İlk ve ikinci gelin ??????

E siz de kardeşinizin sevdiği kadına "sanki kendisi çok güzel" diyebiliyorsunuz ama

Bu güzellik/yakışıklılıkla ilgili her daim altı çizilmesi gereken birşeyler var zaten konularda
Merak ettiğimden, kıskandığımdan valla değil de konu sahibi, hakkaten ailecek bir içim su musunuz?

Aaaay daha yazamıcam..hep sen haklısın..

Biz ne ilkini tanırız ne ıkıncıyı..

Sen kendı tarafından bı gözle anlatıyorsun ama buna rağmen sen haksızsın..

Konuştuğunda ne dedi peki? Sorun neymiş?

Duygularını bir kenara sakla, mantığını devreye sok.

İkisi de abilerinin/kardeşinin seçtiği EŞ. Yeğenlerinin annesi olacaklar.

Seninle arkadaş/dost/sırdaş olmak zorunda değiller, sen de onlarla öyle olmak zorunda değilsin.

Abimin kendisine eş olarak, çocuklarının annesi olarak seçtiği kişi diye bak olaya.

Hediye kısmını da eşit yapardım ben olsam. Kendi abimi düşünürdüm, abilerimi ayıramazdım gibi geliyor. Duygularım öyle söylemese de

ı
Ikı eltı arasınada soğukluk sokmus oldu..şimdi ikincisi kasım kasım kasılıp bırıncıyı ezecek hareketlerıyle..cunku bırı sevılıyor..dıgerı dıslanıyor

Kesinlikle öyle. Birinciye inat ikinciye yuklenecekler.
Şimdi ikinciye bir daha kotu diyemezler çunku çok iyiymiş ya kotu onlar olacak iyi biri değilse.

Konuştuğunda ne dedi peki? Sorun neymiş?
konuştutuğum da
''Ablacım, ne yapmak istediğini ben anlamadım, benimle bir sorunun mu var? Seni kırdım mı? Hatam mı var? '' dedim
''Hayır kırgın değilim''
Peki eşinle mi bir sorunun var? Anlatmak zorunda da değilsin, var ya da yok da desen, sen anlatana kadar deşmem'' Dedim
'' Yok bir sorunum''

Tıkkk konuşma sonu...

'' Ablacım benim çocukların okulu var, ben zaten çok gelemiyorum..Sen bize gel,sıkılma''
''Yok ben ablamlara gidiyorum zaten''

Valla nasıl yaklaşacağımı anlamadım...

Bu güzellik/yakışıklılıkla ilgili her daim altı çizilmesi gereken birşeyler var zaten konularda
Merak ettiğimden, kıskandığımdan valla değil de konu sahibi, hakkaten ailecek bir içim su musunuz?

miss turkey kampından gidip seçeydiler keşke gelinleri onların aileyi ondan aşağısı kesmez

Yalan yok, ben yemek hazırlardım. Ama asla elimi oduna sürmem. Kendim kullanacak olsam da farketmez.

Ama şu var. Bende görümce olcam. Ama sadece bir tane erkek kardeşim var. Eğer 2 ya da 3 olsaydı mesela, asla takı konusunda haksızlık yapmazdım. İyi de olsa, kötü de olsa birine ne alıyorsam diğerine de onu alırdım. Kardeşlerim arasında dengeyi korurdum.

Anlaşamadığımız bir gelinimiz olsaydı da annemle onun hakkında konuşmazdım. Annemi de konuşturmazdım. Ve mesafe koyardım. Bazı ilişkileri zamana bırakmak gerek, daha yeni evliler. Siz geri durun, o size gelsin.

Ayrıca gelininizin annesinden anası diye bahsediyorsun, gelin aldık diye anlatıyorsun, annesi dolduruyor diyorsun. Tamam çok hataları olabilir de, senin de üslubundan az çok nasıl bir beklenti içinde olduğunu anlayabiliyorum.

Kusura bakma ama beklentilerinde haksızsın. Siz gelin melin almadınız, kardeşiniz evlendi sadece. Bence bu ayrımı iyi yapın.

miss turkey kampından gidip seçeydiler keşke gelinleri onların aileyi ondan aşağısı kesmez
konuyu saptırmayın..
Gelinin annesi benim kardeşimin yüzüne

SEVDIĞI kızın yanına yakışmadığını vs. dedi.
Biz bunları sorun etsek zaten
Biz derdik kardeşimize..
Anası öyle diyince ben de içimden
'' Sanki senin kızın çok güzel'' diye geçirdim.

Ondan sonra laf edildi olmasın :) bir özellik 3-4 den fazla tekrarlanınca aklımda kalıyor. Hee, bu o üye, hee bu şu üye diyorum doğal olarak. Konu sahibininki de çevresinde çok güzel olarak bilinen üye işte, napabiliriz?

