İnsan değil YILAN ile evlenmişim....

Ben ćalışıyorum ablam çalışmıyo. Ne zaman dışarı çıksak kendisine ve yeğenlerime aldığı kıyafet dahil her şeyi ben öderim. aksi durumun lafı bile geçmez. Kendisi yanaşmadığı içın değil yıllardır bu şekilde alıştırdığımızdan. Eşim de bilir ve o da böyle olması gerektiğini düşünür. Lafı bile olmaz. Yazları annemlere gidince bütün mutfak masrafı da bendedir. Bana normali bu gibi geliyo. Benim oğullarım 3 yaşında. Kumandayı bile istediğimde bana getirmeleri o kadar mutlu ediyo ki beni. Gözlerim doluyo. Anne baba için de bu bence maddiden ziyade manevi mutluluktur.

Yıllarca çalışıp sizi okutmuş bu güne getirmiş aileye eşinin ne garezi varda bu kadar küfür ediyor? Ailenize küfür edildiği halde içiniz soğumuyor mu bu adamdan?
Keşke evlenmeseydin anan babana harcasaydın maaşını eşin nankör oğlunu beslemektense hayır dualarını alırdın.
Maaşının yarısını neden veriyorsun? Sende inatlaş verme.
Aileye verilen 100-200 tl nedir yani bence çok az ben çalışmıyorum annemin kardeşimin her ihtiyacını almaya çalışıyorum yoksa içim rahat etmiyor.
Çalışan bi kadındınız bu kadar kendinizi ezdirmeniz çok yanlış büyük hata yapıyorsunuz.

Belki de bir psikoloğa gidip öncelikle kendi yıkılan özgüvenini geri kazanmalısın. Sen çok çok değerlisin, sakın aksini düşünme. Hazır ailen de arkanda.. bambaşka bir yere tayin isteyip uzaklaşabilirsin veya ailenin olduğu şehre tayin isteyebilirsin. Onlarla birlikte kendini daha güçlü hissedersin. Yalnızlık insanı kötümser yapıyor

Eşine bu kadar öfke ve nefret dolu iken bu kararı veremiyor olmanın arkasında neler var bulman lazım. Cinsel birliktelik ve alışkanlık insanın karşı taraftan kopmasını engelliyor seni de çok iyi anlıyorum. Ya adamı sevmeye çalış nefret etme boyle omur geçmez çünkü ya da ayrıl ya da ayrılmadan önce uzaklas.
Boşanmak da öyle kolay bir sey değil. Sevgiliden ayrılmaya benzemiyor inş en doğru kararı verirsin.

Ailenizin sizi kullandığını düşünüyor olabilir.O yüzden de hakaret ediyor olabilir.

Maaşınızın hesabınımi tutuyor peki eşiniz?
Yani iyi bir işiniz varsa maaşınızda iyidir 200-300tl kişisel bakım ihtiyacınız icin harcanmış gibi var sayabilirsiniz
Eşiniz oyle bilsin yani.
O bilmeden yardim edin.

Valla eşim lafını eder miydi bilmiyorum ama ben en başından şöyle bir tedbir aldım. Kendi ailesine birşey aşmak istediğinde asla onu yapma şunu alma bu pahalı demedim. Etik gelmeyebilir size ama içimden geldiğinden değil kendimi düşündüğümden:)) e öyle olunca öğrenciyken kardeşime de bol bol gönderdim, anneme bi anneler gününde bulaşık makinesi birinde fırın diğerinde elk. süpürge aldım. Hatta en son bazalı yatak aldım. Birlikte aluşverişe çıktığımızda da hiç para harcatmam. Ki annemin ihtiyacı yok açıkçası. Maaşı var. Maksat gönlü hoş olsun. Hiç de ses edemedi eşim özetle.
Bu arada dip not düşeyim. Eşim hediye alma konusunda çok duyarsız. Herkese karşı yani. Anneler gününde benim zorlamamla annesine hediye alır o da ıvır zıvır şeyler.

