İlk Kavgadan Sonra

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk kavgada dağıldığınıza göre ilişkiniz mükemmel değilmiş. Siz öyle sanıyormuşsunuz çünkü hiç kavga etmemişsiniz. Kavga edip sonrasında anlaşıp barışıp sorunlarımızı çözüp devam ediyoruz deseydiniz o zaman mükemmel ilişki derdim. Bir ilişkinin iç yüzü kavga anında ortaya çıkar. Hiç kavga etmemek marifet değil aksine iki tarafın da içine attığının göstergesi. Karşınızdaki kişi size karşı dolmuş ve sonra alakasız bir yerden patlamış işte

kavga etmemyi gururla söylemedimki ben, sizlere biraz fikir olsun ilişkimle ilgili diye yazdım. ben bireysel olarak zaten herşeyi pat die söyleyen ve kavgaya zemin hazırlayan insanım. Ama bugüne kdr kavganın çıkmamasını ben şuna bağlıyorum. Kavgayı cıkartacak her zamanda karşıdakinin özellikle de sevgilimin alttan alması, yapıcı yaklaşması.
ama bu sefer dünyanın en basit sebebinden dolayı bu işi uzatması. Tamam ben kavga sırasında çok çirkinleşebiliyorum okey ama finalde özür dilemeye unutmaya hazırım. Bnm mükemmel die adlandırmamın nedeni, neredeyse bütün zevklerimizin uyumlu olması.Mesleklerimiz bile birbirini bütünler durumda. Bu benim daha önce yaşamadığım bişi olduğu için kendi hayatımın mükkemmeli olarak adlandırdım.

adam resmen bahane aramış belki de tatilde başka naneler yiyecek o yüzdene aradan seni çıkardı 3 gün.
bence bu adamı sen analiz et. böyle sudan sebepten tatile gidilmez! ya da tartışma çıkarılıp büyütülmez. sen haklısın.

Kızlar selam,

7- aylık ilişkimizde hiç bir kavgamız olmadı. 2 gün önce nasıl böyle bir şey yaptıysam " iyi geceler mesajımı gördün cevap vermedin" diye çıkıştım. Nasıl böyle gerzek bişi dedim inanın bilmiyorum. Konu ordan bi açıldı gecenin 2sinde sen şunu yaptın ben bunu yaptıma dönüştü. Herzaman yapıcı olan adam "ben böyle şeylerle uğramam, hiçbişeyi ikinci yapmamı beklemeden hemen söylüosun, biraz bekle, düşün" falan die çıkıştı bana. Yani incir çekirdeğini doldurmayacak bişey o kdr büyüdü ki şoktayım. Kapattık, Dün akşamüstü aradım. Bitik bi haldeyim böyle birşey tekrar yaşamak istemiyorum, konunun tekrar açılmasını istemiyorum, ama tabi bi ara analiz ederiz dedi" 3 günlüğüne tatile gidiyordu, aslında gitmeyecektim ama mekan değişikliği iyi olur dedi. Sonuçta daha sakin konuşuruz, ayrılsakta birbirimize sevgimiz saygımız devam eder dedi.

Dün gece fln hiç aramadı gittim vardım diyebilirdi. Şuanda da aramadı.
Tabiki aramak istiyorum ama ne iyi olur şuanda.
Panik oldum çok, böyle bir kavgadan hemde ilk kavgadan harika mükemel dediğimiz yıllar önce birbirmizi tanısaydık keşke dediğimiz ilişki biter mi?
Lütfen tavsiye verin

Galiba rahatça tatil yapmak adına fırsat kollamış:) Sallamazsanız kazanırsınız. Geldiğinde de sallamayın ve tutuşsun.

Bana da kavga etmek bir iliskide cok normal geliyor... Yani olmasi gereken arada catismak surtusmek diye biliyorum aslinda. Bana karsi taraf cok abartmis gibi geldi. Sanki mukemmel iliski, ideal es gibi kavramlari olan biri mi ki? Bazi erkeklerin kafasinda "huzur veren, mukemmel kadin, mukemmel iliski, hic kavga edilmeyen cennet iliski, kaprissiz tripsiz kadin" gibi imajlar var. O erkeklerin insanla degil melek gibi huri gibi biseyle iliski yasamak istedigini dusunuyorum ve bunu seksist buluyorum. Kadin da insandir, sinirlenebilir, insan arada gereksiz tripler huysuzluklar yapabilir, iletisimle bu sorunlar cozulur, sistematik olarak huzursuzluk cikaran, karsindakine duygusal siddet uygulayan bir insan degilseniz bunlar normal degil mi? Kendinize bu kadar yuklenmeyin, uzmeyin kendinizi cidden.

