iftar krizi

dün gece kalıyım dedim oda bir kriz.evde fareleri var yakalayamadıkları.tekini yakalamışlar bi tane daha varmış.oda benim kaldığım odadaymış.tam sahura kalktım sıcaktan uyuyamıyorum camda açamıyoruz camları alcak biri girer die.başladı fare tıkırdatmaya kanepemin altında tüğlerim diken diken oldu.kayınbabaya dedim fare bu odada.kalktı fare kovaladı.ben yatmam burda annemin yanında yatıyım dedim fareyi odadan çıkardı ben tekrar geri yattım.deli oldum ya sanki kediye pist der gibi fare kovalıyor.gündüzden dedim fare yapışkanlarından aldık yayalım kartonun sütüne dedim kokarmış yapışkan.sanki fare çok hijyenik bi hayvanda yapışkanın kokmasından korkuyor.hep bana denk geliyor fareler.gidince elektirikli tutup kanepe altlarına paspas yapınca hayvan hareketleniyor kaç kez göz göze gldik farelerle

Son düzenleme:

sakinleşemiyorum hala tahrik ediyorum msjlar atıyorum.oda hiç umursamıyor iyice sinir oluyorum.bilmiyorum benim üzülüp üzülmemem önemli değil.yeterki bunların altında kalmıyım istiyorum.hadi gönülleri hoş olsun die kalıyım dedim ama başıma gelmeyen kalmadı fare desen ayrı sıcak desen ayrı yemek olayı desen ayrı.

size tavsiyem ayrılmak istiyorsanız durmayın ayrılın bu gidişle kavgalarınız huzursuzluklarınız aralıksız devam edecek, ayrılmak istemiyorsanız aile terapistine gidin. terapi alın mutlaka eşinizle. şu süreçte yaptıklarınız sorunlarınıza çözüm getirmek yerine bahane bulmaktır ve sorunu kronikleştirmekten başka bir işe yaramaz. hakkınızda hayırlısı olsun, sevgiler.

belliki gidip gelmen,onlarla ilgilenmen,yardımcı olman hoşlarına gitmiş ve kendi aralarında konuşuo sen oradayken aileni yemeğe almak istemişler.belki de bu sayede sana daha yakın olacaklarını düşünmüşler.illa aç insanlar mı yemeğe davet edilir.bu günler insanların birbirleriyle kaynaşması için vesiledir.ama sen onları ailene layık bulmadığın için bu duruma gelmiş

keske on yargılı davranmasaydın bak esınn aılesı yemege cagırmıs aılen kabul etmıs daha esıne neden msj atıyosun yemek olmasaydı dıyeee.....

olağan bir durum yok ki ortada.aileler 8 aydır görüşmüyor.damatları desen o şekilde saygısızca tavırları.e tamam bişeyler yoluna girmeye başladı dur ne acelen.önceden ara davet et.emir verir gibi bugün yemeğe gelin bari aç karnınızı doyurun der gibi.bana araıyolar sor bakalım diye.ya ben o kadar kaskafalıyımki sonradan geliyor herşey aklıma.o an söyle işte.insan arar önceden hal hatır sorup planı olup olmadığını sorar.geçen biz onları iftara almıştık onlar bizi almamıştı.bilmiyorum bahaneleri ne ama buda kapak oldu onlara.biliyorum çok hırslıyım ama haklıda bi tarafım var dimi

demekki bu seferde onlar annenleri pardon sizi iftara almak istedi

ben onlarla hep ilgilendim.nişanlıdığımızdan beri hep yaptığım yardımlar olmuştur.badana halı yıkama ne gelirse aklınıza.sorun o değil.sorun tavırları.siz birini iftara çağırırken önceden ararsınız.önceden arayamadın madem o gün ara.bana arattıyolar.elbetteki aç insanlar çağrılmaz.ama çok samimi oldukların günü birlik yemeğe davet edilir.onlar 8 aydır görüşmüyor neyin yemeği.sonra ben ılımlı davrandım artık nolcaksa olsun belki iyi olur dedim ama bu defa eşim iptal etti

