iş kadını mı ev hanımlığımı

ev işlerinide biliyorum ama sabahın köründe kalkma zorunluluğu yok bulduğun boşlukta uyyabilirsin ev hanımı iken ne bilim

başta öyle ama çocuk olunca öyle olmuyor malesef yani istediğin zaman uyuma gibi bir durum bende hiç olmadı
he çalışıp uykusuz kalan annelerde başımın tacıdır

Kafa rahatlığından kastım yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece iş güvenliğinizin olma rahatlığı.
Bahsettiğiniz çalışma saatleri özel sektörde zaten olan şeyler. Ben sahurda çıktığımı bilirim bazen fazla mesaiden. Öyle mesai ücreti falan da yok. Esnek çalışma saatleri diye geçer sözleşmelerde. Haftada 10o saat çalıştığım zamanlar oldu. Eğer bahsettiğiniz memurların özel sektörde karşılığı varsa emin olun onlar daha çok zorlanıyor.
Hepiniz örgü örüyorsunuz, bilgisayarda oyun oynuyorsunuz demiyorum bakın. Ama onu yapan da var. Ve iş güvencesi olduğundan kafası rahat. Aynı şeyi özel sektörde yapın bakalım ne kadar işiniz elinizde olacak.
Memur olmak için kpss ve kapasite gerektiğini düşünüyorsanız ülkeye biraz yabancılaşmışsınız derim. Belki sizin zamanınızda öyleydi ama kaç kere çalındı sorular, o mülakatlarda neler soruluyor.
Benim babam memur, kardeşim doktor/memur. Az buçuk biliyorum ne kadar zorlukları olduğunu. Ama bir özel sektörle de kıyaslamam. Ha tabiki de insani olan sizin şartlarınız.

En basitinden telekom özelleştirilmeden orda memur olan akrabalarım var. Özelleştirilmeden önce ve sonrası hakkında fikrim var. Ve bana gel burda çalış burdakiler sabahtan akşama örgü örüyor demişliği var. Elinizi kalbinize koyun da söyleyin, beni kandırmak için yalan mı söylüyor bu adam?

2 yıl yetmez diye düşündüğümden gelinn hanım :) kreşede verilmezki o yavrucak dürüst bakıcı bulmakda ayrı bir dert yan gelip yatmaktan kastım (istediğim kadar dinlenmek kafa rahattlığı ve çocuğumun sevdiklerimin yanında daha çok vakit geçirebilmek karalama amaçlı kullanmadım belirteyim.)sabah 8 akşam 5 bu arada:)

Ay pardon 1 saat geç söylemişim Ceylin hanımcığım. İyi bırak işi sen ya boşver. Bak ben öyle yaptım gerçekten çok memnunum. Memuriyetini yakmaman adına dedim. Hiç bekleme bile.

bir arkadaşım müdürüne demişti ki aldığım parayı hak etmiyormuşum gibi geliyor bazen. müdür de dedi ki: bak bakalım masan da bekleyen iş var mı?? yok o zaman hak ediyorsun.
yani iş varken yapmıyorsa tamam ama şansından bölüm rahattır oturur bu onun elinde değil ki.
mesela benim eşim polis memuru hiçbir özel sektör çalışan benden yoğun çalışıyor diyemez. eve sayılı gelir. yavrum babasını göremiyor çoğu zaman. hatta bir pazarı vardı bir ara o da gidiyordu işe yine. yani bölümüne göre bu azalıp artıyor. mesai de almıyor.
benim şu an ki işimden önce ki işim de gerçekten çok aşırı yoğundum. sınavla kurumum değişti bbaya rahat oldu işim. işlerimi bitiriyorum olmazsa bekliyorum. iş de üretemem o konumda değilim.
kıyaslama yaparsak yer yer biri yoğun biri rahat çıkar zaten devlet hastanesinde doktorsa kardeşiniz özel sektörde bazı kesimleri baya geçer yoğunluğu

unutmuşum bu arada kpssyi kapasite olarak gördüğüm doğrudur. hepimiz Türkiye de aynı eğitim sisteminden geçiyoruz. aynı kpss kurslarına gidip aynı kitapları kullanıyoruz. o yüzden biri 90 alıyorsa biri 70 alıyorsa bunda açık bir kapasite farkı vardır. mesela ben üniv sınavına 2 kez girdim 2 de birbirine yakın. yani kapasitem o kadarmış

Son düzenleme:
ne derseniz deyin boş
Allah 3 kuruşa 12 saat çalışan beden işçisiyle komşu eylesin inşallahhh
kafa yorgunluğu kötü olabilir ama emin ol özel sektörde hem kafa hem beden yorgunluğu var
kimse işinin kıymetini bilmiyo ya neden hep daha fazlası
size önerim sadece 1 aycık eşinizin maaşıyla geçinmeniz bakalım nasıl oluyomuş
o zaman ne kadar rahat olduğunuzu anlarsınız belki

Şu soruyu kendinize sorun. Evde mutlu olacak mıyım? Emin olun ben sizde o ışığı görmedim. Yani geleceği görmüyorum ama çok sıkılacaksınız ve işinizi bıraktığınızdan iki misli pişman olacaksınız.

