Aşılama ilk defa aşılama yaptıracaklar buyrun duygularımızı paylaşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Merhaba, biz de yarın bir tüp bebek merkezine gidiyoruz randevu aldık bakalm.. 3yıllık evliyiz, 1 yılı aşkın bir zamandr korunmuyorz ama her ay düzenli olarak reglim devam ediyor. Çok stresli dönemler yaşadık, Allaha şükür atlattık sayılır ama son gttiğimiz doktor stres yumurtayı çok etkiliyor daha gençsiniz bekleyelim demişti.Ben de hep strestendr geçcek inş diye bekliyordm ama eşim çok sabırsızlanıyor (spermiyogramda sayı azlığı çımştı ama doktor çok problem yok demişti). Şimdi işte yarın aşılama yöntemini sormak için ve muayene için bir merkeze gidiyoruz. Neler yaşayacağmz hakkında hiçbir fikrm yok? biraz gergnm.. Mesajlarınızı biraz okudum anladğm kadaryle önce birkaç ay bi ilaç verekcekler yumurta için..olmazsa mı aşılama yapılacak? adetin 3.günü gelin demişler eşime de, heralde bana da hormon testi yapılacak?? bu süreci anlatabilecek olan biri var mı acaba? yarın neler yaşayacağmz hakkında hiçbir fikrim yok((

dewycım aramıza hosgeldın
oncelıkle tedavın hayırlı olsun canım ınsallah en kısa surede bebısını kucagına alırsın
bende pcos var yaklasık 8 ay once doktora gıdıp tedavıye basladık once klomen dıye bır ılac verdı
yumutlayı saglamak ıcın bı sure bu ılacı kullandım sonuc olmayınca asılamaya gecmeye karar verıldı
asılamada canım once ıgne yada hapla yumurtaları buyutuyorlar gun asırı yada hergun doktora gıdıp yumurtaların buyuklugune bakılıyor
ıstenılen buyukluge gelınce catlatma ıgnesı ıle yumurtaları catlatıyorlar
sonra catlayan yumurtaya laboratuar ortamında yıkanmıs spermlerı enjekte edıyorlar yanı daha saglıklı spermlerı
kısa yoldan catlayan yumurtanın uzerıne rahım ıcıne sıkıyorlar
canım hıc gergın olma
stres cok etklıyor sende bılıyorsun rahat olmak lazım
ben kımseye anlatamıyorum derdımı burdakı arkadaslarım dısında burda konusucunca rahatlıyorum tum gergınlıgım gıdıyor
ben asılama ıcın adet olamayı beklıyorum benınde adetın 3 gunu cagırdı doktor
hadı bakalım sende sureclerını bızımle paylasırsın
tekrar hayırlı olsun haberlerını beklıyorumm

kızlar benimde aşılamam 25 nisanda yapılmıştı. çarşamba günü test yaptırıcam beklemek çok zor ya. insan öğrenmek için çok sabırsızlanıyor..

selam kızlar öncelikle herkese merhaba..

bizimde eşimle yaklaşık 1 seneden beridir korunmuyoruz ama çocugumuz olmadı..daha sonra doktora gittik eşimde bende test yaptırdık her hangi kötü bişey çıkmadı..

doktor önümüzdeki ay adet olursan gel ilaç yazıcam 3-4 ay deneyelim olmazsa rahim filmi çektiririz demişti....

dün yine regl oldum doktorumla görüştüm perşembe günü doktora gidicem bana ilaç filan yazacak..acaba diyorum bu süreci kısaltmak için rahim filmini istesemmi ne ders,n,z ?

roma romacım merhaba
bende senınle aynı surecı yasadım canım once doktor 4 ay ılac tedavısı verdı 4 ay boyunca klomen ve farlutal dıye ılacları kullandım
sonuc alamayınca rahım fılmı cekıldı ve tuplerın acık olaması sebebıyle asılamaya gecılmeye karar verıldı
sımdı adet olmayı beklıyorum asılama surecı ıcın
canım bende once rahım fılmı cekelım nasıl olur dıye sorunca doktora bu ılaclarla buyuk bır cogunlukta sonuc alıyoruz
hem sıkıntılı hemde malıyetlı bı surec adım adım gıdelım dıye soyledı
zaten bu ılaclar 5 -6 aydan fazla sure kullanılamıyor
pcos falan var mı sende
eger yoksa bu ılaclarla cok arkadasım hamıle kaldı

canım doktorum pko var demedi..tahlillerimi gösterdim bunlar gayet normal birde eşinin tahliline bakalım dedi oda gayet yüksek çıktı...

