- 9 Mart 2016
- 233
- 144
- 53
- 33
- Konu Sahibi ceylin0033cte
-
borçları eşim ödeyebilcek konuma geldikten sora zatn şuan bırakamam elbette zaten gözüm açıldı işimin kıymetini anladım bu kadar çok eleştreden sora insanın aklına gelen diline dökülüo işte arkadaşlarım sayesine işime daha sıkı sıkı sarılacam ve yine forumdan bir ablamın sayesine daha küçüksün geçer bu zorluklar çocuk içinde gençsin deyince vurdu beni kalbimdeneee siz çalışmazsanız nasıl ödeyeceksiniz o 6000 borcu
bir de çocuk olunca nasıl geçineceksiniz 6000 borç, çocuk, tek maaş?
Öncelikle 657 li bir memur olarak yan gelip yatıyor (%80 de olsa) lafını asla kabul etmiyorum.
%80 lik kısım inanın eşek gibi çalışıyor. Bir oh dediği anda ise çalışmıyor etiketini yiyoruz.
Konu 657 ye gelecek yakında inşallah gelmez.
Asıl konuya gelirsek, 32 yıldır çalışıyorum, 2 çocuk büyüttüm (aile büyüklerimin emeği daha çoktur), şimdi tekrar başa dönsem gene çalışırım gene çalışırım.
Burada sırf mesleği olmadığı için mutsuz evliliklere katlanan kadınların yazılarını okumadınız mı? Ya da tam olarak hatırlamıyorum ama kocanız size ne kadar harçlık veriyor denilen konular vardı.
Ben kadının çalışması taraftarıyım.
Haaa çalışmayan kadınlara lafım yok. Tercih onlarındır kimse karışamaz.
Kim daha fazla yıpranıyor derseniz tabiki tercihinden dolayı çalışan kadın daha çok yıpranır. Hem ev kadınlığı hem de iş kadınlığı zor.
Valla bende memurum bir türlü yan gelip yatamadımEtrafımda onca memur var ailemden de görüyorum ve duyuyorum kimin nasıl çalıştığını.Mesela görümcem de memur 2 senesini raporla izinle geçirdi.
Hiçbişey bilmiyosak bi devlet dairesine işi düşen birinin bile devlet memurlarının nasıl ve ne kadar çalıştığını anlaması 1 gününü alır bence.Ben de kadının çalışması taraftarıyım ama bu şekilde ve bu zihniyetle değil.Hatta kadın da değil herkesin çalışması ve topluma ve kendi kişiliğine katkı sağlaması için çalışması taraftarıyım.Ama dediğim gibi bu şekilde ve bu düşüncelerle değil.Böyle düşünüp çalışan insanların ne kendine ne etrafına ne de devletine hiçbir katkısı olmuyor zaten, bari o pozisyonu boşa işgal etmemiş olur.
Anneniz ve kvniz ile anlasın dönüşümlü olarak bebek kreş çağına gelene kadar bakmayı kabul ederlerse bence olabilir. Biz de sizin durumundayız aynı ve bu şekilde anlaştıkdaha yolun başındayım ondan tükendim belkide streslide olsa işim çok değerli şunca konuşmadan bunu anladım çocuk için beklicem(her ne kadar biyolojik saatım gelmiş olsada) hafta sonlarıda dinlenemiyorum hep ev işleriyle uğraşıyorum elbet düzelecektir.Şükürler olsun hepinizi öpüyorum bu konuda burda kapanır ya da kapanmaz ama ben fazla giremem tesekkür ederim yorumlarınız için hanımlar saygılarımla.....................................
