• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Evlilikte Çocuklarımın Maddi İhtiyaçları Sorunsalı

Anlattığınız kadar mükemmel birinden eski eş neden ayrılmış ? 10 yol sürmüş evlilikte neden çocukları olmamış ? Sizinle evlenince çocuk yapmak istiyor mu ?
Bu soruların cevabını aldınız mı ve mantığınıza yattı mı ?
İnsanlar en büyük hatalarını en iyi bildikleri ve kendilerine en çok güvendikleri konulardan yaparlar temalı bir araştırma makalesi okumuştum. Konunuzu okuyunca o aklıma geldi. Şimdi onun da niyeti güzeldir, iyidir hoştur ama çocuk ciddi sorumluluktur. Öz evlatlarına bile ebeveynlik yapmayı beceremeyen baba hikayesi okuyoruz hergün.. iyi düşünün, İyilikler olsun..
İnşallah hayal kırıklığına uğramazsınız..inşallah herşey umduğunuz gibi olur.. :nazar:

Evlat yükü sadece maddi değil, manevi anlamda da ağır bir yüktür. Bknz. https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bosanmis-biriyle-evlenerek-hatami-ettim.1087543/
Bana şahsen sorarsanız, eşim sorun olabilir ama hiçbir çocuk sorun olmaz. Aşık olmaz çok güzel, yepyeni hayaller, heyecanlar ve umutlar... Bence açık açık konuşun, çocuklarla başbaşa kalamayacağınızı bilsin. Başka sakınca göremedim. Mutluluklar.
Verdiğiniz örnek link için teşekkür ederim, ilgiyle okudum.
Bu sorunu yaşayan arkadaşın hissettikleri çok iyi anladığımdan bu tarz şeyleri yaşayabileceğimizi eş adayıma da söyledim.
"Biz de haftasonları karı-koca oluruz" dedi.
Çocuklarım her hafta hafta sonlarını babalarında geçiriyorlar baştan anlaşmamızı bu şekilde yaptık ve çok mucizevi bi durum olmadıkça bu düzen bu şekilde devam ediyor.
Eğer aynen örnek konuda ki gibi 7gün 24 saat çocuklarım ben de kalsaydı evet bu durum bi yerden sonra kustırabilirdi haklısınız.
Tekrar teşekkürler farklı bi bakış açısıyla örneklediğiniz için.

Kuzenim 6 yıllık evliliğini bitirdi,baba olmayi cok istiyordu olmadi.ayrilinca hayirlisi buymus dedik..bikac yil sonra da 4 yasinda bi kizi olan biriyle evlendi.ailesi cok onay vermedi ama o dinlemedi..simdi cocuk 9 yasinda ve cevremdeki bi cok oz babadan daha cok babalik yapiyor,cocuk ona cok duşkün.bu arada kendi ortak çocukları da oldu ama kuzenim kıza ilk göz ağrım diyor ve çocuğun bi dediği iki olmuyor.ozel kreslerden dil kurslarina,balesi,sporu herseyini kuzenim karsiladi cunku esi calismiyor..demem o ki boyle insanlarda var ve umarim siz ve cocuklariniz icin hersey cok iyi olur
Ne kadar güzel, böyle insanların hala olması umut verici, ben çok karamsarım sanırım.

Dereyi geçene kadar gibi geldi bana. Eğer çocuğu olsaydı eyvallah ama çocuğu olmayan bir adamın iki çocuğa birden maddi manevi bu denli verici olabileceği bana inandırıcı gelmedi nedense

İki çocuğun oldukça ciddi masrafı oluyor, iki kişi olduğumuz halde bazen bazı ihtiyaçları ertelemek zorunda kaldığımız dönemlerden geçiyoruz.
Ben olsam bu şekilde evlenmeyi düşünmezdim.
Öz babaları şimdi almasak dediğinde sorun olmuyor ama müstakbel eşiniz bunu derse daha farklı şeyler hissedebilirsiniz

Arkadaşlar, burada yüzlerce boşanma hikayesi okuyoruz. İki çocuklu bir bayan evlenmesin mi? Belli bir yaşın üzerinde bir erkek var karşımızda çocuk hasreti yaşıyor olamaz mı? Hayır yani yaşamasa bile herkes mi kötü? Alanında aktif bir prof 10bin tl civarında bir para kazanır. Napsın adam küçük bir ilde bu parayı? Başka çocuğu yok nafakası yok. Sevdiği insanın çocukları var. Konu sahibi bir miktar birikimle birlikte evlenirse bence bir süre çalışmazsa başına taş düşmez. Yeni şehrine eşine alışır. Çocukları eşi ve evi arasındaki uyumu sağlar. Uygun bir iş bulur ve ihtiyaçlar beklentisinin üzerinde olursa çalışır. Konu sahibi zaten iş bulup çocuklarına bakma yolunu seçmiş. Şimdi önünde hem iyi bir eş adayı hem de çocuklarına daha iyi imkanlar sunabilecek biri var. Aşk da var mantık da bu kadar öcü bir durum okumadım ben.

