- 8 Ocak 2017
- 222
- 116
- 18
- 34
- Konu Sahibi ceylin0033cte
-
ev işlerinide biliyorum ama sabahın köründe kalkma zorunluluğu yok bulduğun boşlukta uyyabilirsin ev hanımı iken ne bilim
Aslında mesajları dahi okumadim, göz ucuyla bakıp tahmin edip yorum yaptım. Çünkü hep öyle olur. Memur olmayanlar olanları küçümser, çalışmamakla suçlar vb. vb.Benim icinse ben kucimsemiyorum objektif bakiyorum
sevgili C caninfistigi evet memurluk çok güzel bir meslek. şu yönden haklarını çok iyi kullanabiliyorsun sendikan var, işin de problem mi var olmadı bölüm değişirsin, il değişirsin, süt iznin, yıllık iznin rahat rahat kullanırsın falan filan.
ama kafan rahat diye bir şey yok. bunu net söylüyorum. kaldı ki memurlar diye herkesi kapsaması da yanlış. şu an nüfus müdürlüklerinde tuvalete gidemeyen arkadaşlar var. ha bugün orda bu şartlarda çalışıyor, yarın yine kendi bakanlığında bir sınava girip, bakın sınav diyorum daha rahat bir kurumda oluyor.
adliyelerde dosyaların içinden çıkılmıyor. ysk rahat bir kurum gibi seçimden seçime ama gelgelelim seçim yoksa adliye için de haldır haldır çalışılıyor.
polisler- askerler yeri geliyor eve gelmiyor ama ne mesai alıyor ne başka bir hak.
ya da çok rahat bir x kurumu farklı nedenlerden gece 22 lere kadar çalışıyor haftasonu da çalışıyor mesai almıyor.
kaldı ki herkes memur olabilir. kpss çalışır girer soruları cevaplayabiliyorsa, yeteri kadar puanı alabilecek kapasitedeyse alır. ha olmazsa da bu onun seçimi. memur şöyle böyle deyince komik oluyor.
acaba senin arkadaşın ben miyimbi ara wc gidemiyordum neden müdürüm dedim?? o da : çalışana veririm dedi.
2 yıl yetmez diye düşündüğümden gelinn hanım :) kreşede verilmezki o yavrucak dürüst bakıcı bulmakda ayrı bir dert yan gelip yatmaktan kastım (istediğim kadar dinlenmek kafa rahattlığı ve çocuğumun sevdiklerimin yanında daha çok vakit geçirebilmek karalama amaçlı kullanmadım belirteyim.)sabah 8 akşam 5 bu arada:)Kaç kişi 657 ye tabi olmak ister deli misin sen? Yaptığın iş memuriyet. Haftasonun tatil, bayram seyran tatil, sabah 9 akşam 5, doğum iznin, işinin garanti oluşu. Çok yan gelip yatayım dersen doğurunca 2 yıl ücretsiz izne ayrıl dene.
Calismamak degil daha iyi imkanlar diyelim ama kimse bir taseron kadar calisamaz boylede gercek varAslında mesajları dahi okumadim, göz ucuyla bakıp tahmin edip yorum yaptım. Çünkü hep öyle olur. Memur olmayanlar olanları küçümser, çalışmamakla suçlar vb. vb.
bçle şeler kısmet olmaydabilir çoğu yakınım 1. ciyi zor yaptıArkadan ikinciyi doğur birleştir izinleri
Tabi ki. Taşeron ya da özel kadar çalışmaz memurlar. Orası kesin. Taşeron ya da ozellerin şartları çok ağır. Onlar malesef köle misali calisiyorlarCalismamak degil daha iyi imkanlar diyelim ama kimse bir taseron kadar calisamaz boylede gercek var
Sende çalış memur olDimi bi de bu iki günde bitecek işleri bi ay bekletmek var memurlukta.Ev hanımlığında bile yok o yapılması gereken işleri bekletmek öyle bi rahatlık
Ay pardon 1 saat geç söylemişim Ceylin hanımcığım. İyi bırak işi sen ya boşver. Bak ben öyle yaptım gerçekten çok memnunum. Memuriyetini yakmaman adına dedim. Hiç bekleme bile.2 yıl yetmez diye düşündüğümden gelinn hanım :) kreşede verilmezki o yavrucak dürüst bakıcı bulmakda ayrı bir dert yan gelip yatmaktan kastım (istediğim kadar dinlenmek kafa rahattlığı ve çocuğumun sevdiklerimin yanında daha çok vakit geçirebilmek karalama amaçlı kullanmadım belirteyim.)sabah 8 akşam 5 bu arada:)
Kafa rahatlığından kastım yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece iş güvenliğinizin olma rahatlığı.
Bahsettiğiniz çalışma saatleri özel sektörde zaten olan şeyler. Ben sahurda çıktığımı bilirim bazen fazla mesaiden. Öyle mesai ücreti falan da yok. Esnek çalışma saatleri diye geçer sözleşmelerde. Haftada 10o saat çalıştığım zamanlar oldu. Eğer bahsettiğiniz memurların özel sektörde karşılığı varsa emin olun onlar daha çok zorlanıyor.
Hepiniz örgü örüyorsunuz, bilgisayarda oyun oynuyorsunuz demiyorum bakın. Ama onu yapan da var. Ve iş güvencesi olduğundan kafası rahat. Aynı şeyi özel sektörde yapın bakalım ne kadar işiniz elinizde olacak.