2. geline şimdiden bu kadar iyi davranmayın bence, bacım dediğinizin olası hatası daha çok gözünüze batar. Bacım demiştim diye daha çok üzülebilirsiniz sonra, 1. gelin gibi olmasın sonu.

Ben zaten ona yakın değilim ki..
Evlerine bile 1 kere gittim.
Annemlere defalarca gittim ama yeni evliler diye rahatsızlık vermedim.
Uzakta olmama rağmen gitmedim.
Ben mesafeyi açtım zaten bir takım şeylerden sonra

Her konusunda istinasız ne kadar güzel çevresi tarafından sevilen biri olduğu geçiyor zaten.

aklında kalmayacak gibi değil gözümüze gözümüze sokuldu defalarca

Kardeşini düşünerek aynı takıyı tak, ilerde bak öz ablan bile ayırıyor diye kardeşini doldurup soğutmasın sizden ilk gelin. Hem de dur bakalım evlendikten sonra belli olur ne olacağı.şimdiden gelinleri birbirine kötülemeyin ki ilerde biri bunları ortaya döküp de iyice karıştırmasın aileyi. Kardeş çok önemli!

Ben zaten ona yakın değilim ki..
Evlerine bile 1 kere gittim.
Annemlere defalarca gittim ama yeni evliler diye rahatsızlık vermedim.
Uzakta olmama rağmen gitmedim.
Ben mesafeyi açtım zaten bir takım şeylerden sonra

Tamam işte, beklentilerini düşür iyice. Bana şöyle dediler, böyle yaptı, şöyle davrandı diye düşünmeyi bırak. Siz geri çekilin, o size gelsin. Yeni gelininize de ilki için olumsuz şeyler söylemeyin. Tatsızlığı elbet hisseder ama açık açık sizden duymasın.

Ay bende görümce olcam ya, korkuyorum vallahi bunları okudukça.

Eğer müstakbel gelin adayımız burdaysa ve okuyorsa duysun ki vallahi görümcelik yapmıcam, annemde kaynanalık yapmıcak, siz kardeşimle iyi geçinin yeter kuzum, gerçekten..... :)

mesafe koyun muhataplıkta ğer reçel biterse kv ni ararsa sen karışma seni ararsa artık gelin olalı baya oldu kendin öğren de çık işin içinden kv şımartır mı bilmem ama siz mesafe koyun ayrıca herkesin aile yapısı kendisine belki onunkiler size soğuk gelebilir sizin ilişkilerde onlara fazla laubali.şuan için ilk gelin ben oluğum için sorun yok gibi ama 2. gelin gelince nolur bilmem gelen kişiyi bilemem ama benle daha yakın olacağını düşünüyorum.bana yapmadıklarını da yapacaklarını üstüne de nankörlük göreceklerini düşünüyorum.yani kendi köylülerinden okumamış standart bir kız alırlarsa yada okumuş cahil alırlarsa onun dışında ola ki gelinin karakterine melek de olabilir şeytan gibiyse sonuçta nasip.ben herşey de mesafeden yanayım çok yüz göz olunca b... çıkıyor.biri birinin tepesine dediğiniz gibi s.... yor.o yüzden bayram ziyaretinde böyle düğünde sünnette beraber olacak samimiyet sonrasında mesafe.bir işimiz düştüğünde ulaşamayıp iş işten geçince "aaa bana söyleseydin gelir yapardım" gibi laflar anormal gelmesin.kafamıza takılmasın.

Maalesef herkes birbirini biliyor zaten
Mesela geçenler de bir misafirleri gelecekmiş
Kardeşim, anneme '' Şimdi bu yine bir patavatsızlık yapar, o kişileri sever sayarım sen de yanın da olda durumu toparlarsın'' Dediğine..

Kızın annesinin '' xxxx konuşmasını bilmez, her şeyini ben çeviricem illa ki ''
Dediğine farklı zamanlar da şahit oldum.

Mesela ben desem ki '' xxxx kişi gelirse o senin vazonu kırar''
Gidip o vazoyu saklar..
Annesi dolduruyor gibi geliyor bana da.
Kızın kendi fikirleri pek olmuyor, sürekli doldurma akılla haretket ediyor.
bizim yeni geline karşı da kızı dolduruyor bakalım bundan ne çıkacak.

görümceyim şu lafı ağabeyimin eşine diyemem. denmez.. demedim.
neden biliyormusunuz. . gereksiz çünkü. sanki anne baba gibi bunları demek bana düşmez.onlar bile dememeli. bunu bana biri dese rahatsız olıurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…