Eşi vermez kısmı nerde ki? Babam bana KİMSEDEN para isteyemezsin sen dedi. Kendisi dahil. Bu yüzden hoşluk yapmak direkt kendisi göndermek istedi.ben paranız yok demedim ki ? eşinizden isteyemezsiniz diye gönderiyormuş. çok açık değil mi ? para varsa bile kızım eşinden isteyemez, eşi de vermez. yoksa baba kızına güzellik yapar, ama bahsettiğimiz şey başka, neyse sizin düzeniniz.
Ben yaklaşık 90 metrekarede 1 kedi 1 bebek 2 yetişkin yaşıyorumYa kuşum konuyla alakasız olacak kusura bakma ama 1+1 evde bebe/çocuk zor olmuyor mu? Ben de 1+1’deyim evde çok küçük değil 90 metrekare , 2 yetişkin 1 kedi anca sığıyoruz, arada aklıma burda hamile kalırsam çocuğu eşyalarını falan nereye sokucam diye fikir geliyosenin durumun böyleyse bi fikir alayım dedim
evlilik anlayışlarımız farklı cidden uzatmaya gerek yok, konu karışmasın haklısınızEşi vermez kısmı nerde ki? Babam bana KİMSEDEN para isteyemezsin sen dedi. Kendisi dahil. Bu yüzden hoşluk yapmak direkt kendisi göndermek istedi.
Lütfen farklı yere çekmeyin mevzuyu.
Eşimle ilgili değil benim karakterimle ilgili bir mevzu
Mesela babanızdan para kabul etmez misiniz evlisiniz diye? Yani hoşluk yapmak istemiş olabilir diye normal karşılıyorsunuz ama bir yandan vermesini de çok tuhaf buluyorsunuz ben anlamadım. Gerekçe ne olursa olsun babamdır verir yani. Gönül kırıcı şekilde olmadığı için eşim de incinmedi, sağolsun dedi. Kira zammını söyleme miktarı artırmasın o zaman canım sıkılır dedi.evlilik anlayışlarımız farklı cidden uzatmaya gerek yok, konu karışmasın haklısınız
Bi babanın kızına hoşluk yapmak istemesi neden bu kadar tuhaf karşılanıyor anlamıyorum evlendim diye artık kızı değil miyim? Ben hiç ima bile etmedim, çok zorda kalırsak belki borç isterim diye düşünürken kendisi bu teklifi yaptı. Göndermek istedi gönderiyor. Napayım geri mi çevireyim babamın parasını?
Hocam promosyon konusunda sendikadan anlaşmayı isteyin anlaşmada ücretsiz izinde iken paranın istenmesine dair bi madde var mı? Ben de ücretsiz izindeyim. Bizimkiler kasımda aldılar ben alamadım haziranda kalan ayları alabileceğim. Bu arada haziranda okula dönebilirsiniz. Yazın maaş almaya devam edebilirsiniz. İlk bebeğinde 6 aylıkken okula dönmüşken 2.de sonuna kadar ücretsiz izin kullanan bir anne olarak naçizane tavsiyem ücretsize çıkın hocam. Sonra en ufak bir olumsuzlukta kendinizi suçluyorsunuz. Kendimden biliyorumBebeğim 6,5 aylık. Öğretmenim, ücretsiz izindeyim. Şükür geçinebiliyoruz. Bir miktar birikimimiz vardı dokunmadık. Babam da her ay bir miktar para yolluyor.
Seneye de izinde olmayı düşünüyordum normalde. Ama şu bir aydır olan ödemeler ve hiç hesapta olmayan harcamalar beni çok bunalttı. Normalde biz bu ay rahatlayacakken beklediğimizden fazla bi kira zammı, yatırımlık evimizden kiracının çıkması, kira gelirinin olmaması ve depozitoyu geri verecek olmak derken birden 22 bin ekstra ödeme bindi bu ay. Şimdi de banka aramış izinde olduğum için promosyonu geri istiyor. Güya elimizin rahatlayacağı ayda bu tarz ödemeler çıkması beni çok bunalttı ve okula acaba geri mi dönsem hesapları yapmaya başladım. Sebebi de aslında ev sahibi olmayı bir yıl daha geciktirmemek ve oğluma daha rahat harcamalar yapabilecek olmak. Okulumla konuşursam sabah derslerini ayarlayabilirler. Mesela 8.30-12 tarzı bir çalışma saatim olabilir. Bu sürede oğlumu birine bırakırım sadece. Bir yandan bebeğime olabildiğince kendim bakmak istiyorum bir yandan ayrı kalacağımız saat çok da fazla değil diyorum. Okulum da berbat bir okul bu arada. Siz olsanız döner misiniz izni uzatır mısınız?