Eğer ki hala sana ne yaptılar ki diye söylemeye devam ederse beni okutup meslek sahibi olmamı sağladılar ve beni ailesine hayırlı evlat esine de hayirli bir es olarak olarak yetistirfiler de. Kimi bayankar kazançlarından eşine evine asla harcamayan insanlar var evi geçindirmek erkeğin Üzerin e vazifedir Allah'ın emri böyle. Buna rağmen sen eşine evine kazancını harcıyorsun gerisine karışmadı haramdır bunu sıklıkla hatırlat ona

Eğer ki hala sana ne yaptılar ki diye söylemeye devam ederse beni okutup meslek sahibi olmamı sağladılar ve beni ailesine hayırlı evlat esine de hayirli bir es olarak olarak yetistirfiler de. Kimi bayankar kazançlarından eşine evine asla harcamayan insanlar var evi geçindirmek erkeğin Üzerin e vazifedir Allah'ın emri böyle. Buna rağmen sen eşine evine kazancını harcıyorsun gerisine karışmadı haramdır bunu sıklıkla hatırlat ona

Canım benim seni anlıyorum. Kendini yıpratma lütfen akılcı düşün artık. Şu annenlerin harcamasını ben ödeyeyim saçmalığına sakın girme. Değmez böyle insanlara. Yaptılarsa oğullarına yapmışlar. Siz açık açık zaten durumunuzu söylemişsiniz. Sakın gurur yapıp vereyim edeyim yapma. Sende suçluluk hissi yaratıp maaş kartını almaya bile çalışır bu adam. Burada neler okuduk. Sen artık ona maaşının yarısını bile verme. Madem böyle böyle de herşeyi sen yapıyorsun. Öyle olsun yap bakalım de. Dinsizin hakkından imansız gelir. Kesilince gelen para ancak o zaman anlar ne yaptığını. Zaten sen veriyormuşsun hala ailen ne yaptı ki demenin ne manası var. Geçecek bunları! Sen de biraz rahat ol. Başlayınca konuşmaya geçeceksin bunları yeter de tıka kulağını. Odayı değiştir dinleme bile. O arada da B Planı yap kendine. Para biriktir gizlice. Kendi gizli birikimin olsun. Ondan da alabildiğini al madem öyle işte böyle yapacaksın. Kendini hazır hissettiğinde de kararını net olarak ver. Sessiz kalma. Sen susmuşsun o artık seni suçlamalara doyamamış. Sessiz kalırsan stratejik kararından dolayı olsun bu. Eğer birikimini bu şekilde yapacaksan öyle yap. Sen bilirsin kendi durumunu. Kendini garantiye al hiç sarsılmadan çık bu işin içinden. Bir senede seni bu hale getiren adamla bir ömür geçer mi? Güçlü bir kadınsın işin var gücün var. Yazım dilinden düzgün bir insan olduğun da anlaşılıyor. Hayat güzel lütfen kendine değer ver. Sakın gurur yapma al ne alabilirsen acıma.

Benim parami kendi parasi gibi gordugu icin ona verdiğim paranin bir önemi yok anladim bunu...sana o kadar masraf yaptim diyor saka gibi..anladigim kadariyla ona verdigim parayi zaten ben ona harcadim borcunu ödüyor diye düşünüyor..zaten mesele para pul degil mesele bu kadar asagilik olmasi bu kadar kendini igrenc duruma düşürecek soz soylemesi..ben kesinlimle demiyorum aileme verdim yada sunu aldim diys...bilmediği halde bunlari söylüyor. Gozunun onunde olan birsey bir kanit yok yani...ve kendi bana kardesine yolla öğrenci o diyen biridir..ayrica bilse bile bunlari yapmaya hakki yok...onlarin kazandigim bu paranın her zerresinde hakları var onlar beni okuttu ne zorluklarla...simdi gidin ne haliniz varsa gorun mu diyeyim..ben bolluk icinde yasarken onların eksiklerine goz mu yumayim hangi kitapta yazar bu...ben yapmazsam onun yap demesi gerekirken üstelik...aramizda ki sorunlarin sebebi benim ailemmis gibi görüyor kendi yilan diline bakmadan...ağzından akan zehre bakmadan birde...o beni dovsun hakaretler kufurler etsin ailemde sessiz kalsin istiyor...butun sorun bu..eger bana yaptiklarina ailem sessiz kalsaydi arkamda durmasaydi bugün bunlarla karşılaşmayacaktım belkide...herseyde önce insanin helal sut emmis olmasi lazim benim esim kesinlikle haram sut emmis onu cok iyi anladim yoksa bu kadar asagilik olamaz bir insan........

