ben ceremesini çekerim o ondan sonra olaya dahil olur.sonradan hortlayıp olaylara tepki verir.çünkü ne zamanında teline bakar telefonu çekmez uyur bişey olur illaki olayı ben bi çekerim ondan sonra o yanımda olur.ailemide üzüyorum herkes evliliğimden umutsuz.bilmiyorum eşim geldikten sonrayımı beklesem yoksa gözümü karatıp gidip davayı açsammı die kurcalanıyor kafam.olayda davalı veya davacı olmam bşeyi değiştirirmi.ya o benden önce davranırsa die harekete geçmek istiyorum

Son düzenleme:
Su an cok ofkelisiniz belli ki.Sinirliyken alinan butun kararlar genelde kotu kararlar oluyor.Sakinlesin esinizin gelmesinede az kalmis bekleyin zamanla isler yoluna girecekdir.Sadece o ve sizin oldugu bir dunya kurun kendinize.Sizin tek sorununuz bu.Beraberken iyi gecinmeniz bunun gostergesi.Avukat arastirmak icin daha erken.Bakin onun cephesinde durumlar nasil, o da size cok kizgin su an.Gelmesini bekleyin oturup karsilikli guzelce konusun derdinizi.Bir yuva kolay kurulmuyor, inatla kizginlikla kararlar vermeyin.

keske on yargılı davranmasaydın bak esınn aılesı yemege cagırmıs aılen kabul etmıs daha esıne neden msj atıyosun yemek olmasaydı dıyeee.....

eşinizin ailesiyle ilgili isterseniz sonra yorum yaparım ama bence asıl sorun siz ve eşiniz arasında. ikiniz de kriz yönetmeyi bilmiyorsunuz, bu olayda filmin kopma nedeni sizsiniz. evet eşinizin ailesi işgüzarlık yapmış ama six yok bugün olmaz diyip erteleyebilmeli ya da erteleyemediyseniz eşinize ona buna bi şey demeden idare edebilmeliydiniz.

bir diğeri ikinizin de birbirinize geçmişten getirdiğiniz hırslarınız var birbirinizin canını yakmak için elinizden geleni yapıyorsunuz kavga sırasında, sonra da sevgi ve saygınızı yitiriyorsunuz haliyle.

ayrılık lafı ilişkinizde çok sık geçiyor siz liseli sevgililer değil karı-kocasınız.

ben ondan cesaret bekledim ya tamam artık idare ediver deseydi yada geçer canım ben yanındayım sandığın gibi olmaz bişey olmaz deseydi

sizin ne istediğinizi eşiniz nerden bilebilir ki? bunları bize anlattığınız üslupla eşinizle konuşsanız ya artık ayrılmak istiyorum diyeceğinize?

iletişim problemi yaşadığınızı görüyorum bu size çok daha büyük sorunlar olarak geri dönüyor.

birbirinizle iletişim kurmak için gururunuzdan ya da egolarınızdan vazgeçmek zorunda değilsiniz restleşmeden de anlaşabileceğinize inanıyorum. bunlar her ilişkide olabilecek sorunlar ama bu şekilde yönetilmeye devam edilirse kriz anları ne olduğunu anlamadan kendinizi mahkemede bulmanız içen bile değil.

ha ben demiyorum ki herkes sütten çıkmış akkaşık, evet eşiniz de ailesi de problemli davranışlar sergiliyorlar, özellikle kayınbabanızın söyledikleri terbiyesizliken başka bir şey değil ama siz bu yemeği sorunsuz geçiştirebilecekken geçmişten getirdiğiniz öfke ve kırgınlıklarınız nedeniyle olayların çığrından çıkmasına neden olmuşsunuz. geçmişi geçmişte bırakamayacaksanız keşke ailesine hiç gidip gelmeseydiniz.

Son düzenleme:
burada problem çıkartan bana göre sizsiniz

kuzum çok abarılı kararlar alıyorsun evlilik çocuk oyuncağı değil... aileler istedikleri kadar küs olsun biraraya gelme kararını verebilecek kadar olgun olmuşlar ayrıca sizin düşündüğünüzü aileniz yada ailesi düşünemez mi kaç yaşında insanlar çocuk değiller k bence gereksiz abartıp olayı büyütmüşsünüz

aynen biz de öyleydik. tamam daha dikkatli olcam vs diyordu, tamam şunu şöyle yapcam bunu böyle yapcam. mesela o da savruktu. ben sürekli diyordum bak paranı biriktir savurma, evlenicez borcumuz olmasın istiyordum. aynı sizin konunuzda okudum bileziklerle ilgili mevzu, resmen kendimi gördüm. çok emek vermişsiniz, herşeye rağmen onunla olmayı seçmişsiniz, o yüzden bu kadar kolay bitmemeli. bir bekleyin bakalım madem, tamamen birbirinize kavuşunca gidişat nasıl olacak. ama kendinizi de lütfen yıpratmamaya çalışın bu süreçte..