bence o an karar verip bir nevi ortalık düzeltmek istemişler
illa onların araması gerekliyse söyleseydin,anne siz arasanız daha iyi olur deseydin,hadi geçmiş ailende bir şekilde kabul etmiş hala eşine mesaj çekmeni anlayamadım,eşinin huyunu fevriliğini bilirken.sen ne kadar da ben şikayet etmedim desen de eşin şikayet olarak algılamış

hırsımı alamadığım için arıyorum.susmak gelmiyor içimden.diyorum ya o an bişey yapamadım.ben tam kalkcam dur otur dediler daha işlerimiz var dediler.bende ne işi dedim yemek vercez dedi.ara dediler aradım ama o an şaşkınlıktanmı nedense aklıma bişey gelmedi siz arayın diye.annemin tepkisini duyunca telefonda iyice bozuldum

aslında olayı büyüten siz olmuşsunuz.geçmişte ne yaşanırsa yaşansın adamlar şu ramazan gününde buzları ertimek istemişler..ne olur herşeyi siz hazırlasanız,hizmet yapacağınız kişiler kendi ailenizbirgün yorulmaktan elleriniz aşınmazdı sanırım.çok abartmışsınız.yemeği iptal et diye eşinizi aramak yerine k.validenizle siz konuşsaydınız,araya aracı gibi eşinizi koymak niye? bence gerçekten boşanmak istiyorsanız boşanın..çünkü bir evlilikte böyle sık sık ayrılık lafı dolanıyorsa o işin sonun pek iyi olmaz.bazı şeyleri sürekli tehdit unsuru olarak kullanmamak lazım.sonra gerçekçiliğini yetiriverir...

ben işten çekinmedim.herşey emreder gibi olduçortalık zaten karışık biz yeni bir olayı yeni yeni atlatmaya çalışırken ailelerin görüşmesi için henüz erken die düşündüm.ben msj atarken iptal et diye atmadım.aynen dediğim gibi henüz erken ben napcam arada kalmaktan korkuyorum gerginlik soğuk bi hava nasıl yumuşatırım die eşimin yanımda olması gerektiği yönünde bi msj attım.yoksa iptal et demedim.kayınvalimle konuşamadım en azından erteleyebilirdim.bugün olmasın yorulduk hava sıcak falan bişey diyebilirdim ama o an şapşal gibi oldum.söylemedim.insan mantıklı düşünemiyorki.keşke hiç davet etmeseydim annemleri.hazır kalkıp gidiyorum sonra deseydim.kalmışlar ayakta belkiyor kayınbabam ne aşıncak hadi diye.belkide paniğe kapıldım yetişcekmi yemekler die.fırsatım olmadı düşünmek için

olayı ben büyttüm endişe yaptım.nasıl olur nasıl gider.ortam da sert rüzgarlarmı eser ailemi düşündüm.yalnız olduğumu ortamı yumuşatabilirmiyim diye herşey üzermde gibi düşündüm.eşimin yanında olmasını çok istedim ama en azından bi msjla destek olablirdi diye düşündüm.son zmanlarda bir olayı kafamda çok büyütüyorum.ufacık bir olayı bile çok tasarlıyorum senaryolar yazıyorum nasıl olur nasıl gider evhamlı biri oldum.bu endişelerim evhamlı olmam beni msj atmaya itti.halbuki yemek işte altı üstü.ama şeytanmı dürtüyo beni ne illa kurcalıycam hep en kötü senaryoyu düşünüp ona göre önlem almam gerekmiş gibi hissediyorum.

canim sen bu evlili surdurmek istiyorsan bunlari yapip olgun davranmaliydin. bazen buyukleri biz genclerin idare etmesi gerekebiliyor. keske yemegi bana hazirlattilar bana arattilar gibi seyler dusunmeden yemek isini halletseydiniz. benm k.validemler de neler etti,idareveden ben ya da esim olduk sonunda biz iyi olduk...

