evet bir problem de bu kendinize ve ailenize eşinizin ailesini layık görmüyorsunuz, kendinize yakıştırmıyorsunuz.
aileler görüşmek zorunda değil eğer durum bu noktadaysa ki bence cidden vahim bir durum yok ortada, biraz sakin olun. kendi ailenizle karşı tarafı kıyaslamayın. sevmiyorsanız siz de gidip kalmayın, misafir gibi gidin çayınızı için geri dönün. kendi kendinizi de doldurmayın. öfkeniz birikmiş sizi rahatsız ediyor, eşinizden hıncını alıyorsunuz. boşanırsanız sadece onu cezalandırmış mı oalcaksanız? siz üzülmeyecek misiniz?
burda ailemle ilgili yazmayı pek sevmem ama ben de eşimin ailesi ile ilk tanıştığımda sizin hissettiğinize benzer duygular içine girdim. bunlar benim anne babamla nasıl muhatap olacaklar, nasıl anlaşacaklar diye düşünüyordum. ya da şunu söyleyeyim kayınbabamın oturup kalkmasından yemek yemesine kadar her şeyi bana batmaya başlamıştı. tabi bunlar 3-4 sene öncesinin olayları ama sizin davrandığınız gibi davranmadım. bizim aileler de -daha doğru kayınvalidemi katmayayım babalar- çok anlaşan ortak paydaları olan insanlar değiller, birbirlerinden çok da hazzettiklerini sanmıyorum fakat azami ölçüde görüşüyorlar, görüştükleri zaman da gayet normal vakit geçiriyorlar kavgasız gürültüsüz.
siz rahat olursanız eşinizin de, kendi ailenizin de eşinizin ailesinin de rahatlayacağını görürsünüz ve birbirinizi tahrik etmekten vazgeçin gerçekten bu işin bitmesini istemiyorsanız.
sakinleşemiyorum hala tahrik ediyorum msjlar atıyorum.oda hiç umursamıyor iyice sinir oluyorum.bilmiyorum benim üzülüp üzülmemem önemli değil.yeterki bunların altında kalmıyım istiyorum.hadi gönülleri hoş olsun die kalıyım dedim ama başıma gelmeyen kalmadı fare desen ayrı sıcak desen ayrı yemek olayı desen ayrı.
gidip gelemyincede saygısız gelin oluyorum.ne yapcağımı şaşırır oldum.gidiyorum hizmet ediyorum.badana yapıyorum gardolap kaldırıyorum kadın unutuyor yapılanları kızının geçirdiği iki minder kılıfını söylüyor bana.kayınbabamı sevmiyorum eşimi ona benzetmekten nefret ediyorum.aileme yakışmıcak derecede sinsi garip bi adam.babamı öyle insanlarla muhatap ettiğim için çok üzülüyorum.biz onları yemeğe alıcağımız zaman annem arar işleri varmı die sorar.sanki biz açızda iftar çadırına çağırıyor.terbiyesizlik cahillik.nefret ediyorum.takcam ben sepeti ona görcek o kim kime takıyor
keske on yargılı davranmasaydın bak esınn aılesı yemege cagırmıs aılen kabul etmıs daha esıne neden msj atıyosun yemek olmasaydı dıyeee.....
olağan bir durum yok ki ortada.aileler 8 aydır görüşmüyor.damatları desen o şekilde saygısızca tavırları.e tamam bişeyler yoluna girmeye başladı dur ne acelen.önceden ara davet et.emir verir gibi bugün yemeğe gelin bari aç karnınızı doyurun der gibi.bana araıyolar sor bakalım diye.ya ben o kadar kaskafalıyımki sonradan geliyor herşey aklıma.o an söyle işte.insan arar önceden hal hatır sorup planı olup olmadığını sorar.geçen biz onları iftara almıştık onlar bizi almamıştı.bilmiyorum bahaneleri ne ama buda kapak oldu onlara.biliyorum çok hırslıyım ama haklıda bi tarafım var dimi
belliki gidip gelmen,onlarla ilgilenmen,yardımcı olman hoşlarına gitmiş ve kendi aralarında konuşuo sen oradayken aileni yemeğe almak istemişler.belki de bu sayede sana daha yakın olacaklarını düşünmüşler.illa aç insanlar mı yemeğe davet edilir.bu günler insanların birbirleriyle kaynaşması için vesiledir.ama sen onları ailene layık bulmadığın için bu duruma gelmiş
ben onlarla hep ilgilendim.nişanlıdığımızdan beri hep yaptığım yardımlar olmuştur.badana halı yıkama ne gelirse aklınıza.sorun o değil.sorun tavırları.siz birini iftara çağırırken önceden ararsınız.önceden arayamadın madem o gün ara.bana arattıyolar.elbetteki aç insanlar çağrılmaz.ama çok samimi oldukların günü birlik yemeğe davet edilir.onlar 8 aydır görüşmüyor neyin yemeği.sonra ben ılımlı davrandım artık nolcaksa olsun belki iyi olur dedim ama bu defa eşim iptal etti
bence o an karar verip bir nevi ortalık düzeltmek istemişler
illa onların araması gerekliyse söyleseydin,anne siz arasanız daha iyi olur deseydin,hadi geçmiş ailende bir şekilde kabul etmiş hala eşine mesaj çekmeni anlayamadım,eşinin huyunu fevriliğini bilirken.sen ne kadar da ben şikayet etmedim desen de eşin şikayet olarak algılamış
aslında olayı büyüten siz olmuşsunuz.geçmişte ne yaşanırsa yaşansın adamlar şu ramazan gününde buzları ertimek istemişler..ne olur herşeyi siz hazırlasanız,hizmet yapacağınız kişiler kendi ailenizbirgün yorulmaktan elleriniz aşınmazdı sanırım.çok abartmışsınız.yemeği iptal et diye eşinizi aramak yerine k.validenizle siz konuşsaydınız,araya aracı gibi eşinizi koymak niye? bence gerçekten boşanmak istiyorsanız boşanın..çünkü bir evlilikte böyle sık sık ayrılık lafı dolanıyorsa o işin sonun pek iyi olmaz.bazı şeyleri sürekli tehdit unsuru olarak kullanmamak lazım.sonra gerçekçiliğini yetiriverir...
