iş kadını mı ev hanımlığımı

tam aksine saçma düşünüyorsamda bunu göremeyebilirim fikirlerinize ihtiyaç duydum.
Saçma derken şu anlamda demiştim sonuçta aile yapını,maddi durumunu ve en önemlisi hayattaki tercihlerini kişilğini biz bilmiyoruz.Ne kadar anlatsanda burda seni tanımayan kişilerin cevaplarına göre hareket etmek doğru olmaz çünkü önemli bir karar.Amacım kabalık etmek değildi :)

Hem ev hem de iş kadınıyım, 23 yıldır çalışıyorum, bu soruya cevabım 1000 kez çalışmak,çalışmak, çalışmak

evet annem para vermiyorum diye küs borçluyum veremiyorum borcum olmasa verrdm elmden geldiğince
olur mu öyle şey ya? bu sebepten küsmüş olamaz. neyse o senin annen, evlatlık rolünü yerine getirerek gönlünü almalısın sonra da şartlar uygun olursa bebek :)

5 sayfa okudum soran olmamış. Çalışmazsanız bu borçları kim ödeyecek?
Sorunuza yanıtım da çalışmak.
birkaç aya eşim ödeyebilecek dereceye gelir borçları ama çocuk yaparsa k bakıcı gene dert kazandığımı bakıcıya verecem üçgünlük dünya çocugumdan niye ayrı kalayım diyorum ücretsiz izne ayrılsam 2 yıl yetmez ki yine çok küçük olacak sevdiklerimle vakit geçirmek istiyorum ölümü sık düşünem bir insanım

Yan gelip yatmak demeyecektin
Aynen. Ev hanimiyim ustelik bide yeni bi bebegim var sabahin 7sinde uyanir kizim sonra 10 a 11e kadar uyumaz o saatlerde onla ilgileniyorum. O uyuyunca ev isi yemek hic oturamiyorum. Bazen keske calissaydim daha az yorulurdum en szindan 2 insan görür sosyallesirdim ve kendi parami kazanirdim diyorum.

Hem ev hanimi olan hem calis kadinlar ne yapsin. Ev hanimligi ve is hayati karsilastirilamaz bile. Is hayati insana maddi gücten farkli seylerde katar kesinlikle. Ama bazi insanlar calismayi sevmez ama kalkipta bunu elestirmem herkez nasil mutlu ve huzurluysa öyle yasasin. Ben sahsen calismasam kafa yiyenlerdenim suanki isimi severek yapiyorum daha öncesinde sevmedigim bir iside 2 yila yakin yaptim. Birde ben yasliligimida düsünüyorum. Illeride birgün bir emekli maasim bir gelirim olsun yani.

olur mu öyle şey ya? bu sebepten küsmüş olamaz. neyse o senin annen, evlatlık rolünü yerine getirerek gönlünü almalısın sonra da şartlar uygun olursa bebek :)
benimki biraz maddiatcı ama dediniz gibi annem olsa verrm diyorum gene küsüo nese o konu çok ayrı sizede çok tesekkür ederim fikirlerinizden dolayı

Ben calisan bir kadinim. Bir an once guzel bir evim olsun degil de cocugum olmasini sectim. Suan istesem bir sekilde yine ev borcuna girerim ama bu defa da gezmemden giymemden cocugumun ihtiyaclarindan kisacaktim. Ev borcu yuzunden misafir gelmesinden odu kopanlari biliyorum. Evim olsun diye bilmem kac sene kit kitina yasamaktansa kafam rahat yasarim daha iyi.

Aynı şeyler eşiniz için de geçerli. Onun da 3 günlük dünyası var. O da sevdikleri ile vakit geçirmek ister eminim.
Çok güzel şartlarda mesleğiniz var. İnanın çok pişman olursunuz. Ama gene de sizin kararınız. Ben her zaman çalışma taraftarıyım, hele bu şartlarda bir meslek sahibiyseniz.

Öğrenci yazıyorda profilinde hayata atılmadan konuşmak kolay diyecektim eğer öğrenciyesen.
Yüksek lisans öğrencisiyim, hayata atıldım merak etmeyin.Dediğim gibi bi devlet kurumunda staj yaptım ve memurluk bana göre değil,mesai saatleri içinde dedikodu yapıp, kahve içip bol bol telefonla konuşup iki günlük işleri bi aya yayarak maaş almak ve buna çalışmak diyerek bi de şikayet etmek bana göre değil.Tercih meselesi elbette bunu da tercih eden olabilir benim tepkim evde yatayım, kocam bana baksın annemde kocama saygı duyar böylece diyen 25 yaşındaki konu sahibine.Ve inanın bunu kıskanacak bi insan değilim

ailem bana yüz çevirmiş durumda para veremediğim için borçluyuz eşimle ev aldık ev borcumuz var bide öğrenim kredisi ailem bana uzak kayın validemde çalışıyor evlere temizliğe gidiyor onun işde çok youcu ama o ihtiyaçtan değil sevdiği için çalışıyor çocuk yapsanızda bırakıpda bakmam dedi (zorundada değil kimseyi zorlayamam) :)

Yanlış kelimeler kullandığınızı düşünüyorum. Bir kere ev hanımlığı en zor iş evet bir meslek değil bedava işçilik bir yerde ancak kesinlikle hafife alınacak bir şey değil. Ev işi yüzsüzdür bitmez, bir de çocuk eklersen yan gelip yatmayı mı düşünüyorsunuz yani.. yada şu mu temizlikçin aşçın dadın olacak eee siz ? Çalışan bir kadın olarak hoş bulmadım düşünce yapınızı. İşleyen demir pas tutmaz, kendinize ve gerçek mirasınız olacak çocuklarınıza işleyin.

O zaman ne yapıyoruz hiç bir mesleği küçümsemiyoruz. Gayette işini hakkını vererek yapan memurlar var hepsine genelleme yapmayın.

annem bundan dolayı kardeşlerimi ve babamıda benden uzaklaştırıyor bnle konuşmalarını yasaklıyor inanın sadece saygı meselesi değil çalışmıyormu eşinden ayrılsın borçları eşine yıksın gelsin diyen bir anne ama oda bir anne işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…