İşin içinden çıkamadım!

ihtiyaç ve konut olarak 2 kredi çekmiştik. Ama ummadığımız şeyler çıktı tayin taşınma vs. Altından kalkamadık.
İhtiyaç kredisi, ev kredisi. Ev satıldı ama hala kredi borcununuz var, elden borcunuz var.
Siz bu parayı naptınız peki sen 3 milyar 750 mılyar miılyon sen bu parayi ne yaptın diyesim geldi

Ev yeni alınmıştı 1 sene ödenip tayin çıkınca satılmak zorunda kaldık Orada kiraya vermedik yeni geldiğimiz yerdede evler çok pahalıydı vs vs.
Ama harcamayı da bilmiyoruz bence kesinlikle.
Yani kaç yıldır ben borç ödüyorum ama altımda sadece araba var.
Ani harcamalar çok oluyor. Her ay şehir dışında aileler bekliyor nerden baksan durduk yere 1000 lira gidiyor.
Birde ilk çocuğumda doğum sıkıntılı oldu hastanede yattım özelde ameliyat oldm. Hep üstüste geldi yani.

İhtiyaç kredisi, ev kredisi. Ev satıldı ama hala kredi borcununuz var, elden borcunuz var.
Siz bu parayı naptınız peki sen 3 milyar 750 mılyar miılyon sen bu parayi ne yaptın diyesim geldi
Evi sattık ev kredisini kapattık ama ihtiyaç kaldı maalesef
Ay valla bilmiyorum ben işin içinden o yüzden çıkamıyorum.
Lüx yaşıyorum desem köyden halllice bi ilçedeyim anlayamıyorum

Bebeğim doğduktan sonra arabamızı sattık
Ayda 400 tl yakıttanz bakımından vergisinden kurtulduk
Birden elimiz ferahladı
Satın gitsin

Arabanızı satın borcunuzu kapatın. Sonra para biriktirir peşinat olarak verir tekrar krediyle bir araba alırsınız. Şu an en mantıklısı bu gibi. Hem araba gidince masraflar da azalmış olur.

Durumunuz yoksa, en azından borçlar kapanana kadar her ay gitmeyin ailelerin yanına.

Durumunuz yoksa, en azından borçlar kapanana kadar her ay gitmeyin ailelerin yanına.
Keşke hiç istemiyorum inanın. Ama yaşadığımız baskının haddi hesabı yok. Çift maaşız diye her ay laf yiyoruz 1 hafta geç gitsek bile. Gidince ister istemez bişiler bekliyorlar yapmak zorunda kalıyoruz.

peki birine 27 bine neye borçlandiniz?

peki birine 27 bine neye borçlandiniz?
Bu soruya eşime küfür ederek başlamak isterdim lakin kurallar :/

Eşimin mantığına göre toplu parayı alalım kredileri kapatalım her ay kenara atıp adama parasını verelim gibi bişiydi. O dönem çok mantıklı geldi.
Sonra eşim altın olarak aldı parayı ve bozdurdu. Ama kredileri ödememiş hepsini birden hallederim diye.
Ve altın tavan oldu zararın haddi hesabı yok. bi iki küçük borç kapatmış o kadar. Ve altın her geçen gün yükseliyo kalbim sıkışıyo resmen.

Arabasız olmak sizin için çok mu zor? Zaten satsanız, borcunuzun çoğunu ödemiş olacaksınız. Geri kalan için de azıcık zaman ister, yavaş yavaş ödersiniz. Bunun başka yolu yok bana göre. Krediniz bitince, yeniden araba almayı düşünürsünüz. Çoluk çocuğumun boğazından, giyiminden, bilmem neyinden kısacağıma, arabayı gözden çıkarmak bana daha mantıklı gelirdi açıkçası.

Ailelerin bu borçlardan haberi yok mu? Borcumuz var deyin. Ayda bir şehir dışına çıkmak çok büyük bir masraf.
Var ayda 2 şehir birde ama inanmıyorlar maalesef lüx içinde yaşadığımızı düşünüyorlar. İsteyen her şekilde gelir mantığına yatıyorlar.

Gurbette olunca hep araba şartmış gibi geliyordu şimdi şimdi aydınlanıyorum sayenizde. Hem ayda 2 şehire gidip masraf yapmaktanda kurtuluruz.

Var ayda 2 şehir birde ama inanmıyorlar maalesef lüx içinde yaşadığımızı düşünüyorlar. İsteyen her şekilde gelir mantığına yatıyorlar.
Ee onlar bekliyor diye gitmek zorunda mısınız? İnsan bu kadar zordayken, ailelerin gönlünü yapmadan önce kendi ekonomik durumunu toparlamaya odaklanmalı yav.

Ee onlar bekliyor diye gitmek zorunda mısınız? İnsan bu kadar zordayken, ailelerin gönlünü yapmadan önce kendi ekonomik durumunu toparlamaya odaklanmalı yav.
Çok denedim yemin ederim. Ama çok zoruma giden cümleler kuruldu. En son çift maaşınızla gelemiyosanız ben emekli paramdan gönderiyim de öyle gelin diye teklif edince babam lanet olsun dedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…