iş kadını mı ev hanımlığımı

eee siz çalışmazsanız nasıl ödeyeceksiniz o 6000 borcu
bir de çocuk olunca nasıl geçineceksiniz 6000 borç, çocuk, tek maaş?
borçları eşim ödeyebilcek konuma geldikten sora zatn şuan bırakamam elbette zaten gözüm açıldı işimin kıymetini anladım bu kadar çok eleştreden sora insanın aklına gelen diline dökülüo işte arkadaşlarım sayesine işime daha sıkı sıkı sarılacam ve yine forumdan bir ablamın sayesine daha küçüksün geçer bu zorluklar çocuk içinde gençsin deyince vurdu beni kalbimden

657'ye tabiyseniz sıkıntı olmaz. İşten sıkıldıkça rapor alır yatarsınız:))

Etrafımda onca memur var ailemden de görüyorum ve duyuyorum kimin nasıl çalıştığını.Mesela görümcem de memur 2 senesini raporla izinle geçirdi.
Hiçbişey bilmiyosak bi devlet dairesine işi düşen birinin bile devlet memurlarının nasıl ve ne kadar çalıştığını anlaması 1 gününü alır bence.Ben de kadının çalışması taraftarıyım ama bu şekilde ve bu zihniyetle değil.Hatta kadın da değil herkesin çalışması ve topluma ve kendi kişiliğine katkı sağlaması için çalışması taraftarıyım.Ama dediğim gibi bu şekilde ve bu düşüncelerle değil.Böyle düşünüp çalışan insanların ne kendine ne etrafına ne de devletine hiçbir katkısı olmuyor zaten, bari o pozisyonu boşa işgal etmemiş olur.

daha yolun başındayım ondan tükendim belkide streslide olsa işim çok değerli şunca konuşmadan bunu anladım çocuk için beklicem(her ne kadar biyolojik saatım gelmiş olsada) hafta sonlarıda dinlenemiyorum hep ev işleriyle uğraşıyorum elbet düzelecektir.Şükürler olsun hepinizi öpüyorum bu konuda burda kapanır ya da kapanmaz ama ben fazla giremem tesekkür ederim yorumlarınız için hanımlar saygılarımla.....................................

İyi de borç var die çocuk yapmıyorsan işten çıkınca nasıl çocuk yapacaksın ki. Gitti en az 2600 lira gelir sen işten çıkınca. Eeee gene para yok gene çocuk yok.

Valla bende memurum bir türlü yan gelip yatamadım hergün pestilim çıkıyor. Doğum iznim bitti ekstradan 20 gün rapor aldım kıyamet koptu. Haa kardeşim de memur onun işi çok rahat. Her memuru aynı kefeye koymaktan vazgeçin. Yada gelin 1 hafta yaptığım işi yapın

Anneniz ve kvniz ile anlasın dönüşümlü olarak bebek kreş çağına gelene kadar bakmayı kabul ederlerse bence olabilir. Biz de sizin durumundayız aynı ve bu şekilde anlaştık

Neyin kıyametini koparıyor bu terbiyesizler hayret birsey. Doğum yapmış kadının da peşine dusuyorlar ya.

Ne güzel doğum izni filan varmış... Özel sektörde hamile kalanın işine son veriyorlar...

Neyin kıyametini koparıyor bu terbiyesizler hayret birsey. Doğum yapmış kadının da peşine dusuyorlar ya.
10 gün rapor aldım devamı olmasın diye telefon açtılar. Müdür rapor sevmiyormuş. Valla arkası sağlam olanlara hiç ses yoktu ama. Mecbur gidip ni 10 gün daha aldım. Korkudan eşimle gönderdim. Allahtan ona ses çıkarmamışlar.
O değil 37. Haftaya kadar mide bulantısı çeksemde rapor almamıştım bide. Neyse allaha ediyorum hepsini zaten.

Sen ev hanimliginı kolay bir şey sanıyorsun heralde.

Üstüne bir de çocuk bakımı. .

coluk cocuk olunc yan gelip yatacagini mi dusunuyorsun sen. istedigin zaman uzanacagini falan mi??? 1 yasinda kizim var dun gece 12 de yatti ben 2 de isleri bitirdim sabah 7.50 de kalktim daha simdi popomun uzerine oturdum. kidevlet iscisiydim ben bebegimden sonra istifa ettim. is yerinde daha az yoruluyordum valla.

devlet memurusun çocuk yap sonra ücretsiz izin al sonra kreşe ver ve işine dön

biz neyapalım özel sektörde çalışıyoruz ücretsiz izin hakkımız bile yok rapor bile zor alıyoruz ve 3 ay sonra işe başlıyoruz .

çaresiz degilsin canm iyi tarafından bak

Yapacağın şey basit anlamak için
Uzun süreli ücretsiz izine çık
Bak bakalım mutlumusun değilmisin, hangisinde daha mutlu oluyorsan onda kal
Burada konuyla alakasız saçma sapan muhabbetler olmuş, memurlukta yatmak ev hanımlığında yatmak vs gibi; bir de bunu baya bi uzunca savunan arkadaşlar var çok garip ve CAHİLCE...

Özelde çalışan arkadaşlar da kullandı doğum izni. Tabi çalıştığın yere bağlı. Kurumsal şirketler iş kanununa uyar genelde.
Niyetim polemik değil inanın... Ama bu izin işleri kamudaki ile kıyaslanamaz bile... Ne kadar kurumsal olursa olsun...
Size izni verirler, izin dönüşü hoppp yerinize başkası alınmış olur... Ve istifa etmeniz için mobbing başlar...
Bu konuda özelde iş kanununa uyanlar uluslararsı iş yapan firmaların Türkiye temsilciliğini yapanlardır. Çünkü merkez hassastır çalışanlar ve verimlilik konusunda... Kurumsaldan kastınız bu firmalarsa doğrusunuz. Ancak % 100 Türk sermayeli bir firma ne kadar büyük olursa olsun yer bitirir çalışanını...
Benim yok böyle bir durumum hem yaş hem deneyim itibarı ile ama benim için bile izin almak çok zor... Alsam bile telefonlarım ya hiç susmaz ya da bilgisayarımı eve yollarlar arkamdan...
Kızın hamile olduğunu öğrenir öğrenmez işine son verdiler... Eşi de işsiz üstelik... Kanun filan taktıkları yok... 3-5 verip birilerine kılıfına uyduruyorlar işte... Yazık...
Kamu da çalışanların tutumları bana şımarıkça geliyor bu yüzden... Hemşire komşum var. Yılın 6 ayı raporlu. O süreçte de özel hasta bakıyor yıllardır... Başka bir arkadaş var sürekli kendine görev yazıp devletin parasıyla tatile giden... Belki bunlar uç örnekler ama genelleme yapmamak elde değil gördükçe... Her türlü zor vesselam...

Ben çalışiyorum bir tane de oğlum var ama ev hanımı olup tamamiyle evimle oğlumla ilgilenmek isterdim ama mecbur çalışacaz geçim zor...

En az yüzde sekseni dedim zaten.Çalışıyo olmanız normal, tuhaf değil.Olması gereken o, görülecek bişi yok.

Haklısınız kamu ve özel izin konusunda kıyaslanamaz ama örnekler dediğiniz gibi çok uç. Ben özelde hiç çalışmadığımdan sizin kadar bilemem tabiki ama inanın perşembe ve cuma günü izin aldım ama müdür yardımcısı bi sürü şey dedi. Ama aldım sonuçta özelde olsa alamazdım bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…