Tırnak içinde verdiğiniz örneklerin çoğunu ben yorumumda kullandığım için cevap verme ihtiyacı hissettim. Aklını alırım, ne münasebet gibi tabirleri aileme hakaret, kötü söz etmesi durumunda kullandım. Parayla ilgisi yok yani.. kimse benim ailemle ilgili tek kelime kötü söz konuşamaz yanımda, asla müsade etmem..Size bir konuda katılıyorum. Burada konu "eşim ailesine her ay yardım ediyor" diye konu açılsaydı vay o adamın haline. Darma duman olurdu buralar.
Katılmadığım konu ise, durumlar iyiyse ailelerin durumu da kötüyse her iki tarafa da yardım edilmeli. Biz böyle gördük ve böyle uyguladık. Öyle para hesabı da yapılmazdı zaten bizde. Hala da yapmayız. Anne babalar vefat etti ama çocuklar hala aynı durumdayız.
Ama maalesef ki burada erkek ailesi için veryansın edilir iş kadın ailesine gelince "ne münasebet, aklını alırım, canına okurum, o kim ki karışıyor, vs. vs." sözler havada uçuşur.
Konu sahibi arkadaşım haklısınız, ama parayı ben kazanıyorum kendi kazancımdan veriyorum modunda olmayın, iki gün sonra da eşiniz de kendi maaşıyla anlamsız harcamalar yapıp parayı ben kazanıyorum diyebilir. Kazanılan para evinizin parasıdır ve sen-ben ayrımı yoktur. Aileniz zor durumdaysa yardım etmek insanlık görevidir. Eşinizle bunu konuşun, işi inada bindirmeden anlatın. Haaa baktınız adam laftan anlamıyor siz ya bu evliliği devam ettirmek için yardımı keseceksiniz yada adamı boşayacaksınız. Başka yol gözükmüyor.
Paranı alıyor, ailene küfür ediyor, üzerine yürüyor, vuruyor... Aman yarabbim! Kuzum bu mübarek kandilde senin için de dua edeceğim.. Allah kurtarsın tez zamanda.. evlilik bu değil!tırnaklarımı çıkarsam nolucaktı ki dayak yicektim...sırf bu kadar yüz göz olmamak dayak yememek adına sustum ki susmama rağmen birkaç kez üzerime yürüdü bacağıma kafama vurdu...karşıda edpsiz bir insan varsa ne susmak çare ne konuşmak onu anladım
Hem de çok ise yarar ah ah aynı durumdayız maesefarkadaşlar merhaba..sizlere bir sorum olacak daha doğrusu sorularım..
1 senelik evliyim..evlenirken ailemin maddi durumu çok müsait olmadığından bana pek birşey yapamadılar..yapamadılar dediysem çeyizim tamdı kınamı yaptılar altınımıda taktılar sadece büyük eşya almadılar ki bizim buralarda kimse almıyor alan da kendi isteği ile durumu varsa alıyorlar..eşiminde çok iyi bir işi var..bende evlendikten sonra çok çok iyi bir işe girdim yani kısaca evimize ciddi miktarda para giriyor..ailem beni okuttu meslek sahibi etti tek kuruş bile yardımım olmadan onlara evlendim ki benden bir beklentileri de yok...ben okurken kardeşim gidip çalıştı maddi olanaksızlıklardan dolayı dışarda okuyordum babam yetişemiyordu hem bana hem eve her neyse..dediğim gibi bunlara rağmen çeyizimi de yaptılar altınımı da taktılar sadece büyük eşya almadılar bana..benimde kardeşlerim okuyor şimdi ayda gönderdiğim 100 200 tl nin lafını yapıyor bana ya millet tanımadığı öğrencilere bile o kadardan fazla burs veriyor..adamın resmen dilinden zehir akıyor ya yılan gibi sokuyor ınsanı sözleri ile...bir senedir duymadığım hakaret duymadığım küfür hem bana hem aileme kalmadı...onur gurur kırıcı şeyler...yaptığı herşeyin minnetini etti ediyor..aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum..annemede maddi olarak vermiyorum eksik birşeyi varsa alıyorum bazen o kadar...o kadarcıkta hakları yok mu uzerimde...istiyor ki biz sefa içinde yaşarken onlar orda sürünsün..ailemin onunde sesi çıkmaz eğilir ellerini öper arkalarından etmediği küfür kalmaz ben artık kaldıramıyorum..desem ki ailesiden yardım istiyim ama boş zaten onlarda böyle düşündüğü için biz bu hale geldik...
kızlar bana bir akıl verin ben mala bağladım iyice..boşan diyeceksiniz ama başka önerilere ihtiyacım var onu zaten düşünüyorum..adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
not: son soylediği herşeyi kayda aldım..attığı msjlarında ekran görüntüsünü aldım işe yarar mı??
Nolur sende bize etHepinize sonsuz tesekkuler arkadaslar benide dualarinizda eksik etmeyin bu gecede inanin cok ihtiyacim var rabbim bana hayirli bir kapi acsin
arkadaşlar merhaba..sizlere bir sorum olacak daha doğrusu sorularım..