kavga etmemyi gururla söylemedimki ben, sizlere biraz fikir olsun ilişkimle ilgili diye yazdım. ben bireysel olarak zaten herşeyi pat die söyleyen ve kavgaya zemin hazırlayan insanım. Ama bugüne kdr kavganın çıkmamasını ben şuna bağlıyorum. Kavgayı cıkartacak her zamanda karşıdakinin özellikle de sevgilimin alttan alması, yapıcı yaklaşması.
ama bu sefer dünyanın en basit sebebinden dolayı bu işi uzatması. Tamam ben kavga sırasında çok çirkinleşebiliyorum okey ama finalde özür dilemeye unutmaya hazırım. Bnm mükemmel die adlandırmamın nedeni, neredeyse bütün zevklerimizin uyumlu olması.Mesleklerimiz bile birbirini bütünler durumda. Bu benim daha önce yaşamadığım bişi olduğu için kendi hayatımın mükkemmeli olarak adlandırdım.

Ben de gururla söylediniz demedim zaten 😅 Siz kendinizi mükemmel çift olarak tanımlarken kavga etmemenizle de bağdaştırmışsınız bu durumu. Kastettiğiniz şey bu değilse bile yazdıklarınızdan bu anlam çıkıyor. Sevgiliniz muhtemelen kavga esnasında çirkinleşmek istemiyor siz finalde unutmaya hazırsanız ama o değildir belki. Bu yüzden de olabildiğinde kavga çıkmasını ertelemiş, alttan almış gibi duruyor. Saçma bir yerde patlamış işte

Bazı insanların mizacı sakindir. Kavga, kaos sevmezler; böyle şeylerin olduğu ortamda aşırı rahatsız olduklarından da anında uzaklaşmayı seçerler. fevri davranmamak için olayların soğumasını beklerler.

Sizin ilişkiniz güzel bir örnek ilişki aslında. Sakin, rayında ve saygılı.
Bu ilişkideki uyumsuzluk bana göre "tutku".
Kadın acayip tutkulu, duygularını taşa taşa yaşıyor. Hatta şöyle ateşli ateşli tartıştıktan sonra sakinleşip, aşkı depreşen tiplerden gibi.
Adam da tam tersi, alabildiğine sakin. Onun hayatı, sahil kenarında yazlığı olan emekli huzurunda. En ufak bir kaostan devasa anlamlar çıkarması da ondan.

Yaşı da baya var şimdi 44. Bu yaştan sonra liseli tripleri çekemem dedi muhtemelen.
Ben de kavgadan kaostan hayat boyu nefret ettim ama tam ortasına düştüm ne yazık ki.
Adamı anlıyorum. Size bahane bulmamış bence, gerçekten huzurunu böyle saçma sapan şeylerle bozmak istemiyor. Sizi de seviyor.
Herkes kavgasız ilişki kısmına takılmış ancak uyumlu olduğunuz ilişkide tartışma çıkmıyor. Konuşarak hallediliyor. Bana göre kavga, tartışma tam aksine ilişkiyi soğutuyor. Bence sevgiliniz de bu tip düşüncede.

Yahu bir iyi geceler mesajı, yazsa ne yazmasa ne. Sanki biraz tutku biraz ilgi istemişsiniz. Olmayınca sinirlenmişsiniz gibi geldi bana.

Yazmayın, üstüne düşmeyin. Geri dönüp çözmeye çalışacaktır. Size 3 gün yazmaması da dünyanın sonu değil. Bırakın sizi özlesin biraz.
Onsuz da bir hayatınız olduğunu unutmasanız yeter aslında.

çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim öncelikle.ben biriyle özellikle sevgilimle kavgalı olsam hayatta huzurlu olmam olamam, onun bu kendine gelme kendini dinleme huyu beni acaip rahatsız etti. iyigeceler mesajı kısmında, aşkım görmemişim desen bitecek gidecek ama o kadar saçma şekilde uzattıki tabi o kaşıdıkça ben iyice derinleştim fln fln.