İki çocuğun oldukça ciddi masrafı oluyor, iki kişi olduğumuz halde bazen bazı ihtiyaçları ertelemek zorunda kaldığımız dönemlerden geçiyoruz.
Ben olsam bu şekilde evlenmeyi düşünmezdim.
Öz babaları şimdi almasak dediğinde sorun olmuyor ama müstakbel eşiniz bunu derse daha farklı şeyler hissedebilirsiniz
Evet korktuğumda bu ayrıntılar zaten.
Minimal bi insanım, lükse imkanım yoksa düşmem, boşanma sürecim ve düzen kurana kadarki süreçte çok komik rakamlara geçindiğim oldu.Çocuklarım genç odası takımı istediğinde (eski evimizdeki gibi) ve ben yaptığım hesaplara göre alamayacağım gerçeğiyle yüzleşince sokağa atılmış eski bir üç kapılı gardropla komidini eve getirip, güzelce yıkayıp zımparalayıp, istedikleri renge boyadım, sonra internetten duvarlar için yapılan renkli çıkartmalardan alıp üzerlerine yapıştırıp cilaladım.dolaba ve komidine aynı deseni uygulayıp çocuklara kapatın gözlerinizi bir sürprizim var dedim, çok sevindiler.Onlara yeni genç odası takımı aldım sandılar, halbuki çöpten çıkardığım bi mobilyaydı.
Gocunmadım, çünkü o gün onu gerektiriyordu, beş kuruşsuz boşandım ve çocuklarımın isteklerine bir şekilde tek başıma cevap vermem gerekiyordu.. gibi.
Bu detayları eş adayımda biliyor, yeri geldiğinde çocukları adidastan yeri geldiğinde lc waikikiden hatta pazardan giydiriyorum.Belki bunlarda ona güven veriyor olabilir.

Arkadaşlar, burada yüzlerce boşanma hikayesi okuyoruz. İki çocuklu bir bayan evlenmesin mi? Belli bir yaşın üzerinde bir erkek var karşımızda çocuk hasreti yaşıyor olamaz mı? Hayır yani yaşamasa bile herkes mi kötü? Alanında aktif bir prof 10bin tl civarında bir para kazanır. Napsın adam küçük bir ilde bu parayı? Başka çocuğu yok nafakası yok. Sevdiği insanın çocukları var. Konu sahibi bir miktar birikimle birlikte evlenirse bence bir süre çalışmazsa başına taş düşmez. Yeni şehrine eşine alışır. Çocukları eşi ve evi arasındaki uyumu sağlar. Uygun bir iş bulur ve ihtiyaçlar beklentisinin üzerinde olursa çalışır. Konu sahibi zaten iş bulup çocuklarına bakma yolunu seçmiş. Şimdi önünde hem iyi bir eş adayı hem de çocuklarına daha iyi imkanlar sunabilecek biri var. Aşk da var mantık da bu kadar öcü bir durum okumadım ben.
Çok teşekkür ederim, gerçekten samimiyetimle çok teşekkür ederim :KK52:

Benim aklıma da şu geldi : Bu adam iki çocuğun sorumluluğunu almaya , baba olmaya gönüllü. Madem öyle 10 yıllık evliliğinde neden baba olmamış? 10 yıl uzun bir süre. 3-5 yıl düşünmeyebilir bu normal. Ancak 10 yıl ciddi bir süre.
Evlenirseniz " bir çocuğumuz olsun" gibi bir fikri var mı beyefendinin?

Belli bir birikimle evlenmek en mantıklısı gibi geliyor her ne kadar adam sorun etmese de siz bunu sorun edecek ve rahat olamayacaksınız gibi... Biraz birikim biraz nafaka e bir de minimum harcamayla halledebilirsiniz umarım

Inş herşey istediğiniz gibi olur...ama çokta mükemmel olacak düşüncesine kapılmayın evlilik bu yani yaşamışsınız biliyorsunuz melek olarak gördüğümüz adamlar 3 5 sene sonra farklı olabiliyor...
Zamanında deli gibi sevdikleri eşlerini bile ne hallere sokuyorlar degilki sizin çocuklarınızı yani !!!
Bu sebepten bence en en kısa zamanda iş ayarlayın kendinize çocuklar konusunda çok yüz göz olmamış olursunuz...
Rabbim güzel günler yaşatsın ins.

Ben maddi konularda sınırı olan bi insan değilim, yerim yediririm, varsa harcarım gözüme gelmez.
Tutmam, biriktirmem gereken yerde de çok güzel perhize girerim istersem çok tutumlu da olabiliyorum.
O yüzden karşımdaki insanın çocuğu olsa off demem, empati yaptığımda bu çıkarıma varıyorum.
Bende onun gibi bi tutum sergilerdim, hatta benim gibi bir tavır takınsa beni ötekileştiriyor derdim belkide, önümü kapatıyor çocuğuna alışmamı engelliyor derdim.