Eğer ki ciddi ciddi işi bırakmayı düşünüyorsanız. 6 aylık ücretsiz izin alın maddi imkanlarınız ilk elverdiğinde. Ve böylece en mantıklı kararı deneyerek almış olacaksınız.

Siz de çalışırsanız yaşam standartınız çok yüksek olacak, hayatta yapılabilecek öyle güzel şeyler var ki. Çalışmam sayesinde yaptığım şeyleri göz önüne alırsam gene çalışırım gene çalışırım. Sadece eşinizin maaşı ile yaşayıp gidersiniz. Ama bu sizi tatmin edecek mi?

Polis/asker gibi durumlar çok uç ama. Zaten hayatını ortaya koyan insanlarla performans yarıştıramazsınız. Özel sektörde bunun da bir karşılığı yok.
Kardeşimden örnek veremeyeceğim ama eşi doktor. Özele geçme şansı var ama geçmiyor. Onun da kendince sebepleri var çünkü. Bütün gün insanlık dışı çalışıyor gene de özele geçmiyor. Çünkü özelde çalışan arkadaşlarından nasıl ipin ucunda çalıştıklarını biliyor, önümüzdeki dönem burda çalışıyor olacak mıyım kaygısı gün içinde baktığı 1000 hastadan daha ağır geliyor demek ki.
Dediğim gibi iki tarafın da haklı olduğu yerler var. Tam olarak ne demek istediğimi anlatmak için öğretmen bir arkadaşımdan bahsediyim. 1 hafta aralıklarla iki konuşmasına şahit oldum. Birinde meslek seçimi yapacak birine öğretmenlik şöyle rahat, şöyle zamanın kalıyor kendine, yok bu kadar tatilin var diye iki saat anlattı. Sonrasında gün gibi bir şeyde öğretmenlik rahat diyen bir arkadaşa yarım saat sen bunu nasıl dersin, nasıl herkes bizim rahat olduğumuzu sanıyor, sanıyorlar ki çok iznimiz var yok öyle bir şey falan falan. Anlatabiliyor muyum demek istediğimi. Tabiki de herkes birbirine saygı çerçevesinde konuşmalı kimse kimsenin mesleğini küçümsememeli ama savunucaz derken normal şartlar altında kendimizin de söyleyeceğimiz şeyleri ezmemeliyiz.

Memurların çalışma şartları neden bazı özel sektörde çalışanları rahatsız ediyor. Haftasonunun tatil olması vb haklar tüm çalışanların olmalı. Bunu istemek yerine herkes köle gibi çalışsın zihniyeti resmen kıskançlık

Kpssye hiç girmedim. Hiç girmeyen bir sürü de parlak insan var. Tercih meselesi.
Öss türkiye derecem var. İlk 200deyim. Gene de bu benim için bir ölçü değildir. Kapasitem össyi kazanamayanlardan daha fazla diyemem. 3 saatlik bir sınavın inanılmaz bir ölçü olduğunu düşünmüyorum çünkü.

Iyi de 7.000 lira geliri olan insanlar neden 6.000 lira borca girer ben anlamıyorum asla.
Yani tamam ev alın ama daha uygun bi ev alın mesela.
Ne bileyim araba borcu ise daha ucuz bi araba alın.
Düğün borcu ise hiç anlamıyorum param yoksa düğün yapmam mesela düğün keyfi bi olay borçla düğün yapılmaz.

aslına aynı şeyi söylüyoruz. kısım kısım değişiyor rahatlık alanları.
kardeşim de öğretmen. yarım gün çalışıyor. diyorum ki oohhh ne güzel ama akşamları seminere gidiyor saat 21 de geliyor. sesi zaten yok gitmiş. öğlene kadar da çocuklara etkinlik hazırlıyor. işte ben ona espirisine takılıyorum ama o da yoğun aslında.
keşke herkes birbirine sataşmadan amacına ulaşmaya çalışsa. ama yok olmuyor duramıyoruz

yok yok fazla ben derim olmadı yani 2sene de aynı olmazdı ki yoksa tebrik ederim seni. yani yapamadım hedefime ulaşmak için yolu baya uzattım.

mersinliyim adanada yaşarım :) memurum eşim de öle 7000 kazanıyoruz 6000 borçlara gidiyor :)
Masallahiniz var yani neye borçlara gidiyonuz ki?
Bende memurum ama ev hanimliga tercih ederim en güzeli öğlene kadar uyumak evi istediği kadar temizlemek istediği zamanda carsiya inip dolaşmak.. Var mi oteki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…