Bana da kavga etmek bir iliskide cok normal geliyor... Yani olmasi gereken arada catismak surtusmek diye biliyorum aslinda. Bana karsi taraf cok abartmis gibi geldi. Sanki mukemmel iliski, ideal es gibi kavramlari olan biri mi ki? Bazi erkeklerin kafasinda "huzur veren, mukemmel kadin, mukemmel iliski, hic kavga edilmeyen cennet iliski, kaprissiz tripsiz kadin" gibi imajlar var. O erkeklerin insanla degil melek gibi huri gibi biseyle iliski yasamak istedigini dusunuyorum ve bunu seksist buluyorum. Kadin da insandir, sinirlenebilir, insan arada gereksiz tripler huysuzluklar yapabilir, iletisimle bu sorunlar cozulur, sistematik olarak huzursuzluk cikaran, karsindakine duygusal siddet uygulayan bir insan degilseniz bunlar normal degil mi? Kendinize bu kadar yuklenmeyin, uzmeyin kendinizi cidden.

asla öyle değilim ve hatta bu yaptığımı ilk defa yaptım. Demekki ben bu mesajı daha önce atsam belki ozamandan patlak verecekti. Şuan aramamsı çok rahatsız edici, tamam senin gözünde "büyük kavga" ok ama bi kısacık mesaj at yüzgöz olmadan. arayıp küfür kıyamet bağırsasım geldi bak şimdi

Yeri geldiğinde tartışmalar yaşamak gerekiyor, sonra böyle küçücük bir şeyden patlak verilip eski konularda konuşuluyor

çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim öncelikle.ben biriyle özellikle sevgilimle kavgalı olsam hayatta huzurlu olmam olamam, onun bu kendine gelme kendini dinleme huyu beni acaip rahatsız etti. iyigeceler mesajı kısmında, aşkım görmemişim desen bitecek gidecek ama o kadar saçma şekilde uzattıki tabi o kaşıdıkça ben iyice derinleştim fln fln.
Rica ederim.
Anlıyorum sizi ama erkekler işte. Hiç bir zaman bizim kadar ince düşünemiyorlar sanırım. Beklentiyi düşürmek lazım.

Kızlar selam,

7- aylık ilişkimizde hiç bir kavgamız olmadı. 2 gün önce nasıl böyle bir şey yaptıysam " iyi geceler mesajımı gördün cevap vermedin" diye çıkıştım. Nasıl böyle gerzek bişi dedim inanın bilmiyorum. Konu ordan bi açıldı gecenin 2sinde sen şunu yaptın ben bunu yaptıma dönüştü. Herzaman yapıcı olan adam "ben böyle şeylerle uğramam, hiçbişeyi ikinci yapmamı beklemeden hemen söylüosun, biraz bekle, düşün" falan die çıkıştı bana. Yani incir çekirdeğini doldurmayacak bişey o kdr büyüdü ki şoktayım. Kapattık, Dün akşamüstü aradım. Bitik bi haldeyim böyle birşey tekrar yaşamak istemiyorum, konunun tekrar açılmasını istemiyorum, ama tabi bi ara analiz ederiz dedi" 3 günlüğüne tatile gidiyordu, aslında gitmeyecektim ama mekan değişikliği iyi olur dedi. Sonuçta daha sakin konuşuruz, ayrılsakta birbirimize sevgimiz saygımız devam eder dedi.

Panik oldum çok, böyle bir kavgadan hemde ilk kavgadan harika mükemel dediğimiz yıllar önce birbirmizi tanısaydık keşke dediğimiz ilişki biter mi?
Lütfen tavsiye verin

Şu altını çizdiğim yer dikkatimi çekti, neden böyle bir cümle söyledi, fazla uyarıp sık boğaz mı ediyorsunuz acaba diye düşündüm

Şu altını çizdiğim yer dikkatimi çekti, neden böyle bir cümle söyledi, fazla uyarıp sık boğaz mı ediyorsunuz acaba diye düşündüm

Ya bahsettiği ne biliomusunuz. " bi hafta biraz agresifti herkese karşı, sonra o hafta bittiğinde ben ona söyledim agresiftin bu hafta die.O da ilaç kullanıyorum ya onun yan etkisi olabilirmiş dedi. Kapattık konuyu.

Bunu bile önüme getirdi sonra benim, işte benden şikayetçisin bilmem ne die.

Ya bahsettiği ne biliomusunuz. " bi hafta biraz agresifti herkese karşı, sonra o hafta bittiğinde ben ona söyledim agresiftin bu hafta die.O da ilaç kullanıyorum ya onun yan etkisi olabilirmiş dedi. Kapattık konuyu.

Bunu bile önüme getirdi sonra benim, işte benden şikayetçisin bilmem ne die.

Bu kadar ota çöpe takılan bir tipse yol ver gitsin, çekilmezim diye bağırıyor adam

• Beğen
Reactions: The
Ben hayran oluyorum boyle yasamis gormus kadinlarin yorumlarina.Bu farkindaliga ulasmam bir tane evlilige mal oldu :) :) Evlenmeden once farkinda olabilseydim neler vermezdim ama hayat....Musibet nasihati yener :) :)
Ikili Iliskilerde Duygusal Manipulasyon diye bir kitap var.Kalin isaretledigim cumleleriniz orada sayfalarca anlatilir,sayfalarca yasanmis terapi odasi konulari vardir.Ve bu tarz iletisimsizlik iliskiyi farkinda olmadan yikima goturur ,farkina bile varilmaz.Hersey cok guzeldi yaa ne oldu boyle dedirtir insana ve yasanmadan tecrube edilmeden kolay kolay anlasilmaz.Nasihatlar ise yaramaz .Yasayip duvara carpmak gerekir.

