eşin hangi şehirde canım ne iş yapıyorki sende gitseydin eşinle senide götürseydi bu arada kaç yıllık evlisiniz sorular çok oldu ama tek seferde olsun dedim bu arada eşinin ailesi ve eşin seni arada ezmeye çalışmışlar boşver takma kafana sadece eşine restini çekki bu evlilik bir şekilde kurtulsun sende mutlu ol oda huzurlu olsun...
yazdıklarınızı daha iyi anlamak için diğer açtığınız konuları okudum. taa nişanlılık zamanından beri mutsuzsunuz,sürekli ayrılma lafları geçmiş. o zamandan beri kafanız karışıkmış. o zaman nişanlınız ve şuanda da eşiniz olan insan sizi duygusal yönden örselemeye devam ediyor, değişen hiçbir şey olmamış bunu gördüm. sizi tanımadığım halde okurken için sızladı. burda söz konusu olan iftar yemeği krizi değil aslında. siz eşinizle mutlu olsanız, size gereken duygusal desteği vermiş olsaydı ailesini de bu kadar sorun etmezdiniz. en temel ihtiyacınız olan destekten yoksun bırakıldığınız için içinizdeki boşluk kapanmıyor. uzaklıktan mı böyle oluyor gibi bişey söylemişsiniz bir yerde, ben size kendimden örnek vereyim, evlenmek üzere yola çıktığım ve artık ayrı olduğum erkek arkadaşımla biz de uzaktaydık birbirimizden ve en ufacık bir sorunda kriz çıkıyordu günlerce uzuyordu. ilişkinin son zamanlarında artık tartışmalar hakaretlere vardı, ağır sözler etmeye başladık. ama deli gibi seviyordum(onun sevgisinden tam emin olamadım hiçbir zaman) ama yanımdayken dünyanın en tatlı en mutlu çiftiydik. ben ilk başlarda acaba uzaklıktan mı oluyor diyordum. çünkü yanımdayken hiç sorun yoktu. ama sonra düşündüm, yanımdayken zaten çok az zaman geçiriyorduk,tabiki güzel geçecekti. gerçek yaşam o değildi, gerçek yaşam evlendikten sonra aynı evin içinde yaşamaya başlamaktı. sorun uzaklık değil anladım. bir insanın kişiliği uzak da olsa yakın da olsa bellidir, tavrı değişmez .o yüzden ileride daha iyiye gideceğini sanmıyorum. sadece şunu söyleyebilirim şu aşamada çocuk sahibi olmayı düşünmeyin.
Esinizle kendi halinizdeyken daha iyi geciniyorsunuz demek ki aile faktoru olmasa daha iyi bir evlilik olcak sizinki.Sizde takilsaymisiniz esinizin pesine, imkani ne olursa olsun bir oda bir goz ev bile olsa ayri kalmakdan iyidir.Uzaklik cogu zaman sevgiyi pekistirirken size iyi gelmemis ailelerin yasadiklari sorunlardan.Sizin tek sorununuz esinizden ayri kalmaniz.Birlikde olursaniz problmeleriniz cozulecekdir.Evlilik muessesine kesinlikle ucuncu kisiler girmemeli sonuc boyle oluyor iste.O boyle dedi, su sunu yapti.Hepsinden uzak durun en iyisi.Bir evlilik ilk bes yil sarsilmiyorsa genelde uzun omulu oluyor.Bu ilk bes yil icinde de iki tarafda ailelerinden uzak olmali uzmanlarin gorusu boyle.Istatistiklerde bunu dogruluyor.Evcilik oynamak yerine esinizin yaninda olun takilin pesinize.Erkekler bu kadar uzun sure yanliz birakilmamali, heleki su zamanda.Etrafda birsuru avci avini bekliyorken....Sen baska sehirde o baska sehirde boyle bir evlilik zaten en ufak ruzgarda yikilmaya mahkum degilmi? Caba gosteriseniz evliliginiz kurtulur bence..Siz kendiniz bir aile olmussunuz zaten, onun ailesi - benim ailem bunlari gecin, kendi aileniz icin calisin:)) Birlikde zaman gecirin birbirinizi daha iyi anlayacaksiniz..Uzaklik olunca malum hicbisey paylasamiyorsunuz, sorunlar katbe kat artiyor..Kirikliklari bir kenara atip esinizin yanina yerlesin bence..Allah yardimciniz olsun..