Ama kendime bunu anlatamıyorum, hayat şartları zor neden buna katlansın ki diyorum :KK64:
İşte tamda bu sebepten çalışmanız lazım insanlar kendi çocuklarının bile isteklerine bazen of diyor, bekar adam boyle bir sorumlulugu ne kadar sure alır başta hoş gelen sonra yük gelmesin, şimdiki erkekler eşlerini bile para kapısı görüyor kimse çalışmayan kız almak istemiyor bilemedim

Şuan böyle düşünüyor olabilir; belki de gerçekten söylediklerini yapacak biridir. Fakat çocuklarınız için riskleri düşünüp öyle hareket etmek sizin için faydalı olacaktır.

Kendisi çocuk sahibi değil; öz baba üvey baba manasında söylemiyorum fakat siz de bilirsiniz ki çocuk sorumluluğu uzaktan bakıldığı gibi değil. Bu sorumluluğu kaldıramama durumunda bir planınız olmalı ki çocuklarınız zarar görmesin.

Evlilik zamanına kadar birikim şansınız var mi? En azından o boşluğu telafi edebilmek adına yapacağınız birikim daha rahat hissetmenizi sağlar. Aksi takdirde kendisi şikayetçi olmasa da siz rahat olamayacaksınız.
Evet çocuk sorumluluğu uzaktan bakıldığında gibi değil çok doğru konu sahibi bunu dikkate alın birikiminiz olsa süper olur b planı her zaman lazım

Bende aynen böyle düşünüyordum, hatta ailesiyle tanışana kadar çok büyük ikilemlerim vardı rol mü yapıyor acaba diye.
Ama bi annesini tanıdım ve babasını..
Armut dibine düşmüş diyeyim.
Muhteşem anlayışlı insanlar, torunları bugüne kadar hiç olmamış ve sürekli çocuklarımla ilgili güzel yorumlar planlar yapıyorlar, eş adayıma (kendi oğluna) kurduğu şu cümle beni çok duygulandırmıştı;

"Sende, dashboard da bi evlilik yapmış ve iyi kötü tecrübeleriniz var, ben mutlu olacağınıza eminim ama eğer ki o çocukların maddi manevi sorumluluğunu kaldıramayacaksan bu ilişkiye hiç adım atma çünkü siz bir şekilde atlatırsınız ama altından kalkamayacağınız ikinci bir evlilik o küçcük çocukları allak bullak eder, vebaline girersin.Kendinize güvenmiyorsanız lütfen o minicik çocukların psikolojileriyle oynamayın" demişti.
Bravo en doğrusunu demiş kp

Evet korktuğumda bu ayrıntılar zaten.
Minimal bi insanım, lükse imkanım yoksa düşmem, boşanma sürecim ve düzen kurana kadarki süreçte çok komik rakamlara geçindiğim oldu.Çocuklarım genç odası takımı istediğinde (eski evimizdeki gibi) ve ben yaptığım hesaplara göre alamayacağım gerçeğiyle yüzleşince sokağa atılmış eski bir üç kapılı gardropla komidini eve getirip, güzelce yıkayıp zımparalayıp, istedikleri renge boyadım, sonra internetten duvarlar için yapılan renkli çıkartmalardan alıp üzerlerine yapıştırıp cilaladım.dolaba ve komidine aynı deseni uygulayıp çocuklara kapatın gözlerinizi bir sürprizim var dedim, çok sevindiler.Onlara yeni genç odası takımı aldım sandılar, halbuki çöpten çıkardığım bi mobilyaydı.
Gocunmadım, çünkü o gün onu gerektiriyordu, beş kuruşsuz boşandım ve çocuklarımın isteklerine bir şekilde tek başıma cevap vermem gerekiyordu.. gibi.
Bu detayları eş adayımda biliyor, yeri geldiğinde çocukları adidastan yeri geldiğinde lc waikikiden hatta pazardan giydiriyorum.Belki bunlarda ona güven veriyor olabilir.
Siz çok mutlu olacaksınız. .

İki cocuklu bir adamla evlenmis bir kadin olarak soyluyorum.hic bir sey göründüğü gibi olmuyor.bende eş adayiniz gibi konusuyordum herseye raziydim ama gel gor ki kendinin olmayan cocuklara bakmak cok zormus.onlarin nazini cekmek zor.esimin seni birakip onlarla ilgilenmesi tahammul edilemez hala geliyor bir sure sonra .
Bizim cocuklar küçük degil.ama sana ayiricagi vakti onlarla gecirdigi zaman insan ister istemez guceniyor.anlatmak istedigim tek mesele maddiyat para degil.

Ayni evin icinde kendinin olmayan iki cocukla paylasmak uzaktan girundugu gibi degil.ilk basta guzeldi hersey 3 yil gecti artik annelerine gitselerde basbasa kalabilsek demeye basliyorsun zamanla

Back
X