şuan için bi sebep gözükmüyo dedi..ama eğer bi sebep yoksa neden ilaçla tedaviye başlıycak işte burda aklım karşıyo açıkçası:26:

benim adet düzensizliğim yok canım 28 günde oluyorum adet

Canım pcos olmaması cok guzel
adetler duzenlı olsa bıle
bazen yumurtalar ıstenılen buyukluge gelmemıyor
bazende catlamada sorun olabılıyor bunlar ilaçlarla hemen halloluyor
senınle aynı durumda cok yakın bır arkadasım var kendınınde esının de tahlıllerı super hıcbısey yok
ama ıste sebepsız ınfertılıte denıyor buna ılac kullandı ılk ayında mutlu son :)
hıc aklın karısmasın rahat ol stres falan cok etkılıyor bılıyorsun doktoruna guvenıyorsan sorgulama

ayyy canım valla şuan içimde yeni umutlar yeşerdi sayende :) Allah razı olsun inşallah :)

doktora bu gittiğimde pko olup olmadıgımı sorucam..çünkü bana bu konudan hiç bahsetmedi belkide yoktur gerçektende..

yani bu ilacı illa sorun olanlarda değil..hamileliğin gerçekleşmesine yardımcı olsun diyemi veriyorlar canım..

pcos olsaydı zaten soylerdı senın ıcın rahat olsun canım
evet ılla sorun olması gerekmıyor bu ılaclar ıcın sadece yumutlamayı uyarıcı ve buyumesıne yardımcı
olarak verıyor ve bırcok kısıde ıse yarıyor
sende de yarıyacak emınım
bak burdan paylasacaksın bebegım olacak dıye
lutfen ıcını ferah tut dularını hıc eksık etme allahım hepımzıın sesını duyuyor
ben herzaman destekcınım burda anlatabılıyorum derdımı bende burda tesellı buluyorum
allahım ınsallah en kısa zamanda kabul eder dualarımızı

moral verici yorumların için çok teşekkür ediyorum canım bugün çok büyük moral oldu bana seninle konuşmak :)

Amin inşallah dediğin gibi bebek haberini bende verebilirim canım..Allah tüm isteyenlere bebek nasip etsin kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah

sonunda tedavıye baslıyoruz :))
yarın doktora gıdecegım cok heyecanlıyım kızlar
bakalım ne ılaclar verecek
ne olacak nasıl olacak :18:

sonunda tedavıye baslıyoruz :))
yarın doktora gıdecegım cok heyecanlıyım kızlar
bakalım ne ılaclar verecek
ne olacak nasıl olacak :18:

hakkında hayırlısı olsun. umarım çok çok mutlu haberler vericeksin bize..

canım bizim de durum seninki gibi ilaç verdi dr ama eşim askeri personel olduğu için ilacı içtim ama kocamla birlikte olamadım o ilacı kullanınca adetin 15. gününden itibaren kullanıp gün aşırı birliktelik dedi ama... biz gittik durum bu birlikte olamıyoz o da rahim filmi istedi kanaller açık mı diye çekindik ama herkese narkozluyu tavsiye ederim biraz maliyet ama hiç acı hiç hissetme :) şükür bişey yok şimdi adetimi bekliom olunca 3. gün gitcem dr. şu günler eşin gelsin aşılama için dediğinde de izin işi olcak artık. Rabbim aratmasın zorrrr yaaa

Amin canım Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah..

bende ilacı içiyorum canım bakalım nasip kısmet artık ama benim bu aydan hiç umudum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…