Dinden filan cok anlayan biri degildir bir kandilde otuc tutan biri bir kandilde icki icebilir boyle bir iki ruhlu kendisi....karsmda konustuklarimi anlgilayabilcek bir insan olsa inanin karsima alip konusurum ama ha 3 yasinda bir cocuk ha kendisi ha duvara konussmussun ha ona bir fark göremiyorum ..cok yoruldum artık

Ben artik onlarin minnetini dinlemekten cok yoruldum...inanin bazen oarayi boyle agizlarina tikamak istiyorum sussunlar diye..ben aileme yaptim filan hayatta demem kendi yaptigimi biliyormuş nerden biliyorsa....boşanırsam zerre istemem ondan arkamdam kalmayan seyi soylerler gururumu artik bu kadar ayaklar altina alamam..

Esinize helal olsun helal sut emmis biri belli ki..bizim durumumuz da cok cok musait iken karisilmasi ve cok agir laflar soylenmesi cok zoruma gidiyor...ben burda bazi yorum yapanlara kızdım bu konu un tam tersi olsaydida erkek ailesine yapsaydı filan kizarsidiniz laflari kullanan kisiler...cok yanlis...kadin erkek fark etmiyor ailenin ihtiyacı varsa her turlu yardimi yapmak evladinin boynunun borcudur...ister ona bakmis ister bakmamis olsun...anne baba olmasi yeterli degil mi...yok kv kp hic calismamis yok biz cok yardim ettik yeter filan laflari bence yanlis..durum musait ise her turlu yardim yapılmalı kii benim kazandigim parada hakko var ailemin onlarin sayesinde kazaniyorum ben bu parayi...yorumunuz icin tesekkurler gercekten sansli birisiniz

O zaman canım sözlerin e hiç mi hiç aldırış etmeyeceksin. Kendi sözünü söyleyip kenara çekileceksin. O ne konuşursa konuşsun kendini asla savunma konumuna sokma sakın laf anlatmaya çalışarak egosu tatmin etme. Benim doğrum bu ben doğru bildiğimi yapıyorum yanlış bir şey yapmıyorum gerisi senin insanlık sorunun böyle mutsuz ol o zaman kendin bilirsin de çekil kenara duyma başka işlere ver kendini başka şeylere odaklan. Bi de de ben ailemi silemem onlar benim hayatımda hep vardı sen ne kadar varsın kendin bilirsin de uzaklaş tartışma cevap dahi verme

Evet ailemi kiskaniyor onlari sileyim istiyor heralde...buda asla olmayacak kendi anne babasina faydasi olmayanin baskasna hic faydasi olmaz..ben kalkip esim istemiyor diye ailemden elimi ayagimi cekersem bunun vicdan azabini nasil yasayacagim...bu asla olmayacak gerekirse o beni kaybedecek baska yolu kalmadi

Arkadasın dediklerine katılıyorum. Made. Verdiğini beğenmiyor ailene verdiğin 3 kurusun peşine düşmüş o zaman hiç vermiyorum de onun ailesi yaptıysa durumları iyi kendi oğullarına yaptılar madem öyle hiç verme de alsın ağzının payını vak ı zaman gör ilk biraz tepki yakar ama sonra tamam der

Parayo onun eline vermek istemedim bende biriksin dedigimde huzur vermedi o parayi ona gonderene kadar sirf sussun diye ona gonderdim parayi yine susmadi istiyor ki tum parayi eline vereyim harclik alayim ondan ailemide sileyim atayim tum dunyam kendisi olsun..boyle birseyde asla olmayacak...sizin dediginiz gibi eger para mara yok dersem artik neler olacak hic bilmiyorum...en son para vermiycem dedigimde oara kazanmaya basladim g.tun basin ayri oynamaya basladi ben senin 3 kurusuna kalmadim dedi kendisi :)

Hay şuna da bak hele ee madem senin parana kalmamış bu tantana niye o zaman bak sen güya gurur da yapıyor aklınca. Ee ne güzel o zaman bi daha ona para gönderme sesini çıkartırsa da benim parama kalmamıştın en son de. Doğrusu da budur zaten de tebrik et eşini hey yarabbim ya

Yaa iste söyleyince de sana bu cevabi veriyor...ya keske size konuşmalarımizi dibletme sansim olsaydi kafayi yerdiniz...son konuşmamızı kayda aldim cunku artik kafaya taktim ayrilma isini...birde su ozelligi var soylediklerini inkar ediyor asla soylemedim diyor bilerek kayda aldim bukez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…