ben msj attım eşime eve geldikten sonra senden kesinlikle ayrılcam istemiyorum die.arkasındanda bişeyler yazdım.beni birdaha arama diyor başlıyor hakaretlerine.senin hatalarını düzeltmekten bıktım diyor.hata onn hatası.şimdi düzeltmeye yüz bulamayınca piskopata bağlıyor.asla dinlemiyor beni kabullenmiyor hatasını.ben ondan cesaret bekledim ya tamam artık idare ediver deseydi yada geçer canım ben yanındayım sandığın gibi olmaz bişey olmaz deseydi.ben ondan yemekler piştikten sonra iptal etmesini beklemedimki.keşke yanımda sende olsan arada kalıyorum dedim.inanın başka bi niyetim yoktu sadece biraz cesaret.annemde çok etkiledi beni onları iftar için aradığımda babama sordu zorlada olsa tamam dedi baban dedi.annemin sesi ifadesi babamın cevabı tedirgin etti beni.dedim ne bu emrivakilik noluyoz dedim.neye koşuyoz ne acelemiz var dedim.yalnızım üstellik şu yemek işi olmasa bayramda ufak bi ziyaret olsaydı sonrasında emek içmek olurdu erken diye düşündüm.
nışanlıykende uzaktık.hep yıl saydık ay saydık şimdi gün saymaya başladık ama pil bitti.aynen dediğiniz gibi işte emin olmadığım şey bizim uzaklıktan dolayı problem yaşadığımızm?.yakınken güzel geçiyor herşeyden uzakken.hatalarını anlayıp olumlu olmaya çlışıyor.hatalarını dile getiriyor.dile getirmesi farkına varması demek diyorumki farkına varmış düzeltme eğiliminde umutlanıyorum seviniyorum.ama diyorumki acaba zaten uzağız azcık bi zman geçiriyoruz bununnda canımlı cicimli geçmesi gayet normal diyorum.böyle bi karmaşa içindeyim.çocuk falan Allahın gücüne gitmesin kabusum oldu.ona yazık etmekten korkuyorum.yoksa çok seviyorum ama ona güvenmediğim için hazır değilim diyorum
eşim çok uzak 1300 km mesafade.benim gidebileceğim bi yer değil.eş götürülmüyor gittiği yere.8 aylık evliyiz 3 ay beraber yasasık oda yaşamaksa koşturmacadan.eski konularıma bakarsan ne dediğimi anlarsın canım.bilmiyorum sinir oldum emir erimiyiz biz gel diyince gelcez pişir diyince yemek pişircez.sanki karnımız açta bu akşam yemeğe alıyolar lutfetmişer.davet eder insan kaç gün önceden arar.ona ayrı kızdım ama eşime derken bu şekilde demedim sadece yemek işinin erken olduğunu ortamın buna hazır olmadığını söledim.bilmiyorum sanki bulunmaz hint kumaşıda hava atıyor ağzını yaya yaya konuşuyor adam bana gıcık oldum.sırf onun için bile eşimden vazgeçebilcek yuvamı bozabilcek potansiyele sahibim adama sinir oldum.
dedim eşime ayrılcam senden kapıdan çıkarkende dedim kayınvalideme bu iş böyle gitmez dedim.ayakkabılarımı giyiyiodum herşeyimiz 4 4 lükte yemeğimiz kusur kalmıştı oda oldu şimdi dedim.biz önce bi kendimiz geçinelim ondan sonra yemek gelsin dedim.her işimiz ters gidiyor hep zorlaştırıyosunuz dedim.tamam ben gelip gidiyom işte ne istiyosunuz neden karıştırıyosunuz dedim.söylendim ayakkabılarımı giyerken bu kadar olmaz bu kadar yıkıcı olunmaz ters olunmaz die.o sırada eşimi aradım ben gidiyorum senden ayrılmayanda insan değil mi dedim bişey dedim.duydu kayınvalidem kaldırdım başımı gittim.bilmiyorum kurtulcağından emin değilim
Pardonda çemberin ortasında kalmakda nedir?
Ailen geliyor yemeğe,protokol değil ya,kötü olan gerginiliği iyice çıkmaz hale getirdiniz.
Nasıl toparlanacak bundan sonra.Eşinize o mesajı atmaya ne gerek vardı mesela?
Belkide herşey çok daha iyi olurdu.Sorumlu sizsiniz burda.Gönül hoş etme anlayısınız buysa öncekileri düşünemiyorum.
gidip gelemyincede saygısız gelin oluyorum.ne yapcağımı şaşırır oldum.gidiyorum hizmet ediyorum.badana yapıyorum gardolap kaldırıyorum kadın unutuyor yapılanları kızının geçirdiği iki minder kılıfını söylüyor bana.kayınbabamı sevmiyorum eşimi ona benzetmekten nefret ediyorum.aileme yakışmıcak derecede sinsi garip bi adam.babamı öyle insanlarla muhatap ettiğim için çok üzülüyorum.biz onları yemeğe alıcağımız zaman annem arar işleri varmı die sorar.sanki biz açızda iftar çadırına çağırıyor.terbiyesizlik cahillik.nefret ediyorum.takcam ben sepeti ona görcek o kim kime takıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?