Neyin kıyametini koparıyor bu terbiyesizler hayret birsey. Doğum yapmış kadının da peşine dusuyorlar ya.Valla bende memurum bir türlü yan gelip yatamadımhergün pestilim çıkıyor. Doğum iznim bitti ekstradan 20 gün rapor aldım kıyamet koptu. Haa kardeşim de memur onun işi çok rahat. Her memuru aynı kefeye koymaktan vazgeçin. Yada gelin 1 hafta yaptığım işi yapın
Ne güzel doğum izni filan varmış... Özel sektörde hamile kalanın işine son veriyorlar...Valla bende memurum bir türlü yan gelip yatamadımhergün pestilim çıkıyor. Doğum iznim bitti ekstradan 20 gün rapor aldım kıyamet koptu. Haa kardeşim de memur onun işi çok rahat. Her memuru aynı kefeye koymaktan vazgeçin. Yada gelin 1 hafta yaptığım işi yapın
10 gün rapor aldım devamı olmasın diye telefon açtılar. Müdür rapor sevmiyormuş. Valla arkası sağlam olanlara hiç ses yoktu ama. Mecbur gidip ni 10 gün daha aldım. Korkudan eşimle gönderdim. Allahtan ona ses çıkarmamışlar.Neyin kıyametini koparıyor bu terbiyesizler hayret birsey. Doğum yapmış kadının da peşine dusuyorlar ya.
Özelde çalışan arkadaşlar da kullandı doğum izni. Tabi çalıştığın yere bağlı. Kurumsal şirketler iş kanununa uyar genelde.Ne güzel doğum izni filan varmış... Özel sektörde hamile kalanın işine son veriyorlar...
coluk cocuk olunc yan gelip yatacagini mi dusunuyorsun sen. istedigin zaman uzanacagini falan mi??? 1 yasinda kizim var dun gece 12 de yatti ben 2 de isleri bitirdim sabah 7.50 de kalktim daha simdi popomun uzerine oturdum. kidevlet iscisiydim ben bebegimden sonra istifa ettim. is yerinde daha az yoruluyordum valla.arkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs.
arkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs.
Niyetim polemik değil inanın... Ama bu izin işleri kamudaki ile kıyaslanamaz bile... Ne kadar kurumsal olursa olsun...Özelde çalışan arkadaşlar da kullandı doğum izni. Tabi çalıştığın yere bağlı. Kurumsal şirketler iş kanununa uyar genelde.
Valla bende memurum bir türlü yan gelip yatamadımhergün pestilim çıkıyor. Doğum iznim bitti ekstradan 20 gün rapor aldım kıyamet koptu. Haa kardeşim de memur onun işi çok rahat. Her memuru aynı kefeye koymaktan vazgeçin. Yada gelin 1 hafta yaptığım işi yapın
Haklısınız kamu ve özel izin konusunda kıyaslanamaz ama örnekler dediğiniz gibi çok uç. Ben özelde hiç çalışmadığımdan sizin kadar bilemem tabiki ama inanın perşembe ve cuma günü izin aldım ama müdür yardımcısı bi sürü şey dedi. Ama aldım sonuçtaNiyetim polemik değil inanın... Ama bu izin işleri kamudaki ile kıyaslanamaz bile... Ne kadar kurumsal olursa olsun...
Size izni verirler, izin dönüşü hoppp yerinize başkası alınmış olur... Ve istifa etmeniz için mobbing başlar...
Bu konuda özelde iş kanununa uyanlar uluslararsı iş yapan firmaların Türkiye temsilciliğini yapanlardır. Çünkü merkez hassastır çalışanlar ve verimlilik konusunda... Kurumsaldan kastınız bu firmalarsa doğrusunuz. Ancak % 100 Türk sermayeli bir firma ne kadar büyük olursa olsun yer bitirir çalışanını...
Benim yok böyle bir durumum hem yaş hem deneyim itibarı ile ama benim için bile izin almak çok zor... Alsam bile telefonlarım ya hiç susmaz ya da bilgisayarımı eve yollarlar arkamdan...
Kızın hamile olduğunu öğrenir öğrenmez işine son verdiler... Eşi de işsiz üstelik... Kanun filan taktıkları yok... 3-5 verip birilerine kılıfına uyduruyorlar işte... Yazık...
Kamu da çalışanların tutumları bana şımarıkça geliyor bu yüzden... Hemşire komşum var. Yılın 6 ayı raporlu. O süreçte de özel hasta bakıyor yıllardır... Başka bir arkadaş var sürekli kendine görev yazıp devletin parasıyla tatile giden... Belki bunlar uç örnekler ama genelleme yapmamak elde değil gördükçe... Her türlü zor vesselam...
En az yüzde sekseni dedim zaten.Çalışıyo olmanız normal, tuhaf değil.Olması gereken o, görülecek bişi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?