ben olayın hazırlık aşamasına takılmadım.yapmadığım şey değil hizmet etmek falan zoruma gitmedim.orda aceleye getirdiler ona kızdım.sanki ben kaçıyorum birdaha hiç gelip yardım etmicekmişim gibi davrandılar.olaya sıradan bi olay giibi bakamıyorum.sıradan bi davet değil.aramız zaten köt biz aramızdaki krizi yeni aşmışız.bi azcık rahat bırakın aileler için uygun zman değildi.kafalarına göre ne ara konuştular ne ara planladılar bilmiyorum.ben akılsızlık ettim kıvrak bi hareketle kıvıramadım orda.ne dedilerse tamam dedim ara dediler aradım.bende hata.sonra hatamı anlayıp eşime söledim ama iş işten geçti

Son düzenleme:
Aileler arası sıkıntıları bilemem ama kayınvalideniz belliki
Ramazan münasebetiyle arayı düzeltmek istemis.
Şehir dışındaki eşinizi ne diye arıyorsunuzki.
Olayları büyütende siz olmuşsunuz yani.
İftara kısa bir süre kala "Yemek iptal oldu" demeniz zaten
çok saçma.
Birde orda hizmeti bana yaptıracaklar akılları sıra diye
düşünmeniz hepten yalnış!
Aileniz icin iftar yemeği hazırlamak ağrınıza gitmiş.

1.si sana kaynanan teli verip ara annenleri dediğinde ; bnm aramam ayıp olur sizin aramanız daha uygun olur dicektin..He demedin aradın bu seferde annenle baban buna takılmadan gönülsüzde olsa tamam demiş ozmn sorun yapmıcaktn..sonuçta zaten araları iyi değil çok mutlu bi şekilde evet demelerini bekleyemezdin..

2.si oturup yemekleri bile yapmışsın sonra eşine ne diye msj atarsın..? tmm diyosun ben destek bekledim ama insan eşini az çok tanır..senin için ortalığı ayağa kaldırmış adam..zaten ondan sonrasını anlamadım..ilk önce eşin ailesini arayıp kızıyor sonra konu sana geliyor senle tartışıyor..bi dengesizlik var bu işte..

3.sü tabiki eşinde hatalı..ne olursa olsun öyle bi saçmalık yapmamalıydı..sana ; tamam hayatım ne güzel işte belki bi vesile olur ramazan ayı hürmetine buzlar erir bi barışma olur demeliydi..ailesini arayıp olayı daha da büyütmesi saçma ve gereksizdi..

4.sü sana kayınpederinin tavrı çok çirkindi ! .. bu tarz kayınpederlere baba nasıl denir bilmiyorum haketmiyorlar..gelinini sevmiyosan bile yaptığından hoşlanmasan bile bunu söylemenin değişik uslüpleri var..aile dediğin yapıcı olur yıkıcı olmaz..

Sana son olarak şunu söylicem cnm..Psikolojin bozulmuş baya yıpranmışsın..€vLiliğini yaşayamamışsın..Daha 8 ayLık evLisin şimdilerde mutLuLuktan uçuyor olman lazımdı..Yani bu iş baştan beri normal gitmioki zaten bugünkü yaşananlar normal olsun..ŞimdiLik sakin oL..€şini bekLe..GüzeLLikLe konuşun..€ğer devam kararı alırsanız onun ailesiyle hele hele sana o cümleyi kullanan kayınpederinle görüşmicenizi söyleyin..Görüşürsekte karı koca gider oturur döneriz diyin..Hemen boşanmayı düşünmeyin daha eşinizLe bişey yaşayamamışsınız ki..Eğer bi daha gitmicekse eşiniz bi süre daha deneyin ama sakın bi süre daha çocuk yapmayın..

