İkinci Evlilikte Çocuklarımın Maddi İhtiyaçları Sorunsalı

İlerisinde sorun olursa tekrar dönüp iş bulmanız sorun olur. İki tane çocuğunuz olduğu için kesinlikle işsiz kalmamanizi öneririm sadece kendi başınıza değilsiniz sonuçta.

Çok mantıklı gelmedi bana,
Çocuksuz olsanız ne kaybedersiniz derdim.
Fakat 2 çocuk heleki ergenlik dönemine de girmedilerse elin adamı çekermi bilemedim
Ben daha hiç öylesini görmedim çevremde.
Öz babalar çocuklarıyla çatışır anneler arada kalır.
Ya çok cesursunuz. Yada çok aşık.
Ama bende 12 yıldır yalnız bir anne olarak bırakın el adamını, Ailemden kimsenin çocuğumla ilgili yardımını kabul etmem.

Kesinlikle öyle. İnsanların mutsuzluğuyla beslenen çok. Halbuki mutsuz insanın bi faydası var mı? yok. Düşmez kalkmaz bir Allah, hayırlısı olsun demez çoğu. Üstlerine vazife olmayan şeylerin yorumcusu olurlar.

Benimde ikinci evliliğim eşimin ise ilk evliliği. Nasıl bi toplumda yaşadığımızı biliyorsun, anlatmaya gerek yok.

anlattiginiz gibi dusunen insanlar gercekten varmi bilemiyorum ki insallah anlattiginiz gibi bir es adayidir
ancak konunuzu okurken icimden gecenide soylemek istiyorum oz babasinin babalik yapmadigi insana baska bir insan nasil babalik yapar cocuklara ne olur acaba gozleri birseyde kalirmi evleneceginiz insanin babaliktan anladigi ne kotu bir tecrubeyle sabitlemissiniz ki bazi erkekler icin babalik sadece sperm yollamak

Adam çok iyi birine benziyor evet çocuklarımız diyerekte sahiplenmiş gözüküyor. Ama endişelerinizde çok haklısınız ya ilerde sorun olursa. Ne gerek var evliliğe diyenlere katılmıyorum sevdiğiniz birini bulmuşsunuz niye aile olmıyasanız. Ama bunu çocukların düzenini bozarak işsiz kalarak bi kumar oynayarak yapmak riskli geldi bana. İki şehir arası çokmu uzak? Yani çözüm üretmek adına soruyorum mesela evlensenizde bir süre ailesinide onuda tartmak adına sizde oda gidip gelerek deneseniz. Bilemedim zor Allah hayırlısını nasip etsin hakkınızda.

Sizin cocugunuz olursa durumlar degişebilir ..sizin cocugunuz kendini kotu hissedebilir ... bir sürü olasilik var inşallah hakkinizda hayirlisi olur

Her şey çok toz pembe görünüyor ama aynı evde işin boyutu değişebilir bu çok yüksek bir ihtimal. Hemen iş bulmanız daha doğru olur.

Sonuçta seni her şekilde kabul ediyor.Yani iki çocuğunla birlikte.O yapması gerekeni yapıyor.Sende çok detay düşünüp huzurunu bozma artık.Neticede baktın zorlanıyorsunuz sende çalışırsın.Bide çok alakasız olacak konuyla ama adamın kendi çocuğu yoksa eğer hemen olmasa bile ileriye dönük senden çocuk isteme ihtimali yüksek.Yani tamam seninkilere kol kanat gerer elbet ama kendinin de olsun ister.

Acaba 10 yıllık evliliktw çocuk neden yok?? olmamış mı?? Belki adamın çocuk hasreti var ve evlat edinmede nasıl kendi evladın gibi oluyorsa aynı mantıkla yaklaşıyor olabilir .

Çocuğu olmayan ir aam sizin halinizden anlayamaz
Sizin önceliğiniz çocuklarınız olacak o ise sizle vakit geçirmek isteyecek
Ve emin olun ilerde sorun olacak
Şimdi herşey güllük gülistanlık ama iş ciddiye binince olaylar değişir(maddi anlama değinmiyorum bile)

Resmi nikah sonrası 1 yıl içinde işten ayrılırsanız kıdem tazminatınızı alırsınız.
Bir hesaplayın derim iş bulana kadar çocuklar ve siz gayet güzel idare edebilirsiniz .

Evlat yükü sadece maddi değil, manevi anlamda da ağır bir yüktür. Bknz. https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bosanmis-biriyle-evlenerek-hatami-ettim.1087543/
Bana şahsen sorarsanız, eşim sorun olabilir ama hiçbir çocuk sorun olmaz. Aşık olmaz çok güzel, yepyeni hayaller, heyecanlar ve umutlar... Bence açık açık konuşun, çocuklarla başbaşa kalamayacağınızı bilsin. Başka sakınca göremedim. Mutluluklar.

ruyadasın, biri seni uyandırsın lütfen....çoook böyle vaad veripte, hüsrana uğratanlar var...yeri geliyor, kendi çocuğumuz ağır geliyor...ben şahsen, adamı inandırıcı bulmadım...