Not: babamın para göndermesinin yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Babam bana sen kimseden para isteyemezsin, kartına her ay para yatmasına alışkınsın diyerek para göndermek istedi. Benim öyle bir talebim olmadı. Eşimle de aramızda maddi anlamda hiçbir sorunumuz yok. Babam bir hoşluk etmek istedi kısacası
Babam eşimi çok seviyor, yaptığım evlilikten de çok memnun. Eşim de bunun farkında. Bu yüzden de alınmıyor. Çünkü eşimin yetemeyeceğinden değil, daha iyi şartlarım olsun diye gönderiyor.Konu sahibi size katılıyorum. Bir de yukarıda eşinin erkeklik gururuna dokunur filan demişler :)) ne alaka yahu. Babanızın destek olması çok hoş, herkese nasip olmuyor özellikle ataerkil toplumlarda. erkek ailesi yardım edince ne ala, kadın ailesi sanki hiç çocuğu yapmamış gibi davranıyor
Ben taktir ettim ailenizi. Sorunuza gelince, gebeyim ve benzer durumda çalışmayı düşünüyorum amaa bakıcı işini nasıl çözeceksiniz? Benim için zor görünüyor
Babam eşimi çok seviyor, yaptığım evlilikten de çok memnun. Eşim de bunun farkında. Bu yüzden de alınmıyor. Çünkü eşimin yetemeyeceğinden değil, daha iyi şartlarım olsun diye gönderiyor.
Ben eğer çalışmaya istediğim gibi bebeğim iki yaşındayken başlarsam kreşe vereceğim. Ama seneye başlarsam burda çevrem geniş, sevdiğim güvendiğim insan çok var. Bir iki veli de var bakabilecek. O yüzden gözüm çok arkada kalmaz benim. Kimsem olmasaydı hiç bakıcı işini düşünmezdim bile, birikimden yerim yine çocuğumu vermem derdim. Allah yardımcınız olsun, zor bir konu
Evet haziranda dönüp yazın maaş alacağım ben de. Promosyon işi ne olacak bilmiyorum sorup soruşturacağız ama muhtemelen ödeyeceğiz. Denk geldiği dönem sıkıntı oldu. Bir ay sonra olsa daha rahat olurduk.Hocam promosyon konusunda sendikadan anlaşmayı isteyin anlaşmada ücretsiz izinde iken paranın istenmesine dair bi madde var mı? Ben de ücretsiz izindeyim. Bizimkiler kasımda aldılar ben alamadım haziranda kalan ayları alabileceğim. Bu arada haziranda okula dönebilirsiniz. Yazın maaş almaya devam edebilirsiniz. İlk bebeğinde 6 aylıkken okula dönmüşken 2.de sonuna kadar ücretsiz izin kullanan bir anne olarak naçizane tavsiyem ücretsize çıkın hocam. Sonra en ufak bir olumsuzlukta kendinizi suçluyorsunuz. Kendimden biliyorum
İşte bu da aklımı karıştıran bir etken. Yani sanki buldumcuk olmuşum gibi gördüğüm her güzel kitabı oyuncağı almak istiyorum oğluma. Sanki ona değil de kendime alıyorum öyle bir heves. Bu ay darda olmamıza rağmen yine bir oyuncak aldım mesela. Çalışsam neler neler alırdımBence 3-4 saat çok bir zaman değil o zaman, hem size ayrı bir alan olur hem de geliriniz artar çocuğunuza kalan vakitlerde daha çok bütçe ayırırsınız.
Okulda hoş olmaz bence. Sınıf verilecek program ona göre yapılacak. Sonra aniden tekrar izne ayrılınca sınıfa yeni görevlendirme yapılana kadar ( okulda saatleri uyan öğretmen yoksa yeni öğretmen gelecek) çocukların da dersi sekteye uğruyorPromosyonu geri istemelerine çok şaşırdım. Ben ne yaptım biliyor musun plan böyle değildi ama şartlara uyum sağlayamayınca bu şekilde gelişti. Girdim çalıştım 1 maaştan bi tık fazla hak edecek kadar+ geçen yıldan kalan yıllık iznimin bir kısmı. Sonra tekrar ücretsize ayrıldım. Bir süre daha idare edebilecek durumda oldum en azından. Ama ben hemşireyim, okulda hoş karşılanır mı bilmem.
Ya ben babamın para vermesini açıklarken sen alışıksın para isteyemezsin şu bu açıklamayayım belki şımarıklık gibi görünür dedim o yüzden eşimden istemeyeyim diye yazdım ama çok yanlış anlaşıldı. Keşke direkt jest yapmak istedi yazsaydımEvlenince koca sahibi olunca babamızın evladı olmayı bırakıyor muyuz yok erkeklik gururu yok kocan yapsın sanki kocası kadını 20 tlyle bırakıp gitmiş. Ben de 6 senedir evliyim 28 yaşında 3000 küsür primim var yani uzun zamandır çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum ama babamın kredi kartı elimdedir elini üstümden çekmez her zaman yanımdadır açık açık söyler arkamda babamın varlığını bilmek çok güzel bir şey. Konu sahibinin babası zaten zenginmiş adam dilenip 10 bin emekli alıp yollamıyordur. Benim çevremde ailelerin çocuklarına destek olması çok normal bi şey. Onun dışında ben olsam çalışmam işsizlik derdi yok. Bebek her zaman bebek kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?