- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 88
- 45
- Konu Sahibi ceylin0033cte
-
Yan gelip yatmak derkenarkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs.
2 yıl da az diye düşünüyor konu sahibi.Ücretsiz izin alırsın
şimdide memur öğretmen ayrımımı doğocak yani konu nerelere geldi öğretmen savunuyor memur çabalamıyor mu demek istediniz bende öğretmenlik okudum atanamadım memur oldm aykumsal hanım meslektaşım yani biyerde şimde ne olcakKonuya kıskanıyosun çalış da sen de memur ol, mesleğin ne senin de bakalım diye giren birinin beni sığ bulması beni güldürdü,sağ olun
Yok benlik bi durum yok elbette savunabilirsiniz, memurlara yeterince çalışmıyorlar dediğim için onları savunmanız çok hoş, onlar siz kadar çaba sarfetmiyolardır eminim
Ben onu mesleğine göre değil öğrenci olan biri nasıl bu kadar havadan konuşabiliyor o yüzden sordum . Hayata atılmamış para kazanmanın zorluğunu bilmeyen biri için dedim. Hiç bir mesleği küçümsemem. 8 yıl garsonluk yaptım. Alın teri ile kazandığım paradan onur duyarim. Küçümsemek haddime değil.Konuya kıskanıyosun çalış da sen de memur ol, mesleğin ne senin de bakalım diye giren birinin beni sığ bulması beni güldürdü,sağ olun
Yok benlik bi durum yok elbette savunabilirsiniz, memurlara yeterince çalışmıyorlar dediğim için onları savunmanız çok hoş, onlar siz kadar çaba sarfetmiyolardır eminim
Şöyle ki hamile kalmadan dahi önce kafamda soru işareti yoktu.Anlattıklarınızdan bence siz hiç de annenize güvenip yapmamışsınız. Anneniz bakmış ne güzel, bu çalışan bir kadın için mükemmel bir lütuf ama annenize güvenip çocuk yaptığınız izlenimini edinmedim ben.
Üniversite hayatım boyunca çalıştım para kazanmanın zorluğunu bilirim.Havadan da konuşmadığımı belirttim,staj yaptım dedim, gördüklerimden bahsettim.Memur olmak kolay değil ve bu derece zor elde edilen bi şey sonrası kendini salmayı,çalışmak istememeyi anlamıyorum dedim.Gözü saatte mesainin dolmasını bekleyen tüm gün boş oturan memurların alın teriyle para kazandığını da düşünmüyorum.Ben onu mesleğine göre değil öğrenci olan biri nasıl bu kadar havadan konuşabiliyor o yüzden sordum . Hayata atılmamış para kazanmanın zorluğunu bilmeyen biri için dedim. Hiç bir mesleği küçümsemem. 8 yıl garsonluk yaptım. Alın teri ile kazandığım paradan onur duyarim. Küçümsemek haddime değil.
Çok sayfa olmuş okuyamadım hepsini. 2 yıl da az diye düşünüyorsa hemen peşine ikinciyi yapıp 2 yıl daha alsın o zaman2 yıl da az diye düşünüyor konu sahibi.
vucut olarak rahatız taş taşımıoz elbet ama beynim patlıcak gibi ağrıyo bazen işin içinden çıkamıorum gözlerim doluyo her memur ve her öğretmnn durumu aynı değil ki tesekkür ederim biraz zor olcakKimse kusura bakmasin memurda ogretmende rahat :) uzayda yasamiyoruz ... ama ben evdeyken isimi ,isteyken evimi ozluyorum ben daha kendim icin karar veremedim :) isin zor konu sahibi
Kolay is olmaz ama taseronla kiyaslama yapilmaz bazen Objektif olmak lazimvucut olarak rahatız taş taşımıoz elbet ama beynim patlıcak gibi ağrıyo bazen işin içinden çıkamıorum gözlerim doluyo her memur ve her öğretmnn durumu aynı değil ki tesekkür ederim biraz zor olcak
Memurlara itici eleştirileri de anlamıyorum, memurların bu kadar körü körüne savunmasını da. Benim kendi memur arkadaşlarım anlatıyor rahatlıklarını. Bazı memuriyetlerde ekstra zorluklar var evet ama emin olun aynı mesleğin özel sektördeki karşılığından çok daha rahat. Hiç bir şey olmasa işinizin güvencede olmasının verdiği kafa rahatlığı var. Bu da hiç bir şey olmasa. Şartlarınız çok daha güzel ve insani. Ve evet yan gelip yatan da var. Var yani ve bunu anlatan bir sürü memur arkadaşım var. Çalışana bu nasılsa çalışıyor diye ekstra iş veriyorlar, bütün oda yatıyor ben çabalayıp duruyorum. Kanıma dokunuyor bu insanlarla aynı maaşı almak cümlelerini kaç kere duydum ben. Öğretmenlik zor ama özelde öğretmen olmak daha zor bence, mühendislik zor ama özelde mühendis olmak daha zor bence, doktorluk zor ama... yani gider bu.
Benim icinse ben kucimsemiyorum objektif bakiyorumBurada memurluğu kucumseyenler varmış galiba. Acaba bugün memurluk şansı veren hangisi kabul etmez
Kaç kişi 657 ye tabi olmak ister deli misin sen? Yaptığın iş memuriyet. Haftasonun tatil, bayram seyran tatil, sabah 9 akşam 5, doğum iznin, işinin garanti oluşu. Çok yan gelip yatayım dersen doğurunca 2 yıl ücretsiz izne ayrıl dene.arkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?