Beni birkaç dakikalığına da olsa anlayabilmek, benim tarafımdan bakabilmek için çaba sarfedenleri tenzi ederek söylüyorum;
Olan umudumun son zerrelerini de bir yudumda emikleyip bitirdiniz, teşekkür ederim.
Ben yazdığım hiç bir yorumda
-sizce evlenmeli miyim?
-sizce nasıl bir adam?
-ne diyorsunuz bu iş olur mu?
gibi sorular sormadım, benim sorum bambaşka bişeydi!
Ama bana cevap olarak şey yazan var;
-ben olsam evlenmezdim!
Konu sen değilsin zaten, konu ben de değilim, konu maddiyat, yaşayanlardan bi tecrübe, bi el bi destek bi bişeyy.,

Dedim ki; yaşadığım tecrübelerimle, iyisiyle kötüsüyle, çoluğumla çocuğumla, kapatamadığım yaralarımla herşeye amenna demiş bir adam var karşımda, bu konuya kimseyi inandırmak zorunda değilim.Eminim yaşım yarınızdan fazlasından büyük, eminim evlilik konusunda çoğunuzdan daha tecrübeliyim, bi adamın iyi yüzünü de, kötü yüzünü de yaşayarak gördüm, öğrendim.Bi erkek neler yapabilir, hangi durumlarda canavarlaşabilir, bir erkeğe nasıl davranmak gerekir artık bunların çoğuna vakıfım, yaşadıklarım bana tüm bunları ağzıma vura vura öğretti.

Beni tanımıyorsunuz, eski eşimin yaşattığı onca soruna rağmen ben hala onunla insani ilişkileri en üst düzeyde tutmaya çalışyorum, çocuklarımla birlikte görüşüp aktiviteler yapıyoruz, "babaları bile çocukların sorumluluğunu alamazken elin adamı.." diye cümleler kurmuşsunuz ya, ben babaları babalık yapmıyor demedim aksine hem çocuklar hem babaları birbirlerine aşırı düşkünler ve ben bunun baki kalması için elimden gelen herşeyi yapıyorum, yapıcamda.. Eski eşimin bütün derdi benim, bana ders vermek için yatırmıyor nafakalarını, ona muhtaç olayım, beceremedim erkeksizliği deyip g.tüme baka baka ona geri döneyim istiyor.
Yok öyle bir dünya.
Ben boşandığımda evimden biberon, telefonum, sigaram ve çocuklarımın üç beş parça eşyalarını alarak çıktım.
Hiç bişeyim yoktu, ne işim ne evim, ne de bi maddi birikimim.
Çok kısa bi zaman içerisinde Rabbim yürü ya kulum dedi, şuan boşanmış bi kadının hayal edebileceği herşeye sahibim, çok şükür ve Rabbim tüm arzu edenlere de nasip etsin.

Ortada çocuklarım varsa hiçbir konuda yaş tahtaya basmam elbet, ben adayımı tanıyorum, deniyorum, eski eşinden, iş arkadaşlarından, dekanından, psikoloğundan dinledim onu.
Eski eşi tarafından aldatılmış bir adam olmasına rağmen, boşadığı eşi bana dedi ki;
"benim çocuğum olmuyordu, yapamadık, o çocuklara aç bir adam, beni evliliğimin %95inde mutlu etti, ama %5 inden memnun değildim evet" dedi. ve daha bir çok şey.
Sadece onun çevresi değil, daha önce de yazdım, nitelikli bulduğum bi çok tanıdığımla tanıştırdım buna annemde dahil, onlara da soruyorum kötü bi cümle hareket herneyse görürseniz beni lütfen uyarın diyorum.

Bunlar romantiklik değil, rassyonel bakıyorum olaya.
Muhteşem bir erkek diye bişey yok demişsiniz, mesela ben muhteşem bir kadınım,buna eminim.
Çok güzel değilimdir belki ama ilişkilerde anlayan, dinleyen, empati yapan, organize olan hep ben oldum.
Sömürüldüm mü evet! kullanıldım mı evet!
Ama diyorum ki;
bu adam bu yönlerii kullanmıyor, aksine karşılık veriyor.

Her neyse çok uzattım, tek tek cevap vermem imkansızdı.
İlişkimle alaklı, romantikliğim, pembe hayallerimle ilgili bi fikir istemiyorum,
Çoğunluğun evlenir evlenmez çalış demesinin mutlaka bir sebebi var, bunu mutlaka hayata geçiricem.
Çok teşekkür ederim desteklerini için.
Sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…