Pardonda çemberin ortasında kalmakda nedir?
Ailen geliyor yemeğe,protokol değil ya,kötü olan gerginiliği iyice çıkmaz hale getirdiniz.
Nasıl toparlanacak bundan sonra.Eşinize o mesajı atmaya ne gerek vardı mesela?
Belkide herşey çok daha iyi olurdu.Sorumlu sizsiniz burda.Gönül hoş etme anlayısınız buysa öncekileri düşünemiyorum.

gidip gelemyincede saygısız gelin oluyorum.ne yapcağımı şaşırır oldum.gidiyorum hizmet ediyorum.badana yapıyorum gardolap kaldırıyorum kadın unutuyor yapılanları kızının geçirdiği iki minder kılıfını söylüyor bana.kayınbabamı sevmiyorum eşimi ona benzetmekten nefret ediyorum.aileme yakışmıcak derecede sinsi garip bi adam.babamı öyle insanlarla muhatap ettiğim için çok üzülüyorum.biz onları yemeğe alıcağımız zaman annem arar işleri varmı die sorar.sanki biz açızda iftar çadırına çağırıyor.terbiyesizlik cahillik.nefret ediyorum.takcam ben sepeti ona görcek o kim kime takıyor

bence aileyede gereksiz sert çıkış yapmışsın ..eskilerden gelen öfken devam ediyo ama bence yapma böyle haklıyken haksız duruma düşersin..

ortam gergin.8 aydır görüşmüyolar.hazetmiyor babam babasından.onlarda bizden.kayınbabanım bana söylediklerinden üslübunun yapısının nasıl olduğunu anlarsınız heralde.biz daha problemimizi yeni halletmişiz.ben daha yeni gelip gitmeye başlamışım.eşime msj attım çünkü ara bulmaktan gönül hoşetmkten herşeyi alttan almaktan herseye tamam demekten sıkıldım.oda eşim onunda katlanması gerek bunlara.ben kalıyorum herşeyin içinde.onun ailesinide kendi ailemide ben idare diyorum.msjı attığımda erkendi.iptal olablirdi.ama ben ondan iptal olması için istemedim yanımda olması için direndim.beni nezman anladıki şimdi anlasın.oda direk aradı herkeza zehirini bıraktı kapattı.o saatten sonra iptal olmasını bende istemedim.ama o etti

evet bir problem de bu kendinize ve ailenize eşinizin ailesini layık görmüyorsunuz, kendinize yakıştırmıyorsunuz.

aileler görüşmek zorunda değil eğer durum bu noktadaysa ki bence cidden vahim bir durum yok ortada, biraz sakin olun. kendi ailenizle karşı tarafı kıyaslamayın. sevmiyorsanız siz de gidip kalmayın, misafir gibi gidin çayınızı için geri dönün. kendi kendinizi de doldurmayın. öfkeniz birikmiş sizi rahatsız ediyor, eşinizden hıncını alıyorsunuz. boşanırsanız sadece onu cezalandırmış mı oalcaksanız? siz üzülmeyecek misiniz?

burda ailemle ilgili yazmayı pek sevmem ama ben de eşimin ailesi ile ilk tanıştığımda sizin hissettiğinize benzer duygular içine girdim. bunlar benim anne babamla nasıl muhatap olacaklar, nasıl anlaşacaklar diye düşünüyordum. ya da şunu söyleyeyim kayınbabamın oturup kalkmasından yemek yemesine kadar her şeyi bana batmaya başlamıştı. tabi bunlar 3-4 sene öncesinin olayları ama sizin davrandığınız gibi davranmadım. bizim aileler de -daha doğru kayınvalidemi katmayayım babalar- çok anlaşan ortak paydaları olan insanlar değiller, birbirlerinden çok da hazzettiklerini sanmıyorum fakat azami ölçüde görüşüyorlar, görüştükleri zaman da gayet normal vakit geçiriyorlar kavgasız gürültüsüz.

siz rahat olursanız eşinizin de, kendi ailenizin de eşinizin ailesinin de rahatlayacağını görürsünüz ve birbirinizi tahrik etmekten vazgeçin gerçekten bu işin bitmesini istemiyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…