İkinci Evlilikte Çocuklarımın Maddi İhtiyaçları Sorunsalı

Bence hiç içinizi karartmayın. 2. evlilikte çok ta güzel aile olabilen çocuklu boşanmış arkadaşlarım var. Hatta biri babasının anne karnındayken terkettiği çocuğa tüm mirasını bırakabilmek için yasal tüm yollara başvurdu. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Sizin çocuklarınızın sorumluluğunu üstlenmeniz olması gereken ideal anne davranışıdır bence, ama hayat arkadaşınız olacak beyefendinin de katkı sağlaması, çocuklarınız için birşeyler yapması sizinle aynı kafada olduğunu gösterir bence. Siz yine de fırsat olursa birikim yaparak veya iş bularak taşının o şehre. İnşallah çocuklarınızla Yen’i eşinizle mutlu bir hayatınız olur.

Bence bir bucuk sene ara vermeyin, siz tasininca bir yandan da is bakmaya baslayin, evlenene kadar da olabildigince birikim yapmaya calisin, iciniz rahat etsin, bir dayanaginiz olur. Ben iyi insanlarin gercekten hala var olduguna inanmak istiyorum, oz anne babanin cocuklarina gostermedigi maddi manevi ilgiyi uvey anne baba diye nitelendirdigimiz insanlarin eger vicdanlilarsa gosterebilecegini dusunuyorum, aile olmak bunu gerektirir. Daha cocuklarinizla tanistirmamissiniz, biraz da tanisinca gozlemleyin, hakkinizda hayirlisi olsun, mutluluklar.

Sirf bu yuzden evlilikten vazgecmeyin. İş bulana kadar diye düşünün ve kendinizi öyle tutun. Ama mutlaka calisin ve iş bulmak icin ugrasin.

Disardan konuşmak iyidir guzeldir ve daha evliligin basinsayken hersey cook harika olabilir ama neticede siz dusunun kendine ait olmayan 2 cocugun tum ihtiyaclarini karşılamak?? Zamanla sıkıntı da olabilir.

cok güzel konusmuslar umarim bunu gönülden söylüyorlardir.
bosanma sebebini biliyor musun? bahsetti mi?

yük olurum diye düsünüyor olabilirsin, onun da cocugu olsaydi eminim böyle düsünmezdin ama senin oldugu icin ve onun cocugu olmadigi icin bu düsünceye kapiliyorsun.
ben de destek olmak istiyorum en azindan cocuklarimin masraflarini karsilayayim dersin, eger baktin ki hicbir sey söylemiyor gercekten gönülden yaptigini merhametli oldugunu anlarsin. denemeden bilemezsin.
cocuklarini tanistir. bir kac defa bulusun davranislarina falan bak.

Hala evlenelim diyen eski eş yeniden bir başkasıyla evlenecek olmanızı
Olgunlukla karşılayamayabilir.
Velayet konusunda canınızı sıkacak adımlar atabilir.
Her şeyi çok detaylı ve ince düşünerek önlemler alarak yürümelisiniz.

Ben boşanan, boşanmayan, çocuklu, çocuksuz her insanın kadın yada erkek
yeniden evlenip mutlu olmasını isterim.
Ama sizde sevgilinize karşı aşırı toz pembe bir ruh hali var gibi.

Elbetteki kumar değil.
Ben bunun ayrımına varabilecek tecrübeleri yaladım yuttum çoktan.
Yaşım da havai denilemeyecek kadar ileri,
Romantik bi insan değilim, aşkın gözümü kör ettiği görülmemiştir bugüne kadar.
Karşımdaki insanın tipine, ünvanına değil kişiliğine, tavırlarına, iletişime çok açık biri oluşuna güveniyorum.
Eski eşinden dinledim eş adayımı, 10 küsür senelik evlilik yapmış bi adam için çok güzel şeyler söyledi.
Ben hayatım boyunca çalışmayıp, sırtımı sağlama alıcam demiyorum, çalışmadıım belki bir yıllık belki 3 aylık süreçte (bilemiyorum) bu maddi konulardaki çekincelermin nasıl üstesinden gelicem diyorum, bu konuda yoruma ihtiyacım var.
Yoksa karşımdaki insanın kişiliğinden, yapabileceklerin yana en ufak bir tereddütüm yok.

Son düzenleme:
Çocuklar küçük diye masrafları gözüne batmaya bilir. Çocuklar büyüyünce gelin o zaman konuşalım, fikri aynı olacak mı.
Toz pembe hayaller diyorum, eşitlik yok.