onların o şekilde emri vaki yapıp aileminde sönük karşılaması canımı sıktı
2 dediğiniz olaydada yemekleri yapmadan daha msj attım olay ilk olduğunda annemlere teklif gittiğinde söledim.sonra cevap gelmedi lapalı teli uyuyor die yemekleri yaptık
3 olayda kesinlikle katılıyorum desteğe ihtiyacım vardı.ondan onu bekledim iptal et demedim.ağzımdan bile çıkmadı herşey bana kalıyor sıkılıyorum ara bulmaktan napcam ben falan dedim keşke sen olsan yanımda dedim
4 o adama zaten hiç girmek istemiyorum sinirlerimi alt üstü etti sokak ortasında ağlattı beni.ben ona hiçbir saygısızlıkta bulunmadım.olaylara benim açımdan bakmasını sitedim.olmuyorsa olmuyor tak seperi koluna herkes yoluna diyor.takcam o sepeti onun bi tarafına.sırf onun için bile bitirebilirim evliliğimi çok hırslıyım.eşimde hiç oralı değil babasını suçlamama gelemiyor.
eşim buralarda olcak gitmicek bidaha ama tabi ozmana kadar eş kalablirsek.çocuk işi zaten istemediğim bişeydi.eşimde sen beni gözden çıkarmışsın kafana göre birini bulup yeniden evlenceksin falan diyor.çocuk işindede ona güvenmediğimi onu babalığa bu koşullarda layık görmediğimi istemediğimi bildiği için olayı buraya vuruyor.ama aramızdaki ilişki iyice laçkalaştı artık tutulcak bi tarafı yok gibi.kurtarılcak yeri yok gibi.babası özellikle konuşmaları o kadar basit mahalle ağzıylaki ahkam kesiyor bana.sanki ağlayıp sızlayıp oğlunla aramızı yap diyorumda bana hava atıyor.zaten gıcık oluyordum tavırlarına falan iyice sinirlerimi kaldırdı.anlamadınmı böylr olacağını kaç sene tanımışsınız birbirinizi diyor hesap soruyor madem anlaşamıcaktınız neden evlendiniz diye.insan kendini bile bile ateşe atarmı.çflört tarihimizi hesaplamış nerden hesapladıysa.sanki zorla kaptık oğlunu.hzorla koca yaptık kendimize de öyle konuşuyor.anlamıyor bile ne dediğimi ne anlatmak istediğimi cahillik böyle bişey demekki

orda yanlış anlaşıldım ailem için yemek hazırlamak zoruma gitmedi.ailem için hazırlamasam bile zoruma gitmez.ben sanki kaçıyorumda hazır ben ordayken beni yakalamışken der gibi oldu.aceleye getiriyolar.ben ona kızdım.sanki mülteciyizde kaçak yaşıyoz izimiz bellki değil aradan çıksın der gibi oldu.ben iptal et demedim eşime eşim uyandığında herşey hazırdı.o iptal etti herşeyi.herkesi o aradı

evet o an endişeliydim eşime msj atarken nolcak şimdi hiç planlı bişey değil die.zorlancağımı sandım napcam ben der gibilerinden.sonrasında duruma kabullendim geçer buda dedim hazırlık yaptık ettik.ama asla iptal et demedim.benim zoruma giden benim kaççakmışım gibi davranmaları.hazır sen burdayken aradan çıksın der gibi ynai.özel bişey yok davet falan.ben işten kaççak olsam hiç gitmem zaten.gittiğim süre boyunca iş yapan biriyim boş oturmam kadın işi erkek işi evde bile yapmadıklarımı orda yaptım hadi yardımım dokunsun die.araları kötü bana arattılar.zaten 1 günden aşkın ordayım.üstüm başım kötü 2 gündür aynı kıyafetlerim var sıcak duş yok.bi gidiyim acelemiz yok.kafalarına göre iş yapıyolar köleyiz ya biz ailemde köle gel diyince gelsin git diyince gitsin.bi adabı olur bununda.çok yakının olur anne baba olur davete gerek kalmadan çağrılır hadi gelin die öylede değil.aradan çıksın die olan bişey.sonra onun gerginliği

waaaaawsss... kayınpederede bak sen sepet havası çalmış sana..ayıp etmiş bayaaa..yediririm o lafı ben ona saygısız saygı yaşta değil baştadır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…