1 senelik evliyim..evlenirken ailemin maddi durumu çok müsait olmadığından bana pek birşey yapamadılar..yapamadılar dediysem çeyizim tamdı kınamı yaptılar altınımıda taktılar sadece büyük eşya almadılar ki bizim buralarda kimse almıyor alan da kendi isteği ile durumu varsa alıyorlar..eşiminde çok iyi bir işi var..bende evlendikten sonra çok çok iyi bir işe girdim yani kısaca evimize ciddi miktarda para giriyor..ailem beni okuttu meslek sahibi etti tek kuruş bile yardımım olmadan onlara evlendim ki benden bir beklentileri de yok...ben okurken kardeşim gidip çalıştı maddi olanaksızlıklardan dolayı dışarda okuyordum babam yetişemiyordu hem bana hem eve her neyse..dediğim gibi bunlara rağmen çeyizimi de yaptılar altınımı da taktılar sadece büyük eşya almadılar bana..benimde kardeşlerim okuyor şimdi ayda gönderdiğim 100 200 tl nin lafını yapıyor bana ya millet tanımadığı öğrencilere bile o kadardan fazla burs veriyor..adamın resmen dilinden zehir akıyor ya yılan gibi sokuyor ınsanı sözleri ile...bir senedir duymadığım hakaret duymadığım küfür hem bana hem aileme kalmadı...onur gurur kırıcı şeyler...yaptığı herşeyin minnetini etti ediyor..aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum..annemede maddi olarak vermiyorum eksik birşeyi varsa alıyorum bazen o kadar...o kadarcıkta hakları yok mu uzerimde...istiyor ki biz sefa içinde yaşarken onlar orda sürünsün..ailemin onunde sesi çıkmaz eğilir ellerini öper arkalarından etmediği küfür kalmaz ben artık kaldıramıyorum..desem ki ailesiden yardım istiyim ama boş zaten onlarda böyle düşündüğü için biz bu hale geldik...
kızlar bana bir akıl verin ben mala bağladım iyice..boşan diyeceksiniz ama başka önerilere ihtiyacım var onu zaten düşünüyorum..adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
not: son soylediği herşeyi kayda aldım..attığı msjlarında ekran görüntüsünü aldım işe yarar mı??
Ablacım yaaCanım sen bu insana nasıl düştün,işte diyorsun ya kavgalarımız oluyordu diye,onlar kan numunesi gibi adamı özetlemiş sana aslında
Daha dün burada bir genç kız,aşkım bana nefes aldırmıyor,hep kavga ediyoruz diyordu,hem yakınarak,hem dil çıkaran emoji koyarak
Gelsin bu konuya baksın B byzaahuseyin
Tırnak içinde verdiğiniz örneklerin çoğunu ben yorumumda kullandığım için cevap verme ihtiyacı hissettim. Aklını alırım, ne münasebet gibi tabirleri aileme hakaret, kötü söz etmesi durumunda kullandım. Parayla ilgisi yok yani.. kimse benim ailemle ilgili tek kelime kötü söz konuşamaz yanımda, asla müsade etmem..
Eşimin ailesine yardım etmesi konusuna gelince.. hayatlarında doğru dürüst fatura ödememişler. Elektrik, su, telefon her zaman eşim karşılıyor. Şimdi doğalgaz bağlatıyoruz, onun faturası da bize gelecek. Yani sözün özü, yorumları okurken hoşunuza gitmeyen yerleri cımbızlayıp özet çıkarmışsınız ama o aklını almak olayı tamamen aileye hakaret kısmını kapsıyor..
biz bayağı uzun yıllardır beraberdik eskidende çok sıkntılarımız olurdu ama sana bunu yaptım sana şunu yaptım vs ler hiç olmadı aramızda aramıza maddi birşey sokmadık hiç..lakin bu bir senedir anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi..ailemde onu onu nasıl sever bilseler boyle şeyler dediğini yaptığını kahrolurlar..işi girdin g.tün başın ayrı oynuyorr diyor bana ya terbiyesiz..insan eşine nasıl böyle birşey der..her ay maaşın yarısı elimden alan insan ben seni parana tenezzül nü ettim diyor ya şaka gibi..inanın kafayı yemek üzereyim
Iyy nasıl evlilik sürdürüyorsunuz bu yaratıkla nasıl her gün görmeye katlanıyorsunuz aynı yatakta yatıyorsunuz kimbilir. Hemcinslerimden soğudum bu siteye bakarken. Bu ne pısırıklık ya neyi bekliyorsunuz boşayın hadi?tırnaklarımı çıkarsam nolucaktı ki dayak yicektim...sırf bu kadar yüz göz olmamak dayak yememek adına sustum ki susmama rağmen birkaç kez üzerime yürüdü bacağıma kafama vurdu...karşıda edpsiz bir insan varsa ne susmak çare ne konuşmak onu anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?