1 yıl kapının önüne koysan yoldan gelip geçen bile bakar diyorum bende :) bu dert edilecek birşey değil.

Buraya herkes sizin tozpembe bir ruh hali içinde olduğunuzu yazmış. Çünkü ilk mesajınızla bu yorumlar tutarsız şuan. Çok aşıksınız hakveriyorum tamam da.. Siz yine de haşa peygamber olsa kişiliğinden tereddüt edin derim ben. Nolur nolmaz.. Bence önce orda iş bulup öyle gidin derim.

1 yıl kapının önüne koysan yoldan gelip geçen bile bakar diyorum bende :) bu dert edilecek birşey değil.
Bir yıl içinde iş bulabileceginin garantisi var mı? Küçük bir yer diyor. Ayrıca kimse 3 kişiye bir yıl bakmaz. Burda konuları görüyoruz çocuğumla babaevine döndüm 2 ay olmadı bizi sığdıramadılar , diken üstündeyim diye. Anası babasi istemiyor insanları.

Ben birazda konu sahibinin neşesi yerine gelsin diye yazdım o tarzda. Yanlış anlamayın ama sizin durumunuzu bilemem. Başlıktaki ilk mesajimda fikirlerimi daha açık ifade ettim zaten. 1 yılda uzun bir süre değil bence.

Yaşadığınız o kadar olayla bir adama maddi olarak bu kadar bağlanmamak gerektiğini deneylemiş olmanız lazımdı , gönlünüzün efendisi olsa bile bakınız Ebru da hala bir başına

Romantik bi insan değilim, aşkın gözümü kör ettiği görülmemiştir bugüne kadar.
Cımbızlamış gibi oldu ama sadece kalabalık etmesin diye sildim diğerlerini. Böyle keskin cümleleri ben de sık sık kurup sonra pişman oluyorum. Kaldı ki hem ilk eşinizle evliliğinizin ilk zamanlarını hem şimdiki eş adayınızı hem de ailesini anlatırken esasında epey romantik sözler ediyorsunuz. Lütfen yargılıyormuşum gibi düşünmeyin size ayna tutmak istiyorum. Ben de boşandım, evlenmeden önce ilişkilere daha toz pembe bakarken artık kimse için melek gibi harika diyemiyorum, kendim de dahil insanoğlu pek de muhteşem sayılmaz kötü niyetli olduğumuz da oluyor. Karşınıza iyi bir insan çıkmış olabilir, yine de ben olsam hele de çocukluysam maddi inisiyatifi tamamen karşı tarafa bırakmazdım şimdiden iş aramaya başlardım, 1.5 yıl çok uzun bir süre. Yarın birgün eşinizden olsun hısım akrabadan olsun bi laf duyarsınız zorunuza gider, insanoğlu çiğ süt emmiş. Ne kadar oldu tanışalı bilmiyorum ama evlilik planlarınızı yine yaparsınız. Allah evlatlarınızla güzel bir evlilik hayatı nasip etsin size.

Erkeksizlikten burnum kuruyup düşse de evlenmem derdim, hayatta aşktan gözüm kör olmadı, evliyken ilk zamanlar çok güzeldi sonra aniden eşim canavar oldu, dünyanın en muhteşem adamına aşık oldum, ailesi de muhteşem vs vs vs. Yorumlarınızda bu ifadeler dikkatimi çekti, edebi kuvveti olsun diyorsanız ok ama düşünceleriniz bunlar ise gerçek hayat için fazla iddialı, hayal kırıklığı da büyük olur.

Kendi adıma söylüyorum karşımdaki bu kadar aşırı derecede anlayışlı olursa içimde bir şüphe oluşur, insanlara karşı inancım kalmadığından belki de böyle düşünüyorum ... Eğer gerçekten dört dörtlük iyilikte biriyse bile birkaç yıl sonra değişebilir eğer ortak bir çocuğunuz olursa bu ihtimal daha da yüksek

İş bulun çalışın ancak böyle içiniz rahat eder. Sizin tek takıldığınız konu bu çünkü. Gerisi her evlilikte olacak sorunlar olur

valla ben güvenemezdim...kendi babaları bile bunalıyor masraflardan...elin adamı 1 değil iki çocuğa birden oflamadan bakamaz...belki dan dan konuştum...kalbini kırdım...ama gerçekler acıtıyor maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…