Memur olmak için kpss ve kapasite gerektiğini düşünüyorsanız ülkeye biraz yabancılaşmışsınız derim. Belki sizin zamanınızda öyleydi ama kaç kere çalındı sorular, o mülakatlarda neler soruluyor.
Benim babam memur, kardeşim doktor/memur. Az buçuk biliyorum ne kadar zorlukları olduğunu. Ama bir özel sektörle de kıyaslamam. Ha tabiki de insani olan sizin şartlarınız.
En basitinden telekom özelleştirilmeden orda memur olan akrabalarım var. Özelleştirilmeden önce ve sonrası hakkında fikrim var. Ve bana gel burda çalış burdakiler sabahtan akşama örgü örüyor demişliği var. Elinizi kalbinize koyun da söyleyin, beni kandırmak için yalan mı söylüyor bu adam?
2 yıl yetmez diye düşündüğümden gelinn hanım :) kreşede verilmezki o yavrucak dürüst bakıcı bulmakda ayrı bir dert yan gelip yatmaktan kastım (istediğim kadar dinlenmek kafa rahattlığı ve çocuğumun sevdiklerimin yanında daha çok vakit geçirebilmek karalama amaçlı kullanmadım belirteyim.)sabah 8 akşam 5 bu arada:)
bir arkadaşım müdürüne demişti ki aldığım parayı hak etmiyormuşum gibi geliyor bazen. müdür de dedi ki: bak bakalım masan da bekleyen iş var mı?? yok o zaman hak ediyorsun.
yani iş varken yapmıyorsa tamam ama şansından bölüm rahattır oturur bu onun elinde değil ki.
mesela benim eşim polis memuru hiçbir özel sektör çalışan benden yoğun çalışıyor diyemez. eve sayılı gelir. yavrum babasını göremiyor çoğu zaman. hatta bir pazarı vardı bir ara o da gidiyordu işe yine. yani bölümüne göre bu azalıp artıyor. mesai de almıyor.
benim şu an ki işimden önce ki işim de gerçekten çok aşırı yoğundum. sınavla kurumum değişti bbaya rahat oldu işim. işlerimi bitiriyorum olmazsa bekliyorum. iş de üretemem o konumda değilim.
kıyaslama yaparsak yer yer biri yoğun biri rahat çıkarzaten devlet hastanesinde doktorsa kardeşiniz özel sektörde bazı kesimleri baya geçer yoğunluğu
unutmuşum bu arada kpssyi kapasite olarak gördüğüm doğrudur. hepimiz Türkiye de aynı eğitim sisteminden geçiyoruz. aynı kpss kurslarına gidip aynı kitapları kullanıyoruz. o yüzden biri 90 alıyorsa biri 70 alıyorsa bunda açık bir kapasite farkı vardır. mesela ben üniv sınavına 2 kez girdim 2 de birbirine yakın. yani kapasitem o kadarmış
Polis/asker gibi durumlar çok uç ama. Zaten hayatını ortaya koyan insanlarla performans yarıştıramazsınız. Özel sektörde bunun da bir karşılığı yok.
Kardeşimden örnek veremeyeceğim ama eşi doktor. Özele geçme şansı var ama geçmiyor. Onun da kendince sebepleri var çünkü. Bütün gün insanlık dışı çalışıyor gene de özele geçmiyor. Çünkü özelde çalışan arkadaşlarından nasıl ipin ucunda çalıştıklarını biliyor, önümüzdeki dönem burda çalışıyor olacak mıyım kaygısı gün içinde baktığı 1000 hastadan daha ağır geliyor demek ki.
Dediğim gibi iki tarafın da haklı olduğu yerler var. Tam olarak ne demek istediğimi anlatmak için öğretmen bir arkadaşımdan bahsediyim. 1 hafta aralıklarla iki konuşmasına şahit oldum. Birinde meslek seçimi yapacak birine öğretmenlik şöyle rahat, şöyle zamanın kalıyor kendine, yok bu kadar tatilin var diye iki saat anlattı. Sonrasında gün gibi bir şeyde öğretmenlik rahat diyen bir arkadaşa yarım saat sen bunu nasıl dersin, nasıl herkes bizim rahat olduğumuzu sanıyor, sanıyorlar ki çok iznimiz var yok öyle bir şey falan falan. Anlatabiliyor muyum demek istediğimi. Tabiki de herkes birbirine saygı çerçevesinde konuşmalı kimse kimsenin mesleğini küçümsememeli ama savunucaz derken normal şartlar altında kendimizin de söyleyeceğimiz şeyleri ezmemeliyiz.
Kpssye hiç girmedim. Hiç girmeyen bir sürü de parlak insan var. Tercih meselesi.
Öss türkiye derecem var. İlk 200deyim. Gene de bu benim için bir ölçü değildir. Kapasitem össyi kazanamayanlardan daha fazla diyemem. 3 saatlik bir sınavın inanılmaz bir ölçü olduğunu düşünmüyorum çünkü.
Masallahiniz var yani neye borçlara gidiyonuz ki?mersinliyim adanada yaşarım :) memurum eşim de öle 7000 kazanıyoruz 6000 borçlara gidiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?