Kızlar selam,

Lütfen tavsiye verin
Bence mükemmel ilişki yok. Ayrıca tartışma olabilir. Bu işin doğası gereği ama endişenmeyin koca adam çocuk değil ya.

Ben hayran oluyorum boyle yasamis gormus kadinlarin yorumlarina.Bu farkindaliga ulasmam bir tane evlilige mal oldu :) :) Evlenmeden once farkinda olabilseydim neler vermezdim ama hayat....Musibet nasihati yener :) :)
Ikili Iliskilerde Duygusal Manipulasyon diye bir kitap var.Kalin isaretledigim cumleleriniz orada sayfalarca anlatilir,sayfalarca yasanmis terapi odasi konulari vardir.Ve bu tarz iletisimsizlik iliskiyi farkinda olmadan yikima goturur ,farkina bile varilmaz.Hersey cok guzeldi yaa ne oldu boyle dedirtir insana ve yasanmadan tecrube edilmeden kolay kolay anlasilmaz.Nasihatlar ise yaramaz .Yasayip duvara carpmak gerekir.

Yok kelin merhemi olsa basina surermis ben de 32 yasinda iliskilerinde bir turlu dikis tutturamayan biriyim dediginiz kitabi bana da siddet, gordugum bir iliskiden sonra kardesim, hediye etmisti... :D ben de okuyup cok begenmistim. Bir de gozlemlerden. Keske burada verdigimiz tavsiyeleri kendi hayatimizda da uygulayabilsek :(

benim anlamadığım bazı seyler var.
1) ailesiyle daha yeni mi tanıstırıldınız? Daha önceden tanışmışlığınız var mıydı? Ailesi sizin hakkınızda olumsuz bir şeyler söylemiş olabilir mi? O da bundan etkilenmiştir ister istemez vs.
2) erkeklere ne olursa olsun trip atmak hiç iyi cozum olmuyor. sureklı bir işveli modda olmak lazım sanırım , kotu bır sey soylenecek olsa bile once iyi seylerını sıralayıp sonra kotusunu soylemek lazım. Gorustugunuz zaman sen benım mesajımı okuyorsun ama cevap yazmıyorsun ben buna cok bozuluyourm askım vs gıbı
3) adamın sizi kaybetme korkusu yok. Neden sizsiz tatile cıkıyor uzun da bir ilişkiniz varmiş. Tatile cıkmadan once de sizden bir muddet uzak kalmak istedi galiba.
bence adamı bogmayın ıstıyorsa bırakın o sızın pesınızden kossun. Yoksa dıger turlu hıc bır sekılde yurumuyor zaten.

benim anlamadığım bazı seyler var.
1) ailesiyle daha yeni mi tanıstırıldınız? Daha önceden tanışmışlığınız var mıydı? Ailesi sizin hakkınızda olumsuz bir şeyler söylemiş olabilir mi? O da bundan etkilenmiştir ister istemez vs.
2) erkeklere ne olursa olsun trip atmak hiç iyi cozum olmuyor. sureklı bir işveli modda olmak lazım sanırım , kotu bır sey soylenecek olsa bile once iyi seylerını sıralayıp sonra kotusunu soylemek lazım. Gorustugunuz zaman sen benım mesajımı okuyorsun ama cevap yazmıyorsun ben buna cok bozuluyourm askım vs gıbı
3) adamın sizi kaybetme korkusu yok. Neden sizsiz tatile cıkıyor uzun da bir ilişkiniz varmiş. Tatile cıkmadan once de sizden bir muddet uzak kalmak istedi galiba.
bence adamı bogmayın ıstıyorsa bırakın o sızın pesınızden kossun. Yoksa dıger turlu hıc bır sekılde yurumuyor zaten.

yok bayadır tanışıyorum ailesiyle. aramız gayet iyi.
ben zaten asla böyle bir mesaj atmazdım, basiretim bağlandı heralde ama Allah işte bu durumları da görmemi istedi sanırım.
tatil planı çok önceden yapılmıştı, gitmesinde bi problem yok benim açımdan, bende onsuz gittim.Kaybeyme korkusu olmadığını şimdi şimdi öğreniyorum sanırım. ama hergecen saat kinleniyorum biliomusunuz çok ayıp bişi bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X