aylardır görüşmüyolar..ama ben kalıyorum çemberin ortasında.gerginliğin içinde.ara bulmaya çlışıyorum.birde davet şeklinede kızdım.insan arar davet eder buyrun die bana aratıyolar.hazır ben varken yemek yapcam ben arıycam gelin die.ee adı iftara geldiler olcak.kölemi benim ailem gel diyince gelcek herşeyin üslübu var.
1.si sana kaynanan teli verip ara annenleri dediğinde ; bnm aramam ayıp olur sizin aramanız daha uygun olur dicektin..He demedin aradın bu seferde annenle baban buna takılmadan gönülsüzde olsa tamam demiş ozmn sorun yapmıcaktn..sonuçta zaten araları iyi değil çok mutlu bi şekilde evet demelerini bekleyemezdin..
2.si oturup yemekleri bile yapmışsın sonra eşine ne diye msj atarsın..? tmm diyosun ben destek bekledim ama insan eşini az çok tanır..senin için ortalığı ayağa kaldırmış adam..zaten ondan sonrasını anlamadım..ilk önce eşin ailesini arayıp kızıyor sonra konu sana geliyor senle tartışıyor..bi dengesizlik var bu işte..
3.sü tabiki eşinde hatalı..ne olursa olsun öyle bi saçmalık yapmamalıydı..sana ; tamam hayatım ne güzel işte belki bi vesile olur ramazan ayı hürmetine buzlar erir bi barışma olur demeliydi..ailesini arayıp olayı daha da büyütmesi saçma ve gereksizdi..
4.sü sana kayınpederinin tavrı çok çirkindi ! .. bu tarz kayınpederlere baba nasıl denir bilmiyorum haketmiyorlar..gelinini sevmiyosan bile yaptığından hoşlanmasan bile bunu söylemenin değişik uslüpleri var..aile dediğin yapıcı olur yıkıcı olmaz..
Sana son olarak şunu söylicem cnm..Psikolojin bozulmuş baya yıpranmışsın..€vLiliğini yaşayamamışsın..Daha 8 ayLık evLisin şimdilerde mutLuLuktan uçuyor olman lazımdı..Yani bu iş baştan beri normal gitmioki zaten bugünkü yaşananlar normal olsun..ŞimdiLik sakin oL..€şini bekLe..GüzeLLikLe konuşun..€ğer devam kararı alırsanız onun ailesiyle hele hele sana o cümleyi kullanan kayınpederinle görüşmicenizi söyleyin..Görüşürsekte karı koca gider oturur döneriz diyin..Hemen boşanmayı düşünmeyin daha eşinizLe bişey yaşayamamışsınız ki..Eğer bi daha gitmicekse eşiniz bi süre daha deneyin ama sakın bi süre daha çocuk yapmayın..
Aileler arası sıkıntıları bilemem ama kayınvalideniz belliki
Ramazan münasebetiyle arayı düzeltmek istemis.
Şehir dışındaki eşinizi ne diye arıyorsunuzki.
Olayları büyütende siz olmuşsunuz yani.
İftara kısa bir süre kala "Yemek iptal oldu" demeniz zaten
çok saçma.
Birde orda hizmeti bana yaptıracaklar akılları sıra diye
düşünmeniz hepten yalnış!
Aileniz icin iftar yemeği hazırlamak ağrınıza gitmiş.
canim sen bu evlili surdurmek istiyorsan bunlari yapip olgun davranmaliydin. bazen buyukleri biz genclerin idare etmesi gerekebiliyor. keske yemegi bana hazirlattilar bana arattilar gibi seyler dusunmeden yemek isini halletseydiniz. benm k.validemler de neler etti,idareveden ben ya da esim olduk sonunda biz iyi olduk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?