Şimdilik böyle ilerde nolur bilmiyorum göreceğiz:))Bu arada ben de 35 im hala istemiyorum 20 lerde de sıkılırdım çocuklu ortamlardan.. Yoksa yok yani sizde de yok bence .. Eşim istiyor diye yaparsaniz eziyet olur o, hele bi kucagina al kısmına da inanmıyorum herkeste olmuyor o, en yakın arkadaşımdan biliyorum.
Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim
Evlatttt candir cannn.. Allahim aratmazsin tez zamanda bana ve her istiyene versinBaşlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
15 ve 11yaşında iki çocugum varken tekrar hamileliği yaşamak otekmeleri hissetmek ve mis gibi bebek kokusunu içime çekmek istedim Rabbim çok şükür nasip etti. Annelik bence dünyanın hem en zor hemde en güzel şeyi....Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
Babanın rolü vurgunuza hayran kaldım. Ne yazık ki forumda bile okuyoruz "kayınvalide bebeğe bakmadı" benzeri cümleler. Babalar ne işe yarıyor değil mi? Biz kızımızı (4 yaşında) eşimle nöbetleşe büyüttük. Benim mesaisi rahat bir işim var. Eşimin de kendi işyeri var. Sabah ya da bazen öğleye doğru gidip aşağı yukarı 2, 3 civarı eve geliyordum. Eşim de kendi işine gidiyordu. İşlerim çok yoğunlaştığı zaman cagirdim annemi o da yılda toplam 2 hafta. Eşimin işleri oturana dek (yeni kurmuştu) çok iş kaçırdığı oldu. Maddi olarak daha iyi olabilirdik ama hiç önemsemedik. Kızımla eşimin arasında müthiş bir bağ var. Şimdi 5 aylık bir bebegim daha var. Ona da birlikte bakacağız.Katiliyorum. Burda mesela "ben kizimi arada annemlere birakiyorum hafta sonu" dedigimde taslaniyorum. Cünkü bir kadin anne oldugunda artik sadece anne oluyor. Artik kadin degil, birey degil. Herseyi çoçuguna feragat etmeli.
Cok kötü bir düsünce. Sonra çoçuk ilerde 20-25 yasinda oldugunda ona birey olmasina izin verilmiyor. Simdiki kv'de sorunlarda ordan geliyor. Cocuga o kadar yatirim yapiliyor ki, büyüdüklerinde halen karsiligini istiyorlar. "Nasil ya öyle birey olup, evlenip gidiyormu? Eh benim çektiklerim noluyor" modu oluyor.
Ve dahasi, babanin rolü çok kücümseniyor. Herseyi kadin yapiyor. Anneanne, babaanneler gelip bakiyor. Ki hiç gerek yok. Hani ilk bir iki hafta neysede, 1 ay kaliyor. Eh noluyor? O 1 ayda baba birsey yapmiyor ve sonrasindada birsey yapmiyor.
Toplumun bu konuda çok uzun bir yolu var bence.
Başlığında ki soruyu kocama sordum. "bakkala göndermek için" dediBaşlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?