insan neden çocuk sahibi olur??? lütfennn yazalım

İnsan neden doğar
Mesela siz niçin dünyaya geldiniz
Ağaçlar neden var
Ve güneş niçin gündüz doğar
Bunların cevabı kadar açık ve net aslında sorunuzun cevabı
Rabbim tüm isteyen kardeşlerime nasip etsin inşallah

Annemle aramda öyle güzel bir bağ vardı ki.. Canım sıkkınken yüzünü görsem ferahlardım. Çok genç bir yaştaydı annem, babam öldüğünde. Biz birbirimize tutunduk, yoldaş olduk. Onunla başbaşa içtiğim kahvenin tadını almadım hiçbir dost meclisinde.Ben ona zor zamanında da mutluyken de iyi geldim biliyorum. Benimde böyle bir yoldaşım, arkadaşım, sırdaşım olsun istedim. Rabbim de nasip etti. 7 yıldır yüzüne baktığımda ferhaladığım bir evladım var. İsteyen herkese nasip olsun

Oyle tabi anne candir yahu
Kadini gorunce ne derdim varsa hepsi silinip gidiyor
Anneannem de keza
Allah butun annelere yavrulariyla uzun omurler versin

Canım kızım 21 aylık . Benim üzüldüğümü hissettiğinde bile gelip annii diyip sarılıp sonra öpmesi bu dünyada verdiğim vereceğim en doğru karar dedirtiyor bana. Çok zorlu zamanlar oluyor elbette ama uyudugunda etrafa yayılan ten kokusu, bir şeylerden mutlu olduğunda ışık saçan gözlerle bana bakması, arkadaş gibi benimle sohbet etmeye çalışması beni bu dünyaya bağlayan tek neden. Çok şükür Rabbim e isteyen herkese nasip olsun bu duygu...

Kizim ile esim arasindada müthis bir bag var. Herseyi babasi yapsin istiyor. Esimde yorgunlugun dibine vursa dahi, kizi için yapmayacagi birsey yok. Burdaki konulari ondan dolayi saskinlik ile okuyorum bazen. Evliligi çok kötü giden ama bosanmayan kadinlar var. Sebeb? Cocugum babasini çok seviyor oluyor. Eh ama baba tüm gün evde bile degil, gece geziyor, bu nasil sevgi? diye sordugunda konu sahibi es kisiyi savunuyor.

Ki evliligi kötü gitmeyenlerde çogunlukta sorumuluk hep kadinda. Dedigim gibi, ilk basta anneanne, babaanne geldigi için, erkek babaliga alisamiyor. Onun sorumlulugunu alamiyor. Kadinda pek vermek istemiyor.

Ben henüze ikinciye cesaret edemedim bu arada. Aslinda planimda sene sonu, 2020 basi ikinci için denemeye düsünüyordum. Ancak sanirim bu tarihi bana uzak geliyor diye almistim. Yaklastikça "naayiir" moduna giriyorum. Tekrar uykusuzluk ve hormonlar, ve kizimin sorumlulugu ile beraber yapamicam bence.

Dünyanın en güzel bakan gözlerini görmeyi kim istemez ki
Sevdim ben sevildim deme kimse seni öyle sevmedi sende kimseyi onun gibi sevmedin
Sımsıcak bir sarılışı var insana daha önce sarıldım ben diyemezsin
Mis gibi de değil öyle tarifsiz bir kokusu var mesela doyamazsın
Seni en çok o yorar en çok da o sever
Bak özledim gene gidip yatıcam yanına
Varlıklarına hamd ve şükürler olsun
Allah isteyen herkese versin

Bu soruya cevabımi yazıp yazıp sildim, çünkü anne olmak isteyip henüz olmamamis hemcinslerimi üzmek istemem.
Baksa hiçbir şeyde bulunamayacak bir güzellik diyeyim kısaca.

Ne zarif bir yorum. Ah böyle düşünceli insanlar olsa çevremizde de keşke. Sizi tebrik ediyorum.

Ne zarif bir yorum. Ah böyle düşünceli insanlar olsa çevremizde de keşke. Sizi tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim.
Çok hassas bir konu..
Ballandıra ballandıra anlattığımız olayı, yaşayabilmek için gözyaşı döken arkadaşlarım da burayi okuyacaksa onların açısına tuz basmak gibi oluyor biraz da.
Allahım evladı olanlara, acısını gostermesin.
İsteyen herkese de hayırlısıyla nasip etsin inşallah

Aynen öyle çok haklısınız. Amiiin. Rabbim isteyen herkese versin hayırlarla.

Cocuk sahıbı olan ılk kısı ve son kısı olmuycam sonucta ınsan dogası geregı bır anneden babadan doguyor bızde oyle bır anne babadan dogduk ve bızden doganlar olacak bız böyle büyütüldük zamanı gelınce evlenıp zamanı gelınce bebıslerımız oluyor gelenekler bızı yonlendırıyor ve nasıl esımı severek evlendımsem sımdıde severek gun sayıyorum bebıse kavusmaya bazı seylerı sorgulamak tadını kacırır kaderın akısına bırak kendını 40 yasından sonra ıstesende olmuyor bılıyorsun sırf ınsanlar cocuk sahıbı olmak ıcın bıle evlenıyorlen rabbımde bıze bu guzellıgı bahsetmısken bana sorgulamak dusmezdı

Ben bir insan yetiştirmek için istedim.
Ona bildiklerimi öğretmek ve bilmediklerimi beraber öğrenmek için.

Başka bir sebebi yok benim açımdan

Çok ağır bir sebep aslına bakarsak. Ben de öyle düşünürdüm hep, çocuğunuz ne kadarlık bilemiyorum ama ben bazen bu çocuk olmadı ya diyorum :))

Çok hareketli ve hareketli çocuğa birşeyler ogretebilmek çok ayrı bir çaba istiyor. Biz beceremiyoruz galiba...

Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim
İnsanda fıtraten beka arzusu vardır. Bu arzuyu gerçekleştirmenin tek yolu kendinden bir parçayı dünyaya getirmektir. İnsanoğlu bu şekilde iz bırakabildiğini düşünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…