iş kadını mı ev hanımlığımı

Diplomalı ev hanımıyım.. yan gelip yattığımı hatırlamıyorum muhtemelen bir kaç kez hastayken olmuştur. Çalışmadığım halde sabah 6.30 da kalkıp eşime kahvaltı hazırlarım onunla birlikte sabah geçireceğim yarım saat bile çok kıymetli... akşama kadar işler bitmez zaten öğleden sonra yemek telaşına düşerim eşim 17.15 de evde olur. Vaktinin çoğu zaten bir gün pazarda bir gün markette derken alınacaktır eksiktir mutlaka bişey çıkar. Üstelik çocuk yok.. para konusunda çalışmayı kendi paramı kazanmayı okadar isterdim ki malesef olmadı ama eşiniz para vermeyen verdiği parayı başa kalkanhesap soran bir tipse zaten illaki başka konulardada size itici gelir şahsen ben o adamı sevemezdim eşim bana hissettirmeden tüm ihtiyaçlarımı düşünür kredi kartıma karışmaz harçlıksız bırakmaz(bütçemiz dahilinde) ben evdeyim çok mutluyum sadece bana bu kadar özen gösteren kocama bende bişeyler yapmak için çalışmak isterdim

Ben de hep bunu dusunurum. Memur maaşları âzalsa pek çok insan bayram yapar mesela. Ama dusunmezki, memur çok alsın esnaf kazansin, turizmci kazansin vb. İnsanlar başkalarıyla ugrasana kadar kendi haklarını kazanmak için ugrassalar pek çok sorunlari çözülecek aslında.

Ben de çalışıyordum 8-5, ta ki çocuk sahibi olana kadar. Şuan ücretsiz izindeyim. Ev hanımlığı modu yani :) ama emin ol evde durmak çok daha yorucu. Bilmiyorum ben daha çok yoruluyorum. Elbette avantajları, dinlenme payı vs var ama yine de daha yorucu.

Ayrıca iki yıl çocuğa kendin bakıp sonra tekrar çalışabilirsin. Benim de annem ve KV de çok uzak. Tabi maddi durumun buna el vermesi lazım. Ama ha deyince hamile kalınmıyor. En iyi ihtimalle şimdi hamile kalsan, 1 yıl daha maaş alacaksın, ücretsiz izin düşünüyorsan. 1 yılda toparlanabilecek borçlar varsa halledilip çocuk düşünülebilir.

Evde yan gelip yatmak, kocanın vereceği üç beş kuruşa tabii olmak, en ufak harcamanda kocanın sızlanmalarını dinlemek sonra kavga etmek çalışmaktan yeğdir canım....
Herkezde ayni sekilde degil canim ben calismiyorum ikizlerim var hamileligimden beri evdeyim is hayatimda bundan sonra olmayacak gibi gorunuyor.. esim her ay bana belirli bir para verir ve ben cok harcayan bir insanim hic bir zamanda yuzume vurmadi benim aylik esimden aldigim tutar bin tl. Sadece mutfak masrafi bana ait. Bugune kadarda cok sukur hic lafini etmedi o ese gore degisiyor bence.

eşim maaş iyi cnm ama şuan içim yeterli değil
iste iş hep krediye dayanıyor. ücretsiz izin aldım ben kredi borvumuz yok ikimizinde meslekleri iyi ona ragmen arabamız orta halli bir araba. evimiz yok krediye de girmeyi düsünmüyoruz . belki ilerde calsımam suan 6 aylık sabah günde 8 saat yavrumdan ayrı kalmak isteniyorum.

Çocuk yapınca yan gelip yatacağınızı mı sanıyorsunuz?? Kocanız zengin değilse çalışın ki kredi çabuk bitsin ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Ev hanımlığı bir ömür sürüyor sonunda emeklilik de yok; çook saygı duyuyorum hepsine annelerimize vs., canlarım benim.

Bence insan çalışmalı sosyal hayat maddi özgürlük özgüven vs. En azından bikaç sene de olsa bi denemeli yapabildiğini görmeli.

Çocuk ta yapin kariyer de ne olcak ki.7000 kazanıyorsunuz 6000 borçlara gidiyo çocuk riskiyla gelir . Ayyy işin içinden çıkamadım ben 1000 tl bebeğin bezine yetmez çalışın siz çalışın borclr bitince yapar sinz çocuğu bu seferde ha denilince olmaz yaş geçer onu da düşünün. Cok hesapsız borca girmissiniz

Hiç boş vaktim var mı acaba? Bebek bak, uyku arasında kahvaltını yap, bebek uyansın bebek bak, uyku arasında evi topla, bebek, ev, bebek, ev. Dediğin gibi yan gelip yatmak için bebeğin gece uykusunu bekle, bebek uyusun. Senin de yorgunluktan halin kalmasın hop yataga..

2300+1500 ev kredisi diğer 5 yıllık diğer borçlar 1 yada iki senelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…